Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Ja dziś zamawiam sobie łososia z grilla na obiad, chodzi za mną od jakiegoś czasu.
Tez robilam łososia w niedzielę. Jak ryb nie lubię to losos pycha. Ja pieke w folii z dodatkiem soli, pieprzu i soku z cytryny. Tak lubię najbardziejdorocia2324, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Patrycja mnie czekaja chrzciny ale niestety nie wiem jeszcze kiedy to chcemy zrobic wiec 68 moze byc juz wtedy za male poki co nosi 62 ale nie wiem czy ogarne temat( sama oczywiscie ) w miesiac..
nawet nie wiem ile czasu sie to wszystko organizuje?
Dziewczyny czy wasze dzieci tez maja tak ze np najedzone przebrane brzuszek nie boli idziecie na spacer a tam ryyyyyk.. Moja dala takiego popisu ze juz po 10 min zmeczona jej rykiem wrocilam do domu... Wkurzona na nia i na siebie bo nie wiem o co jej chodzi..wzielam na rece to byla chwila ciszy a potem dalej ryyyyyyk weszlam do domu postanowilam dac jej 2 minuty samej.. I co sie stalo? Po 20 sek ryku przestala i zaczela sie usmiechac i gaworzyc i tak jest od 15 minut lezy gaworzy i sie cieszy... No wogole tego nie rozumiem i nie wiem o co jej chodzi -
Atakasobiejedna wrote:Gosiak super waga, mój to dalej jak noworodek heh. Musze pediatre przycisnąć o badania krwi, chociaż nie uśmiecha mi się go kluc
Czuje nieodparta potrzebę wydania jakiejś kasy na siebie, ciuchów nie chce, bo i tak nie mam gdzie w nich chodzić, wymyśliłam jakieś ładnie pachnące smarowidlo do ciała. Myślałam o maslach z the body shop, chyba ze polecicie mi coś innego?oglądałam tez pat&rub ale jakoś ich zapachy mnie nie przekonują.
Ja bym tez chciala sobie cos kupic, najlepiej buty, ale ciagle sa powazniejsze wydatki, ech. Ja kiedys dostalam w prezencie gruboziarnisty czekoladowy peeling do ciala, ktory byl najlepszym kosmetykiem jaki mialam. Pachnial oblednie i skora po nim natychmiast byla gladka jak u niemowlaka! Musze tylko sobie przypomniec czy byl z body shopu czy skad inad.Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Niedawno była u mnie położna na wizycie, nie wiedziałam że jeszcze chodzą, no i wypytywała o dziecko, jak się rozwija, jego umiejętności, spojrzała na pupke, na główke czy ciemieniuszki nie ma no i była zainteresowana tematem szczepień, dlaczego nie szczepimy itd. ale nie komentowała szczególnie.
Była to starsza już kobieta, mówiła o rozszerzaniu diety maluszka, ogólnie od czego zacząć, zupki, papki, warzywka, skrobane jabłuszko itd. Wolałabym spróbować karmić małego metodą BLW ale już nic o tym nie wspominałam bo kobieta nie ma o tym pojęcia. Mówie że karmie piersią od początku a ona mówi że na pewno będę miała mało pokarmu i sama zupka raz dziennie może dziecku nie wystarczyć i będę musiała podać mleko modyfikowane ech... ;P -
Cześć dziewczyny!
Widzę że nie tylko mnie mój facet wkurza. Też jest niedomyślny i zawsze ma coś ważniejszego od tego o co go poproszę. Do dziecka też na chwilę podchodzi i to całe jego wychowanie i pomoc Mi. Sam z siebie to nic nie zrobi trzeba wszystko mówić. Męczy mnie to i przez to wydaje mi się strasznie nieodpowiedzialnynie wiem czy to hormony czy faktycznie jest aż tak źle
Truskawka mi doktorka mówiła żeby zbijac jak będzie 39 i więcej.
Ja czekam na wizytę poloznej. ma przyjść o 14.
Swoją drogą to rok temu zobaczyłam 2 kreski na teście a jutro te dwie kreski skończą 4 miesiące :p szok normalnie.
Patrycja śliczne ubranko! Ja jeszcze nie chrzcilam (zamierzam koncem czerwca) i z chęcią bym odkupiła ale będzie za małebody nosi na 74. Dzisiaj położna zmierzy to się dowiem ile ma cm.
megg lubi tę wiadomość
-
Jak Tymek wczoraj odkryl kciuka do ssania, to tak mu się spodobaloo, ze dzis od rana mama probuje wcisnąć smoka. I co? Udalo sie! Właśnie zasypia ze smokiem w buzi
Jedno dziecko polubiło smoczka w wieku 6 miesięcy, drugie w wieku 4 m.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 14:03
megg lubi tę wiadomość
-
eh no ja ja wzielam na rece bo myslalam ze o to chodzi a i tak ryk byl wiec wrocilam zostawilam niech sie wyplacze( pomyslicie ze straszna matka ze mnie ale niestety jak sie jest samemu w domu bez lomocy jakiejkolwiek to czasem trzeba...) i po chwilini juz zaczela tak gaworzyc az milo... Czekam na karmienie teraz i sprobuje jeszcze raz ;/ mam nadzieje ze tym razem spacer potrwa dluzej niz 10 min i bedzie bez takiego rabanu:/
-
Teraz moj maly terrorysta macha nozkami cieszy sie i gaworzy przeslodko ... A jeszcze godzine temu byl ryk jakby ja ze skory obdzierali... Wiedzialam ze ani glodna ani nic... Myslalam ze juz takie starsze dzieciaczki bedaplakac tylko jak mokro lub jesc ;( ew na rece i cisza.. A tu zonk
-
Zawrocilyscie mi w glowie tymi chustami i caly czas nad tym dumam. Takiej nowej za prawie 200zl to mnie nie stac ale chyba Gosiak pisala, ze mozna tansza kupic uzywana. Czy moglaby mnie ktoras poinstruowac jakiej szukac? Byla bym baaaaaardzo wdzieczna. Moze jakies linki ktos ma?
-
dorocia2324 wrote:Zawrocilyscie mi w glowie tymi chustami i caly czas nad tym dumam. Takiej nowej za prawie 200zl to mnie nie stac ale chyba Gosiak pisala, ze mozna tansza kupic uzywana. Czy moglaby mnie ktoras poinstruowac jakiej szukac? Byla bym baaaaaardzo wdzieczna. Moze jakies linki ktos ma?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 14:28
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Truskawka Lara dobrze mowi. Niemowlakom temperature nalezy mierzyc w pupce i ponizej 38'C nie kwalifikuje sie jeszcze jako goraczka. Ale obserwuj.
A mamusie, ktore spotkalo wczoraj rozczarowanie odezwaly sie do chlopow choc slowem wczesniej? Bo ja mojemu mezowi napomknelam na poczatku maja o pierwszym Dniu Matki. On sie zasmial i powiedzial, ze to jest dzien w ktorym dzieci daja prezenty mamie, a nie maz. A tydzien pozniej zaskoczyl mnie jedna kartka z zyczeniami od siebie, druga z zyczeniami "od Luny" i prezentem w postaci uroczego wazonu na kwiaty - drobnostki, a ucieszyly :]
LadiD widzisz Ty narzekasz, ze tatus za malo pomaga, a czego ja bym nie dala, zeby moj maz nie musial tyle sie nasza corcia zajmowac! Bo mimo ze jest w tym swietny, to chodzi caly czas sfrustrowany, ze nic nie moze zrobic. Mezczyzni biologicznie nie sa stworzeni do opieki nad niemowlakami! Nie sa do tego zaprogramowani, zeby z cierpliwoscia utulac i pocieszac kwekajace bobasy. Chcialabym, zeby go ktos odciazyl, zeby mogl jak normalni tatusiowie z doskoku pomagac, pobawic sie z dzieckiem przez chwile, a nie robic przy niej wszystko od 7:00 do 15:30...
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Tu masz licytację, więc najlepiej ustawić snajpera: http://allegro.pl/chusta-tkana-lenny-lamb-i5379873461.html http://allegro.pl/chusta-bawelniana-tkana-ideal-i5385999309.html
http://allegro.pl/nati-baby-chusta-tkana-wiazana-bawelna-100-ideal-i5379395319.html
http://allegro.pl/chusta-wiazana-tkana-nati-fuego-r-m-natibaby-i5395081145.html
I olx warto "przeszukać"...
http://olx.pl/oferta/chusta-tkana-bebelulu-CID88-ID9oRWH.html#d2eeda527b
http://olx.pl/oferta/chusta-tkana-wiazana-do-noszenia-dzieci-100-bawelna-CID88-IDajmMP.html#d2eeda527b
itp...dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Laurka wrote:Ja bym tez chciala sobie cos kupic, najlepiej buty, ale ciagle sa powazniejsze wydatki, ech. Ja kiedys dostalam w prezencie gruboziarnisty czekoladowy peeling do ciala, ktory byl najlepszym kosmetykiem jaki mialam. Pachnial oblednie i skora po nim natychmiast byla gladka jak u niemowlaka! Musze tylko sobie przypomniec czy byl z body shopu czy skad inad.
Ja się ostatnio szarpnelam na skórzane półbuty i to był strzał w dziesiątkę na długie spaceryTylko obawiam się ze długo nie pozyja przy intensywnym użytkowaniu, ale przynajmniej wyglądam jak człowiek