Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Laurka, a u Was jakie są ekologiczne? Jakich używasz?
Ja wypróbowałam już Bambo, Motlex i BABY BEAMING i obstawiałam Bambo do tej pory, ale jednak przekonałam się do Moltexów. Można je nawet na allegro kupić.
Sue - z nowości - do pieluszek wielorazowych (otulaczy) są jednorazowe wkłady - np. na wyjazdy.
Ja uzywam Seventh Generation http://shop.seventhgeneration.com/baby-diapers-and-baby-wipes/ Kupujemy tez ich plyn do mycia naczyn, ale np. chusteczki do pupci mi nie podpasowaly, jakies za sztywne sa. Wole Huggies.
Z ekologicznych pieluszek sa jeszcze od Honest Co. (firma Jessiki Alby) i ostatnio znalazlam Earth's Best, Nurtured by Nature, ale jeszcze nie kupilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 19:28
Gosiak lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Jak czytam jak piszecie jaki fajny jest katarek do odkurzacza, to mam uśmiech na ustach bo przypomina mi się jak wam pisalam ze jest ok, ale wtedy wiele z was pisało ze absolutnie nie będzie używać. Zresztą podobnie jak ja dopóki mi kuzynka nie pokazała jakie to jest super.
Jeszcze nie mam ale mam nadzieje ze długo nie będzie mi potrzebny.
Naradzie na szczęście był tylko mały katar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 19:33
megg lubi tę wiadomość
-
Moje dziecko chyba dzis nie mialo ochoty na spacer bo poszlam z nia i byl mega ryk dopiero na rekach sie uspokajala potem odkladalam i znowu ryk nawet wertepy nie pomogly wiec wrocilam do domu
a teraz szaleje jak dzika na macie i sie cieszy wiec chyba wolala zabawe niz swieze powietrze
lara ja nie szczepilam choc ja to poza gruzlica i zoltaczka to na nic nie szczepilam.. Ale co do rota to nawet nasza pediatra w przychodni mowila ze to zbyteczne bo to nie jest ciezka choroba.. Choc my po tej ksiazce o szczepieniach wogole mamy w glowie teraz ze zadna choroba na ktora sie szczepi nie jest jakas ciezka.. Nawet tezec w przypadku rany to w szpitalu zaszczepia dadza zastrzyk przeciwtezcowy bez wzgledu czy szczepienie bylo czy nie i tyle... Nie boj sie jak Twoje dziecko nawet zlapie rotawirusa to bedzie to biegunka dasz duzo pic i po klopocie.. Kolezanki synowie mieli jeden drugiego zarazil a potem ja i nikomu nic wiekszego nie bylo...Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Laurka bo my w Pl burzuazja jestem chyba
ceny kosmiczne duzo wyzsze niz w usa za te same dobra a pensje nieporownywalne... Przeceny u nas to tez supe20-30% bo po co wyzsze:) ostatnio kupowalam eyeliner w inglocie i co sie okazalo.. Cena z 20 zl poszybowala na 26!! Zapytalam babeczki jak to mozliwe a ona ze wszystkie kosmetyki i uslugi mialy wzwyzke w kwietniu.. Szkoda ze inflacja w pensjach sie nie odbija wprostproporcjonalnie...
Lara 82, megg lubią tę wiadomość
-
Co do pieluch ja kupuje biale pampersy i cena to 48 zl za paczke gdzie jest 72 sztuki jakos a im wyzszy numerek tym mniej pampkow a cena ta sama
mi schodzi pewnie z 5-6 pak miesiecznie.. Wiec rewelka.. Do tego mleczko mm i inne rzeczy...
Serio podziwiam jak ktos daje rade w naszym cudnym kraju za pensje srednia krajowa z dzieckuem ( dwojka to juz wyczyn) kredytem i jeszcze ma co jesc i co ubrac -
bella84 wrote:Co do pieluch ja kupuje biale pampersy i cena to 48 zl za paczke gdzie jest 72 sztuki jakos a im wyzszy numerek tym mniej pampkow a cena ta sama
mi schodzi pewnie z 5-6 pak miesiecznie.. Wiec rewelka.. Do tego mleczko mm i inne rzeczy...
Serio podziwiam jak ktos daje rade w naszym cudnym kraju za pensje srednia krajowa z dzieckuem ( dwojka to juz wyczyn) kredytem i jeszcze ma co jesc i co ubrac
no jest ciężko za taką kasę wyżyć
najlepsze, że tak muszą żyć też ci, którzy chcieli się uczyć, pokończyli studia -
Bella tutaj placa tez jest zalosna. Kosmetyki i benzyna tanie w porownaniu z Polska, ale zywnosc nietania a gowniana. Kazdy bedzie mial raka.
Ale z tego co tu czytam Wy wydajecie setki na ubranka i akcesoria dla dzieci, a ja na takie szastanie pozwolic sobie nie moge i niczego praktycznie nie kupuje poza tym, co niezbedne - pieluchami i chusteczkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 19:52
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Moj tez rzadziej je. Wczesniej bylo co 2 godz jak nie spal a teraz 3-4godz. Ale myslalam, ze moze przez ta chorobe.
My nie stosujemy gumek tylko przerywany. Pozniej mysle powaznie o wkladce.
Pytanie do mam karmiacych. Spicie na brzuchu? Nie boicie sie gniesc biust? Nie boli Was?
Bo ja uwielbiam spac na brzuchu ale boje sie o piersi zeby ich nie uciskac i zeby nie miec problemow z pokarmem pozniej. -
Dorcia Floractin podaje 6kropel raz dziennie.
Ja bym nie czekała do poniedziałku, jeśli czujesz ze cos jest nie tak jedz i sprawdź, u takich dzieci szybko wszystko postępuje. A może lekarza do domu?? A jak na IP to z kimś jedź żeby czekał w kolejce, a ty w aucie i wejdziesz tam na czas. -
Sprobuje zadzw do mojej pani doktor i zapytam czy dalaby rade do nas podjechac a jak nie to najwyzej IP. No musielibysmy cala czworka jechac bo nie mamy tu z kim starszego zostawic a szpital mamy niedaleko a zeby go zawozic do tesciow i z powrotem do szpitala to bez sensu. Czekam jak moj P wroci do domu i z nim pogadam.
To fajnie jak Floractin raz dziennie bo Dicoflor podaje po 3 krople 2 razy dziennie. -
*Sylwia wrote:
Co do kataru to tez zaklinałam się że nie będę uzywała katarku a teraz nie wyobrażam sbie nic innego. Wszytskie fridy i sopelki jak dla mnie sa do dupy. MOże na cieknący katar ale na taki zalegający na pewno nie.Ja nie mam tyle siły w płucach żeby równomiernie i długo ciagnąć. A odkurzaczem na luzie...
Polecam równiez inhalacje z soli fizjologicznej. Przy katarze to rewelacja. Warto zainwestować w inhalator/nebulizator
ja też trak mówiełam co do katarka. a teraz przy przeziębieniu to zbawienie...
co do inhalatora to ja mam mr carrot. jest rewelacyjny do tego sól morska lub mgiełka Zabłockiego i mała 100 razy lepiej oddycha -
Lara 82 wrote:
Bietka Ty to kucharka niezłą jesteś!
Jak robisz mleko?
Wg. jakie są alternatywne mleka żeby sobie np. Budyń zrobić i żeby smakowalo podobnie mam taka ochotę.
Bietka ja tez chetnie się dowiem jak zrobić mleko kokosowe.
Ja pije mleko bez laktozy . są w biedrone w lidlu w realu. -
ja cala ciaze marzylam o spaniu na brzuch i teraz juz spie, moze nie cala noc bo nad ranem pelne cyce bola:)
Wysluchalam wlasnie audycji radiowej zawitkowskiego o karmieniu i sie dowiedzialam ze cos takiego na poloznictwie jest jak protokol laktacyjny, spotkalyscie sie z tym w waszych szpitalach? oceniaja tam m.in wędzidełko ktorego nieprawidlowosci sa przyczyna zaburzen karmienia i jak cos jest nie tak z kp to odrazu kieruja do odpowiedniej osoby np doradcy laktacyjnego, neurologopedy itp
a i 26.05-01.06 obchodzone sa dni karmienia piersia:) w 20miastach Polski ma cos sie dziac w zwiazku z tymLara 82, megg, Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Co do twojego grzybka Bella polecam płyn do higieny intymnej Pliva Fem F
Specjalny zapobiegający grzybka, do kupienia w aptece. Mi naprawdę pomógł w tej kwestii bardzo.
Najtaniej oczywiście geminiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 21:25