Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella dziecko ktore nie siada samo nie moze moec w chuscie wyjetych raczek. Ta pozycja wymusza wyprost kregoslupa i jest niewskazana dla dziei
Ci w naszym wieku. Jak chcesz aby sobie patrzyla to nie dociagaj za ciasno gornej krawedzi ale musisz ja asekurowac reka. Proponuje plecak prosty. Jak lubi sie gapic to bedzie zachwycona
Dzien dobry. Ignas zrobil mi pobudke i poszedl spac dalej a ja juz zasnac nie mogezaraz wstane zrobie sniadanie moim chlopakom
milego dniaa
-
Stokrota :) wrote:Właśnie leci M jak Miłość z tym wielkim wcześniakiem i jadą sobie autem....i tak się zastanawiam...dziewczyny wozicie dziecko na przednim fotelu jak jeździcie same ? Bo niby można jak się wyłaczy poduszkę ale czy to faktycznie bezpieczne ?
-
I ogólnie w ogóle nie mogę Was ogarnąć jak zaczęłam wczoraj czytać konwersację z FB i jeszcze do końca nie doszlam, to juz tutaj tyły jak cholera. Nie ma szans na ogarniecie tego i tego i to z tabletka. Tutaj na forum z tabletem jest łatwo ale FB ciężko.
Sue ja nie mam messengera ale ja chyba tego nie ogarneto much for me. A laptopa nie mam jak odpalić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:24
-
W ogóle wczesniej czytalam was na kamieniach, ale teraz juz się nie da. Piotruś na siedząco nie lubi bo mu nie wygodnie. Na lezaco normalnie wkurza się jak patrzy na mnie a ja nie patrzę na niego, to mnie wola i podkrzykuje. Ogólnie mniej płacze ale więcej uwagi potrzebuje. Nie lubi być sam. Muszę być obok i cos do niego mówić. Wiec tak razem gotujemy, sprzatamy, on w wózku a ja obok byle mnie widział i nie mogę się tyłem odwrócić. W ogóle wczoraj był z mężem w kuchni na raczkach i podziwiał lodówkę, jak odeszli zaczął płakać, jasno zakomunikował ze on chce jeszcze patrzec,. Wrócili i cisza.
Chyba dopiero teraz będę miała mniej czasu na forum itd. -
Kurcze nie wiedzialam
no dobra to nie bede jej tak nosic
a tak jej sie podobalo:( co do plecaka Asia Ty to juz weteran jestes chustowy a ja laik wiec poki co sama sie boje taki plecak zrobic
moze jak maz wroci
Co do fotelika w aucie Mala Mi z tylu tez masz poduszke i tym bardziej wg mnie niebezpiecznie jest bo z tylu tej poduszki nie mozna wylaczyc a z przodu mozna...ja woze z przodu bo mam ja na oku np wczoraj dostala jesc a potem wracalysmy do domu wiec tez mi lepiej jak ja widze... No ale w sumie nie wiem czy wskazanejest miec z tylu czy przodu dziecko.. Wiec sie tez nie wypowiem tu jako madralaja robie tj mi lepiej i wg mnie bezpieczniej...
-
Od kilku dni jak chodzimy to kręci główka w prawo w lewo właśnie tak świadomie bo chce cos zobaczyć. Jak leży na brzuszku to samo, wczoraj leżąc na brzuszku nawet ze mną gadal. A nogami potrafi tak na brzuszku przebierać ze szok, i podnosi się z łokci na piąstki i z powrotem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:27
megg lubi tę wiadomość
-
W kąpieli nie macha nóżkami za bardzo. Jest dość skupiony, troszkę się jeszcze boi w wodzie i tatusia bardzo mocno trzyma za rękę, a jak chce mu ja umyć to trzeba za druga złapać bo się denerwuje widocznie tak mu bezpieczniej.
A teraz drugi raz zasnął przy cycusiu. Śpiący jakiś drugi dzień z rzędu. Babie nie dogodzisz, jak nie śpi źle, jak teraz śpi to się martwie czy aby na pewno zdrowy po weekendzie, czy to tylko ta pogoda. Choć mnie tez chce się znowu spać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:28
-
Lara, u nas to samo, musi mnie widziec i najlepiej jeszcze mowic albo spiewac caly czas. Wiec w kuchni moge poogarniac zmywarke, zrobic cos do jedzenia jak Janka w bujaczku na stole i mnie widzi. I też sygnalizuje na co chce patrzec jeszcze jak ja nosimy a co juz sie znudzilo
Kąpiele lubi bardzo - ale my mamy wiaderko, w którym sie dzieci czuja jak w brzuchu mamy. -
No i wczoraj pierwszy raz podniósł mi główkę lekko do gory jak zakładała mu czapkę. Dupkę do gory odpychając się na nozkach, tez regularnie podnosi.
Ogólnie przytulas jest straszny, ja go nosze to najbardziej lubię jak tak jedna rączką obejmuje szyjeale u mnie częściej są taki przytulasy. U taty tak się właśnie odpycha raczkami od klaty aby podziwiać świat, ale to chyba dlatego ze mój maz jak z nim chodzi to mu właśnie różne rzeczy pokazuje i do niego gada.
on juz chyba wie co to wiertarka, układ scalony, płytka PCB itd.
Gosiak, truskawkax25, dorocia2324, mala_mi1982, megg, Sue lubią tę wiadomość