Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888 no wlasnie moj maz mowi ze wg niego ma lepszy system pracy bo jakby wiecej jest w do u .. Gdyby chcial miec odpowiednia pozycje tutaj to mowi ze musialby pracowac sporo pewnie wiecej niz te 8 h od ooniedzialku do piatku pewnie by bral kompa do domu jeszcze do tego dojazdy do pracy i z pracy i bysmy sie widzieli od 18-19 a o 22 spac i tyle z tego czasu a jeszcze zakupy zrobic posprzatac i ugotowac cos i nic nie zostaje.. W weekend pewnie tez co nieco ogarnac i odpoczac odespac... I tylko 26 dni urlopu w roku... A tak to gdy on wraca z kontraktu a ja ide do pracy to on w tym czasie posprzata zrobi zakupy ugotuje i wracam do domu tylko "lezec i pachniec" :) czyli mamy caly czas po pracy razem juz:) a wiadomo facet tez chce dbac o forme wiec jeszcze jakby do tych 8 h nawet doszla silka czy inne formy sportu to widzielibysmy sie wieczorem by isc razem spac...:) wiec wg niego taki system pracy jest lepszy niz "moj":)

asia888 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wro 20 stopni, jak nie wiecej, a wlasnie widzieliśmy dziecko w zimowym kombinezonie!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja tak mam:) lubie to uczucie :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Pewnie to zaden wyczyn ale sama dzis wpakowalam mala w auto i pojecgalysmy po parasolke :) do tej pory jej sama sama nie wozilam autem zawsze tylko gdy maz byl ale tez rzadko jechalismy gdziekolwiek w sumie to tylko na usg bioderek, na pogotowie, na dzialke moich rodzicow i ostatnio pierwszy raz do fashion house :) a teraz sama sobie poradzilam jeeeej :) to kolejny krok bedzie z wozkiem moze na klif na spacer :)

Dla mnie tez to wielki wyczyn :-)
    Ja się jeszcze nie odwazylam :-)

bella84 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzie ile macie stopni w domu i jak jest ubrane w domu wasze dziecko?
    Bo ja jestem zmarzluchem i chyba przegrzewam Piotrusia!

A na noc ubieracie tak samo czy cos więcej czy cos mniej?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara, ja mam ciepło w domu i Tomka ubieram jak siebie:) body z długim rekawem, skarpetki i spodnie dresowe. Teraz na spacerze ma body z długim, skarpety, spodnie dresowe, czapkę i kocyk :) no ale we wro jest zawsze najcieplej :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dla mnie tez to wielki wyczyn :-)
    Ja się jeszcze nie odwazylam :-)
    Ja też nie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 21-22 stopnie i najczesciej mloda "lata" w bodziaku z dlugim rękawkiem i w rajstpkach (czasem bez) a na noc bez rajstopek, bo nozkami dotyka mi brzucha zwykle i ma strasznie cieplutkie rano ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Pewnie to zaden wyczyn ale sama dzis wpakowalam mala w auto i pojecgalysmy po parasolke :) do tej pory jej sama sama nie wozilam autem zawsze tylko gdy maz byl ale tez rzadko jechalismy gdziekolwiek w sumie to tylko na usg bioderek, na pogotowie, na dzialke moich rodzicow i ostatnio pierwszy raz do fashion house :) a teraz sama sobie poradzilam jeeeej :) to kolejny krok bedzie z wozkiem moze na klif na spacer :)

Dla mnie nie, ale i tak gratuluje przelamywania sie! To wazne.

bella84 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Chyba zaczyna sie zabkowanie bo naa dole widac solidna biala krope i ciagle sie slini, gryzie, marudzi

Mam pytanie! Jak zaczynacie karmic np z lewej piersi to w prawej czujecie ciagniecie na poczatku?;) ja tak mam

Tak.

Ja wlasnie nie wiem, czemu niektore z Was tak czekaly na koniec trzeciego miesiaca jak na wybawienie. Bo kolki mialy sie skonczyc? Skoncza sie kolki, zaczna sie zabki!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Laurka jest mega roznica po 3 m:) wczesniej budzila sie w nocy co 2 h mniej wiecej i to ze 3 razy!! A teraz pierwsza pobudka po 5-6 i druga po 2-3, w dzien ciagle mi marudzila bo na raczki a od 17-20 ryk ciezki do opanowania a teraz cisza i da sie ja zabawic.. Ba nawrt sama sie zabawi ;) mam czas usc do wc wykapac i igotowac obiad... Wczesniej bylo to na zasadzie ze ja do wc a ona w mega ryk.. Jedzenie z nia na rekach i bujajac ja.. Wiec dla mnie roznica bardzo odczuwalna ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    U mnie Laurka jest mega roznica po 3 m:) wczesniej budzila sie w nocy co 2 h mniej wiecej i to ze 3 razy!! A teraz pierwsza pobudka po 5-6 i druga po 2-3, w dzien ciagle mi marudzila bo na raczki a od 17-20 ryk ciezki do opanowania a teraz cisza i da sie ja zabawic.. Ba nawrt sama sie zabawi ;) mam czas usc do wc wykapac i igotowac obiad... Wczesniej bylo to na zasadzie ze ja do wc a ona w mega ryk.. Jedzenie z nia na rekach i bujajac ja.. Wiec dla mnie roznica bardzo odczuwalna ;)
    U mnie też wielka różnica na plus, jestem w stanie włożyć małą do bujaczka na 10 minut i przygotować obiad albo na brzuszek położyć i wywiesić pranie, wstawić zmywarkę, iść do WC, jedzenie dla siebie ogarniam teraz bez żadnego problemu. I generalnie dużo lepszy kontakt mamy, bo wiem o co jej chodzi :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w domu albo w body z dlugim/ krotkim i skarpetki albo w pajacu ;) na dwor igrodniczki/ i body z dlugim plus kurteczka lub body z krotkim i sweterek lub sukienka body swetr i rajstopy a czasem dres na body z dlugim/ krotkim zakrznie od pogody... Warst tyle co sMa nosze inzawsze mam kocyk w rzzie czego

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu w body z długim lub krótkim, skarpetki i spodenki dresowe, cały dzień mamy otwarte okno w sypialni, ale tam raczej mała w dzień nie bywa, jak na dworze ok 20 to i otwierany okno w salonie, do spania pajacyk i wczesniej rożek, a teraz spiworek, a na dwór tez spodenki i skarpetki, body krótkie lub długie i cieńsza lub grubsza bluzę, czapeczka i apaszka, kurtek ani kombinezonu juz od marca nie nosimy (nawet w zimie to spodnie i kombinezon bez rajstop) do chusty to juz bez bluzy i grubsze skarpetki lub buciki, i mamy jak cos kocyk lub flanelowa pieluszke w wózku do okrycia

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mój w domu czasami jest w samym bodziaku i skarpetkach:) jak jest bardzo ciepło, to body z krótkim, jak troche chłodniej to z długim - nie napisałam tego wczesniej:)
    Po domu ma lżejsze dresiki, na dwór cieplejsze, ale to tez zalezy od pogody:)

W nocy spi w samym pajacyku albo piżamce. Przy czym Tomek jak mu za gorąco to płacze od razu - taki mam gorący egzemplarz :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przegrzewam Piotrusia bo ma body z krótkim i na to pajacyk w domu, a wcześniej miał zawsze 2warstwy z długim. No to chyba się matka musi naprawić.

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Chyba zaczyna sie zabkowanie bo naa dole widac solidna biala krope i ciagle sie slini, gryzie, marudzi

mam

U mnie podobnie z tym ze bardzo nie marudzi, jutro mamy szczepienie to zapytań pediatrę czy to juz by ząbek szedł czy jeszcze dużo czasu bo slyszalam ze slinienie i ta biała kropa to mogą długo byc

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w magazynie Mam dziecko jest płyta z piosenkami dla dzieci. Moja niesamowicie się cieszy jak słyszy... A jak śpiewam to aż trzęsie nóżkami z radości.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy glownie pajac. Czasem jak bylo zimno tk body i pajac. A jak bylo goraco to same body nawet i skarpetki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 17:42

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U mnie też wielka różnica na plus, jestem w stanie włożyć małą do bujaczka na 10 minut i przygotować obiad albo na brzuszek położyć i wywiesić pranie, wstawić zmywarkę, iść do WC, jedzenie dla siebie ogarniam teraz bez żadnego problemu. I generalnie dużo lepszy kontakt mamy, bo wiem o co jej chodzi :)

No to mnie moje dziecko rozpieszczalo od samego poczatku, bo moglam to wszystko zawsze robic. I wczoraj wieczorem byla wyjatkowo grzeczna, i mimo ze pchala paluszki do buzi i gryzla dziaselkami, to nie ryczala. I poszla spac o 20:00, ja sie wykapalam, wysuszylam wlosy i sama poszlam do lozka. Obudzilam sie o 1:00 w nocy, patrze a Luna w wozku macha raczkami i nozkami nie wydajac przy tym zadnego dzwieku. Nakarmilam ja i poszla dalej spac. Cudowne dziecko.
    Tylko nadal sie drze jak ja klade na brzuch :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 2903 2904 2905 2906 2907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ