X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej a ja dzis zaliczylam spacer z mala wykazdowy moj pierwszy :) poerw pojechalysmy do sklepu na sekunde wymienic jedna rzecz a potem na klif na spacer:) troche placzu przez chwile bylo ale wlaczylam szumy w radiu i dalo rade :) nie bylo nas lacznie prawie 4 h i zaliczylam tez karmienie w plenerze wiec duma mnie rozpiera ze sie idwazylam :) mala w sumie byla w miare grzeczna chyba zeby mnie nie zniechecac wiec to napewno nie moje ostatnie takie wyjscie a bedzie ich wiecej i czesciej byleby pogoda byla :D yeeaaahb ale super :)
    A to wy laski wszystkie na fb migrujecie? A co z forum na belly?

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Rudasek, jak jeszcze nie jesteś to wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek i napisz jak się znazywasz na fb.

poszło info na priv :)

Penelope lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po szczepieniu

dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej z powodu obniżonego napięcia mięśniowego :/ mały nie podniósł główki na brzuszku i nie podciągnął się do siadu na rączkach :( a w domu całkiem ładnie główkę trzyma a za rączki nigdy go nie ciągnęłam ;( masakra :(

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia nie martw sie, moj podisi głowe jak chce i w zaleznosi jaki ma humor, do siadu za raczki tez sie jezcze nie podnosi, pytał mnie o to lekarz ostatnio w szitau i mowił ze sie nic nie dzieje, nie kazde dziecko tak ma ze w 3 mż juz chce siadać, to nic złego...ordynatorka tez patrzyla na niego i tez o to pytała i mowiła ze przyjdzie czas, bedzie mial ochote to siadze i juz :) wiec sie nie martw i nie denerwuj!

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu oni dzieciom choroby wynajdują? :( a jak trzeba to bagatelizują?

dobrze, że byłam z mężem, bo inaczej bym się tam na miejscu poryczała

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja bym sie tak tym nie przejmowala i nie wbijala sobie do glowy tego co lekarz powiedzial. Do cholery przeciez kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie! A poza tym to nie jest marionetka, ktora robi to co jej sie kaze. Moj tez nie probuje sie jeszcze podnosic jak go lapie za raczki. Za to jak trzymam go siedzac pionowo to pochyla sie do przodu. Tez za duzo nie gaworzy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA, wysłałam Ci wiadomość :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem genialnia! :P ;)
    Zamotałam Jankę w samej pieluszce w chustę, sama jestem bez koszulki i mamy dwa w jednym - chustonoszenie i skóra do skóry :D Śpi :)

dorocia2324, Pia Gizela, truskawkax25, marcela29, Lara 82, Bietka, Fedra, mala_mi1982, bella84 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, nie przejmuj się, mam wrażenie, że teraz co drugie dziecka ma niby obniżone napięcie mięśniowe... dzieci to nie roboty... będzie dobrze!
    Kiedy masz wizytę?

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja się przyłącze na forum na fb ? :) Może wtedy będę bardziej na bieżąco z tematami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:08

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Pia, nie przejmuj się, mam wrażenie, że teraz co drugie dziecka ma niby obniżone napięcie mięśniowe... dzieci to nie roboty... będzie dobrze!
    Kiedy masz wizytę?

10 czerwca dopiero!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    10 czerwca dopiero!
    I do tego czasu Bartuś będzie już wszystko robił co trzeba i wizyta będzie tylko formalnością.
    My do pediatry idziemy w środę...

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby!

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    No nie mam czasu :( przepraszam. Ciagle o was mysle co u was sie dzieje ale nie mam fizycznie czasu napisac. Musze sie zmobilizowac i chociaz raz dziennie sie do was odezwac bo normalnie tesknie. Mam kazdego dnia jakies wyjscia albo sprawy. Dzis po urzedach latalam bo paszport robie chlopakom i jeszcze US mialam do odwiedzin. Do tego zablokowal mi sie zamek w aucie w klapie bagaznika i jestem bez wozka :/ wiec bylam u mojego M aby tam zajzal ale juz mnie uprzedzil ze duzo roboty przy tym i zie zrobi tego dzis. Takze dobrze ze sa chusty.

Gosia my wczoraj yez na golasa w chuscie bylismy
    Mega fajna sprawa.

Nie wiem czy jeszcze chcecie abym pisala wogole skoro tak rzadko tu zagladam :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, chcemy, chcemy!
    Jaką masz chustę z bambusem, bo się rozglądam... ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisz!

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, i nazwisko...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    my po szczepieniu

dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej z powodu obniżonego napięcia mięśniowego :/ mały nie podniósł główki na brzuszku i nie podciągnął się do siadu na rączkach :( a w domu całkiem ładnie główkę trzyma a za rączki nigdy go nie ciągnęłam ;( masakra :(

Ja już kiedyś pisalam na temat lekarzy co w ciągu jeden wizyty oceniają rozwój dziecka- masakra, a w ogóle to co to za wyznacznik podciąganie za raczki 3mc dziecka do siadu:-\ przecież do siadania jeszcze dużo czasu i tym bardziej nie powinna mówić o obniżonym napięciu a jak miała jakieś podejrzenia to zamiast stawiać diagnozę mogła po prostu zlecić konultacje, a zapytała jak wygląda napiecie miesni u Ciebie i męża? Jedne dzieci są bardziej wiotkie, inne bardziej spięte, jedne szybciej mówią inne szybciej chodzą cechy te często dziedziczy się po rodzicach... Nie ma co się martiwc, a konsultacja nie zaszkodzi

Pia Gizela, dorocia2324, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki laski.

Bambus dziewczyny tylko do pewnogo momentu sie nadaje bo jak juz dziecko jest ciezkie to slabo. Juz lepiej len albo konopie i uwaga tylko uzywana bo nowe sa takie sztywne ze szok. Duzo czasu minie zanim zrobi sie miekka. Teraz mialam na macaniu z lnem nowke o matko ale sie nameczylam aby dociagnac a i tak nie dalam rady idealnie no i w ramiona mi sie wpijala :/ mam fotkki ale duzy rozmiar i tu nie wgram.
    Gosia jak ci smsem wysle to zmienjszysz i dodasz bo ja w tel nic nie zrobie :(

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://radiobajka.pl/napiecie-miesniowe-w-zyciu-dziecka-i-rodzicow/

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 2983 2984 2985 2986 2987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ