X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasez dzieci jak zaczynaja się tak mega chichorać na głos to też odrazu dostają czkawki ? Bo moja tak i wtedy koniec chichrania..... :/

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po dlugim weekendzie. Zanim zaczne nadrabiac, to sie przywitam i pozycze Wam i Waszym dzieciaczkom samych najlepszosci z okazji Dnia Matki!

Jeszcze nie wiem o co chodzi, ale szybko spojrzalam na ostatnia strone i cos bylo o wozeniu dziecka na przednim fotelu. Jesli macie w samochodzie aktywna poduszke powietrzna, to to jest problem, bo jak bedzie nawet niegrozna stluczka i sie poduszka uruchomi, to Wam zmiazdzy dziecko. Chyba, ze wylaczycie poduszke powietrzna po stronie pasazera, to mozecie wozic na swoja odpowiedzialnosc. Z tego co mi wiadomo nie ma prawa, ktore by tego zabranialo. Ja bym tego nie zrobila.

My od piatku bylismy nad jeziorem. Pierwsza wycieczka Luny na camping. Robila sensacje. Wszyscy sie nia zachwycali i wozkiem tez, bo tak jak podejrzewalam jeszcze przed zakupem, nikt w Ameryce od stu lat nie widzial gondoli LOL Pogoda dopisala, jezdzilam z mala po calym terenie, duzo byla na swiezym powietrzu i przespala wszystkie trzy noce. Ale dobry humor przeplatal sie z okropnym zrzedzeniem i wyciem, zwlaszcza przy cycu. Od poczatku wierzylam w karmienie piersia i mialam pozytywne nastawienie, ale jest coraz gorzej :[ W sobote wieczorem jak byla glodna i chciala jesc, ale sie rzucala przy cycku chcialam je odciagnac i podac z butelki, ale nie uzyskalam nawet 10 kropli :[ Je z piersi normalnie tylko rano lub w srodku nocy, bo wtedy piersi sa pelne po wielu dlugich godzinach od ostatniego karmienia.

Mam nadzieje, ze ten skok sie niedlugo skonczy, bo wczoraj po powrocie do domu byla mega marudna tak od 15:00 do 23:00 prawie i na wieczor mialam juz tego serdecznie dosyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:12

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no to ciężko się uwolnić ;) Mój dzisiaj spał aż 40 min w chuście, zaraz go znowu włożę, bo taka pogoda ze jak się wybiorę na spacer to na pewno zacznie padać, zawsze tak jest.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, u nas jest spanie albo w chuście albo przy mnie - zasypianie przy cycku i potem nie wolno ruszać.
    Już się przyzwyczaiłam, nie narzekam, takie mam dziecko i już ;)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota mój się jeszcze nie chichra, czasem się głośno zaśmieje, ale chichrać, no nie

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Stokrota mój się jeszcze nie chichra, czasem się głośno zaśmieje, ale chichrać, no nie
    No bo między Waszymi dziećmi jest miesiąc różnicy, to bardzo dużo.

Stokrota :), Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 26 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia no tak Twój miesiąc mlodszy. Moja wtedy też jeszcze sie nie chichrała. Niedawno zaczęła tak często :)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 26 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak pewnie do wszystkiego można się przyzwyczaić, tylko ja potrzebuje trochę wolności, bo czasem już mam wrażenie ze zaraz zwariuje jak on znowu płacze bez wyraźnego powodu...

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 26 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde....ja to właściwie styczniówka jestem a nie lutówka :(

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Gosiak pewnie do wszystkiego można się przyzwyczaić, tylko ja potrzebuje trochę wolności, bo czasem już mam wrażenie ze zaraz zwariuje jak on znowu płacze bez wyraźnego powodu...
    A czytałaś "Księge wymagającego dziecka"? Pomaga inaczej spojrzeć na to wszystko ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli 3 miesięczne dziecko nie musi się chichrać w głos.

osiwieje.

Gosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 26 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia pewnie , że nie !!!! Moja w ogóle pierwszy raz zaczęła sie chichrać jak mój D. udawał przy niej, że chrapie. Do tej pory się z tego śmieje :)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 26 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A czytałaś "Księge wymagającego dziecka"? Pomaga inaczej spojrzeć na to wszystko ;)

Czytam, czytam, lepiej się czuje jak to czytam w spokoju wieczorem, a następnego dnia od rana mam kryzys heh ;)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja się śmieje na głos jak jej śpiewamy pana tik taka :)

Atakasobiejedna, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sie nie smieje jeszcze w glos i w ogole cofnela sie w rozwoju. Na brzuszku znowu bylo wczoraj be i nawet na pleckach na macie nie bylo zadnego zainteresowania zabawkami, tylko tepe lezenie a potem placz. Nie chce sie sama bawic, nie chce byc sama, koniecznie musi kogos widziec i zeby sie z nia bawic i dotykac.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzis ponuro i duszno, ubralam mala w krotkie body, spodenki i bluze, po godz spaceru zaczela poplaki ac to wrocilam do domu i mala w ryk, daje cyca a ta odwraca sie i dalej ryk, nosze tez zle, to na przewijak rozebralam do pieluchy i dopiero spokoj, zjadla na golasa i humor wrocli, zimnolubne wíec to moje dziecko

drugi spacerw w krotkim body i w spodenkach w chuscie i bylo 30min snu

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pospalismy wtuleni;) <3 teraz jedzonko;)

A zaraz ide gotowac mlode ziemniaki z koperkiem, mam karkowke od tesciowej uuduszona i do tego pomidorki z folii ze smietana;))

Zjadlam dzis jedna truskawke;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a ja to cie podziwiam, ze nic nie narzekasz. Z tego co piszesz, to nie masz w ciągu dnia ani chwili dla siebie. Albo lezysz z dzieckiem, albo je nosisz, albo się z nim bawisz. Ja bym zwariowala, a na pewno bym narzekała i szukała sposobu żeby chociaż spala sama :-D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę dla siebie jak mała śpi w chuście - trzeba znajdować plusy sytuacji i nie obrażać się na rzeczywistość ;)
    Wieczorem próbuję się wymknąć jak już zaśnie po karmieniu i czasem 10-15 minut pośpi ;)
    Nie narzekam, codziennie mam umyte włosy, zrobiony makijaż, mam czas na forum, wieczorami oglądamy z M. jakieś fajne filmy i ogólnie chodzę wyspana. A ten czas w całości dla dziecka ile portwa? Jeszcze rok? To niedużo - a będzie coraz łatwiej, jak zacznie siedzieć, to będziemy więcej w kuchni urzędować itp ;)

P.S. A może to też przez mój wiek... naimprezowałam się już, najeździłam po świecie, naszalałam i teraz mi nie żal, że gdzieś nie wyjdę przez dłuższy czas, że nie mam czasu dla siebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:52

Atakasobiejedna, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 26 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi nawet gdybyś chciała tak non stop leżeć, nosić czy bawić to z dwójka dzieci to niemożliwe.

Drugie dziecko nie pójdzie w odstawkę bo pierwsze jest wymagające. To jest dopiero wyzwanie.....

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 2992 2993 2994 2995 2996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ