WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja nie wiem czy u nas alergia na mleko, pani dr tez nie wue. Zobaczymy czy bedzie poprawa po emolium.

Na rota duzo nie szczepi bo tak naprawde szczepow masz bardzi duzo a to tylko przed niektorymi chroni.

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Lara skorzystam napewno bo juz uzywalam do higieny lacibios femina lactacyd i inne ale cos mi sie zdaje ze mi maz go daje ciagle bo lapie go tylko i wylacznie po stosunku... Ostatnio wzial tez tabletki ze mna i niby sie nic nie pojawilo ale wr oci za 5,5 tyg to zobaczymy czy znowu mi czegos nie sprzeda.. Jeszcze z afryki to kumam ze tam syf ale oni na norwegii teraz to powinno byc czysto grrr:(
    Laurka wiesz ja tak porownuje tylko dlatego bo moj maz plywa i ma kontakt z ludzmi z calego swiata.. Wiadomo sa kraje gdzie ceny zabijaja ( Norway) ale np jak porownuje to co my mamy tu w pl a to co np maja jego koledzy ze statku w hiszpani portugalii dani a nawet i w usa to poprostu my nie mamy polowy tego nawet nie marzymy przy tych samych zarobkach doslownie... Wiec to jest niestety martwiace..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 21:21

Lara 82 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Bella, mamy znajomych czy rodzinę w różnych zakątkach świata. Nie ulega wątpliwości żeby cos mieć trzeba pracować bo manna z nieba nie leci. Ale za miesięczna pensje można sobie pozwolić na dużo więcej w innych krajach niż w Polsce.
    My tez mamy powyżej średniej krajowej i wiem jak oszczedzamy żeby cos mieć. Nie wiem jak maja spłacać kredyty mieszkaniowe młodzi ludzie w Polsce zarabiając 2tys na miesiąc.

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Lara ja nie wiem czy u nas alergia na mleko, pani dr tez nie wue. Zobaczymy czy bedzie poprawa po emolium.

Na rota duzo nie szczepi bo tak naprawde szczepow masz bardzi duzo a to tylko przed niektorymi chroni.
    po szczepieniu nie ma gwarancji ze dziecko nie zachoruje, bo tak jak piszesz szczepy sa rozne, ale napewno łagodniej przejdzie co potwierdzaja mamy dziech szczepionych, my idziemy do zlobka wiec wolalam szczepic

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • megg Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety u nas ja pracuje w instytucji finansowej a nie mam sredniej krajowej , ew jak mam premie to ok, ale tak to nie i zyc trzeba...
    pomijajac ze mam studia i 2 podyplomowki skonczone
    a moj maz konczy studia wlasnie i tez szalu nie ma, ciezko zdobyc doswiadczenie
    a do Anglii nie wyjezdza bo jednak kasa nie najwazniejsza tylko rodzina, a nie moglby do nas przyjechac nawet przez 2-3 mc, ja do niego tez nie bardzo

a szkoda gadac

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie szkoda gadać, najlepiej byłoby gdzieś wyjechać. Ale kurcze trzyma nas to ze jesteśmy Polakami w Polsce, a nie w obcym kraju gdzie zawsze bylibysmy obcy!

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co niby to co jemu to nie jest dokładnie to co mamy w cyckach. Ale wypilam dziś rano karmi zurawinowe. I teraz wieczorem kupa Piotrusia pachniala tym karmi :-) no tak mi się wydawało :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co miałam napisać. Marcela ja tez sie zastanawialam nad zlobkiem. Ale jednak musimy mieć opiekunkę. Bo jeśli by Piotruś zachorował to ja nie będę mogła brać L4 non stop a opiekunka jednak będzie w domu. Niestety nasze babcię czynne zawodowo i jeszcze długo będą pracować, choć i tak nie do 67 rz. ;-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to moj bedzie jutro nutella:)

gdzie wieszacie karuzele? nad glówką czy brzuszkiem?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szczepilam ani na rota ani na pneumo.

Ja chyba jutro poprosze mojego P zeby mi kupil karmi bo tak mi ochote zrobilyscie.

Dzieci wykapane, spia a ja zla bo dzis nie cwiczylam a teraz juz mi sie totalnie nie chce. Kurde moglam jakos wczesniej sprobowac ale zawsze cos. Ehh ide sie umyc do wyra. Jutro musze znalezc czas.

U nas z kasa tez lekko nie jest. Zarabiamy razem 4tys a trzeba kupic jedzenie, chemie, oplacic wszystkie oplaty, wynajem, paliwo, kredyt i praktycznie nic nie zostaje. A gdzie jeszcze jakies ubrania dla nas, dla dzieci. Trzeba co miesiac kombinowac ale kogo to interesuje.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej nad brzuszkiem.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Żyję! O dziwo jest bardzo milo:)
    Tesciowa sie nie wtrynia, nie krytykuje:) mały sie chyba troche zestresował, bo prawie nic nie spał w dzien.

Juz w lozku leżymy I sie przytulamy. Kocham tego małego człowieczka nad życie! 3 miesiace temu jeszcze nie bolało:)

Katiś, asia888, megg, Lara 82, marcela29, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeczytałam ze światowym dniem karmienia piersią jest 1 sierpnia. Hmm ale pewnie w tej dziurze w której mieszkam i tak nikt niczego nie zorganizuje

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku wspolczuje bardzo :(

Laurka ty to chyba troszke pesymistka jestes co? Ja polecam wyjazd jesli ktos ma ciezka sytuacje finansowa. Przy najnizszej krajowej mozna normalnie zyc i cos odlozyc, z kasa duzo lzej. Choc tesknota ogromna napewno. I opieka lepsza np co miesiac trosze pieniazkow dostaje sie na dziecko, ok 100euro, i to kazdy bez wyjatku., bez wzgledu na zarobki, do 18r.z. Dziecka. Zawsze to na pampki jest itd
    Opieka medyczna i ubezpieczenie zdrowotne dziecka bardzo tanie. Itp itd. Powiem Wam szczerze mieszkalam juz w Szwecji teraz w Belgii, wszedzie da sie zyc godnie. Mam znajomych tez wszedzie rozsianych i kazdy mowi to samo inny standard zycia.

No ale to dla takich co ja ktorzy mieli ciezko bardzo z kasa w Pl. Jakbym miala dobra prace i zarobki u siebie w ojczyznie to napewno bym nie wyjezdzala

Agnieszka to moj ulubiony blog parentingowy :)

Ja tez nie szczepie na rota.
    Bella czy juz wybraliscie na co bedziecie szczepic i ktorymi szczepionkami?
    Dziewczyny czy jest pojedyncza szzepionka z tym bezpieczniejszym bezkoorkowym tezcem takim jak w 5w1?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 05:08

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888 no dokladnie tj piszesz:) w innych krajach za srednia krajowa a nawet nizsza da sie zyc godnie a u nas.. Tj pisze Dorocia, biezace wydatki na ktore wrecz i tak nie na wszystko starczy a gdzie jakas przyjemnosc? Kinomrestauracja, wyjscianze znajomymi.. Na to wielu ludzi juz sobie pozwolic nie moze a cos przeciez z tego zycia powinno sie miec.. No nic to taki off topic :)
    Asia888 my narazie tylko 2 serie zoltaczki dalismy ( po 3 miesiacach a nie po 6 tyg jak wg kalendarza) i to narazie tyle.. A na co szczepimy jeszcze i czy wogole to nie wiemy...chcielismy na krztusca samego ale nie ma pojedynczej szczepionki... Sa tylko 3 w 1 na nfz z wielokomorowym krztuscem, 5 w 1 z bezkomorkowym i ew 3 w 1 rzekomo tez z bezkomorkowym i tez platne... A my bysmy ew samego krztusca wzieli bo sie jednak zdarzaja zachorowania ktore u mslych dzieci moga roznie przebiegac.. Tezca sie nie boimy blonnicy nie ma w zasadzie tak samo polio wiec albo damy te lepsze 3 w 1 albo nic.. Nie zdecydowalismy...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się słonecznym porankiem. Mam nadzieje, ze będzie piękny dzień i pojdziemy na spacerek.

Babcia ma przyjechać pogadac z wnuczkiem :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia powodzenia w podróży. Wezcie szum suszarkinlub odkurzacz a ze sobą na wypadek placzkow.
    Choć życzę spokojnej podróży.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek dzis konczy 3 miesiace:) kiedy to zlecialo? Mozna to jakoś zwolnic?
    Kocham go z kazdym dniem coraz bardziej!!

marcela29, megg, Lara 82, Gosiak, słoneczna 85, dorocia2324, asia888, Bietka, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rany! My po śniadanku. Dziecko dosypia, matka leci prasować i wspominać, że o 7.30 3 miesiące temu odeszły jej wody :D

marcela29, megg, ash, Lara 82, Gosiak, dorocia2324, Bietka, Sue, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jedno karmienie o 4:) teraz mała jeszcze spi, M tez, a ja z laktatorem bo dentyste mam o 10;( na dworze sloneczko i mamy dzis w planie dluuugi spacer zeby odwiedzic znajomych, a po poludniu M pojdzie sam z mała bo ja musze ostatni skalpel w tym tyg zaliczyc, bo tez wieczorem padłam

co do zarobkow to tez mam lipe, mialam propozycje po studiach w warszawie, ale zostalam w lbn bo tu M swoja firme rozkrecal, ja mam podwojnego mgr +kursy doszkalajace, a wyplata masakra, dobrze ze M w firmie duzo lepiej i co mc dziadek do małej dokłada cos, kredyt tez mamy bo co prawda mamy mieszk po babci, ale kupilismy mniejsze tesciowi zeby z nami nie mieszkal, mogloby byc lepiej, ale jak patrze na mala to wcale mi nie zal ze nie kupie np markowych ciuchow itp, np dzir w lidl fajne sendaly po 29 ale pewnie momenw wykupia, pojde ok 9

milego weekendy

megg, dorocia2324, Sue lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 2925 2926 2927 2928 2929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ