X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten mały z EMki to nagrany był chyba czy co :O ale wzięli dzieciaczka, jakiś skośnooki i ciekawe niby do kogo podobny :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja delikatnie odciagam, tylko do ukazania się 'dziurki' czyli ujścia cewki moczowej. Nic na siłę, tylko delikatnie czyszcze ujście, bo niestety zalegają tam kryształki moczu i mogą rozwijać się bakterie. Póki co jest ok.

megg lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Stokrota:) ja woze mala z przodu jak jezdze sama i wylaczam puduszke po jej syronie;)
    Dzis kolejny postep ;) poszlam do kolegi w odwiedziny w chuscie tadaaaak:) troche po dworzu i u niego i chyba sie malej podobala przy czym chuste miala pod paszkami ;) wiec mogla sie krecic prawo lewo i podziwiac ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg dzieki ale najwyzej szwagra poprosze.

ja nie sciagam napletka tylko ta dziurke oczyszczam z mastki tej bialej podczas kapieli- tak kazala piediatra

zamowie tez czapeczke i polspiochy pinokio mis:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Hej Stokrota:) ja woze mala z przodu jak jezdze sama i wylaczam puduszke po jej syronie;)
    Dzis kolejny postep ;) poszlam do kolegi w odwiedziny w chuscie tadaaaak:) troche po dworzu i u niego i chyba sie malej podobala przy czym chuste miala pod paszkami ;) wiec mogla sie krecic prawo lewo i podziwiac ;)
    Hmmm...no w sumie z przodu lepiej bo widac wszystko. ja zawsze wożę ją z tyłu...muszę to przemyśleć bo często jeździmy. Co do chusty pod paszkami.....Na fb jest grupa chustowa i dziewczyny często pisały , że jeśli dziecko nie siedzi samo to powinno mieć rączki schowane ale nie potrafię Ci powiedzieć dlaczego. Może chodzi o to, że z wyciągniętymi się bardziej prostuje...? Nie wiem...ale tak mówią więc tylko powtarzam :) Ogolnie tam jest sporo doradczyń i wiedzą z czym to się je.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu zobaczyłam dwie kreski na teście :)

Penelope, Bietka, Sue, słoneczna 85, derii84, asia888, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie odciąga napletka. Myje tylko dziurkę :)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, ze z przodu nie powinno sie wozić dziecka tylem do kierunku jazdy nawet jak się wyłączy poduszkę. Poduszka nawet wylaczona potrafi wystrzelić.

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na prywatnym nasza foteczka :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_mi, ja pojutrze, 27 przed południem :)
    mala_mi1982 wrote:
    Rok temu zobaczyłam dwie kreski na teście :)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly zasnąl o 20. Ja wykąpana idę spać. Od jutro biorę się za ćwiczenia

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Hej. Kciuki Gosiak za jazdę autem :) Lara snilas mi się dziś :D
    u nas w nocy apogeum skoku. Poszła spać i 21, pobudka o 0:30, 2:30, 4:30, 7 i wstała o 9. Każda pobudka - Ryk!!! Masakra. Nie chcę nic mówić, ale jak wstała o 9, tak godz bawiła się na macie potem o 10 zjadła. Nie płakała od nocy, po jedzeniu znów na matę i usnela prawieze sama 10 min temu Też bez płaczu.
    Megg czy mogę prosić o jeden kod :)?
    Witamy mamusie po długiej nieobecności.
    Wczoraj kupiłam kubek Avent 360 bo Lovi nie było. Zobaczymy czy będzie pila:)
    Dziś nic mi się nie chce.

U mnie takacnoc to standardowa noc uh...

U nas ciezko dni ostatnie ryk w kolko od rana marudzenie, niemam nawet jak nadrobic was... Eh niewiem co z nim sie dzieje.. M

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko dzis wrocilo do swojego normalnego zachowania po 4dniach pt" sama nie wiem czego chce"
    ja z przodu nie woze i to nie chodzi tylko o poduszke, analizujac statystyki wypadkow najbardziej bezpieczne jest miejsce na srodku tylnej kanapy, ale tam nie wygodnie montowac i nie mam tam isofix, w drugiej kolejnosc z tylu za pasazerem.. a w trzeciej za kierowca- pasazerowie w tych miejscach sa bardziej bezpieczni niz z przodu, z tylu mozna obserwowac dziecko w lustdmrku a jak marudzi to uwazam ze i tak lepiej stanac i uspokoic malca niz jednoczesnie jechac i np wkladac smoka czy grzechotac, wole skupic sie na drodze

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dziwny dzień. Spał tylko na spacerze, jakas taka maruda mu sie włączyła.
    No i zasnąc nie mógł - nakarmilam go, p go przejął a ja poszłam biegac. Mały zasnął po 21!!! Nigdy tak późno nie zasnął!
    I jadł, jadł, jadł, jadł..

No i Tomka dzis zwazylismy i wyszło nam 5300:) margines błędu przyjmę ok 50g, bo ostatnio w przychodni bo 50g mniej, ale i tak git!!!

asia888, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    u nas kolejny dzien wścieku (trwa to od czwartku), wszystko fajne na 5-10min, ktos musi byc ciagle w zasiegu źroku, spanie w dzien 2-3razy po 15min, gada ciagle jak katarynka, wole nie myslec o pn jak maz do pracy pojdzie...na dodatek pogoda nie spacerowa, dzis nie bylismy poza do i z auta... kompletnie nie mam sily...eh nie wiem czy to skok czy inne ustrojstwo ale niech juz mija...choc i tak kazdy usmiech wynagradza wszystko;)
    Oja u mnie to samo i ryk w kolko nie wyrabiam juz na zakretach :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue podobno skok jest 14-19 tydz..
    Moj wczesnie zasnal a potem wstal i tez marudzil. Niby spiacy, glodny a odchyla glowe od cycka i poplakuje a potrm je i zasypia. Jakos dziwnie. Moze za duzo jadlam dzis..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, Tomek tez sie dziwnie zachowuje przy cycku. Cycek twardy, mleko tryska a ten ciągnie sutka i sie bawi. Dzisiaj to chyba z 40 minut JADŁ kolacje!!

• asia888 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dziewczyny ja tez bym chciala na fb dolaczyc, jal to zrobic? Wyslalam Wam zaproszenia

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wysłałam ci zaproszenie

asia888 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ciągle mamy okropne dni, Olafek płacze strasznie, jak je to jest ok,ale po chwili znowu ryk niestety.

Dzień strasznie senny

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2986 2987 2988 2989 2990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ