Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aby mała się obudzi bo śpi na rogalu to idę wywalic, pamiętam jak moje się rawz nad ranem zakrztusila i miała problem ze z łapaniem oddechu, miala taki blagalny wzrok jakby chciala ratunku wolac, w panice obracając ja na brzuch zapomnialam główki podtrzymac, uderzyła parę razy miedze łopatki, zwymiotowala prosto na moje kwocie, a jak ja podniosła do gory to się rozesmiala
Oby żadna z nas nie miała takich sytuacji, choć warto się nimi dzielić bo to może pomoc innym...kto wie co by było jakbym ja podała ten 4tyg enfamil:-\"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Dokładnie..ja kupie mm zeby bylo w razie w w domu ale teraz kupie w saszetkach i na pewno nie enfamil, choć te pierwszy butelki, zaraz po otwarciu super przyjał, bez ulewania ani niczego, no ale juz mam dośc tego mleka, kupie jakies inne...
-
Laurka wrote:A probowalas jakich jednorazowych pieluszek ekologicznych? Bez tony chemii?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Marcela dla mnie pampresy tez smierdza chemia, ja uzywam dad, mogłyby byc lepsza ale uwazam ze sa lepsze niz pampersy. Powiem Wam, ze w szpitalu dawali happy z belly i całkiem całkiem sa, bardzo przyjemnie, miekkie w dotyku i nawet chłonne:) musze zobaczyc w sklepach ile kosztuja:)
a uzywała ktoras tych pieluszek z tej apteki superpharm??? -
nick nieaktualnyRudasek - też tak miłam w okolicy świąt wielkanocnych. W cyckach praktycznie nic nie było mały się darł ale po tygodniu przeszło. Warunek jest taki że nie podajesz mm. Poza tym przez 2 tyg po każdym karmieniu z tej pierwszej piersi z której jadł uzywałam laktatora przez 5 min i wieczorne odciaganie na sucho godzine po karmieniu 7-5-3 i ruszyło. Teraz mam wystarczająca ilośc a są dni że nie zjada wszytskiego.
Jesli chodzi o pieluszki to ostatnio uzywałam pampers premium care (białe) i sa o niebo lepsze od zielonych. Mięciutkie w dotyku. Kosztują w rossmannie około 560zł za 80szt.
Teraz w biedronce dopadłam dady 128szt za 50zł. Dady tez lubię.
Nie wiem jak te pieluchy rossmanowe babydream. Nie odważyłam sie jeszcze użyć, a tez sa niedrogie. Uzywam chusteczek nawilżanych i sa ok. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWnocy zostawiłam dzisiaj otwarte okno i jak wstałam na karmienie o 4 to mały był strasznie zziębnięty tj miał loodowate ręce. A rano lekki katarek
. Co prawda jeszcze nie zielony ani żółty... mam nadzieję że sie nie rozwinie bo za tydzień szczepienie......
Co do kataru to tez zaklinałam się że nie będę uzywała katarku a teraz nie wyobrażam sbie nic innego. Wszytskie fridy i sopelki jak dla mnie sa do dupy. MOże na cieknący katar ale na taki zalegający na pewno nie.Ja nie mam tyle siły w płucach żeby równomiernie i długo ciagnąć. A odkurzaczem na luzie...
Polecam równiez inhalacje z soli fizjologicznej. Przy katarze to rewelacja. Warto zainwestować w inhalator/nebulizator
Kurde ostanio jak gdzies byłam i pozyczyłam ciapy to złapałam chyba jakiegos grzyba. Tzn pojawiły mi się między 4 i 5 palcem małe babelki więc żeby szybko zabic dziada kupiłam undofen krem. Dopiero po 5 dnia stosowania doczytałam że podczas karmienia piersia nie wolno stosowac ani w ciąży bo ta subs czynna przenika do mleka. Myslałam że umre jak to przeczytałam i w ryk od razu... a juz miałam taki spokojny miesiąc.... Gin mnie dzisiaj uspokoił że w takich niewielkich ilościach nic sie nie stanie no ale mam żal do siebie że byłam taka debilką. Można za to clotrimazolum. Nie sądziłam że krem do miejscowego stosowania może byc zabroniony w ciąży i podczas karmienia -
nick nieaktualnyRudasek wrote:Moj Dzidziuś taki osłabiony po tym szptalu ze dziś prawie cały dzien spi..
Rudasek pewnie przesypia jakąs infekcję. Dawaj mu jak najcześciej jeść z cycka. i mierz mu temp w dupce - najbardziej wiarygodna temperatura i najlepiej termometrem rtęciowym jak masz -
nick nieaktualny
-
o te z Rossmanna ? Są większe opakowania? Bo nie znalazłam.
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-Premium-Active-pieluszki-dla-dzieci-Midi-3-4-9-kg-31-szt,326550,1666,6741,rossne14
one drogo wychodzą po 64gr, jak pampersyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 16:01
-
kolezanka miala z superpharm ale 4 i mowila ze ok, ja zrobie jeszcze jeden test: kupie dada, biale babydream i biale z pampersy- M mnie zamorduje za te testy bo jak tylko kupie jakies nowe to odrazu narzekam:p choc na noc innej niz pampers nie zaloze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 16:39
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017