Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Drogie Panie!
Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.
Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie
http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/ -
Lara wspolczuje i mam nadzieje, ze szybko przejdzie.
Ja od czwartku podaje dicoflor zobaczymy jak bedzie. Musze siedziec z Natankiem bo zamiast spac to chce gadac i usmiechac sie. Lobuz maly. A moj P i Kubus juz dawno spia.
Smiac mi sie chce z mojego maluszka bo zawsze jak dorwie mojego palca w swoje raczki to od razu pakuje je do buzi zeby sprobowacGroszek lubi tę wiadomość
-
Mnie czasem tez pierś pokluwa. Raz jedna, raz dluga... Ale tak czasem mam a nic się nie dzieje....
No ciekawe.
Lara, a gorący prysznic i masaż pod prysznicem i laktator ręczny pod prysznicem? Jak nie to IP i oksytocyna. A Maly nie pije? Co to się dzieje?
U mnie rana sie zagoila bez problemow a miałam rozejście i nic nie widac nawet. Az dziwne ze tak sie to zagoilo!
Ja mam dicoflor i biogaie. Podaje na zmianę
Mój Gabrysio tez wcina paluchy i ręce.. Co spotka na drodze to ląduje w buzi
Asia888 tez mamy ten sam komplet z dinozaurem hihihiale kino! Faktycznie bliźniaki te nasze Gabrysie
Byliśmy znowu w odwiedzinach u rodziny B. mojego. Znowu sie nasluchalam. Non stop w kolko to samo! Ci ludzie są niestrudzenizalamka!
Bo dziecku sie ulalo i czy tak moze być?
Jezu. Odparlam, ze to norma do pól roku.
No i znowu swoje musieli powiedziec, ze trzeba wodę podawać ze sie odwodni itp.itd.
Tak sie wkurzylam, ze powiedziałam ze prababka to żadna rodzina Gabrysia. Ale mieli miny, łącznie z moim B :p chyba zatkalo co poniektórych :p wielkie oburzenie phi :p a co mi tamczuje się dumna, ze raz mi sie udalo odezwać, a co!
słoneczna 85, Gosiak, dorocia2324, asia888 lubią tę wiadomość
-
moja o 6.30 wybudzila kupa i aby zobaczyla mnie nad lozeczkiem odrazu uusmiech, teraz najedzona lezy na kanapie i tez sie chichra na glos:)
Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Jej a jak sie wkurzam na takie tjutjanie do dziecka.
Cmokali do niego jak normalnie do psa! e sie usmiechnal o Boże, usmiechnal sie. Co teraz?
Super, ciesze się
Normalnie chca z niego kukiełkę zrobić!
Juz chciałam go zabrać i powiedziec, ze to nie marionetka i nie uśmiecha sie i nie wykonuje poleceń na zawołanie!
Prababka jeszcze do mnie ze Gabryś caly czas się patrzy na B. Nawet jak sie na mnie patrzył to babka twierdzila,ze patrzył sie na B.i wielka rywalizacja ze spojrzał na babke a nie na teścia. No Chryste!!!!chore to. Tyle razy sobie powtarzam ze tam nie pojadę a dalej jeżdżę
w ogóle mam wrażenie jakby najchętniej chcieli sobie Gabrysia zabrać!! Dlatego tez chce zmienić prace, zeby miec wszystko pod kontrola
Laski, nie mogę zrzucić 5 kgnie wiem co robic....
Włosy wypadają coraz bardziej mimo zjadanych witaminbędę lysa!!
-
nick nieaktualnyMnie też zostało 5 kg i to jest bite 5kg tłuszczu Na brzuchu i boczkach. Oby bieganie pomogło.
Ada zasnela o 19 wstała o 21 i 21:30 poszła znowu spac, mimo że zjadla tylko 90ml... i tak do 6:30 spala ciągiem, ale już ja, zeschizowana matka zmieniłam jej pampersa i zjadła 100ml - spi jak zabita do nadal
Ciekawe co z Lara. -
Cześć dziewczyny, no masakra trwała prawie do 1 w nocy.
Mąż próbował zciągnąć i troszkę poleciało i nic, laktatorem jechaliśmy w przerwach cały czas i nic. Na mnie laktator w ogóle nie działa, nic a nic nawet 20 ml nie dało się zciągnąć, wyrzucone w błoto 100 zł.
Mały spał więc ciężko było przystawiać non stop.
Ok. 22.45 przystawiłam Piotrusia bo się obudził w różnych pozycjach i nic, tzn. z tego cycka leciało ale jakby od wewnętrznej był miękki, ale od zewnętrznej była coraz większa gorąca, twarda i boląca skała. Już nawet jak leżałam to czułam.
No to wzięłam 5 prysznic do 24. I po 24 mój mały ssak wstał znowu na jedzenie i na siedząco go trzymałam i puściło. Mój mały ssaczek uratował mi cycka, wyssał całego
Mój Piotruś jest od wczoraj bohaterem mamusi cycka. Po prostu momentalnie ulga.
Ale szczerze nie wiem dlaczego nagle tak mi się stało, i już byłam zestresowana co zrobić bo za cholerę nie dało się zciągnąć niczym.
Teraz doceniłam to, że Piotruś tak często je.
I naprawdę nie wiem jak to możliwe, żeby laktator aż tak nie działał.
Nawet o tej 22.45 przystawiłam Piotrusia do prawej piersi, jak nie mógł ruszyć tej lewej, a mąż laktatorem jechał na lewej i też nie chciało lecieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 09:03
słoneczna 85, Gosiak, Sue, asia888, mala_mi1982, megg, bella84 lubią tę wiadomość
-
Naprawdę bolało mnie jak cholera i już byłam przerażona, teraz muszę naprawdę uważać z tym cyckiem bo nie ma żartów, ale gdyby nie Piotruś to bym wylądowała na pogotowiu, no bo co z tym w nocy zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 09:04
-
Słoneczna naprawdę ja już nie mam patentu na ten laktator, mam ręczny aventu. I super był zassany, mój mąż to opanował do perfekcji, tak był zassany, że można mnie było za tego cycka ciągnąć a nie leciało. Po pewnym czasie to nawet sutek myślałam, że mi wyrwie.
Po prostu na mnie to nie działa, jakaś blokada i mój organizm daje mleko tylko Piotrusiowi.
A wczoraj on normalnie jadł, jak zawsze. To jakiś nagły taki nawał. I nawet jakbym chciała zciągnąć na wyjście to nie ma szans.
Nic nie daje mu z butelki. Właściwie równo 3 razy dokarmiłam MM, ale kupka była gęstsza od razu i bałam się mu tak mieszać pokarmy ze względu na buszkowe problemy aby ich nie pogłębić.
Chcieliśmy kilka razy dać Piotrusiowi herbatkę rumiankową ale pluje tym jak nie wiem conawet jak posłodzone