Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga28 podasz linka do maty? :)

Ada dzisiaj dużo spi... chyba pogoda ją meczy.

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde głodna jestem, a tu dziecko mi na cycku śpi ;) Mam nadzieje ze M zaraz wróci z pracy.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    coś mi się z "polubieniami" pierniczy

Mi tez!

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, przesylka dotarla;)

Dziekujeny,
    Bedziemy testowac;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mam chwilę dla siebie jak mała śpi w chuście - trzeba znajdować plusy sytuacji i nie obrażać się na rzeczywistość ;)
    Wieczorem próbuję się wymknąć jak już zaśnie po karmieniu i czasem 10-15 minut pośpi ;)
    Nie narzekam, codziennie mam umyte włosy, zrobiony makijaż, mam czas na forum, wieczorami oglądamy z M. jakieś fajne filmy i ogólnie chodzę wyspana. A ten czas w całości dla dziecka ile portwa? Jeszcze rok? To niedużo - a będzie coraz łatwiej, jak zacznie siedzieć, to będziemy więcej w kuchni urzędować itp ;)

P.S. A może to też przez mój wiek... naimprezowałam się już, najeździłam po świecie, naszalałam i teraz mi nie żal, że gdzieś nie wyjdę przez dłuższy czas, że nie mam czasu dla siebie...

Ja tez ciągle z dziećmi, ale kocham zjesc sama śniadanie (bez uwieszonych na mnie maluchow) czy wypić kaawkę i zjeść ciacho. O takie drobiazgi mi chodzi, żeby odsapnac. Bo cala resztę da się zrobić z dziećmi ;-)

Atakasobiejedna, Stokrota :), dorocia2324 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila wróciłam z przedstawienia w przedszkolu na dzień mamay i taty. Trzy razy się poryczalam ze wzruszenia!
    A moje dziecko takie zdolne! Recytował, spiewal i grał na cymbalkach trudna melodie. No po prostu cudownie było ❤
    Dostałam tez od Kamilka własnoręcznie malowany wazon.
    No musiałam się pochwalić! :-D

Gosiak, Atakasobiejedna, bella84, Laurka, Stokrota :), słoneczna 85, marcela29, Sue, Pia Gizela, megg, Bietka, Lara 82, dorocia2324, asia888 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Ja tez ciągle z dziećmi, ale kocham zjesc sama śniadanie (bez uwieszonych na mnie maluchow) czy wypić kaawkę i zjeść ciacho. O takie drobiazgi mi chodzi, żeby odsapnac. Bo cala resztę da się zrobić z dziećmi ;-)
    Ja dzisiaj miałam taką chwilkę, mała leżała na macie - a ja z okazji Dnia Matki wypiłam kawkę i zjadłam ciacho.
    Jakieś 5-10 minut co jakiś czas da się wykroić jak ma dobry humor. Dlatego mówię, że z czasem jest coraz lepiej.

słoneczna 85, mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to drugi prezent na dzien matki... Dziecko zasralo sie po uda i pachy.. Wszystko.. Plecy cale jeszcze sobie nogi w to wsadzila i rece i sie tak paplala w tym.. Juz mi rece opadly bo cala umorusana w kupie bylai tylko smiac mi sie pozostalo:) oj dlugo ja czyscilam.. Chusteczki i pod kran bo inaczej bym do ladu nie doszla :D rzez:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 18:16

słoneczna 85, Sue, mala_mi1982, Pia Gizela, megg, Lara 82, dorocia2324 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak podziwiam:) ja od jakiegos czasu ucze mala by sama lezala i w sumie juz potrafi sama sie soba zajac i to nawet dlugo:)
    Lezy na macie i sie bawi grzechocze sobie a ja mam czas na relak :) oczywiscie tez sie z nia bawie i nosze ja wtedy kiedy tego potrzebuje ale w sumie w ciagu dnia mam sporo czasu dla siebie :) dzis to wogole piekny dzien bo wstala o 6.20 dostala jesc ja sie wykapalam itd potem po awilysmy sie potem spacer o 12 wrocilysmy do do u ok 15 na butle i dalej na spacer do 16.30 :) potem ona jeszcze w wozku spala do 17 potem butla bo cos zglodniala i dalej spala 30 min potem dopila butle do konca i teraz sie bawi na macie :) cudne dziecko :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a mialas juz tak, ze nozyczkami musialas rozcinac bodziaka na dziecku, bo sraka byla taka, ze zdejmowanie ubranka przez glowe nie wchodzilo w gre? :]

Pia Gizela, megg, Bietka, Lara 82, dorocia2324, monika_ lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, ze moja Ada jeszcze nigdy się nie osrała, ani nic nie wyszlo z pampersa. Nie powiem, zdarzają się kupska kolosy, ale jeszcze pampers je obejmuje.

Laurka - masakra! Smiac mi się chce, ale w takiej sytuacji byłoby mi na pewno nie do smiechu.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom, w miniona niedziele tak bylo. Raz wczesniej tez byla podobna katastrofa, ze moja corka byla az po kolana kupa umorusana, ale jakos zwinelam body i sciagnelam przez glowe.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskakuje dzis mnie moje dziecko glowke taaak wysoko podnosila nabrzuszku ze sama sie sobie dziwila do tego nozki dupka i probowala raczkowac nawet raczki na przemian raz jedna raz druga... Czysty szal dzis ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka na szczescie lsrywa pajace tozpinane z przodu:p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Bella a mialas juz tak, ze nozyczkami musialas rozcinac bodziaka na dziecku, bo sraka byla taka, ze zdejmowanie ubranka przez glowe nie wchodzilo w gre? :]
    Mi jak się tak obsrała po pachy to bodziaka ściągałam dołem bo otwór na główkę był wystarczająco duży :D

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calujemy Was Mamusie z Fryderyczkiem. Cudowne święto!!!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/48a58071dd10.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8903ccd3f01.jpg

Laurka, Sue, mala_mi1982, Pia Gizela, megg, Bietka, Lara 82, Gosiak, Stokrota :), bella84, dorocia2324, asia888 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę być z Wami na fb. Co mam zrobić?

Mąż i Żona od 31 maja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka napisz do mnie na PW, dodam Cie do znajomych i czata.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a pilas normalna kawe?
    Pijecie normalna? Tzn rozpuszczalna? Dzieci nie sa pobudzone?

A jecie truskawki??
    Bo juz sa takie pachnace..
    Zjadlam dwie;) zobaczymy czy go wysypie.

Ja nie ogarniam tam tego fb. Gubia sie wiaodmosci w tlumie na czacie..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.

Mąż i Żona od 31 maja
‹‹ 2994 2995 2996 2997 2998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ