X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie ogarniam fb, forum tu, tam :D

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, myślę, że wiązała sama ta pani na zdjęciu. AsiaSzw wiaze tez plecak z tylu i czesze klientki ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna też wiem, że plecak można samemu zawiązać :)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, pewnie, że pasują takie kolory chłopakowi, w końcu to nie różowy ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    mój synuś spał do 7,30 i to super prezent :)

na wzruszające i pamiątkowe gesty to muszę czekać aż mały coś sam "narysuje" ;)

ale za to teściowa mi życzenia dziś złożyła!

Nie no....jak dostanę pierwszą rysowana laurkę to pewnie będe ryczeć jak bóbr :) Wiadomo teraz prezenty to sami sobie robimy pamiatkowo ale potem będzie dopiero cudnie :D

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bym sie zesrala zanim bym zawiazala;)))

Przepraszam za slownictwo;))

megg, Pia Gizela, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girls, jutro jadę zapisać się na kurs na instruktora prawa jazdy kat. B - taki prezent dla matki ;).

Gosiak, mala_mi1982, megg, Pia Gizela, dorocia2324, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Girls, jutro jadę zapisać się na kurs na instruktora prawa jazdy kat. B - taki prezent dla matki ;).
    Wow ! Można już w tak młodym wieku zostać instruktorem ? Oryginalny prezent :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Angelcia, super!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Chyba bym sie zesrala zanim bym zawiazala;)))

Przepraszam za slownictwo;))
    Wszystko kwestia treningu, ja na pierwszym szkoleniu myslalam, ze nigdy nie zawiaze kieszonki poprawnie a teraz wiaze w 2 minuty bez lustra ;) ale fakt, plecaka sobie nie wyobrazam na razie tez.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj spi w wozeczku;))
    Ale juz sie kreci...

Pogoda slaba dzis znowu, jakos tak szaro i prwnie znowu trafie w deszcz

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a mój mi zrobił taki prezent ze szkoda gadać... oprócz kupy z rana :P Przysypial mi na cycku, więc stwierdziłam ze zrobię tak jak wieczorem, czyli jak juz nie je tylko cycka,to podmieniam cycka na smoczek, delikatnie odkładam do Łóżeczka i jak nie śpi od razu to głaszcze go po głowie i po chwili zasypia. Juz kiedyś tak próbowałam w dzień i nic z tego nie wyszło, no ale przecież trzeba próbować... Zaczął marudzić w łóżeczku, więc wzięłam go na ręce i tak się rozryczal ze aż mu tchu brakowało, to był wrzask jakby coś go bolało, nawet na szczepieniu się tak nie darł :/ Ja nie wiem, moje dziecko w ogóle się nie uspokaja na rękach, wręcz przeciwnie, normalnie jakby mnie nie lubił :( Wiem ze mamy narzekają ze trzeba nosić i ręce bolą, ja bym nosiła jakby moje dziecko to lubiło i się cieszyła ze się uspokaja... Cała akcja trwała 40 min, to już by w chuście zasnął, eh czasami juz nie mam siły i nic mi się nie chce.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, a może się uderzył? Albo go coś zabolało.
    Ja zaobserwowałam taki płacz jak mała się uderzyła sama w główkę albo np. tak płakała mocno i nie mogłam jej uspokoić a po jakimś czasie zobaczyłam, że ma mały włosek w oczku. Może mu za gorąco? Albo ubranko go uwiera?
    W takim przypadku na rękach za bardzo się nie uspokoi póki przyczyna płaczu nie zostanie wyeliminowana... albo póki się na maksa nie zmęczy płakaniem... :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Moj spi w wozeczku;))
    Ale juz sie kreci...

Pogoda slaba dzis znowu, jakos tak szaro i prwnie znowu trafie w deszcz
    U nas też pochmurno dziś i dużo chłodniej niż wczoraj.
    Ulalałam moją w chuście.
    Dziś czekam na kuriera z kąpielówkami dla M. :) Bo w Aquaparku nie można mieć takich dłuższych szortów do pływania, w jakich mój M. zwykle się pokazuje na plaży. W niedzielę wielki dzień...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak on od zawsze tak ma, jak się nakreci to ryczy aż do utraty tchu, po czym sam z siebie się uspokaja i np zaczyna się uśmiechać. Ja juz nie wiem czy to normalne...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 26 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas też pochmurno dziś i dużo chłodniej niż wczoraj.
    Ulalałam moją w chuście.
    Dziś czekam na kuriera z kąpielówkami dla M. :) Bo w Aquaparku nie można mieć takich dłuższych szortów do pływania, w jakich mój M. zwykle się pokazuje na plaży. W niedzielę wielki dzień...

Idziecie z Janeczką do aquaparku ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu mi córcia dala pocwiczyc:) zaraz sid zbieramy na spacer i idziemy do paczkomatu po szczeniaczka uczniaczka na dzien dziecka:)
    moja w ndz uderzyka sie w nosek grzechotka i tez w ryk wpadla dopiero cyc ja uspokoil

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Idziecie z Janeczką do aquaparku ?
    Tak :)
    Akurat się załapiemy na karnet do końca czerwca, potem przerwa wakacyjna (we wszystkich szkołach dla maluszków) i potem od września albo do Aquastacji albo do pływarka (przy politechnice).
    Chyba, że nam się bardzo spodoba w Aquaparku, to zostaniemy :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Gosiak on od zawsze tak ma, jak się nakreci to ryczy aż do utraty tchu, po czym sam z siebie się uspokaja i np zaczyna się uśmiechać. Ja juz nie wiem czy to normalne...
    No, Janeczka też tak czasem ma, ale rzadko, ja jednak twierdzę, że jakaś przyczyna jest, tylko my jej nie znamy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezent na Dzień Matki zamówiony - dobrze, że się wstrzymałam z wcześniejszym kupowaniem chusty w innym kolorze :D
    Może dojdzie w czwartek, wtedy bym w piątek w pracy już zaprezentowała się w nowej chuście :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2989 2990 2991 2992 2993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ