WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi Konstancja jiz druga noc z rzędu przespala!! <3 ale za to 5:30 pobudeczka mamuniu! <3

A matka wariatka kupiła mate piankową skip hop z akcesoriami za 310 zl!! <3 ale to jest taka piękna mata ze nie mogłam się powstrzymać! No i zastanawia mnie fakt jak w stanach moze byc ona uzytkowana od urodzenia a w Polsce zalecenie ze od 10 miesiąca? Przeciez dzieci nasze a dzieci ze stanów nicym sie nie różnią!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath daj linka do maty :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do Azs to jjeszcze się mocno nie stresuję, bo też widziałam dzieci, ktore mają te schorzenie. Staś w porównaniu do nich ma ładna skórę. Dlatego nie chce żadnych emolientów tylko naturalne natluszczanie.
    Jezezli chodzi o skazę czy alergie pokarmową, to coś czuję, ze ma tylko nie wiem jeszcze na co. Wnioskuje to po jego policzkach- są błyszczące czerwone i czasami skórą z nich schodzi. Do tego wysypka na ciele, która drugi raz się pojawiła. Aaa i jeszcze kupa ze sluzem od ponad miesiąca. Czasami jest sam śluz w kupię, a to już nie jest normalne.

Moje dziecko dzisiaj w nocy mega niespokojne. Wiercił się się, sapal pół nocy. O 5 myślałam, ze już wstajemy, bo śmiał się do mnie i gadał :-) ale cycek go spał i wstalismy o 8 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 08:33

c7hyim7.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Butelek mam kilka i nic. Kolezanka mowila zebym odcisgala malutko np 20 ml i bede probowac bo sie boje ze tak jak Gosiak mowi nawet niekapka nie ruszy.

Dorocia mi pediatra mowila ze w razie kaszlu suchego drossetux 2 razy po 2 ml i mozesz tez lekko oklepywac plecki

Ja na spacerze. Spi ale wyjsc bylo ciezko bo tak plakal juz ze zmeczenia.
    Bylam na specerze z kolezanka. Jej synek ma 8 mies to juz taki fajny.

Taki zwykly drosetux czy jest jakis specjalny dla dzieci?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5109785995 <3
    Ja wybrałam pink/brown :) czaiłam sie na nią juz dlugi czas aż mowie koniec trzeba zamówić :D no i super ze te kółka do niej sa gratis :) bo same te kółka kosztują 99 zl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 08:43

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja jem wszystko to, co jadlam przed ciaza. Tomek na szczescie dobrze reaguje na normalne jedzenie:) powiem Ci, ze nawet lepiej jest, niż jak sie ograniczałam ze wszystkim.
    A co do ćwiczeń do zmotywowała mnie Przedszkolanka! Ona to jest hardcore:))

AsiaSzw - zauwazylam Twojego posta, bo pozazdrościłam, ze tak fruwasz:) bo ja tez taka byłam. Jeszcze nie ogarniam tak, zeby tak wychodzić.

Karmilyscie juz gdzies publicznie?

• megg Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 km- 39min -zaliczone

Udanych cwiczen i milego dnia

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    AsiaSzw - zauwazylam Twojego posta, bo pozazdrościłam, ze tak fruwasz:) bo ja tez taka byłam. Jeszcze nie ogarniam tak, zeby tak wychodzić.
    My wczoraj pojechaliśmy spotkać się z przyjaciółmi, wszystko było ładnie, pięknie - w aucie, potem zamotałam Jankę w chustę, pospała z 40 minut i po jakiejś godzince wracaliśmy. W połowie drogi w aucie zaczął się dramat, lusterko benbat, mama obok śpiewająca i smoczek nie pomagały. Mało tego - zanosiła się tak jak jeszcze nigdy. Zatrzymaliśmy się, chciałam ją nakarmić - nie chciała, przytulić, pobujać - po jakimś czasie pomogło, ale w foteliku od nowa...
    Złamałam wszystkie swoje zasady i pojechaliśmy już z małą w moich ramionach. Nie wyobrażam sobie samotnej wyprawy w takiej sytuacji. Jeszcze bardziej mnie to teraz przeraża. Dziś mieliśmy jechać na grilla, ale raczej odpuścimy :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co doraźnie podjęcie dziecku które kicha i ma mały kaszel. Pisałyscie ale nie mogę tego znaleźć. Kurcze jak Lili nie przejdzie będę musiała wezwać pediatre.

Pisałyscie chyba o jakimś syropie i co na katar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 09:40

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,na katar - nasivin 0,01 % do noska i sól morska, na kaszel suchy drosetux dla dzieci. Jeszcze można 2x dziennie podawać wit. C dla dzieci w kropelkach np. cebion, ja podawałam 2x 5 kropelek, a Słoneczna 2x 7 kropelek. Słoneczna zdaje się jeszcze wapno podawała ale to nie wiem jak.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niewyspana ;) Synuś urządził w nocy koncert jeśli tylko chciałam go odłożyć, nawet obok siebie. Tylko spanie przy piersi. Nawet mąż na nic się zdał, bo butelki też nie chciał.

Powiedzcie mi, bo nie wiem czy dobrze myślę - mlekiem mamy dziecko się nie przeje, co?

Dziś też grzeczny, ale tylko przy piersi. Mąż go właśnie na wszystko jedno zabrał na przejażdżkę, sam! Nie lubię. A ja gotuję dla nas obiady na najbliższe dni :)

relg9vvjrtqik460.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia wielkie dzięki.

Wydaje mi się ze z piersi dziecko samo kontroluje ile zje i nie ma takiej możliwości. Chyba że podajemy pokarm z butelki i gdy man się wydaje że dziecku wypadła butelka z buzi i podajemy by sprawdzić czy może jeszcze chciałoby. Chociaż nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 09:59

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, od wczoraj Tomek robi dziwne kupy:/ sa ciemne, takie ciemnozielone! Dziecko jest wesołe, zachowuje sie normalnie, nie ma gorączki i jest wesoły. Zrobił mi rankę na sutku i wczoraj napił sie troche krwi, myślicie, ze to moze przez to?
    Nic nowego nie jadlam ani nic. A ze krwi sie napił to wiem, bo mu po policzku pociekła.

P.s. Wczoraj mi szarpnął sutka, az jeknelam i od wczoraj mam rankena środku sutka :(

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, myślę, że to może być od krwi.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas noc standardow, także jestem dosc wypoczęta.

Wczoraj zaczęłam ćwiczyć z mel b,Boszzzzz w głowie mi się kręciło, jestem strasznie słaba, tzn moja kondycja jest do d...no ale nie zrezygnuje :-)

Gosiak przypomniało mi się, jak Tymek był mniejszy, to uwielbiał jeździć samochodem, ale raz zrobił nam mega histerie, podobną do tej, co opisujesz. Na szczęście to był tylko jednorazowy jego wybryk.

Życzę wam fantastycznego dnia oraz weekendu :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja sie juz naczytałam o krwi w kale i oczywiscie zeschizowalam. Internet...
    Mam nadzieje, ze to przejdzie i kupy wroca do swojego roleskiego koloru:)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja z malym tez tak mialam od malutkiego. Zatrzymywalam sie po kilka razy i wyciagalam go z fotwlika aby uspokoic. I pierwsza moja mysl byla taka zeby nigdzie nie jezdzic, ale potem po przemysleniu stwierdzilam ze no jak to jakos musi sie przyzwyczaic bo przeciez nie zna tego jeszcze i moze musi sie przyzwyczaic. Regularnie gdzies jechalismy na krotki wypad ale po to aby obyl sie z autem. Do tej pory zdazy mu sie ze placze ale na szczescie trwa to krotko. Duzo sie zmienilo jak ta wkladke w foteliku podciagnelam do gory i nie jest mu tak ciasno.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu współczuje wyprawy :-(
    U nas jest to samo jeśli chodzi o fotelik. Tez juz mieliśmy takie akcje np. jak wracalismy z Katowic.
    Dlatego ja się tak boje, bo potem trzeba dziecko odłożyć do fotelika.
    A macie aplikacje szumów w telefonie. Uciszylismy juz 3razy młodego suszarka na maksa. Tak wracalismy z Katowic.

Nasz mis jak ma gazy musi się ruszyć a te cholerne pasy od fotelika go krepuja.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue :-) nie chodziło mi o to co jesz tylko jak dajesz rade znalezsc czas aby to przygotować tj. ugotować sobie obiad i jeszcze ćwiczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 10:23

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, żeby kupy Tomka zmieniły się przez wypita krew to musiałby naprawdę jej sporo wypić.
    Nie stresuj się, mój przedwczoraj robił rzadkie,wręcz wodniste właśnie ciemnozielone kupy, a już wczoraj wieczorem były normalne. Wydaje mi się, że przyczyną jest flora bakteryjna w brzuszku, jelitach, ona się zmienia, a z nią kupy naszych dzieci. Obserwuj tylko, jeżeli zacznie robić wodniste kupy, jedną na godzinę, idź do lek

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2878 2879 2880 2881 2882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ