X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888 no wlasnie moj maz mowi ze wg niego ma lepszy system pracy bo jakby wiecej jest w do u .. Gdyby chcial miec odpowiednia pozycje tutaj to mowi ze musialby pracowac sporo pewnie wiecej niz te 8 h od ooniedzialku do piatku pewnie by bral kompa do domu jeszcze do tego dojazdy do pracy i z pracy i bysmy sie widzieli od 18-19 a o 22 spac i tyle z tego czasu a jeszcze zakupy zrobic posprzatac i ugotowac cos i nic nie zostaje.. W weekend pewnie tez co nieco ogarnac i odpoczac odespac... I tylko 26 dni urlopu w roku... A tak to gdy on wraca z kontraktu a ja ide do pracy to on w tym czasie posprzata zrobi zakupy ugotuje i wracam do domu tylko "lezec i pachniec" :) czyli mamy caly czas po pracy razem juz:) a wiadomo facet tez chce dbac o forme wiec jeszcze jakby do tych 8 h nawet doszla silka czy inne formy sportu to widzielibysmy sie wieczorem by isc razem spac...:) wiec wg niego taki system pracy jest lepszy niz "moj":)

asia888 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wro 20 stopni, jak nie wiecej, a wlasnie widzieliśmy dziecko w zimowym kombinezonie!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja tak mam:) lubie to uczucie :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Pewnie to zaden wyczyn ale sama dzis wpakowalam mala w auto i pojecgalysmy po parasolke :) do tej pory jej sama sama nie wozilam autem zawsze tylko gdy maz byl ale tez rzadko jechalismy gdziekolwiek w sumie to tylko na usg bioderek, na pogotowie, na dzialke moich rodzicow i ostatnio pierwszy raz do fashion house :) a teraz sama sobie poradzilam jeeeej :) to kolejny krok bedzie z wozkiem moze na klif na spacer :)

Dla mnie tez to wielki wyczyn :-)
    Ja się jeszcze nie odwazylam :-)

bella84 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzie ile macie stopni w domu i jak jest ubrane w domu wasze dziecko?
    Bo ja jestem zmarzluchem i chyba przegrzewam Piotrusia!

A na noc ubieracie tak samo czy cos więcej czy cos mniej?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara, ja mam ciepło w domu i Tomka ubieram jak siebie:) body z długim rekawem, skarpetki i spodnie dresowe. Teraz na spacerze ma body z długim, skarpety, spodnie dresowe, czapkę i kocyk :) no ale we wro jest zawsze najcieplej :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dla mnie tez to wielki wyczyn :-)
    Ja się jeszcze nie odwazylam :-)
    Ja też nie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 21-22 stopnie i najczesciej mloda "lata" w bodziaku z dlugim rękawkiem i w rajstpkach (czasem bez) a na noc bez rajstopek, bo nozkami dotyka mi brzucha zwykle i ma strasznie cieplutkie rano ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Pewnie to zaden wyczyn ale sama dzis wpakowalam mala w auto i pojecgalysmy po parasolke :) do tej pory jej sama sama nie wozilam autem zawsze tylko gdy maz byl ale tez rzadko jechalismy gdziekolwiek w sumie to tylko na usg bioderek, na pogotowie, na dzialke moich rodzicow i ostatnio pierwszy raz do fashion house :) a teraz sama sobie poradzilam jeeeej :) to kolejny krok bedzie z wozkiem moze na klif na spacer :)

Dla mnie nie, ale i tak gratuluje przelamywania sie! To wazne.

bella84 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Chyba zaczyna sie zabkowanie bo naa dole widac solidna biala krope i ciagle sie slini, gryzie, marudzi

Mam pytanie! Jak zaczynacie karmic np z lewej piersi to w prawej czujecie ciagniecie na poczatku?;) ja tak mam

Tak.

Ja wlasnie nie wiem, czemu niektore z Was tak czekaly na koniec trzeciego miesiaca jak na wybawienie. Bo kolki mialy sie skonczyc? Skoncza sie kolki, zaczna sie zabki!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Laurka jest mega roznica po 3 m:) wczesniej budzila sie w nocy co 2 h mniej wiecej i to ze 3 razy!! A teraz pierwsza pobudka po 5-6 i druga po 2-3, w dzien ciagle mi marudzila bo na raczki a od 17-20 ryk ciezki do opanowania a teraz cisza i da sie ja zabawic.. Ba nawrt sama sie zabawi ;) mam czas usc do wc wykapac i igotowac obiad... Wczesniej bylo to na zasadzie ze ja do wc a ona w mega ryk.. Jedzenie z nia na rekach i bujajac ja.. Wiec dla mnie roznica bardzo odczuwalna ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    U mnie Laurka jest mega roznica po 3 m:) wczesniej budzila sie w nocy co 2 h mniej wiecej i to ze 3 razy!! A teraz pierwsza pobudka po 5-6 i druga po 2-3, w dzien ciagle mi marudzila bo na raczki a od 17-20 ryk ciezki do opanowania a teraz cisza i da sie ja zabawic.. Ba nawrt sama sie zabawi ;) mam czas usc do wc wykapac i igotowac obiad... Wczesniej bylo to na zasadzie ze ja do wc a ona w mega ryk.. Jedzenie z nia na rekach i bujajac ja.. Wiec dla mnie roznica bardzo odczuwalna ;)
    U mnie też wielka różnica na plus, jestem w stanie włożyć małą do bujaczka na 10 minut i przygotować obiad albo na brzuszek położyć i wywiesić pranie, wstawić zmywarkę, iść do WC, jedzenie dla siebie ogarniam teraz bez żadnego problemu. I generalnie dużo lepszy kontakt mamy, bo wiem o co jej chodzi :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w domu albo w body z dlugim/ krotkim i skarpetki albo w pajacu ;) na dwor igrodniczki/ i body z dlugim plus kurteczka lub body z krotkim i sweterek lub sukienka body swetr i rajstopy a czasem dres na body z dlugim/ krotkim zakrznie od pogody... Warst tyle co sMa nosze inzawsze mam kocyk w rzzie czego

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu w body z długim lub krótkim, skarpetki i spodenki dresowe, cały dzień mamy otwarte okno w sypialni, ale tam raczej mała w dzień nie bywa, jak na dworze ok 20 to i otwierany okno w salonie, do spania pajacyk i wczesniej rożek, a teraz spiworek, a na dwór tez spodenki i skarpetki, body krótkie lub długie i cieńsza lub grubsza bluzę, czapeczka i apaszka, kurtek ani kombinezonu juz od marca nie nosimy (nawet w zimie to spodnie i kombinezon bez rajstop) do chusty to juz bez bluzy i grubsze skarpetki lub buciki, i mamy jak cos kocyk lub flanelowa pieluszke w wózku do okrycia

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mój w domu czasami jest w samym bodziaku i skarpetkach:) jak jest bardzo ciepło, to body z krótkim, jak troche chłodniej to z długim - nie napisałam tego wczesniej:)
    Po domu ma lżejsze dresiki, na dwór cieplejsze, ale to tez zalezy od pogody:)

W nocy spi w samym pajacyku albo piżamce. Przy czym Tomek jak mu za gorąco to płacze od razu - taki mam gorący egzemplarz :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przegrzewam Piotrusia bo ma body z krótkim i na to pajacyk w domu, a wcześniej miał zawsze 2warstwy z długim. No to chyba się matka musi naprawić.

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Chyba zaczyna sie zabkowanie bo naa dole widac solidna biala krope i ciagle sie slini, gryzie, marudzi

mam

U mnie podobnie z tym ze bardzo nie marudzi, jutro mamy szczepienie to zapytań pediatrę czy to juz by ząbek szedł czy jeszcze dużo czasu bo slyszalam ze slinienie i ta biała kropa to mogą długo byc

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w magazynie Mam dziecko jest płyta z piosenkami dla dzieci. Moja niesamowicie się cieszy jak słyszy... A jak śpiewam to aż trzęsie nóżkami z radości.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy glownie pajac. Czasem jak bylo zimno tk body i pajac. A jak bylo goraco to same body nawet i skarpetki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 17:42

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U mnie też wielka różnica na plus, jestem w stanie włożyć małą do bujaczka na 10 minut i przygotować obiad albo na brzuszek położyć i wywiesić pranie, wstawić zmywarkę, iść do WC, jedzenie dla siebie ogarniam teraz bez żadnego problemu. I generalnie dużo lepszy kontakt mamy, bo wiem o co jej chodzi :)

No to mnie moje dziecko rozpieszczalo od samego poczatku, bo moglam to wszystko zawsze robic. I wczoraj wieczorem byla wyjatkowo grzeczna, i mimo ze pchala paluszki do buzi i gryzla dziaselkami, to nie ryczala. I poszla spac o 20:00, ja sie wykapalam, wysuszylam wlosy i sama poszlam do lozka. Obudzilam sie o 1:00 w nocy, patrze a Luna w wozku macha raczkami i nozkami nie wydajac przy tym zadnego dzwieku. Nakarmilam ja i poszla dalej spac. Cudowne dziecko.
    Tylko nadal sie drze jak ja klade na brzuch :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 2903 2904 2905 2906 2907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ