Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj w domu:
-body dl lub kr rekaw + spodenki + skarpetki (lub bez spodenek)
-pajac
-body dl lub kr rekaw + spiochy
Tylko u nas z ta temp jest roznie i mamy miedzy 21-25 stopni.
Na noc body kr rekaw i skarpetki. Spi z nami i i tak jest zgrzany.
Powiem szczerze, ze moje dzieci ogolnie sa bezproblemowe i na prawde duzo moge przy nich zrobic. Starszy wiekszosc dnia zajmuje sie sam soba tylko trzeba z nim rozmawiac. Maly jak go brzuszek nie boli to lezy sobie sam na macie, zajmuje sie zabawkami, albo jak siedze obok to wpatruje sie we mnie. Super go Kuba zajmuje bo spiewa mu, wyglupia sie i maly ma radoche. -
Lara, nie chodzi nawet o gadanie, ale wybrali akurat weekend, w ktorym P nie ma! Kuzwa, nie dosc, ze dzieckiem, to jeszcze nimi sie bede musiała zajmowac! Mieli w sobotę przyjechać, a 15 minit temu zadzwonili, ze bedą jutro!! A ja nieposprzątane, niepoprasowane, do jedzenia mamy spaghetti. Jutro zamiast na spacer, to bede musiała ze szmata zapierdzielac.
Nie mam bałaganu, ale przecież obczajka na pewno bedzie.
-
Nasz to różne. Ja jestem zmarzluch, ale synek o tacie ciepłokrwisty jest
W domu::
- body długi rękaw i spodnie/półśpiochy
- body krótki rękaw i pajac
- ale często podczas zabawy synek jest tylko w body
Na dwór:
- spodnie dresowe, body długi rękaw, lekka kurtka
- spodnie dresowe, body krótki rękaw, bluzeczka, lekka kurtka
Wiem mogłabym go lżej ubierać -
No ja tez nie lubię nie zapowiedzianych gości bo ja mam bałagan, bo mój maz z tych lubiących bałagan, tzn nie chodzi o porozrzucane skarpetki, ale np.części elektroniczne, a to jakieś robocze ciuchy bo cos robił na dworze itd. A teraz z dzieckiem to nie da się tak po prostu posprzatac. A jutro masz męża w domu? Bo jak jest to jeszcze ogarniesz ale jak nie ma to niefajnie.
-
Sue wrote:Lara, nie chodzi nawet o gadanie, ale wybrali akurat weekend, w ktorym P nie ma! Kuzwa, nie dosc, ze dzieckiem, to jeszcze nimi sie bede musiała zajmowac! Mieli w sobotę przyjechać, a 15 minit temu zadzwonili, ze bedą jutro!! A ja nieposprzątane, niepoprasowane, do jedzenia mamy spaghetti. Jutro zamiast na spacer, to bede musiała ze szmata zapierdzielac.
Nie mam bałaganu, ale przecież obczajka na pewno bedzie.
U nas jest balagan i nic do jedzenia i jesli ktos nas odwiedza, to musi rozumiec, ze jest male dziecko i na obsluge z mojej strony nie moga liczyc. Cale szczescie rodzina to rozumie i przywoza jedzenie ze soba :] Gdyby nie rozumieli, to podalabym im adresy kilku hoteli czy zajazdow w okolicy - tam by mieli nocleg z wyzywieniem ;]bella84 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Lara 82 wrote:Pia gdzie kupilas ta ładna czapeczke ze zdjęcia co wstawilas?
Lara czapeczka jest marki Pinokio model MIŚ, mamy białą i brązową. To nasze ulubione czapeczki, chociaż nigdy nie wiążemy pod szyją
http://allegro.pl/czapka-pinokio-mis-rozmiar-56-kremowa-i5329116176.html
http://allegro.pl/czapka-pinokio-mis-rozmiar-62-brazowa-i5329117107.html