X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Ja jestem teraz leniwa i tez przez brak kondycji mniej zmotywowana, dlatego ja ćwiczę trening na pośladki z Mel B. Krótkie, fajne ćwiczenia, na uda z resztą tez. Ona w ogóle ma fajne ćwiczenia, treningu na brzuch jeszcze nie jestem w stanie zrobić, bo w głowie mi się kreci

Wlasnie ja tez robie trening z Mel B na: uda, posladki, nogi i brzuch. Brzuch wczoraj zrobilam juz caly ale minely prawie 2 tyg jak zaczelam cwiczyc. Do tego ok 1 godz sobie skacze i tancze wtedy niezle sie spoce. Ale bym chciala wiecej na te uda. No nic malymi kroczkami do przodu.

derii84 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Które chusty nowe są już mięciutkie i nie trzeba ich łamać? Little Frog?
    Pewnie AsiaSzw wie... ;)

Ja się nie znam (wstyd), dlatego proszę doświadczone mamusie o komentarz

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia to w takim razie szacun, bo ja podupadam na treningu brzucha

dorocia2324 lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Kurde, ja chyba tez chce chuste:)
    Tomek pierdzi głośno i śmierdząco - to cecha po obojgu rodzicach:)
    Każdy pierdzi, wiec czego sie wstydzić :)

Ja robie Jaglanke, dziecko i maz śpia:)

Do wagi sprzed ciazy pozostał kilogram:)

Sue jasne,że każdy pierdzi, ale qrde jakoś tak mi się głupio zrobiło,heh

p19uskjok4jap6fv.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Marcela, a próbujesz usypiać Małą ponownie jak się wybudzi? Ja kiedyś zauważyłam, że Kuba lubi pospać przed południem około 1,5h-2h i zasypia na tą drzemkę około 2h od obudzenia się z nocy i teraz jak mi się wybudza po 20 min albo pół godz (a robi to regularnie) usypiam go ponownie i zdarza się, że uspany raz jeszcze śpi np. godzinę.
    A generalnie bywa i tak, że obudziwszy się po 20 min uśmiecha się do mnie, tyle że mija pół godz a on robi się maruda, więc nie dospał, więc zaczęłam usypiać raz jeszcze jak się budzi tak szybko.

aga probowalam ale nie przejawia dalszej checi snu, zwykle wstaje ok 7 i potem ok 9 potrzebuje drzemki, a nastepnej ok 11.30, probowalam juz w lozeczku,na lozku w sypialni, w bujaku tinny, w chuscie, w foteliku, w wozku, na klp wszedzie max 30min i jest gotowa do dalszej aktywnosci, my tak mamy juz od ponad dwoch mc z tym spaniem, od swieta jest godzina snu,dzis poki co nie marudzi, zobaczymy dalej, moze bylo pare dni kryzysu, a pogoda do kitu i nie wiem jak ze spacerem ehh gdzie to lato?

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    tak, doradczyni chustowa moja polecała je, nawet nówkę macałam i faktycznie!
    To taka z bambusem by się przydała na lato albo z lnem ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue pozazdrościłam ci jaglanki i też sobie nastawiłam :D

Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam chuste polskiego producenta almelle, do tej pory raz wyprana i jak byla doradca to mowila ze fajna miekka, ale nie mialam do czynienia z takimi dobrze zlamanymi wiec nie mam porownania...mi sie dobrze moja wiaze

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pięknie, zaraz ruszamy na pierwszy spacer.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja z przerwami nie zrobie;))

Dzis zrobie turbo wyzwanie detocell

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moze dzis sprobuje zrobic ten skalpel albo cos takiego. Nawyzej bede robic przerwy i moze nie padne ;)

Ide zaraz na dwor.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis ide na fitness
    u nas szarawo:(

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak zwykle w kratkę, na szczęście śnieg juz nie posypuje

p19uskjok4jap6fv.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustę little frog, doradca mówiła ze fajna, ale jej była miękka jak ścierka, z tym ze nie wiem z czego była. Ja chyba kupię nosidlo, jeszcze nie wiem jakie, ale chciałabym żeby mąż na urlopie tez nosił, albo w weekendy.

Podziwiam Was za ćwiczenia, ja mam totalnego lenia wieczorem, może jakby mały spał w dzień to by mi się bardziej chciało... póki co chodzę raz w tyg na zumbe jak mały zaśnie, mąż wygania, bo wie ze uwielbiam ;) Całe szczęście ze w ciąży przytyłam 5 kg, wiec po porodzie od razu ważyłam mniej niż przed ciążą. Teraz mam chyba 4 kg na minusie, ale mam wrażenie ze brzuch rośnie, ale co się dziwić skoro nie mam kiedy coś sensownego ugotować i jem byle co, a słodycze to już w ogóle więcej niż w ciąży :/ Aż się boje myśleć co będzie jak skończę kp...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    dzięki za zaproszenia kogo mam! :)
    Cath A.R to byłam ja :)

Słoneczna, ja jestem zadowolona, myślę że czas na zmiany a gorzej w niektórych kwestiach być nie może :P takie moje zdanie, chodź polityki nienawidzę :P

Bella moja pierdziucha szalenie i też fuj fuj :P
    Sue ja dzisiaj po turbo, wewnętrznych udach i brazylijskich a popołudniu jogging :D
    Agaaa gratuluję spania dziecka :d mała rzecz a cieszy :D
    dorcia ja też ręce mega słabe,ale pomału :) rób w swoim tempie,ale nie przestawaj jak to Ewka mówi :)

Fedra lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas brzydko dziś

relg9vvjrtqik460.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny podziwiam Was ze chce wam się ćwiczyć ja nie mogę znaleźć w sobie jakieś motywacji. Cały czas mowie ze zacznę a ostatnimi czasy mam taki apetyt ze pochłaniam wszystko. Ciastka, ciasteczka :) Mój dostał na urodziny bombonierki to nawet ich nie skosztował:D

Jedziecie gdzieś ze swoimi pociechami w tym roku na wakacje ? :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem w pięknym miejscu, pstrykam foty, ptaki śpiewają, mewy, kaczki, łabędzie z młodymi... I to 1,5km od mojego domu, będziemy tu częściej przychodzić, jest bosko! :)

marcela29, Pia Gizela, mala_mi1982, Fedra, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka nie poddaje sie i staram sie cwiczyc codziennie lub co drugi dzien. Jestem obolala wiec trening musi cos dawac. Bede wygladala coraz lepiej ;) A wy mnie motywujecie :)

Truskawka ja tez jem slodkie choc ostatnio ograniczylam ich ilosc.
    Na wakacje chcielibysmy jechac ale nie mam pojecia gdzie, kiedy i w ogole.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Jeju dziewczyny podziwiam Was ze chce wam się ćwiczyć ja nie mogę znaleźć w sobie jakieś motywacji. Cały czas mowie ze zacznę a ostatnimi czasy mam taki apetyt ze pochłaniam wszystko. Ciastka, ciasteczka :) Mój dostał na urodziny bombonierki to nawet ich nie skosztował:D

Jedziecie gdzieś ze swoimi pociechami w tym roku na wakacje ? :)
    My sie wybieramy najpierw na weekend gdzies blisko nad jezioro w lipcu, a potem na tydzien gdzies w Polske, chcialabym morze ale zobaczymy co z pogoda w sierpniu/wrzesniu, ew do szwagra w gory

‹‹ 2980 2981 2982 2983 2984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ