Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas na szczęście troszkę się przejaśnia bo już myślałam, że będzie deszczowy dzień, chociaż jeszcze ne wiem jak to będzie. Ale tak mi się spodobały ostatnio te spacery, że dziś też bym chciała iść
A jak ma padać to mi się nawet wózka nie opłaca znosić więc może skończyć się na tarasie. -
Lara prawde mowiac to nie pamietam kiedy Kubus bral nozki do buzki ale to chyba jeszcze troche.
Natan jak lezy na pleckach to podnosi nozki bardzo wysoko ale pupki jeszcze nie.
Ja powoli zaczynam cwiczyc ale na razie to jest taniec i ogolnie takie ruchowe. Brzuszki sie boje jeszcze robic i biegac. Mysle zeby zaczac juz rowerem jezdzic.
Ja czapeczke zakladam i nie mam zamiaru z niej rezygnowac. Moj 3 latek tez nosi czapki. Moim zdaniem uszy trzeba chronic bo bardzo szybko mozna przewiac a pozniej jest problem. Latem wybieram cieniutkie czapeczki albo chustki bo jednak warto tez glowe chronic od tego ostrego slonca. To jest moje zdanie.
Cath jezeli nie czujesz sie dobrze karmiac to nic na sile. Ja jak przestalam karmic Kube to po prostu nie ruszalam piersi tylko troszke recznie sobie sciagalam jak bylo mi za pelno zeby poczuc ulge i nie doprowadzic do zastoju.Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Floractin nam starcza jakoś na prawie 3 tyg, no 2 i pół.
Ale czasem pod koniec się ta dziurka zatyka więc to wyjęłam i już wiem ile tego na łyżeczce takie malutkiej plastikowej miałam więc nalewałam bez kropelkowania.
No i słoneczna pisała, że to ma osad na dole. Bo tam w ulotce pisało, że tak może być i trzeba wyjąć z lodówki i troszkę roztrzepać i dopiero nalewać i podawać. Nie takie zimne prosto z lodówki.
megg lubi tę wiadomość
-
No u nas też Piotruś pupki za wysoko jeszcze ne podniesie choć troszkę już tak. A tak całkiem to potrafi podnieść jak się nogami zaprze i odpycha. Naprawdę już mam ręcznik przy ścianie na przewijaku bo ten agent już klika razy by głową trzasnął, ale uratowałam
-
Ja tez zawsze zakładam czapeczkę, ostatnio Was o to pytałam:) mama mi mowila, ze dzieci maja krotki ten kanalik i bardzo łatwo o Zapalenie ucha.
Jak byłam dzieckiem to na to chorowałam. Dziekuje bardzo, chyba tylko porod bardziej bolał!
Ja ide zaraz biegac, tylko czekam az Tomek zje, przewine go i ide:)
Pia Gizela, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem o czym mam pisać
Boli mnie od wczoraj okropnie głowa
My mieliśmy w piątek na szczepienie iść, ale ja nie wiem czy Bartuś nie ma kaszlu, bo czasem kaszlnie mu się, pediatra mówi, że ok. A ja znowu schizuję.
Co do ubranek, my niewiele małemu kupujemy w porównaniu z tym, co moja mama nadaje wnuczkowiCiuszki wszystkie są piękne, tylko czemu takie drogie
Może i ja kupię ten słód jęczmienny, bo femaltiker najtańszy nie jest, ale z drugiej strony to dla mojego dziecka.
Ja ostatnio ubieram małemu na wyjście body z krótkim rękawem + bluzeczka + spodnie + sweterek + czapeczka lub body z długim rękawem + spodnie + sweterek/bluza + czapeczka.
Zawsze w wózku mam kocyk i jak wieje to nakrywam, jak nie widzę potrzeby to nie nakrywam. -
dorocia2324 wrote:Cath my tez jutro mamy 2 szczepienie. Po 1 nic sie nie dzialo i mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie.
Ja podaje dicoflor i tez widze roznice w zachowaniu Natusia. Bede podawac na razie na pewno. -
Gosia to juz ladny klopsik ta Twoja Janeczka? To pewnie masz bicepsy od niszenia :p
lara mija tez wlasnie po karmieniu ululana w wozku zostala
Ja sciagalam laktatorem malo.. Wiem ze to nie oznacza ze w piersiach jest malo ale u mnie akurat bylo to rownowazne poniewaz mala pociumka
A cyca i po 30 min glodna a jak kiedys sprawdzalismy ze tylko cyca dostawala to nic nie przybrala...wazylam tez przed i po karmieniu kiedys i wychodzilo mi 10-20 gr roznicy wiec malusioale dobrze ze u Ciebie poprostu jest inaczej
Cath pamietaj nic na sile.. Jesli czujesz sie niekomfortowo to moze faktycznie to nie ma sensu? Moze poodciagaj sobie teraz przez jakis czas oprocz dostawiania i np mozesz wtedy przejsc na mm a dziennie jedna chocby flaszke dawac ze swoim mleczkiem i wyedy mala dostanie tez Twoje przeciwcialajest to jakies wyjscie
co do mm ja podaje enfamil bo jest batdzo chwalony
i niby bardzo zblizony do naszego mleka...
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
ja czapeczki tez bede zakladac napewno do 6mc, w lecie jakies chusteczki, moja w domu ma krotki rekaw i spodenki i skarpetki, na dwor dodatkowo bluza polarowa lub cienka bawelniana, apaszka i czapka i mam kwncyk ewentualnie, jak w chuscie to samo body ew cienka bluza i butki, takze moja zimnolubna
Gosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Sue wrote:Gosiak wow! Janka prawie kilogram cięższa od Tomka
tylko my tacy chudzi
a masz wage cxy byłyście u lekarza?
-
Uff nadrobiłam Was
Majówka i po majowce! Piątek okropny, lało mm stop. W sobote bylismy na działce calu dzien a wczoraj sami z mężem w stajni i na obiedzie. Synek z babcia cały dzien szalał
Lara ja pisałam o takim zachowaniu jak Piotrusia. Moj Tymek sie tak zachowywał. Nie spał w dzien, zasypiał i budził sie za 5 minut.
Byłam u neurologa- nic mu sie jest. Układ nerwowy dojrzewa i nie ogarnia. Daj mu czas.
Ja dużo nosze w dzien w chuście zeby pospal, jak pośpi w dzien to ma lepszy humor.