X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skalpela zrobione 26min z 39min bo maly sie obudzil na jedzonko. Oj daje po nogach... Normalnie az mi sie trzesly :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg mowila ze nie trzeba juz na allegro placic visa tylko w biedrze

Kurde a zmienialismy jedna karte, moglam wybrac visa..

Gosiak awizo mam jutro do odebrania;) dzus nie bylo mnie 40 min i pewnie wtedy byl listonosz;)) to sie nazywa szczescie

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któreś dziecko wylewa, chlapie wodą w kąpieli? mój ostatnio notorycznie plus mina "to nie ja"

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zaczal chlapac nozkami z tydz temu a wczoraj to chlapal nieZle;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiem, byłam przekonana, że na allegro trzeba płacić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja normalnie pelerynę będę ubierć do kąpania ;)

tak się nogami odpycha, że aż dupka mu do góry idzie, to normalne?

relg9vvjrtqik460.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma tak przy przebieraniu tylko trzymam mu nóżki a już ta pupkę do góry daje i się śmieje :)

Przy kąpaniu troszeczkę kopie nóżkami ale raczej powaga na twarzy i nie szaleje :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też zaczęła chlapać nóżkami. Słodkie to. Codziennie po kąpieli muszę przecierac łazienkę.

Czy którejś z Was dziecko ma skaze białkowa? Lub AZS? Jakie kosmetyki używacie dla maluszka?
    Jeżeli karmienie piersią to czy rzeczywiście wyelimienowalyscie cały nabiał z diety?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wiem ze dziecko rośnie i się rozwija, ale co kilka dni jestem zdziwiona. Np dzisiaj zaczął pokrzykiwac do zabawek, a już myślałam że to nowa forma marudzenia ;) próbował tez przerzucić nogi za bujaczek, podnosząc przy tym pupę, muszę teraz za każdym razem pasy zapinac...

Pia, jak widzisz mój też różne rzeczy kombinuje robić ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kąpanie = mopowanie :D

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś też rozchlapuje wodę po całej łazience, a że tato jest najbliżej to mu się najbardziej obrywa ;)

Mój syn dzisiaj pierwszy raz śmiał się w głos! :-)

Pia ja też bym się nie martwił tym skierowaniem. Pewnie wszystko jest w normie z Bartusiem, ale przynajmniej specjalista spojrzy na niego :)

Staś też dzisiaj ma marny humor, zwłaszcza po południu. Nie mógł się dobrze wyspać z rąk praktycznie nie schodził. On ma od wczoraj 37,5 stopni praktycznie non stop, to pewnie przez ten katar. Oby nic się z tego nie wykluło.

Na fb wy jesteście w tej grupie mamuś 2015? tej co kiedyś była polecana? Ja może też dołączę :) której wysyłać namiary n priv? ;>

c7hyim7.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy o ta grupę chodzi co mam na myśli ale kiedyś do jeden należałam ale się nie udzielałam i zostałam usunięta i chyba jeszcze ktoś miał taką sytuację z tego forum.
    Większości dziewczyn i tak nawet nie kojarzyłam...
    Bardziej związana jestem z tym forum i z Wami :)
    no i teraz z lutoweczki 2015 na fb bo tam są dziewczyny z tego forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 20:20

megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu cos sie przesteilo i zasnal ok 18 snem wieczornym i spi. Dzis bez kapieli

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta grupa to tylko dziewczyny z belly od nas

Bietka, truskawkax25, Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Dawno mnie nie było ale pozdrawiamy Was serdecznie z moją gwiazdą :) Jakoś tak wypadłam z rytmu tutaj na forum i w sumie już nic nie pisałam bo nie chciałam wyskakiwac jak Filip z konopii. Trochę nam się chorowało też ale już wszystko git. Teraz troche podczytuję i postanowiłam coś skrobnąć. Widziałam, że chyba Pia pisała coś o napięciu mięśniowym. Moja w wieku 3 mies. absolutnie nie szykowała sie do siadania. Teraz od jakiś może 2 tygodni mocno się siłuje i podnosi główkę. A jak jest w pozycji półleżącej to juz w ogóle masakra ale jak próbowałam podciągnąć ją za rączki to główka dalej leci do tyłu. Pytalam ostatnio pediatry czy to dobrze czy źle i powiedziała mi, że jak sama się dźwiga to nic w tym złego. Mimo wszystko ja mojej daję też miesiąc dyspensy bo urodziła się miesiąc za wcześnie a zatem powinnam jej dać więcej czasu na rozwój. Mimo wszystko jednak jak podczytuję sobie umiejętności dziecka w tym wieku to mała nie odstaje jakoś szczególnie. Niektóre te opisy umiejętności są dziwne. Np "Dziecko uderza zabawką o stól"....Ze co proszę ???? Tzn mam sadzać przy stole niesiedzące dziecko ? Nie czaję.....To chyba nie wskazane raczej. Wydaje mi się, ze młoda może przechodzić teraz ten skok 14-19 tydz. bo troche sie u nas pozmieniało. Przez długi czas było już tak, że jak zasypiała o 19-20 to potem wstawała koło 4 i potem 6-7. Teraz jest znów jak z noworodkiem. Usypia koło 20 potem budzi się kolo 24, potem koło2-3, potem koło 4-5 i juz nie śpi :/ No masakra. W dzień spania nie ma. Są 2-3 drzemki 20 minutowe. Niedawno gadała jak najęta a teraz przestała. Prawie w ogóle nie gada tyko sobie jęczy i kwęka. Girki mocno do góry podnosi. Jeśli chodzi o przewracanie się z brzuszka na plecy to nie robi tego. Tzn zrobiła tak raptem 5 razy już od dluższego czasu a teraz nie robi tak. Przewraca się z pleców na bok i kręci się na macie jak wskazówki od zegarka ;) Na brzuszek raczej się nie przewala chociaż prawie. Ale chyba woli na boku bo ona na brzuszku nigdy nie przepadała leżeć. No i w dzień jadła mi ostatnio co 2 godziny znowu ale już teraz normalnie czasem co 3 je. No zobaczymy co z tymi skokami....Przez to wcześniactwo ciężko mi jakoś nastawić sie na te skoki bo nie wiem kiedy będą. dzieci przenoszone też ponoć przechodzą skoki wcześniej.

To się rozpisałam...Pozdrawiam Was serdecznie i życzę milego wieczoru :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak trzeba placic visa:( dzis sprawdzalam
    na allegro tez
    ale jak chcesz sloneczna moge ci jakos kupic a ty mi przelejesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 20:49

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej stokrotka :)

Pia na pewno jest wszystko dobrze. Ale nie dziwie sie ze sie msrtwisz

Bietka wyslalam zaproszenie
    gosiak moze stworzysz taki profil na fcb tylko dla nas?:)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie leci M jak Miłość z tym wielkim wcześniakiem i jadą sobie autem....i tak się zastanawiam...dziewczyny wozicie dziecko na przednim fotelu jak jeździcie same ? Bo niby można jak się wyłaczy poduszkę ale czy to faktycznie bezpieczne ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy chlopcow:
    Sciagacie siusiaka czy nie?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg jeszcze nie sciagamy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 2985 2986 2987 2988 2989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ