Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
bella84 wrote:Kurcze nie wiedzialam
no dobra to nie bede jej tak nosic
a tak jej sie podobalo:( co do plecaka Asia Ty to juz weteran jestes chustowy a ja laik wiec poki co sama sie boje taki plecak zrobic
moze jak maz wroci
Co do fotelika w aucie Mala Mi z tylu tez masz poduszke i tym bardziej wg mnie niebezpiecznie jest bo z tylu tej poduszki nie mozna wylaczyc a z przodu mozna...ja woze z przodu bo mam ja na oku np wczoraj dostala jesc a potem wracalysmy do domu wiec tez mi lepiej jak ja widze... No ale w sumie nie wiem czy wskazanejest miec z tylu czy przodu dziecko.. Wiec sie tez nie wypowiem tu jako madralaja robie tj mi lepiej i wg mnie bezpieczniej...
mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego Najlepszego Mamusie!!
Natan wczoraj usnal dopiero po 23. 1.00 karmienie i troche marudzenia, 4.00 karmienie i marudzenie z lekkim przysypianiem. Kolo 7 usnelismy ale Kuba wstal o 8 i koniec snu.
Ja chlopcow woze tylko z tylu i jakos dajemy rade
Gosiak, Lara 82, megg lubią tę wiadomość
-
Co do dzidziusia w M jak miłość to wczoraj było widać ze to dużo starsze dziecko, bo jak go podkładał na kanapę to trzymał go tak ze w ogóle nie podtrzymywał główki, a ten chlopczyk sam ja sobie trzymał, wiec myślę ze ma juz z pol roku prawie.
Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
derii84, Gosiak, dorocia2324, Lara 82, Pia Gizela, mala_mi1982, Bietka, megg, Laurka, Sue lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
radosci z macierzynstwa wszystkim zycze w dniu naszego świeta Mamusie:)
Gosiak, dorocia2324, Lara 82, mala_mi1982, megg, Sue, asia888 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
A, no i my się dowiedzieliśmy wczoraj od siostry mojego M. która dzwoniła, że rozpuszczamy dziecko
To pewnie opinia teściów po naszej wizycie - a mój M. tylko powiedział: nie rozpuszczamy tylko o nią dbamy. I temat się skończył.marcela29, mala_mi1982, megg, Sue lubią tę wiadomość
-
Jest, jest, pojawiła się chusta w poszukiwanym rozmiarze i w wymarzonych kolorach - bambusowa
Muszę ją mieć! http://littlefrog.pl/product-pol-3622-Chusta-tkana-Little-Frog-Bambusowy-Labradoryt-L-4-6-m-.html http://wrzucaj.net/images/2015/05/26/chustaLF.jpg
Pia Gizela, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
W sumie nie wiemjak z tylu mamy z poduszka:/ wiem ze z przodu moge wylaczyc kluczykiem i mam jedynie przekreslone ustawienie fotelika przodemdo kierunku jazdy..
Dzis odmojego dziecka dostawm prezent na dzien matki;) zasnela o 21 a wsfala o 6.20niesamowita jest
najlepszy prezent hehe
megg, Sue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKtóre miejsce w samochodzie jest najbezpieczniejsze dla dziecka?
Z reguły są to tylne siedzenia, najlepiej w środku. Dlaczego? Dziecko znajduje się wtedy w najbardziej odległym miejscu od potencjalnych kolizji i stref zgniotu. Drugim rekomendowanym miejscem jest tylne siedzenie z prawej strony (w prawostronnym ruchu ulicznym), gdyż wtedy dziecko wysiada po bezpieczniejszej stronie drogi.
Należy również pamiętać, że przy przewożeniu dziecka na przednim fotelu tyłem do kierunku jazdy należy wyłączyć poduszkę powietrzną pasażera.
-
Ok Gosiu wyparze i spróbuje choć cudów się nie spodziewał bo on po prostu nie lubi smoczków, dlatego dobrze ze nie bulilam za niego 30 zł prawie z przesyłka.
Co do jazdy z fotelikami, to pracuje w motoryzacjii jest rzeczywiście tak jak dziewczyny mówią, statystycznie najbezpieczniej z tylu, ale i tu duże ryzyko ale jeszcze kilka lat temu wozilo się z przodu i tam było bezpiecznie, wiec myślę ze wyłączona poduszka, i ostrożną jazda to juz jest dobrze. A przy wypadku to naprawdę niebezpieczeństwo jest zawsze duże i tylko statystycznie mniejsze jeśli dzidzi jest z tylu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 10:07
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Jest, jest, pojawiła się chusta w poszukiwanym rozmiarze i w wymarzonych kolorach - bambusowa
Muszę ją mieć! http://littlefrog.pl/product-pol-3622-Chusta-tkana-Little-Frog-Bambusowy-Labradoryt-L-4-6-m-.html http://wrzucaj.net/images/2015/05/26/chustaLF.jpg
ja też!!! Pasuje dla chłopaka, bo tu mam oporyGosiak lubi tę wiadomość
-
Jeju jak z tylu ta pani ma dziecko;) Jak pna to uwiazala bo chyba nie sama?
Dla mnie tez za duzo na fb i nieda sie czyac wszyskiego a przynjamnaiej ja nie mam jak ..
No moj maz nie jest taki romantyczny zeby sam z siebie wymyslil prezent.
W sumie to rAdko on cos mi kupi w tym sensie zeby wybral sam i zrobil mi niespodZianke, zawsze pyta co chce i wybieram sama..
Niunio dosypia w wozeczku. Nie mogl dzis dlugo przysnac
Ash a Ty nosisz w chuscie? Mialas jakiegos nauczyciela do wiazania? Albo agaa ?
Jesli tak to dajcie namiar i podajcie koszt -
Dzięki za opinie o przewożeniu. Mam lusterko ben bat więc będę nadal wozić z tyłu w takim razie. Tak mnie tylko zaintrygowała ta scenka w M jak Miłość bo on wiózł własnie z przodu. No ale filmom wierzyć nie wolno. W filmach tez często noszą dzieci w wisiadłach przodem do świata
A...i też dziś rano dostałam prezent na dzień mamy. Śliczną spersonalizowana bransoletkę z pandory. Będzie piękna pamiątkamala_mi1982, marcela29, dorocia2324 lubią tę wiadomość