Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki Lara skorzystam napewno bo juz uzywalam do higieny lacibios femina lactacyd i inne ale cos mi sie zdaje ze mi maz go daje ciagle bo lapie go tylko i wylacznie po stosunku... Ostatnio wzial tez tabletki ze mna i niby sie nic nie pojawilo ale wr oci za 5,5 tyg to zobaczymy czy znowu mi czegos nie sprzeda.. Jeszcze z afryki to kumam ze tam syf ale oni na norwegii teraz to powinno byc czysto grrr:(
Laurka wiesz ja tak porownuje tylko dlatego bo moj maz plywa i ma kontakt z ludzmi z calego swiata.. Wiadomo sa kraje gdzie ceny zabijaja ( Norway) ale np jak porownuje to co my mamy tu w pl a to co np maja jego koledzy ze statku w hiszpani portugalii dani a nawet i w usa to poprostu my nie mamy polowy tego nawet nie marzymy przy tych samych zarobkach doslownie... Wiec to jest niestety martwiace..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 21:21
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się z Bella, mamy znajomych czy rodzinę w różnych zakątkach świata. Nie ulega wątpliwości żeby cos mieć trzeba pracować bo manna z nieba nie leci. Ale za miesięczna pensje można sobie pozwolić na dużo więcej w innych krajach niż w Polsce.
My tez mamy powyżej średniej krajowej i wiem jak oszczedzamy żeby cos mieć. Nie wiem jak maja spłacać kredyty mieszkaniowe młodzi ludzie w Polsce zarabiając 2tys na miesiąc. -
słoneczna 85 wrote:Lara ja nie wiem czy u nas alergia na mleko, pani dr tez nie wue. Zobaczymy czy bedzie poprawa po emolium.
Na rota duzo nie szczepi bo tak naprawde szczepow masz bardzi duzo a to tylko przed niektorymi chroni.
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
no niestety u nas ja pracuje w instytucji finansowej a nie mam sredniej krajowej , ew jak mam premie to ok, ale tak to nie i zyc trzeba...
pomijajac ze mam studia i 2 podyplomowki skonczone
a moj maz konczy studia wlasnie i tez szalu nie ma, ciezko zdobyc doswiadczenie
a do Anglii nie wyjezdza bo jednak kasa nie najwazniejsza tylko rodzina, a nie moglby do nas przyjechac nawet przez 2-3 mc, ja do niego tez nie bardzo
a szkoda gadac
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Wiem co miałam napisać. Marcela ja tez sie zastanawialam nad zlobkiem. Ale jednak musimy mieć opiekunkę. Bo jeśli by Piotruś zachorował to ja nie będę mogła brać L4 non stop a opiekunka jednak będzie w domu. Niestety nasze babcię czynne zawodowo i jeszcze długo będą pracować, choć i tak nie do 67 rz.
-
Ja nie szczepilam ani na rota ani na pneumo.
Ja chyba jutro poprosze mojego P zeby mi kupil karmi bo tak mi ochote zrobilyscie.
Dzieci wykapane, spia a ja zla bo dzis nie cwiczylam a teraz juz mi sie totalnie nie chce. Kurde moglam jakos wczesniej sprobowac ale zawsze cos. Ehh ide sie umyc do wyra. Jutro musze znalezc czas.
U nas z kasa tez lekko nie jest. Zarabiamy razem 4tys a trzeba kupic jedzenie, chemie, oplacic wszystkie oplaty, wynajem, paliwo, kredyt i praktycznie nic nie zostaje. A gdzie jeszcze jakies ubrania dla nas, dla dzieci. Trzeba co miesiac kombinowac ale kogo to interesuje. -
Jestem! Żyję! O dziwo jest bardzo milo:)
Tesciowa sie nie wtrynia, nie krytykuje:) mały sie chyba troche zestresował, bo prawie nic nie spał w dzien.
Juz w lozku leżymy I sie przytulamy. Kocham tego małego człowieczka nad życie! 3 miesiace temu jeszcze nie bolało:)Katiś, asia888, megg, Lara 82, marcela29, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Rudasku wspolczuje bardzo
Laurka ty to chyba troszke pesymistka jestes co? Ja polecam wyjazd jesli ktos ma ciezka sytuacje finansowa. Przy najnizszej krajowej mozna normalnie zyc i cos odlozyc, z kasa duzo lzej. Choc tesknota ogromna napewno. I opieka lepsza np co miesiac trosze pieniazkow dostaje sie na dziecko, ok 100euro, i to kazdy bez wyjatku., bez wzgledu na zarobki, do 18r.z. Dziecka. Zawsze to na pampki jest itd
Opieka medyczna i ubezpieczenie zdrowotne dziecka bardzo tanie. Itp itd. Powiem Wam szczerze mieszkalam juz w Szwecji teraz w Belgii, wszedzie da sie zyc godnie. Mam znajomych tez wszedzie rozsianych i kazdy mowi to samo inny standard zycia.
No ale to dla takich co ja ktorzy mieli ciezko bardzo z kasa w Pl. Jakbym miala dobra prace i zarobki u siebie w ojczyznie to napewno bym nie wyjezdzala
Agnieszka to moj ulubiony blog parentingowy
Ja tez nie szczepie na rota.
Bella czy juz wybraliscie na co bedziecie szczepic i ktorymi szczepionkami?
Dziewczyny czy jest pojedyncza szzepionka z tym bezpieczniejszym bezkoorkowym tezcem takim jak w 5w1?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 05:08
Aagnieszkaa lubi tę wiadomość
-
Asia888 no dokladnie tj piszesz:) w innych krajach za srednia krajowa a nawet nizsza da sie zyc godnie a u nas.. Tj pisze Dorocia, biezace wydatki na ktore wrecz i tak nie na wszystko starczy a gdzie jakas przyjemnosc? Kinomrestauracja, wyjscianze znajomymi.. Na to wielu ludzi juz sobie pozwolic nie moze a cos przeciez z tego zycia powinno sie miec.. No nic to taki off topic
Asia888 my narazie tylko 2 serie zoltaczki dalismy ( po 3 miesiacach a nie po 6 tyg jak wg kalendarza) i to narazie tyle.. A na co szczepimy jeszcze i czy wogole to nie wiemy...chcielismy na krztusca samego ale nie ma pojedynczej szczepionki... Sa tylko 3 w 1 na nfz z wielokomorowym krztuscem, 5 w 1 z bezkomorkowym i ew 3 w 1 rzekomo tez z bezkomorkowym i tez platne... A my bysmy ew samego krztusca wzieli bo sie jednak zdarzaja zachorowania ktore u mslych dzieci moga roznie przebiegac.. Tezca sie nie boimy blonnicy nie ma w zasadzie tak samo polio wiec albo damy te lepsze 3 w 1 albo nic.. Nie zdecydowalismy... -
u nas jedno karmienie o 4:) teraz mała jeszcze spi, M tez, a ja z laktatorem bo dentyste mam o 10;( na dworze sloneczko i mamy dzis w planie dluuugi spacer zeby odwiedzic znajomych, a po poludniu M pojdzie sam z mała bo ja musze ostatni skalpel w tym tyg zaliczyc, bo tez wieczorem padłam
co do zarobkow to tez mam lipe, mialam propozycje po studiach w warszawie, ale zostalam w lbn bo tu M swoja firme rozkrecal, ja mam podwojnego mgr +kursy doszkalajace, a wyplata masakra, dobrze ze M w firmie duzo lepiej i co mc dziadek do małej dokłada cos, kredyt tez mamy bo co prawda mamy mieszk po babci, ale kupilismy mniejsze tesciowi zeby z nami nie mieszkal, mogloby byc lepiej, ale jak patrze na mala to wcale mi nie zal ze nie kupie np markowych ciuchow itp, np dzir w lidl fajne sendaly po 29 ale pewnie momenw wykupia, pojde ok 9
milego weekendymegg, dorocia2324, Sue lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017