Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A my byliśmy dziś na naszym najdłuższym spacerze jak do tej pory
prawie 1h i 20 min. i nie obok domu tylko zrobiliśmy troszkę km.
Rzeczywiście z mężem raźniej bo jak coś to jedno niesie dziecko, a drugie pcha wózek.
Ja to się tylko boję, że w tych naszych żwirowych uliczkach to Piotruś za bardzo się trzęsie. Trochę boję się o główkę choć i tak super wolno jeździmy wózkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 17:34
Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Ja jutro zamawiam ten slod bo jestem pewna ze on cos daje. Mialam bardzo malutko mleka bo maly sie nie mogl najesc. Zaczelam szybko pic jakas herbatke na laktacje 2 razy dziennie i przedwczoraj i wczoraj na wieczor wypilam sobie to karmi i od razu piersi pelne. No ale nie bede codziennie pila piwa bo jakis tam alkohol ma ale poratowac sie musialam.
Gosiak, megg lubią tę wiadomość
-
Tymuś dzis również kończy 3 miesiace ❤
My dzis grilowalismy poza domem. Wrzask byl niemilosierny. Za takie rozrywki to ja podziekuje. Zmęczona jestem jak nigdy
Jesli chodzi o dietę matki karmiącej, to mam juz za sobą truskawki. Tak jak myślałam, nie ma co sobie odmawiać, dziecku nic nie bylo.Lara 82, dorocia2324, Gosiak, Sue, kasia_1988, Bietka, asia888, derii84, megg, bella84, kafabi, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Ja jednak wszystkiego nie mogę, no dzisiaj młodego wysypalo na całym ciele, a z nowości zjadłam awokado. Ogórki kiszone też, ale je już wcześniej jadłam, więc to nie one.
My też dzisiaj byliśmy na rodzinnym prawie 2-godzinnym spacerzepogoda była piękna!
Ja Stasia ubieram teraz w bodziaka i spodenki -
Mój trzyma sztywno tylko w pionie, na leżąco jeszcze zbyt wiotki. Tez sie zastanawialam ostatnio kiedy dzieci zaczynaja trzymać główkę
Ja dzis byłam dwa razy na dworze - raz 2h, raz 1
Angelcia - szkoda by mi było kasy. Wolałabym taka kasę wpłacić na konto dla małego czy cos. Tym bardziej teraz troche szkoda, jak dzieci tak szybko rosna
Pytanie - zakładacie dzieciom np jeansy? Po ja mam od cholery, ale jakoś wydaje mi sie, ze Tomkowi byłoby niewygodnie. W sumie ja w domu tez nie nosze takich spodni. Na spacer chyba tez słabo, bo przecież lezy pod kocem, to kto go tam widzi
Ja zakładam teraz body z krótkim, na to longsleeve'a, spodnie dresowe i czapeczkę. No i cienki kocyk. Ubieram tak jak siebie (za wyjątkiem czapki i kocyka).
Dzis byłam świadkiem takiej sytuacji - idzie baba z wózkiem , dziecko sie drze jak dzikie a ta telepie tym wózkiem jak nienormalna. Stanęła pod sklepem, wyciąga dziecko a to tak - naubierane, pod kocem i jeszcze z osłonka na budzie! I wyjęła dziecko i nagle spokoj. I ta do niego "no widzisz, na rączkach najlepiej". Dodam, ze ona miała tshirt, bo we wrocu dzis mega gorąco!
-
nick nieaktualnyDziewczyny macie racje, nie bede tak szalec. Moze faktycznie pojde do jakiegos SH?
Sue ja zakładam Adzie jeansy tylko na dwór (raczej na spacer:P), bo odnoszę wrażenie, że krępuje jej ruchy, a na spacerze śpi wiec...Jednak takich typowo jeansów mam ze dwie pary - sztywne, a tak to takie bawełniane, tloczone na wzor jeansu.
Ja ubieram różnie, dzisiaj było ciepło i młoda miała ogrodniczki jeansowe, body z długim i bluzkę z długim + czapa,skarpety + buty.
Ewentualnie zakładam jej body z krótkim i bluzę BEZ kaptura (o zgrozo, jak ciezko takie dostac!!!;/)
Ahakupilam Adzie dzisiaj balona z helem - jest wniebowzięta!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 20:28
-
moja jeszcze nie trzyma glowy tak pewnie, musze ja asekurowac bo zdarza sie ze glowa poleci, no ale u nas nadal bunt na brzuchu wiec kiepsko cw ida:-/
co do ubran ja mam duzo od sasiadki, kupiłam tez uzywane, a nowe to raczej w rozsadnych cenach, zwracam aby uwage na material, zeby byja glownie bawelna, do pajacow mam jakas awersje i aby w nocy mała w nich spi, w dzien body lub koszulka, spodenki, skarpetki a na dwor bluza... choc moze jakbym nie miala kredytu na glowie to bardziej bym szalala, a tak to sa sprawy wazniejsze np dobry nawilzacz i mniej wazne jak ubranka znanych marek... ale jak ktos moze sobie pozwolic na wszystko to czemu nie poszalec;)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnyLeginsy lubie kupowac w pepco, bo sie nie rozciagaja (a wszyscy dookola mowili, ze tak sie dzieje, a u mnie poki co nic) tylko denerwuje mnie ich rozmiarowka, bo 68 to tak naprawde 62.
Bluzeczki tez niektore maja niczego sobie i sa po 10-15zl wiec ceny spoko jak na np bluzke z disneya
U mnie wlasnie nie ma blisko zadnych dzieci, aprzynajmniej tak malych i nie mam od kogo odkupic, a szkoda.. -
Moj juz dosc sztywno trzyma glowke ale tez mu caly czas jeszcze asekuruje.
Co do ubranek to tak szczerze ja kupilam tylko kilka sztuk na rozmiar 56 a tak to wszystko mam po starszym synku i troche ciuszkow dostalismy od rodziny. Takze w najblizszym czasie nie musze nic kupowac.
Dzinsy mam kilka par ale na rozmiar 68 czyli jeszcze chwile i beda dobre ale bede zaklada tylko na wyjscie. -
Ja nie asekuruje glowki jak maly jest na brzuszku, bo to chyba o to chodzi zeby cwiczyl, czy nie? On od poczatku jakos dobrze ta glowke trzyma i kreci na boki, choc czasem opada glowka i ja dostje wtedy z banki w nos np.
Ja dostalam antybiotyk cholerana te moje jeczmienie nawracajace dzis to mi tak powieka napuchla jakbym miala oko podbite
lekarka mowila ze moge przy karmieniu zakraplac a na ulotce pisze ze nie mozna przy karmieniu i wez tu czlowieku badz madry
-
Ja jeansow nie nakladam ani zadnych takich cudow bo ja sama nie nosze
nie lubie jest mi nie wygodnie to co dopiero dla malucha. U nas kroluje zestaw body z krotkim + pajac lub body z dlugim+ polspiochy- moj ulubiony. A na spacer do tego czapka i polarowy kombinezonik i tyle. Ale u nas w Be cieplo
Angelcia chyba lepiej tak z ciuszkami poszalec jak dzieci beda wieksze powyzej 74 to chociaz troche ponosza a tak pdzeciez wyrastaja w moment wiec bez sensu myslemala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zamowilam 4 paczki tego slodu, dzis byl u nas dzien marudy- i tak mysle ze moze sie nie najadala bo jak pilam eemalt to co 3-4godz jadla, a tak to max 2, a dzis to juz wogole jakos co 30-60min
ubranka z pepco tez polecam, raz tylko jakis dresik kiepski trafilam i rozmiarowka rzeczywiscie nie adekwatna np spodenki 0-3 sa dobre dopiero teraz a mała ma juz 65cm i 5600"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nadrobilam weekend.
My bylismy w Zawoji i maly byl super tamto powietrze mu sluzy i duzo spal. W aucie tez bez problemu . dobrze jest sie tak oderwac
Lara w hm online uzupelniaja rozmiary trzeba sledzic
Ja mam opory zjesc czekolade ale skoro wy jecie to jutro zjem ukochana nutelle
DobranocLara 82 lubi tę wiadomość