WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia ja z malym tez tak mialam od malutkiego. Zatrzymywalam sie po kilka razy i wyciagalam go z fotwlika aby uspokoic. I pierwsza moja mysl byla taka zeby nigdzie nie jezdzic, ale potem po przemysleniu stwierdzilam ze no jak to jakos musi sie przyzwyczaic bo przeciez nie zna tego jeszcze i moze musi sie przyzwyczaic. Regularnie gdzies jechalismy na krotki wypad ale po to aby obyl sie z autem. Do tej pory zdazy mu sie ze placze ale na szczescie trwa to krotko. Duzo sie zmienilo jak ta wkladke w foteliku podciagnelam do gory i nie jest mu tak ciasno.
    No widzisz a u nas wcześniej było ok, ładnie zasypiała albo patrzyła, jakoś w wieku 7 tygodni jej się zmieniło. I jak mówię, wczoraj kilka razy ją uspokajałam jak stanęliśmy i co się uspokoiła i ją włożyłam do fotelika to taki sam ryk przeraźliwy. To nie na moje nerwy... :(
    Strasznie się z tym czuję, że wiozłam ją na rękach i stwierdziłam, że już nikogo za nic nie skrytykuję, bo życie z dzieckiem weryfikuje wszystkie nasze - nawet najbardziej radykalne - poglądy
    Ty masz Cybex aton 3? Co zrobiłaś z wkładką dokładnie?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do fotelika t,o nie wiem jak to będzie bo ja mam taka fobie ze nie lubię być skrępowana, czasem jak wyglupialam się z mężem i on się na mnie położył i specjalnie złapał mi ręce abym nie mogła się ruszyć to u mnie zaczyna się mega masakra. Zaczynam mieć mega problemy z oddychaniem. Lub np. Na solarium to tylko stojące bo tego leżącego nie zamkne bo momentalnie jakąś fobia przychodzi i nie mogę oddychać bo mi tam ciasno.
    Ale to takie dziwne u mnie bo np. małymi windami mogę jeździć nic się nie dzieje.

Wiec jeśli mis nie zaakceptuje pasów to ja nie wiem co to będzie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe byłam pol godzinki na zakupach a mis był z tata :-)

Fajnie tak wyskoczyć autem chociaż do delikatesow osiedlowych :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 10:24

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad wkladka masz taka zawleczke i jak za nia pociagniesz to wkladka pojdzie do gory i tym sposobem mala bedzie miala wiecej miejsca w nim.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeździmy już bez wkładki bo synuś urósł i się do fotelika z wkładka nie mieści ;) U nas też akcje w samochodzie się zdarzają, ale wtedy butelka pomaga. To nasze wyjście awaryjne. Ale jak już sobie tak z 10 min. popłacze, to śpi.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, chwilowa zmiana kupki podobno jest ok. Nie pisałam tu, żeby nie nakręcać, ale jakiś miesiąc temu też mieliśmy zielonkawe śluzowate kupki, więc lekarz, badanie i wszystko ok. Lekarka powiedziała, że kupka w innym kolorze, jeśli nie jest wydalana częściej niż zazwyczaj przez 2-3 dni nie powinna nas martwić.
    Obserwuj i jeśli nie minie np. przez weekend skonsultuj.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja mam to szczescie, ze Tomek nie musi byc cały czas na rękach. Klade go na macie edukacyjnej i mam te 20 minut na zrobienie obiadu. Spi w dzien, wiec tez jest git. Cwicze jak spi w dzien albo wieczorem:)
    Poza tym, moj P w dzien jest w domu, jak wyjeżdża w weekend, to robie sobie obiad na dwa dni i żyje.

Wszystkie kolezanki zawsze mi współczuły, ze nie moge z P nigdy weekendu spędzić, a teraz mi zazdroszczą, ze mam faceta w domu i np o 12 idziemy razem na spacer :)

Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzis jak nigdy 3pobudki w nocy i o 6.30 juz wstala, zabralam mala zeby maz sie wyspal bo caly tydz po 12godz pracowal
    mnie jakis len kulinarny ogarnal i od tyg nic nie gotuje, M w pracy zamawia, a ja jakies mrozonki, dzis chyba tez cos zamowimy

wlasnie spakowalam karton za malych ubranek i jakos mi tak smutno sie zrobilo, ciekawe czy uda nam sie z rodzenstwem:-/

a chrzestni mojej malej spodziewaja sie dziecka albo dwojki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 14:25

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie jade zaraz do apteki. Kupie Drosetux i mam nadzieje, ze przejdzie i obejdzie sie bez antybiotyku.

Sue ja tez mysle, ze to nie od Twojej krwi, tak czasem dzieciaszki maja. Jak bede za czesto nie ladne kupki to wtedy lekarz.

Moj dzis marudny pewnie przez ten kaszel.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Malami jeszcze pytanie. Czy Twój starszy synek tez potrzebował cycka aby zasnąć?
    Pytam bo ja nie wiem kiedy się uwolnie i to przestaje być smieszne, dziś wieczorem musiała dac cycka aby zasnął nie ze był głodny tylko do spania. 2h z mężem zrobiliśmy wszystko aby uśpić go bez cycka i nie ma szans :-(
    Ja nie wiem jak to będzie dalej.

Mój Kamiś zasypiał tylko i wyłącznie przy piersi, nawet jak polubil juz smoczek (6 miesiąc). Przestał w momencie odstawienia od piersi :/ czyli jak miał 11 miesięcy. Cycek byl na każdy bol, smutek, do zasypiania... Nawet jak byl najedzony to lubil sobie possac. Bylam uwiazana na maksa...
    Mam nadzieje, ze u ciebie będzie lepiej, Lara :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Gosiak, cos wam opowiem :) Mój Kamis mega cyckowy i jak jechalismy w trasę autem to darl sie w niebogłosy, bo nie mogl zasnąć bez piersi. Jak się zatrzymywaliśmy i go karmilam to zasypiał, w momencie przelozenia do fotelika - ryk :/ No wiec co wymyśliłam? Ze nakarmię go w trakcie jazdy jak leży w foteliku! Wyjelam cycka i zawislam w mega dziwnej pozycji nad dzieckiem karmiąc go :D On sie najadl i zasypiał ukojony :) Jedyne wyjście żeby dziecko sie uspokoilo. No i tez ja bez pasow itp. Ale cóż bylo robic ;)

Lara 82, megg lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, wiesz, że ja sobie dziś o tym myślałam? Jakby to można było zrobić...

Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drosetux podany.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi dzięki za odp. z tego co widzę, jak się mis zachowuje, i co się dzieje to u mnie będzie to samo. No cóż nigdzie najwyżej nie wyjde!!!
    Jedyne pocieszenie, ze nie ja pierwsza i pewnie nie ostatnia:-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad na dziś, jutro i pojutrze zrobiony. Teraz idę zrobić kartkę dla siostry, bo dziś idziemy do niej na urodziny :) A jutro mamy Komunię, ale idziemy tylko do kościoła :)

Mała Mi, z tym karmieniem też nie głupi pomysł ;) Szkoda tylko, że w naszym samochodzie fotelik musi być z przodu :(

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko moje po wycieczce do Ikei z tatą i spacerku zasnęło i śpi na balkonie :)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły patent z karmieniem w foteliku. :-)
    Ja to jeszcze boje się żeby się nie zakrztusil w foteliku, zawsze staram się żeby odbił przed włożeniem do fotelika po jedzeniu.

Podziwiam za podawanie butelki jak jest w foteliku, ja chyba bym się bala.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może u nas skok? Czytam, że między 11 a 12 tygodniem, pasowałoby...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i u nas chyba skok byl

Jutro mam najazd tesciow!!

Dorocia zwykly drossetux.
    Wapno dawalam 2 razy po 5 ml ale to duzo i wypluwal sporo
    Odciagaj glutki

Ide robic kluski slaskie tzn obuerac ziemniaki. Maz lula malego;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tesciowa przywiezie nam nosidełko po jej młodszym wnuku...
    Mowię, ze jeszcze za wczesnie, to sie spiera ze mna, ze to dla bioderek dobre...
    Juz widze, jAK bedzie wciskać i kazać przymierzać. Wrrrr!

‹‹ 2879 2880 2881 2882 2883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: