WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła dziś nasza druga karuzela :D Ale, że synuś dziś rączkowy, jeszcze jej nie wypróbowaliśmy :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze wam napiszę, że po przeczytaniu tego artykułu hafiji, to mnie naszły refleksje o moim KP. Nie jest idealne, nie wiem ile będę karmiła. Ile się uda. Ale wiem, że będzie mi żal zakończenia ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ja też zawsze się dziwilam, ale jak widać jest to jednak możliwe. Mała jest zdrowa.
    Sue ale fajnie się to czyta :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hafija.pl/2013/11/karmienie-piersia-i-sport.html

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje wykonanie przysiadów :) dzis 70! Udało mi sie rzutem na taśmę:)
    Oglądaliśmy dzis "W ciemności", nie pamietam, kiedy udało mi się obejrzeć film w całości:)

Zaraz pewnie mały sie pbudzi na jedzenie, a jak sie nie obudzi, to na śpiocha zje.

Moi sąsiedzi maja imprezę i napierd... jakaś techniawka... Jak można słuchać czegos takiego.. No bo muzyką to tego nie nazwę:/

Dobrej nocy!!

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas ciezko z czasem jakos, ale co jakis czas Was podczytuje, nawet nie probuje nadgonic ;-)

Dziewczyny tesknicie za brzuszkiem?

Bo ja bardzo... Ehhh <3 myślałam o kolejnej ciąży ale póki co, troszkę trzeba odczekać. Chce Malego najpierw ogarnac, wykarmić itd :-)

Jestesmy po karmieniu właśnie....

Jak któraś ma problem z ciemieniucha u dziecka to słyszałam ze dobry sposobem jest zwykle maslo :-) śmierdzi ale dziala :D

Czy Wasze dzieci wyrastają moze z bujaczka? My mamy FP i Gabrysiek ledwo się tam mieści :O jak kopie nóżkami to uderza w te metalowe części juz:/ nie wiem co teraz będzie... :p

Odnośnie chust, to musze zmienić wiązanie bo w zwykłym (kieszonka) Mlody sie wyrywa... Jest mega ciekawy świata i trzeba przerzucić sie na plecy lub chustę kolkowa na biodro. W poniedziałek będę się uczyć u doradcy :-)

Mam nadzieje, ze weekend bedzie ladny :-)

Pamiętacie jak leżałam ze skracajaca sie szyjka w ciąży?
    To urodziła dziewczyna dziecko w 27 tygodniu, 700gram, tez nie wiedziała ze w ciąży jest. Czując ruchy myślała, ze to wzdęcia!!!!
    Ponoc wszystko z nią dobrze, aczkolwiek przeszla operacje oczu (retinopatia wczesniacza). Aczkolwiek czy dobre sie rozwija to będzie można powiedziec dopiero za kilka lat. Choc mam gleboka nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Jednak dzieja się na świecie cuda :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś wyjątkowo meczylismy kupę od 2.30 i dopiero się przebralismy. Mam nadzieję ze mis zaś nie teraz i juz nie będzie się wiercil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 04:06

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami jeszcze pytanie. Czy Twój starszy synek tez potrzebował cycka aby zasnąć?
    Pytam bo ja nie wiem kiedy się uwolnie i to przestaje być smieszne, dziś wieczorem musiała dac cycka aby zasnął nie ze był głodny tylko do spania. 2h z mężem zrobiliśmy wszystko aby uśpić go bez cycka i nie ma szans :-(
    Ja nie wiem jak to będzie dalej.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, u nas dziś podobnie, od jakiejś 3:00 kręcona była kupa - 4:00 zrobiła część, trochę pospała, ale teraz poszła druga tura. Mam nadzieję, że odeśpimy w ciągu dnia. Pierwszy raz taka niespokojna noc nam się zdarzyła...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol. Widze ze moj ostatni post tylko Sue zauwazyla ;)

Lara a co ze smoczkiem? Moze warto jednak poszukac takiego aby malutkiemu podpasowal. No i puki sie nie przyzwyczai to zazwyczaj trzeba mu go przytrzymac a i tak co rusz podawac bo wypluwa. U nas jak maly zasypia to co chwile wstaje zeby mu podac smoka bo jak ma odlot to go wypuszcza w buzki.

Moj ie obudzil wlasnoe na jedzenie i o dziwo jak zjadl to jeszcze zasnal :) supwr ale szkoda mi go odlozyc do lozeczka bo ja i tak juz spac nie pojde to mam go na klacie i siedzimy na fotelu <3

Milego weekendu cioteczki :)

P.S. Sue podziwiam cie za te cwiczenia. Ja juz wieczorwm padam. Natomiast trzaskam kilometry na spacerach z malym w chuscie wiec czuje miesnie na nogach megaaaa.
    A teraz jeszcze kupilam soboe z Elancyla jakis super Slim na cellulit bo jakos po ciazy mam go troche i zobaczymy jak dziala. Te kosmwtylki ktore zaraz po porodzie kupilam z tej firmy sa super wiec i licze na efekt po tym :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAURKA WYSLALAM TOBIE ZAPROSZENIE DO ZNAJOMYCH, MAM DO CIEBIE SPRAWE.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    U nas tak jest od kilku tygodni i to pojawia sie i znika doslownie w oczach w przeciagu kilku godzin. Pediatra powiedziala, ze taka uroda niemowlat. Nam radzila nie uzywac zadnych kosmetykow do kapieli, za to intensywnie nawilzac skore i smarowac tak czesto jak zmieniamy pieluszki.
    Nam pediatra powiedzial to samo! Smarować smarować i smarować. :) dzieci urodzone po terminie maja taka szorstka skore :) a w zgięciach u nas to odparzenia :) posypuje pudrem alantan i znika po jednym razie :) u nas sa pod szyjka, pod paszkami, w zgieciach łokci i kolan :) no i smaryjemy ze 4 razy dziennie dexerylem :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pielęgnacji na razie używam tylko mydełka aleppo i oleju kokosowego - smaruję nim Janeczkę. Do kąpieli dodaję kilka kropel olejku ze słodkich migdałów. Skóra gładka jak u niemowlaka ;)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, fajnie, że się odzywasz ;) Tobie też miłego weekendu!

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Carh niby mój nie jest tluscioszek a w zgieciach podobnie jak u was zaczerwienione.

Gosia to ja mam taka co druga noc :-(

Jedyne co mnie przeraża to właśnie fascynacja mojego dziecka cyckiem. Mam wrażenie, ze jest coraz gorzej. No a ze skoczkiem juz straciłem nadzieje. Krztusi się, normalnie prawie wymiotuje i juz nawet robi jazdy jak mu wsadze do budzi.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo nie założyłam mu na noc rękawiczek i juz kolejna ryza na policzku :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 07:08

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka z tym AZS to spokojnie, szwagierce tez wmawiali, zaczęła odstawiać pokarmy itd. A okazało się ze ziajka, która stosowała od urodzenia nagle jakąś feralna seria i uczulila syna jak miał prawie pol roku.

Mój tez nie ma idealnie gładkiej skory, ale właśnie urodził się po terminie i był jak waz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 07:10

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moj tez smoka nie chce. Na cycu czesto usypia
    Weszlam wczoraj na forum prywatne;) ale fotek;) super dzieciaki.

Sue a jakie Tomek ma spojrzenie?!!;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Sue podziwiał za te ćwiczenia, no mój tak malo i krótko śpi i jeszcze ten mój Cyc w budzi ze nie mam jak jedzenia sobie zrobić.
    Sue co ty jesz? I kiedy to robisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 07:19

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No właśnie Carh niby mój nie jest tluscioszek a w zgieciach podobnie jak u was zaczerwienione.

Gosia to ja mam taka co druga noc :-(

Jedyne co mnie przeraża to właśnie fascynacja mojego dziecka cyckiem. Mam wrażenie, ze jest coraz gorzej. No a ze skoczkiem juz straciłem nadzieje. Krztusi się, normalnie prawie wymiotuje i juz nawet robi jazdy jak mu wsadze do budzi.
    Konstancja tez chudzinka! :) nóżki jak u sarenki a ma odparzenia :) pod szyja miala bardzo mocne aż bordo ale codziennie zasypuje dwa razy dziennie i bajeczka! <3 moja siostra ma AZS wiec wiem z czym to się je i jak to wygląda :) mi tez lekarz który nadal bioderka próbował wmówić ze to azs ale sie nie dalam bo mowie wiem jak to wygląda :*

Lara 82 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 2877 2878 2879 2880 2881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ