X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten mały z EMki to nagrany był chyba czy co :O ale wzięli dzieciaczka, jakiś skośnooki i ciekawe niby do kogo podobny :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja delikatnie odciagam, tylko do ukazania się 'dziurki' czyli ujścia cewki moczowej. Nic na siłę, tylko delikatnie czyszcze ujście, bo niestety zalegają tam kryształki moczu i mogą rozwijać się bakterie. Póki co jest ok.

megg lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Stokrota:) ja woze mala z przodu jak jezdze sama i wylaczam puduszke po jej syronie;)
    Dzis kolejny postep ;) poszlam do kolegi w odwiedziny w chuscie tadaaaak:) troche po dworzu i u niego i chyba sie malej podobala przy czym chuste miala pod paszkami ;) wiec mogla sie krecic prawo lewo i podziwiac ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg dzieki ale najwyzej szwagra poprosze.

ja nie sciagam napletka tylko ta dziurke oczyszczam z mastki tej bialej podczas kapieli- tak kazala piediatra

zamowie tez czapeczke i polspiochy pinokio mis:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Hej Stokrota:) ja woze mala z przodu jak jezdze sama i wylaczam puduszke po jej syronie;)
    Dzis kolejny postep ;) poszlam do kolegi w odwiedziny w chuscie tadaaaak:) troche po dworzu i u niego i chyba sie malej podobala przy czym chuste miala pod paszkami ;) wiec mogla sie krecic prawo lewo i podziwiac ;)
    Hmmm...no w sumie z przodu lepiej bo widac wszystko. ja zawsze wożę ją z tyłu...muszę to przemyśleć bo często jeździmy. Co do chusty pod paszkami.....Na fb jest grupa chustowa i dziewczyny często pisały , że jeśli dziecko nie siedzi samo to powinno mieć rączki schowane ale nie potrafię Ci powiedzieć dlaczego. Może chodzi o to, że z wyciągniętymi się bardziej prostuje...? Nie wiem...ale tak mówią więc tylko powtarzam :) Ogolnie tam jest sporo doradczyń i wiedzą z czym to się je.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu zobaczyłam dwie kreski na teście :)

Penelope, Bietka, Sue, słoneczna 85, derii84, asia888, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie odciąga napletka. Myje tylko dziurkę :)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, ze z przodu nie powinno sie wozić dziecka tylem do kierunku jazdy nawet jak się wyłączy poduszkę. Poduszka nawet wylaczona potrafi wystrzelić.

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na prywatnym nasza foteczka :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_mi, ja pojutrze, 27 przed południem :)
    mala_mi1982 wrote:
    Rok temu zobaczyłam dwie kreski na teście :)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly zasnąl o 20. Ja wykąpana idę spać. Od jutro biorę się za ćwiczenia

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Hej. Kciuki Gosiak za jazdę autem :) Lara snilas mi się dziś :D
    u nas w nocy apogeum skoku. Poszła spać i 21, pobudka o 0:30, 2:30, 4:30, 7 i wstała o 9. Każda pobudka - Ryk!!! Masakra. Nie chcę nic mówić, ale jak wstała o 9, tak godz bawiła się na macie potem o 10 zjadła. Nie płakała od nocy, po jedzeniu znów na matę i usnela prawieze sama 10 min temu Też bez płaczu.
    Megg czy mogę prosić o jeden kod :)?
    Witamy mamusie po długiej nieobecności.
    Wczoraj kupiłam kubek Avent 360 bo Lovi nie było. Zobaczymy czy będzie pila:)
    Dziś nic mi się nie chce.

U mnie takacnoc to standardowa noc uh...

U nas ciezko dni ostatnie ryk w kolko od rana marudzenie, niemam nawet jak nadrobic was... Eh niewiem co z nim sie dzieje.. M

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko dzis wrocilo do swojego normalnego zachowania po 4dniach pt" sama nie wiem czego chce"
    ja z przodu nie woze i to nie chodzi tylko o poduszke, analizujac statystyki wypadkow najbardziej bezpieczne jest miejsce na srodku tylnej kanapy, ale tam nie wygodnie montowac i nie mam tam isofix, w drugiej kolejnosc z tylu za pasazerem.. a w trzeciej za kierowca- pasazerowie w tych miejscach sa bardziej bezpieczni niz z przodu, z tylu mozna obserwowac dziecko w lustdmrku a jak marudzi to uwazam ze i tak lepiej stanac i uspokoic malca niz jednoczesnie jechac i np wkladac smoka czy grzechotac, wole skupic sie na drodze

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dziwny dzień. Spał tylko na spacerze, jakas taka maruda mu sie włączyła.
    No i zasnąc nie mógł - nakarmilam go, p go przejął a ja poszłam biegac. Mały zasnął po 21!!! Nigdy tak późno nie zasnął!
    I jadł, jadł, jadł, jadł..

No i Tomka dzis zwazylismy i wyszło nam 5300:) margines błędu przyjmę ok 50g, bo ostatnio w przychodni bo 50g mniej, ale i tak git!!!

asia888, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    u nas kolejny dzien wścieku (trwa to od czwartku), wszystko fajne na 5-10min, ktos musi byc ciagle w zasiegu źroku, spanie w dzien 2-3razy po 15min, gada ciagle jak katarynka, wole nie myslec o pn jak maz do pracy pojdzie...na dodatek pogoda nie spacerowa, dzis nie bylismy poza do i z auta... kompletnie nie mam sily...eh nie wiem czy to skok czy inne ustrojstwo ale niech juz mija...choc i tak kazdy usmiech wynagradza wszystko;)
    Oja u mnie to samo i ryk w kolko nie wyrabiam juz na zakretach :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue podobno skok jest 14-19 tydz..
    Moj wczesnie zasnal a potem wstal i tez marudzil. Niby spiacy, glodny a odchyla glowe od cycka i poplakuje a potrm je i zasypia. Jakos dziwnie. Moze za duzo jadlam dzis..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, Tomek tez sie dziwnie zachowuje przy cycku. Cycek twardy, mleko tryska a ten ciągnie sutka i sie bawi. Dzisiaj to chyba z 40 minut JADŁ kolacje!!

• asia888 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dziewczyny ja tez bym chciala na fb dolaczyc, jal to zrobic? Wyslalam Wam zaproszenia

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wysłałam ci zaproszenie

asia888 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ciągle mamy okropne dni, Olafek płacze strasznie, jak je to jest ok,ale po chwili znowu ryk niestety.

Dzień strasznie senny

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2986 2987 2988 2989 2990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ