Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Lutowki:)
Niebylo mnie u was chyba z 1,5 msc ... Kornelia tak pochłania mój czas że nawet niewiem kiedy mi dzień leci ....
U nas jak najbardziej wszystko wporządku ... Moje kochanie z 2,5 kg malucha zrobiło się już 5,5kg klopsikiem:) cały czas się sumiecha,gada jak najeta ,fika girkami, z brzuszka przewraca się na plecki.. Kilka razy zasmiala się już w głos przy czym oczywiście poszła czkawka:) Cały czas jest na piersi ani razu nie dostala mm.. A mamuska ładnie spada z wagi przy okazji
W nocy jest albo jedną albo dwie pobudki różnie to bywa ,ale za to już 6-7 wstajemy..
A to moje szczęście
Lara 82, Gosiak, słoneczna 85, dorocia2324, Bietka, Sue, megg, marcela29, Aagnieszkaa, Penelope, Laurka, przedszkolanka:), mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Dzień dobry z rany! My po śniadanku. Dziecko dosypia, matka leci prasować i wspominać, że o 7.30 3 miesiące temu odeszły jej wody
Lara 82, Sue, Bietka, bella84, Pia Gizela, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzis stalam nad dzueckiem, smaruje te czerwone miejsca emoilum i patrze ze to tak na brzuchu sie uklada i nogach... Wczesniej niunio mial sliczna skore.
Wpadlam na pomysl ze zaczelo sie to gdy zaczelam eksperymentowac z pieluchami!!!
Dzis czytam i to chyba to. Poczytakam i moze tez byc zmiana na buzi!
Tylko nie wiem czy od bambino czy od rossmana! Wroce chyba tylko do bialych pampkow.
Ja nie wuem czy posle do zlobka; po pierwsze ze nie dostane a po drugue dzuecko tam praktycznie ciagle jest chore.
Co do studiow i zarobkow to ja mam lekarza i magistra a placa smieszna! Musialam oplacac sama zus i zapierdzielac nocami przed ciaza. 24 h ciagiem to standard!!!
Dopoki sie nie dorobie swojego interesu to kiszka jedna wielka bedzie;)
Maz lepiej zarabia;) -
Gosia w kwiaty
Bella my pracujemy w niszowych zawodach zarabiamy troche ponad minimalna a stac nas i na wyjscia i na wakacje meble sprzety srajfony, mieszkajac w Polsce nigdy nam nie starczalo od pierwszego do pierwszego, a zakup czegokolwiek to tylko na raty, wiec nam status materialny bardzo sie poprawil i ja sie ciesze ze wyjechalam. A tez jestem po studiach i co z tego.
Bella a te 3w1 platne lepsze z bezkomorkowym tezcem to jak sie nazywa? To jest blonnica krztusiec tezec tak?
A lpolio mozna osobno czy tez w jakims zestawie jest?
Ja musze na polio zaszczepic tu jest taki wymog
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 09:41
-
U nas karmienie o 3:30 i potem o 6:15. Spaliśmy do 7:30
Teraz drzemka i jedziemy do stajni bo piekna pogoda dzis. Niech sie synek dotlenia leśnym powietrzem. Bedzie lepiej spał.
Czy jest jakaś norma dot. Ile tygodniowo dziecko powinno przybierać na wadze????
Moj przybiera małook 100-130g na tydzien
-
ash wrote:Czy jest jakaś norma dot. Ile tygodniowo dziecko powinno przybierać na wadze????
Moj przybiera małook 100-130g na tydzien
Niemowlęta przybierają w okresie 3-6 m-cy 110 - 120 gram/tydzień, czyli ok. 500 - 540 g/miesiąc.
W drugim półroczu przyrosty będą jeszcze niższe, początkowo średnio 375 g/mc, później nawet 270 g/mc będzie prawidłowe.ash lubi tę wiadomość
-
zrobienie mleka kokosowego jest banalnie łatwe
Ja kupuję orzech kokosa, rozłupuję. miąższ trę na tarce, później rzucam do blendera dolewam wodę kokosową i wodę i blenduję. Potem przeciskam przez pieluszkę tetrową i mam mleczko
jest na prawde smaczne.
Ja ostatnio nie mam jak pisać, bo mój dzieć tak się rzuca przy jedzeniu, że muszę trzymać jego rękę. Wtedy jest spokojnyw nocy nauczyłam się w końcu karmić na leżąco ! nie wiedziałam, ze to takie wygodne ;p normalnie oboje przysypiamy przy karmieniu i oboje jesteśmy szczęśliwi
Jeszcze tydzień tak będziemy spać dopóki mąż do domu nie wróci, więc korzystamy
Staś nie przygląda się rączkom, ale się nimi bawi
Wczoraj zakupiłam Staśkowi smoczek firmy Mam. Podobno polecany przez rodziców. Jakiś mega świetny ultra cienkiZgadnijcie jak moje dziecię na niego zareagowało ?;> oczywiście od razu odruch wymiotny się pojawiał i wypluwał, jakby nie wiedział co z nim zrobić. Nawet na śpiocha nie dało się go oszukać ;p Tak więc mój syn zostaje przy kciuku. Mam nadzieję, że go nie zmasakruje
Co do kupek, to Staś też strzela z karabinuostatnio robi codziennie około 6 rano. Najpierw oczywiście się budzi i wierzga nogami. W trakcie robienie zamiera
Mówiłyście tez ostatnio o zabawie cyckiem przez dzieciStaś wczoraj zrobił mi aferę podczas kąpieli, że w wanie był raptem 3 min, ubierałam go na syrenie, bo wręcz krzyczał z głodu. Jak tylko położyliśmy się na łóżku i dobrze złapał sutka zaczęła się zabawa
łapanie wypuszczanie, w międzyczasie gadanie i chichranie się do mnie ;p jedzenie przestało być wtedy tak istotne
ostatnio ma tak częściej. Nie ukrywam, że mnie maga bawi i cieszy jego szczery uśmiech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 09:53
asia888 lubi tę wiadomość
-
AAAA w ogóle ostatnio podczas spaceru nazbierałam młode pędy sosny i zasypałam cukrem
Będę miała syrop na zimę
planuję jeszcze zrobić syrop z mniszka lekarskiego i z lipy. Taka ze mnie mama się zrobiła ;-p
Lara 82, marcela29, Pia Gizela, asia888, megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość