Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka wrote:A probowalas jakich jednorazowych pieluszek ekologicznych? Bez tony chemii?
Ja wypróbowałam już Bambo, Motlex i BABY BEAMING i obstawiałam Bambo do tej pory, ale jednak przekonałam się do Moltexów. Można je nawet na allegro kupić.
Sue - z nowości - do pieluszek wielorazowych (otulaczy) są jednorazowe wkłady - np. na wyjazdy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 16:47
-
Na szczescie ja nie podaje i nie podalam tego mm. Uffff
Czas przechowywania raz otwartego opakowania różni się według poszczególnych producentów. Maksymalny czas może wynieść (według poszczególnych firm):
Holle i Lebenswert Bio (kartonik) – 2 tygodnie
Humana (kartonik i puszka) -3 tygodnie,
Nestle –NAN (kartonik) -3 tygodnie
Enfamil (puszka) – 1 miesiąc
Bebilon (puszka) – 4 tygodnie
Hipp (puszka) – 3 tygodnie.
MamiLac (puszka) - 1 miesiącLara 82 lubi tę wiadomość
-
ja mam w domu mm 5 buteleczek bebilon pronotura ha ( ważne do września. W pierwszej dobie takim była dokarmiana w szpitalu, bo ja nie miałam ani kropelk).Są to buteleczki po 90 ml. jedna kosztuje 3 złote. fajne na w razie W. użyłam ich 2 sztuki jak wydawało mi się , ze nie miałam pokarmu. Ja miałam puszkę ale uzyłam raz i co po 3 tygodniach cała do wyrzycenia. Dlatego te buteleczki fajna alternatywa. oczywiście jezeli się nie karmi tylko mm bo to majątek można wydac.
wiem ze jeszcze hummana robi takie buteleczki.
Rudasku jak dobrze, ze wszytko się tak skończyło. Zdrówka życzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 17:06
-
Lara ja mam kocyk 75x100 i jest ok. Większy wg mnie byłby za duży.
Rudasku współczuję przeżyć.
Ja mam mleko zamrożone na wyjątkowej sytuacji, ale chyba się na to nie zapowiada
Ja Stasia w domu ubieram w bodyy z dł lub kr rękawem( zależy to od temperatury w mieszkaniu) spodenki i skarpetki.
Sloneczna ja od świąt wielkanocnych nie jem nabiału, a go za tym idzie wszystkich kupnych słodyczy bulek itp. Na początku było ciężko, ale teraz luuzmleko piję roślinne np kokosowe, które sama robię.
Lara 82, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
No ja tez mam enfamil otwarty choć nie zamiezalam go użyć bo juz długo stoi muszę wyrzucić.Ale pamiętam jak pierwszy raz podalismy, to Piotruś miał z 3 tyg to tez nam wtedy hlusnal aż na podłogę. Może to tylko zbieg okoliczności bo następne 2 razy juz mu się nie ulalo. A podalismy właśnie tylko 3x.
-
Dzięki dziewczyny za info w sprawie kocykow to kupie ten 75x100
A miałam pytać przedszkolanki gdziekupujesz mleko kozie? Dobre jest w smaku? Bo ser kozi takie białe plastry kupilam kiedyś w biedronce i jak dla mnie był obrzydliwy.
Bietka Ty to kucharka niezłą jesteś!
Jak robisz mleko?
Wg. jakie są alternatywne mleka żeby sobie np. Budyń zrobić i żeby smakowalo podobnie mam taka ochotę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 22:17
megg lubi tę wiadomość
-
Wiecie co to ja chyba jakąś wyluzowana jestem, bo nawet nie myslalam o prezerwatywach przy serduszkowaniu. My stosunek przerywany tylko. Choć tak rzadko jest to tylko, ze szok. Bo mnie tez niestety boli i nie wiem kiedy to przejdzie. Wiec nie wyobrażać sobie gumy jeszcze bo to by dopiero bolalo!
-
Co do pieluszek to tak jak kiedyś pisalam Dady są fatalne jak dla mnie!
Zielone pampki lubimy, jak poleza wyjęte z worka to juz nawet tak nie smierdza.
Choć kupilam ostatnio białe pampersy na noc bo nie zmieniam, no drogie jak cholera, ale lepsze to fakt. Jednak tutaj cena czyni cuda.
Przyznał szczerze nie czuje żeby jakoś strasznie dużo kasy szło na pampersy. Nam tez idzie tak ok 8 szt na dobę, wiec to jest troszkę powyżej 100 zł. Na miesiąc. Tragedii nie ma.
Fun&fit miałam jedynki i tez jak dla mnie fatalne. Spróbuje z ciekawości białe babydream.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 19:38
-
Słoneczna u nas po szczepieniu temp. Nie było. Tylko nóżki przykładał am woda z soda, bo miał tam takie twardsze. Przez 3 dni zrobilam mu z 3x dziennie kompresy po 1,5h. I tyle.
Kurcze wkurzona jestem ze tej rota nie dalismy, ale myslalam ze można cały czas podać. Dlaczego po 12 tyg. Nie można?
A kto jeszcze nie zaczepił na rota?
Teraz będę się bala aby młody nie zachorował.
Ja nie wychodziła 2 dni po szczepieniu ale była brzydka pogoda i nikt do nas nie przychodzil przez kilka dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 18:55
-
Powiem Ci słoneczną zobaczysz jak Ci ulzy jak będzie twoja mama. Jak juz Maciuś się do niej przyzwyczai, to zobaczysz jak to fajnie jak chociaż przez pol godz. W ciągu dnia nie ty musisz gadać do dziecka
No dla mnie to zbawienie. Czasem juz mnie buzia od gadania boliWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 18:52
Gosiak, słoneczna 85, marcela29, megg lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka a skąd wiesz ze mała ma alergie na krowie?
Tak się zastanawiam po czym poznać?
I np. czy to możliwe ze nagle teraz od mleka krowiego wychodzi waszym dzieciaczkom wysypka, a do tej pory jadlyscie i nic się nie działo?
No właśnie cos mi tu nie gra? Czy jest cos o czym nie wiem? -
Agnieszka mnie tez się podoba ten blog, tak jajcarsko napisane. Samo życie. Mam koleżankę ma dwie corcie jedna po drugiej. Ona tez tak do tego podchodzi bo chyba inaczej by zwariowala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 19:44
Aagnieszkaa lubi tę wiadomość
-
Rudasku jejku wspolczuje przezyc!! Biedny maluszek. Najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo.
Natan mm dostal tylko w szpitalu zaraz po porodzie bo wtedy piersi byly puste. Jak go zostawialam to bylo mleko odciagniete albo przyjezdzalam na karmienie
Mam troche mojego mleczka w zamrazalce.
To w takim razie zamawiam Floractin. Ile go podajecie?
Ja uzywam beabydream fun&fit i jestem zadowolona. Dady nas uczulaly.
Kurcze mam wrazenie, ze malemu rzezi w pluckach. I zastanawiam sie czy by nie skonsultowac sie z lekarzem tylko jest piatek wieczor i zostaje mi jak cos tylko szpital a tam pewnie pelno chorych ludzi... Moze przesadzam. Dostaje od poniedzialku antybiotyk... Nie wiem czy czekac do poniedzialku...