Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas nie wiem czy jakis skok czy co. Wczoraj prawie caly dzien pospal, troche pomarudzil. Dzis spal godz od 12-13 i potem 10min przed 15. O 15 polozylam starszego a z malym sie polozylam do karmienia w nadziei na sen. Nic z tego.
Teraz powinnam sie powoli szykowac bo niedlugo jedziemy do tesciowej i chce zrobic nalesniki a Natan tylko na rekach spokojny i co poradzic musze z nim siedziec. -
Stokrota :) wrote:Mała Mi nawet gdybyś chciała tak non stop leżeć, nosić czy bawić to z dwójka dzieci to niemożliwe.
Drugie dziecko nie pójdzie w odstawkę bo pierwsze jest wymagające. To jest dopiero wyzwanie.....
To akurat prawda. Trzeba troche pokombinowac zeby dwojce dogodzic, w sumie to trojce bo jeszcze jest tatusmala_mi1982, megg, asia888 lubią tę wiadomość
-
Stokrota :) wrote:Mała Mi nawet gdybyś chciała tak non stop leżeć, nosić czy bawić to z dwójka dzieci to niemożliwe.
Drugie dziecko nie pójdzie w odstawkę bo pierwsze jest wymagające. To jest dopiero wyzwanie.....Spacery wspólne, jak młodsze śpi w chuście, to ze starszym można się bawić, czytać mu... iść na spacer. Jak się karmi można czytać książeczki zamiast forum
dorocia2324, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Jak starsze dziecko jes chodzące to jeszcze pomoże - pieluszkę przyniesie i będzie zadowolone
Spacery wspólne, jak młodsze śpi w chuście, to ze starszym można się bawić, czytać mu... iść na spacer. Jak się karmi można czytać książeczki zamiast forum
Gosiak, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Eh a mój mi zrobił taki prezent ze szkoda gadać... oprócz kupy z rana
Przysypial mi na cycku, więc stwierdziłam ze zrobię tak jak wieczorem, czyli jak juz nie je tylko cycka,to podmieniam cycka na smoczek, delikatnie odkładam do Łóżeczka i jak nie śpi od razu to głaszcze go po głowie i po chwili zasypia. Juz kiedyś tak próbowałam w dzień i nic z tego nie wyszło, no ale przecież trzeba próbować... Zaczął marudzić w łóżeczku, więc wzięłam go na ręce i tak się rozryczal ze aż mu tchu brakowało, to był wrzask jakby coś go bolało, nawet na szczepieniu się tak nie darł
Ja nie wiem, moje dziecko w ogóle się nie uspokaja na rękach, wręcz przeciwnie, normalnie jakby mnie nie lubił
Wiem ze mamy narzekają ze trzeba nosić i ręce bolą, ja bym nosiła jakby moje dziecko to lubiło i się cieszyła ze się uspokaja... Cała akcja trwała 40 min, to już by w chuście zasnął, eh czasami juz nie mam siły i nic mi się nie chce.
Sluchaj mi sie wydaje ze to triche kwestia charakteru. Kuba tez tak ma i czasem az mi przykro. Jest nerwowy niecierpliwy itp. Ale wiem ze ma to po mnie. Mnie latwo zdenerwowac a trudno mi sie uspokoic potem. Kubus teraz ma ciagle nowe wrazenia. To go wybudza i denerwuje a jak sie wkurzy to nie umie sie od razu uspokoicAtakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
U nas tez cyrk dzisiaj. Pierwsza drzemka z pobudkami co 15 min, ma spacerze spal mim 20 potem maeudzil strasznie, przed kolejna drzemla sie zwyl, spal 40 min i rozplakal sie przez sen wiec teraz spi na rekach. Nosz oszaleje chyba... u nas to jak nic skok
-
Gosiak masz bondolino? Bo ja bym chciała jakieś nosidlo dla męża na lato, ale to bondolino light w ogóle mi się nie podoba wizualnie
To popelina jest ładniejsze ale nie wiem czy faktycznie tez jest cienkie jak piszą na stronie?
-
Atakasobiejedna wrote:Gosiak masz bondolino? Bo ja bym chciała jakieś nosidlo dla męża na lato, ale to bondolino light w ogóle mi się nie podoba wizualnie
To popelina jest ładniejsze ale nie wiem czy faktycznie tez jest cienkie jak piszą na stronie?
Ja mam takie dla męża: http://www.bondolino.pl/21-nosidlo-bondolino-light-petrol.html
i nam się podoba.