X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od tygonia mam fazę na oreo :D I nie kończę na 1,2 ani 3 ciasteczkach ehh..

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodaję czosnek do szpinaku, do pomidorówki. Z dwa-trzy ząbki na litr sosu chyba nie zaszkodzą.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadlam surowke z kapusty i pora i nic nie bylo. Kupa rano jak co rano ale kolek nie.
    Musze jesc surowki bo zejde z braku witamin;)

Pewnie z pol godz pojdziemy na pierwszy spacer. Chce dzis 2 zrobic. Zjadlam pare kruchych ciastek wiec spale;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek rzeczywiscie blizniaki online hehe

Angelcia moze na allegro wystaw taki caly lot ubran na liytacje, ludzie kupuja i casem za niezla kwote

Lara to moze byc temu ze ten avent reczny to naprawde kiepski jest ja tez mam i bede kupowac elektrczny bnto niewypal...

Lara 82, Groszek lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja tez dawalam czosnek do barszczu a wczoraj obkladalam krolika. Mi sie wydaje ze jak nie jemy go bezposrednio to jest ok.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tez avent ale to zalezy. Kiedys przylozylam to sikalo;) a czasem nic
    Nie chce mi si sciagac

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze w c%a, h%m i zarze powybieralam sobie ciuchy dla mlodocianej - 1000zł kupic, nie kupic? Help, musze isc na odwyk.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia mi akurat taki material pasuje, nie jest taki sztywny i twardy i latwiej sie wklada :)

Co do slodyczy ja jem bardzo duzo niestety :( kroluje kinder bueno czekolady, twixy, snikers nawet sie zdarzal
    Czosnek tez jem i on nie jest szkodliwy, tyle ze zmienia smak mleka i moze dziecku nie pasowac. Mojemu pasuje nie grymasi wiec czosnek wlaczylam i powoli wszystko wproadzam bo coraz mniej wierze w ta diete karmiaca... Oprocz uczulaczy. Niedlugo sprobuje tez z kapusta

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, że odrobina/łyżka/gryz czegoś nie zaszkodzi. :)

Ja mam trochę ubranek też do sprzedania ale na zasadzie, że dla Bartusia wszystko było bardzo za szeroki (są to głównie spodnie), bo doszliśmy do wniosku, że nasze drugie dziecko raczej nie będzie dwa razy grubsze od synka, ale jeszcze nie wystawiłam ich :)

A wczoraj byliśmy na zakupach i zamiast sobie coś kupić, to obkupiłam synka :)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Lara no u nas wczoraj coeplo bylo. Akurat na bluze bo ona dosc ciepla jest. Tez mialam stanik i bluzke no bo jak bez?;))

:-) chodziło mi o to, że właśnie u nas też było ciepło, a ja ta grubo ubrana, a i tak cycek to odczuł, że wiatr był.

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajcie stronke z jakiej zamawialyscie slod jeczmienny i napiszcie jak go przyjmowac... PROSZE....

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, wejdź na allegro i wpisz słód jęczmienny - wybierz mielony karmelowy do chleba - ja i Groszek mamy taki. Ja sobie zalewam 1 łyżeczkę dziennie wodą i wypijam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dziekuje bardzo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moglabys mi wyslac ta kasiazke o szczepieniach? Bardzo bym prosila :) na [email protected] a moze ktos jeszcze z Was ja ma?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Marcela to gdzie Ty mieszkasz bo u nas w Częstochowie słońce dziś i czyste niebo :-)
    ja w lublinie, po poludniu bylo troche slonca, dobrze ze nie pada
    a co do laktatora elek ja kupilam na olx uzywany aventu za 200zl bo tez nie bylam pewna czy mi posluzy ale teraz moge skoczyc do kosmetyczki czy na zakupy, zawsze to jakas "rozrywka" dla mnie:

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dorocia, wejdź na allegro i wpisz słód jęczmienny - wybierz mielony karmelowy do chleba - ja i Groszek mamy taki. Ja sobie zalewam 1 łyżeczkę dziennie wodą i wypijam.
    i jak ten slod-sprawdza sie i na ile starcza paczuszka, bo tez bym zamowila-teraz pije na zmiane herbatke i femaltikier bo caly czas fem to drogo wychodzi:-/

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, nie wiem na ile starcza, ja zamówiłam 4 torebki - doszły tydzień temu i mam jeszcze z połowę pierwszej... a czy działa? Piersi mam pełniejsze, więc działa :)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku, moja córa zasnęła w chuście przed 12 i obudziła się po 15. O 15 spiła jednego cycka, zrobiła kupę, potem pobawiła się trochę rączkami, pogadała z tatą, poćwiczyła podnoszenie główki na brzuszku i od 15 minut znowu śpi... to chyba pełnia tak na nią działa - mnie z kolei boli głowa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia,
    W zyciu nie kupilabym ciuszkow za 1000 zl.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia no ja też nie mam tego linka do słodu jęczmiennego, ale chyba też go sobie zakupię bo piję raz dziennie femaltiker, ale rzeczywiście dosyć dużo to kosztuje.

Co do ciuszków, Angelcia jeśli masz na tyle kasy to bierz. No mnie by było szkoda, a że obecnie musimy dość konkretnie oszczędzać bo budowa itd. to nie mam takich dylematów wydać czy nie wydać ;-) Mąż jakbym tyle wydała chyba by mnie powiesił :-)

Na razie odkupuję rzeczy dla Piotrusia od koleżanki, śliczne markowe ciuszki w dobrej cenie, a jej synek rok starszy, więc są też na czasie. Trochę mam pożyczonych więc jakoś daję radę.

Ale Piotruś ma tyle ubrań, że właśnie wyrasta z niektórych co miał na sobie tylko raz :-)

Już nie mówię o jakiś jeansach czy bluzach z kapturem, czy jakiś spodenkach ,bo niektórych nawet raz nie ubrał bo nie było okazji. A tak po prostu nie ubierałam go w to bo mam wrażenie, że dla takiego leżącego maluszka to strasznie niewygodne.

Najbardziej lubię pajacyki aby nigdzie nie uwierało na pleckach. Nawet mamy takie bluzowe pajacyki czy polarowe to w nich na dwór chodzimy.

Myślę, że jak pójdzie do przedszkola to wtedy już zacznie kasa lecieć bo już będzie mały lansik ;-) a narazie to non stop w domu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 17:31

mala_mi1982, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2845 2846 2847 2848 2849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ