X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak :)
    Akurat się załapiemy na karnet do końca czerwca, potem przerwa wakacyjna (we wszystkich szkołach dla maluszków) i potem od września albo do Aquastacji albo do pływarka (przy politechnice).
    Chyba, że nam się bardzo spodoba w Aquaparku, to zostaniemy :)
    Kurcze super ! Daj znać koniecznie jak mała zareagowała. Ja tez chciała bym z Miśką chodzić na zajęcia dla maluchów na basenie tylko jakaś strachliwa jeszcze jestem :/

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Kurcze super ! Daj znać koniecznie jak mała zareagowała. Ja tez chciała bym z Miśką chodzić na zajęcia dla maluchów na basenie tylko jakaś strachliwa jeszcze jestem :/
    Ja też jestem strachliwa, ale mój M. będzie z nią chodził, wiesz jak to jest... męskie opanowanie :)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce nas zapisac na zajecia na basenie dla maluszkow
    slonecNa moj tez nic sam nie wymysli. Zawsze musze mu mowic co chce. Nawet po porodzie pytal :)

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też - ale w sumie mi to odpowiada :) Teraz dostanę chustę :)

megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basen super sprawa. Ja musze poszukac czegos w mojej okolicy tylko my bedziemy w czworke chodzic :) A powiedzcie mi czy z takim maluszkiem mozna tak poprostu wejsc na basen samemu? Czy trzeba zapisywac na specjalne zajecia?

Angelcia super prezent.

Ja od mojego P wczoraj dostalam klotnie i dzis milczy. Kubusiowi powiedzialam, ze dzis jest Dzien Matki i zeby dal mi buzi i mnie przytulil :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:14

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, raczej nie można, trzeba się zapisać na zajęcia - w małym basenie - u nas są osobne zajęcia od 3 mies. do 1 roku i potem dla nieco starszych dzieci. Są prowadzone przez wyszkoloną kadrę i są specjalne ćwiczenia dla takich maluszków.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Wszytskiego najlepszego mamusie....
    Ja wczoraj przezyłam horror.... generalnie mały nie spał praktycznie cały dzień - w sumie może 1,5h snu. Pokarmu miałam jakos mało a wieczorem to juz ryczałam bo nic nie było. W nocy w przypływie desperacji pojechałam do tesco po mleko i butelke. Na razie nie użyłam... akrmiłam małego o 5 (prawie 10h przerwy). mam nadzieje że ten nagły spadek laktacji związany był z okresem. Dzisiaj skończył sie więc liczę na to że wszytsko wróci do normy............ ehhh Mógłby dzisiaj ładnie jeść
    W czwartek ammy szczepienie.... nie ukrywam, że sie troche obawiam....

W chuście małego nie noszę - czekam na nosidełko.

Dziewczyny czy wasze dzieci bawią sie juz nóżkami? Mój na razie nie bawi sie nózkami i rączkami (chociaż szybciej rączkami). Nie unosi nóżek do góry tj nie kopie w pionie. Na razie jest na etapie wkładania wszytskiego do buzi, ssania piąstek i kciuka i niedawno zauwazyłam że jak leży na brzuszku to wyciaga rączke po zabawkę gł prawą. Mostka nie robi i jak ciągnie sie go za rączki to nie trzyma główki...... :/

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój od 10 minut uparcie próbuje chyba się na brzuch z pleców przewrócić, ale udaje mu się tylko na bok i z powrotem na plecy :D

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myslalam, ze maluszki tylko na specjalne zajecia. Z Kuba pierwszy raz pojechalismy jak mial chyba 1,5 roku na cieple termy. A teraz bym chciala zebysmy wszyscy chodzili. No nic poszukam takich zajec.

Ja w ramach Dnia Matki zjadlam sobie teraz 3 hity i 1 ptasie mleczko :) Rozpusta! I nie gotuje dzis obiadu bo mi sie nie chce a poza tym i tak jedziemy do tesciowej to tam cos zjemy. Tylko musze troche ogarnac bo od rana nic nie zrobilam.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sopocie w hotelu mera sa prowadzone zajęcia dla bobasów na basenie.
    basen polecam :-)
    ja będe chodziła z Grzesiem od sierpnia

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie martw się. Musimy troszkę poczekać :*

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ciekawe na czym polega rozpuszczanie 3 mies dziecka wg teściów? Ze nie chcecie żeby płakała, nosicie ja i zaspokajacie jej potrzeby? Mnie coś trafia jak ktoś pyta czy jest grzeczny, to mam ochotę powiedzieć ze nie, bo przeklina, pyskuje i pali fajki :P

Chcieliśmy tez chodzić na basen, ale małemu cały czas oczy ropieja, już miał 2 antybiotyki i nic, masujemy kanaliki ale nie wiem czy się przetykaniem nie skończy....

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie chodziło o noszenie. Chociaż mała też sporo czasu leżała między nami i mogliśmy spokojnie zjeść. Może o to, że jak zaczynała płakać na widok teściowej to ją uspokajaliśmy od razu a nie dawaliśmy popłakać i "poćwiczyć płucka" :P
    No i że noszę w chuście, ubolewała jaka to muszę być zmęczona ;) ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie chodziło o noszenie. Chociaż mała też sporo czasu leżała między nami i mogliśmy spokojnie zjeść. Może o to, że jak zaczynała płakać na widok teściowej to ją uspokajaliśmy od razu a nie dawaliśmy popłakać i "poćwiczyć płucka" :P
    No i że noszę w chuście, ubolewała jaka to muszę być zmęczona ;) ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mój mały tez się nóżkami nie bawi. Tylko raczkami. No i odkrył dziś, ze z raczek to najlepiej się ssie kciuka :-D

A z tym podnoszeniem za raczki to ja Tymka nauczyłem :-P Kiedyś tez główki nie trzymał, wiec parę razy lapalam go za raczki i leciutko podnosilam, dając mu czas na napięcie mięśni i trzymanie główki. Cieszył się przy tym bardzo :-D Teraz juz wie o co chodzi, choć nie robimy tak często.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, trzy razy mi się to samo wysłało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:05

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chustę mam jedna. I tez czekam na czas nisidelka.
    Mam nosidelko ergonomiczne Ono. Ma dobre opinie i nie kosztuje 500 zł tylko ok 150 zł. Jest naprawdę fajne.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, ja myślę ze płacze tak ze zmęczenia. Wybudza się i to go strasznie wkurza i nie potrafi się uspokoic, tylko się nakręca. Mój tez jakoś specjalnie się na rekach nie uspokaja (chyba ze marudzi o noszenie ;-) ).
    Ja karmie na lezaco i nie odkladam nigdzie żeby go nie obudzić. To jest moja metoda na spokój :-D

Pia Gizela, Gosiak, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi dopóki ma cycka w buzi, wczoraj próbowałam w dzień go karmić na lezaco, ale nawet to nic nie dało, bo w końcu zaczął się rzucać przy cycku, nie chciał jeść i musiałam go zająć czymś innym heh ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no to ja zla matka jestem :( zle w chuscie nosze i na przednim siedzeniu woze ;( na szczescie w tej chuscie byla z 20 min tylko tak i to raz .. No nic a wozic zaczne wiec z tylu z prawej skoro tak bezpieczniej.. Normalnie dol.. Ciekawe co jeszcze zle robie:(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 2990 2991 2992 2993 2994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ