Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Tak
Akurat się załapiemy na karnet do końca czerwca, potem przerwa wakacyjna (we wszystkich szkołach dla maluszków) i potem od września albo do Aquastacji albo do pływarka (przy politechnice).
Chyba, że nam się bardzo spodoba w Aquaparku, to zostaniemyGosiak lubi tę wiadomość
-
Stokrota :) wrote:Kurcze super ! Daj znać koniecznie jak mała zareagowała. Ja tez chciała bym z Miśką chodzić na zajęcia dla maluchów na basenie tylko jakaś strachliwa jeszcze jestem
Stokrota :) lubi tę wiadomość
-
Basen super sprawa. Ja musze poszukac czegos w mojej okolicy tylko my bedziemy w czworke chodzic
A powiedzcie mi czy z takim maluszkiem mozna tak poprostu wejsc na basen samemu? Czy trzeba zapisywac na specjalne zajecia?
Angelcia super prezent.
Ja od mojego P wczoraj dostalam klotnie i dzis milczy. Kubusiowi powiedzialam, ze dzis jest Dzien Matki i zeby dal mi buzi i mnie przytulilWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:14
-
nick nieaktualnyhej!
Wszytskiego najlepszego mamusie....
Ja wczoraj przezyłam horror.... generalnie mały nie spał praktycznie cały dzień - w sumie może 1,5h snu. Pokarmu miałam jakos mało a wieczorem to juz ryczałam bo nic nie było. W nocy w przypływie desperacji pojechałam do tesco po mleko i butelke. Na razie nie użyłam... akrmiłam małego o 5 (prawie 10h przerwy). mam nadzieje że ten nagły spadek laktacji związany był z okresem. Dzisiaj skończył sie więc liczę na to że wszytsko wróci do normy............ ehhh Mógłby dzisiaj ładnie jeść
W czwartek ammy szczepienie.... nie ukrywam, że sie troche obawiam....
W chuście małego nie noszę - czekam na nosidełko.
Dziewczyny czy wasze dzieci bawią sie juz nóżkami? Mój na razie nie bawi sie nózkami i rączkami (chociaż szybciej rączkami). Nie unosi nóżek do góry tj nie kopie w pionie. Na razie jest na etapie wkładania wszytskiego do buzi, ssania piąstek i kciuka i niedawno zauwazyłam że jak leży na brzuszku to wyciaga rączke po zabawkę gł prawą. Mostka nie robi i jak ciągnie sie go za rączki to nie trzyma główki...... -
No tak myslalam, ze maluszki tylko na specjalne zajecia. Z Kuba pierwszy raz pojechalismy jak mial chyba 1,5 roku na cieple termy. A teraz bym chciala zebysmy wszyscy chodzili. No nic poszukam takich zajec.
Ja w ramach Dnia Matki zjadlam sobie teraz 3 hity i 1 ptasie mleczkoRozpusta! I nie gotuje dzis obiadu bo mi sie nie chce a poza tym i tak jedziemy do tesciowej to tam cos zjemy. Tylko musze troche ogarnac bo od rana nic nie zrobilam.
-
nick nieaktualny
-
Gosiak, ciekawe na czym polega rozpuszczanie 3 mies dziecka wg teściów? Ze nie chcecie żeby płakała, nosicie ja i zaspokajacie jej potrzeby? Mnie coś trafia jak ktoś pyta czy jest grzeczny, to mam ochotę powiedzieć ze nie, bo przeklina, pyskuje i pali fajki
Chcieliśmy tez chodzić na basen, ale małemu cały czas oczy ropieja, już miał 2 antybiotyki i nic, masujemy kanaliki ale nie wiem czy się przetykaniem nie skończy....Sue lubi tę wiadomość
-
Pewnie chodziło o noszenie. Chociaż mała też sporo czasu leżała między nami i mogliśmy spokojnie zjeść. Może o to, że jak zaczynała płakać na widok teściowej to ją uspokajaliśmy od razu a nie dawaliśmy popłakać i "poćwiczyć płucka"
No i że noszę w chuście, ubolewała jaka to muszę być zmęczona -
Pewnie chodziło o noszenie. Chociaż mała też sporo czasu leżała między nami i mogliśmy spokojnie zjeść. Może o to, że jak zaczynała płakać na widok teściowej to ją uspokajaliśmy od razu a nie dawaliśmy popłakać i "poćwiczyć płucka"
No i że noszę w chuście, ubolewała jaka to muszę być zmęczona -
Sylwia, mój mały tez się nóżkami nie bawi. Tylko raczkami. No i odkrył dziś, ze z raczek to najlepiej się ssie kciuka
A z tym podnoszeniem za raczki to ja Tymka nauczyłemKiedyś tez główki nie trzymał, wiec parę razy lapalam go za raczki i leciutko podnosilam, dając mu czas na napięcie mięśni i trzymanie główki. Cieszył się przy tym bardzo
Teraz juz wie o co chodzi, choć nie robimy tak często.
-
Atakasobiejedna, ja myślę ze płacze tak ze zmęczenia. Wybudza się i to go strasznie wkurza i nie potrafi się uspokoic, tylko się nakręca. Mój tez jakoś specjalnie się na rekach nie uspokaja (chyba ze marudzi o noszenie
).
Ja karmie na lezaco i nie odkladam nigdzie żeby go nie obudzić. To jest moja metoda na spokójPia Gizela, Gosiak, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Mój śpi dopóki ma cycka w buzi, wczoraj próbowałam w dzień go karmić na lezaco, ale nawet to nic nie dało, bo w końcu zaczął się rzucać przy cycku, nie chciał jeść i musiałam go zająć czymś innym heh
-
Kurcze no to ja zla matka jestem
zle w chuscie nosze i na przednim siedzeniu woze ;( na szczescie w tej chuscie byla z 20 min tylko tak i to raz .. No nic a wozic zaczne wiec z tylu z prawej skoro tak bezpieczniej.. Normalnie dol.. Ciekawe co jeszcze zle robie:(