X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Kurcze nie wiedzialam :( no dobra to nie bede jej tak nosic :( a tak jej sie podobalo:( co do plecaka Asia Ty to juz weteran jestes chustowy a ja laik wiec poki co sama sie boje taki plecak zrobic :) moze jak maz wroci :)
    Co do fotelika w aucie Mala Mi z tylu tez masz poduszke i tym bardziej wg mnie niebezpiecznie jest bo z tylu tej poduszki nie mozna wylaczyc a z przodu mozna...ja woze z przodu bo mam ja na oku np wczoraj dostala jesc a potem wracalysmy do domu wiec tez mi lepiej jak ja widze... No ale w sumie nie wiem czy wskazanejest miec z tylu czy przodu dziecko.. Wiec sie tez nie wypowiem tu jako madrala :) ja robie tj mi lepiej i wg mnie bezpieczniej...
    A z tylu masz poduszki w fotelach przednich? Ktore wybuchaja pasazerom na tylnych siedzeniach "w twarz"? My mamy z tylu tylko kurtyny boczne i dlatego na tylnym siedzeniu jest bezpieczniej. U nas w aucie nawet mamy taka naklejke z przekreslonym dzieckiem w foteliku na przednim siedzeniu.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego Mamusie!!

Natan wczoraj usnal dopiero po 23. 1.00 karmienie i troche marudzenia, 4.00 karmienie i marudzenie z lekkim przysypianiem. Kolo 7 usnelismy ale Kuba wstal o 8 i koniec snu.

Ja chlopcow woze tylko z tylu i jakos dajemy rade :)

Gosiak, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg jeśli chodzi o siusiaka to ja tylko tak delikatnie odciagam, na ile się da aby umyć w tej dziurce i tyle.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szefowa wróciła właśnie ze stanów i przywiozła mi Avent Soothie bo ja prosilam i kosztował uwaga..... na polskie 4zl.
    A promocja w Mayerze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:06

Pia Gizela lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzidziusia w M jak miłość to wczoraj było widać ze to dużo starsze dziecko, bo jak go podkładał na kanapę to trzymał go tak ze w ogóle nie podtrzymywał główki, a ten chlopczyk sam ja sobie trzymał, wiec myślę ze ma juz z pol roku prawie.

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Moja szefowa wróciła właśnie ze stanów i przywiozła mi Avent Soothie bo ja prosilam i kosztował uwaga..... na polskie 4zl.
    A promocja w Mayerze.
    To daj znać Lara czy Piotrusiowi się spodoba smoczek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey58dtvrm1z_t.jpg

takie cos znalazlam dzis rano na przewijaku;)

derii84, Gosiak, dorocia2324, Lara 82, Pia Gizela, mala_mi1982, Bietka, megg, Laurka, Sue lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczną ja mam czapeczki z Pinokio i mis jest podwójna ale super naprawdę, little pony i jabuszko pojedyncze są, ale fajnie takie delikatne na chłodniejsze lato w sam raz.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radosci z macierzynstwa wszystkim zycze w dniu naszego świeta Mamusie:)

Gosiak, dorocia2324, Lara 82, mala_mi1982, megg, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i my się dowiedzieliśmy wczoraj od siostry mojego M. która dzwoniła, że rozpuszczamy dziecko :P
    To pewnie opinia teściów po naszej wizycie - a mój M. tylko powiedział: nie rozpuszczamy tylko o nią dbamy. I temat się skończył.

marcela29, mala_mi1982, megg, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest, jest, pojawiła się chusta w poszukiwanym rozmiarze i w wymarzonych kolorach - bambusowa :) Muszę ją mieć! http://littlefrog.pl/product-pol-3622-Chusta-tkana-Little-Frog-Bambusowy-Labradoryt-L-4-6-m-.html http://wrzucaj.net/images/2015/05/26/chustaLF.jpg

Pia Gizela, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiemjak z tylu mamy z poduszka:/ wiem ze z przodu moge wylaczyc kluczykiem i mam jedynie przekreslone ustawienie fotelika przodemdo kierunku jazdy..
    Dzis odmojego dziecka dostawm prezent na dzien matki;) zasnela o 21 a wsfala o 6.20 ;) niesamowita jest ;) najlepszy prezent hehe ;)

megg, Sue lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które miejsce w samochodzie jest najbezpieczniejsze dla dziecka?

Z reguły są to tylne siedzenia, najlepiej w środku. Dlaczego? Dziecko znajduje się wtedy w najbardziej odległym miejscu od potencjalnych kolizji i stref zgniotu. Drugim rekomendowanym miejscem jest tylne siedzenie z prawej strony (w prawostronnym ruchu ulicznym), gdyż wtedy dziecko wysiada po bezpieczniejszej stronie drogi.
    Należy również pamiętać, że przy przewożeniu dziecka na przednim fotelu tyłem do kierunku jazdy należy wyłączyć poduszkę powietrzną pasażera.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Gosiu wyparze i spróbuje choć cudów się nie spodziewał bo on po prostu nie lubi smoczków, dlatego dobrze ze nie bulilam za niego 30 zł prawie z przesyłka.

Co do jazdy z fotelikami, to pracuje w motoryzacji :-) i jest rzeczywiście tak jak dziewczyny mówią, statystycznie najbezpieczniej z tylu, ale i tu duże ryzyko ale jeszcze kilka lat temu wozilo się z przodu i tam było bezpiecznie, wiec myślę ze wyłączona poduszka, i ostrożną jazda to juz jest dobrze. A przy wypadku to naprawdę niebezpieczeństwo jest zawsze duże i tylko statystycznie mniejsze jeśli dzidzi jest z tylu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 10:07

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego Mamusie!! Pociechy z dzieciaczków:*

dorocia2324, Gosiak, Lara 82, mala_mi1982, marcela29, megg, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jest, jest, pojawiła się chusta w poszukiwanym rozmiarze i w wymarzonych kolorach - bambusowa :) Muszę ją mieć! http://littlefrog.pl/product-pol-3622-Chusta-tkana-Little-Frog-Bambusowy-Labradoryt-L-4-6-m-.html http://wrzucaj.net/images/2015/05/26/chustaLF.jpg

ja też!!! Pasuje dla chłopaka, bo tu mam opory ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak z tylu ta pani ma dziecko;) Jak pna to uwiazala bo chyba nie sama?

Dla mnie tez za duzo na fb i nieda sie czyac wszyskiego a przynjamnaiej ja nie mam jak ..

No moj maz nie jest taki romantyczny zeby sam z siebie wymyslil prezent.
    W sumie to rAdko on cos mi kupi w tym sensie zeby wybral sam i zrobil mi niespodZianke, zawsze pyta co chce i wybieram sama..
    Niunio dosypia w wozeczku. Nie mogl dzis dlugo przysnac

Ash a Ty nosisz w chuscie? Mialas jakiegos nauczyciela do wiazania? Albo agaa ?
    Jesli tak to dajcie namiar i podajcie koszt

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie o przewożeniu. Mam lusterko ben bat więc będę nadal wozić z tyłu w takim razie. Tak mnie tylko zaintrygowała ta scenka w M jak Miłość bo on wiózł własnie z przodu. No ale filmom wierzyć nie wolno. W filmach tez często noszą dzieci w wisiadłach przodem do świata :D

A...i też dziś rano dostałam prezent na dzień mamy. Śliczną spersonalizowana bransoletkę z pandory. Będzie piękna pamiątka :)

mala_mi1982, marcela29, dorocia2324 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synuś spał do 7,30 i to super prezent :)

na wzruszające i pamiątkowe gesty to muszę czekać aż mały coś sam "narysuje" ;)

ale za to teściowa mi życzenia dziś złożyła!

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a prezent na dziś sama sobie zrobiłam czyli koszulka "noszę bo kocham"

Gosiak, dorocia2324, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2988 2989 2990 2991 2992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ