X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy dziś na naszym najdłuższym spacerze jak do tej pory :-) prawie 1h i 20 min. i nie obok domu tylko zrobiliśmy troszkę km. :-)

Rzeczywiście z mężem raźniej bo jak coś to jedno niesie dziecko, a drugie pcha wózek.
    Ja to się tylko boję, że w tych naszych żwirowych uliczkach to Piotruś za bardzo się trzęsie. Trochę boję się o główkę choć i tak super wolno jeździmy wózkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 17:34

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Konstancja dziś kończy 3 miesiące <3 jak ten czas zleciał :)
    Wczoraj mieliśmy chrzciny. :) Jak będą zdjęcia od fotografa to wam pare wyślę ;)

Gosiak, dorocia2324, mala_mi1982, słoneczna 85, Lara 82, Bietka, asia888, derii84, bella84 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zamawiam ten slod bo jestem pewna ze on cos daje. Mialam bardzo malutko mleka bo maly sie nie mogl najesc. Zaczelam szybko pic jakas herbatke na laktacje 2 razy dziennie i przedwczoraj i wczoraj na wieczor wypilam sobie to karmi i od razu piersi pelne. No ale nie bede codziennie pila piwa bo jakis tam alkohol ma ale poratowac sie musialam.

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas codziennie pajac. Na spacer tez tylko na to nakladam pluszowa bluze. Szybko wyrastaja z tych ubranek wiec ja w to nie inwestuje.
    Duzo mam z ciucholandu przyznam szczerze

mala_mi1982, Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymuś dzis również kończy 3 miesiace ❤

My dzis grilowalismy poza domem. Wrzask byl niemilosierny. Za takie rozrywki to ja podziekuje. Zmęczona jestem jak nigdy :/

Jesli chodzi o dietę matki karmiącej, to mam juz za sobą truskawki. Tak jak myślałam, nie ma co sobie odmawiać, dziecku nic nie bylo.

Lara 82, dorocia2324, Gosiak, Sue, kasia_1988, Bietka, asia888, derii84, megg, bella84, kafabi, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam pytanie; Wasze dzieciaczki już trzymają sztywno głowę tak, że już nie musicie podtrzymywać?

Kiedy dzieci tak zaczynają trzymać głowę?

I drugie kiedy dzieci poznają swoje nóżki tzn. kiedy są w stanie złapać stopę i się nią bawić?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja trzyma sztywno, co nie znaczy, że jej jeszcze nie podtrzymuję/asekuruję - ale w chuście trzyma sztywno, kręci na prawo, na lewo, widać, że już patrzy sobie gdzie ma ochotę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak wszystkiego nie mogę, no dzisiaj młodego wysypalo na całym ciele, a z nowości zjadłam awokado. Ogórki kiszone też, ale je już wcześniej jadłam, więc to nie one.

My też dzisiaj byliśmy na rodzinnym prawie 2-godzinnym spacerze :-) pogoda była piękna!

Ja Stasia ubieram teraz w bodziaka i spodenki :)

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś trzyma sztywno głowę, ale nie zawsze, więc go jeszcze asekuruję. Ja go nosimy w pionie to jest dosyć stabilny i się rozgląda w każdą stronę :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój trzyma sztywno tylko w pionie, na leżąco jeszcze zbyt wiotki. Tez sie zastanawialam ostatnio kiedy dzieci zaczynaja trzymać główkę :)

Ja dzis byłam dwa razy na dworze - raz 2h, raz 1 :)

Angelcia - szkoda by mi było kasy. Wolałabym taka kasę wpłacić na konto dla małego czy cos. Tym bardziej teraz troche szkoda, jak dzieci tak szybko rosna :)

Pytanie - zakładacie dzieciom np jeansy? Po ja mam od cholery, ale jakoś wydaje mi sie, ze Tomkowi byłoby niewygodnie. W sumie ja w domu tez nie nosze takich spodni. Na spacer chyba tez słabo, bo przecież lezy pod kocem, to kto go tam widzi :)

Ja zakładam teraz body z krótkim, na to longsleeve'a, spodnie dresowe i czapeczkę. No i cienki kocyk. Ubieram tak jak siebie (za wyjątkiem czapki i kocyka).

Dzis byłam świadkiem takiej sytuacji - idzie baba z wózkiem , dziecko sie drze jak dzikie a ta telepie tym wózkiem jak nienormalna. Stanęła pod sklepem, wyciąga dziecko a to tak - naubierane, pod kocem i jeszcze z osłonka na budzie! I wyjęła dziecko i nagle spokoj. I ta do niego "no widzisz, na rączkach najlepiej". Dodam, ze ona miała tshirt, bo we wrocu dzis mega gorąco!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie racje, nie bede tak szalec. Moze faktycznie pojde do jakiegos SH? :)

Sue ja zakładam Adzie jeansy tylko na dwór (raczej na spacer:P), bo odnoszę wrażenie, że krępuje jej ruchy, a na spacerze śpi wiec... :) Jednak takich typowo jeansów mam ze dwie pary - sztywne, a tak to takie bawełniane, tloczone na wzor jeansu.

Ja ubieram różnie, dzisiaj było ciepło i młoda miała ogrodniczki jeansowe, body z długim i bluzkę z długim + czapa,skarpety + buty.

Ewentualnie zakładam jej body z krótkim i bluzę BEZ kaptura (o zgrozo, jak ciezko takie dostac!!!;/)

Aha <3 kupilam Adzie dzisiaj balona z helem - jest wniebowzięta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 20:28

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja jeszcze nie trzyma glowy tak pewnie, musze ja asekurowac bo zdarza sie ze glowa poleci, no ale u nas nadal bunt na brzuchu wiec kiepsko cw ida:-/
    co do ubran ja mam duzo od sasiadki, kupiłam tez uzywane, a nowe to raczej w rozsadnych cenach, zwracam aby uwage na material, zeby byja glownie bawelna, do pajacow mam jakas awersje i aby w nocy mała w nich spi, w dzien body lub koszulka, spodenki, skarpetki a na dwor bluza... choc moze jakbym nie miala kredytu na glowie to bardziej bym szalala, a tak to sa sprawy wazniejsze np dobry nawilzacz i mniej wazne jak ubranka znanych marek... ale jak ktos moze sobie pozwolic na wszystko to czemu nie poszalec;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leginsy lubie kupowac w pepco, bo sie nie rozciagaja (a wszyscy dookola mowili, ze tak sie dzieje, a u mnie poki co nic) tylko denerwuje mnie ich rozmiarowka, bo 68 to tak naprawde 62.

Bluzeczki tez niektore maja niczego sobie i sa po 10-15zl wiec ceny spoko jak na np bluzke z disneya ;)

U mnie wlasnie nie ma blisko zadnych dzieci, aprzynajmniej tak malych i nie mam od kogo odkupic, a szkoda..

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj juz dosc sztywno trzyma glowke ale tez mu caly czas jeszcze asekuruje.

Co do ubranek to tak szczerze ja kupilam tylko kilka sztuk na rozmiar 56 a tak to wszystko mam po starszym synku i troche ciuszkow dostalismy od rodziny. Takze w najblizszym czasie nie musze nic kupowac.

Dzinsy mam kilka par ale na rozmiar 68 czyli jeszcze chwile i beda dobre ale bede zaklada tylko na wyjscie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie asekuruje glowki jak maly jest na brzuszku, bo to chyba o to chodzi zeby cwiczyl, czy nie? On od poczatku jakos dobrze ta glowke trzyma i kreci na boki, choc czasem opada glowka i ja dostje wtedy z banki w nos np.

Ja dostalam antybiotyk cholera :( na te moje jeczmienie nawracajace dzis to mi tak powieka napuchla jakbym miala oko podbite :( lekarka mowila ze moge przy karmieniu zakraplac a na ulotce pisze ze nie mozna przy karmieniu i wez tu czlowieku badz madry :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeansow nie nakladam ani zadnych takich cudow bo ja sama nie nosze :) nie lubie jest mi nie wygodnie to co dopiero dla malucha. U nas kroluje zestaw body z krotkim + pajac lub body z dlugim+ polspiochy- moj ulubiony. A na spacer do tego czapka i polarowy kombinezonik i tyle. Ale u nas w Be cieplo

Angelcia chyba lepiej tak z ciuszkami poszalec jak dzieci beda wieksze powyzej 74 to chociaz troche ponosza a tak pdzeciez wyrastaja w moment wiec bez sensu mysle

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide obciac wlosy i zafarbowac ;) nie moge sie doczekać

dorocia2324 lubi tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamowilam 4 paczki tego slodu, dzis byl u nas dzien marudy- i tak mysle ze moze sie nie najadala bo jak pilam eemalt to co 3-4godz jadla, a tak to max 2, a dzis to juz wogole jakos co 30-60min

ubranka z pepco tez polecam, raz tylko jakis dresik kiepski trafilam i rozmiarowka rzeczywiscie nie adekwatna np spodenki 0-3 sa dobre dopiero teraz a mała ma juz 65cm i 5600

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • megg Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobilam weekend.

My bylismy w Zawoji i maly byl super tamto powietrze mu sluzy i duzo spal. W aucie tez bez problemu . dobrze jest sie tak oderwac

Lara w hm online uzupelniaja rozmiary trzeba sledzic

Ja mam opory zjesc czekolade ale skoro wy jecie to jutro zjem ukochana nutelle

Dobranoc

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ile wamstarcza butelka floractin..?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 2846 2847 2848 2849 2850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ