Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas była kupa
Dorcia nie wiem czy to wina Floractin czy po prostu taki czas po trzecim miesiącu.
U nas juz było super z baczkami , kupkami itd.
A teraz od zeszłego piątku, baczki ida z większym bólem i np.
wczoraj nie było kupki, a cały czas podaje Floractin.
Dzwonilam nawet do szwagierki zapytać czy jej K tez tak miał.( teraz ma roczek), i mi właśnie powiedziała ze to chyba taki czas. Mówi ze trzy dni temu dzwoniła jej kuzynka zapytać o to samo, jej córeczka tydz. starsza od Piotrusia, tez nagle kupy nie b było kilka dni.
No i szwagierka sobie przypomina ze u niej tez w tym mniej więcej okresie w ciągu 2tyg. były tylko dwie kupki, nawet z K była wtedy u lekarza bo się wystraszyla. Wiec chyba jakiś taki czas nastał teraz przed 4 miesiącemGosiak lubi tę wiadomość
-
Zdjelam Natankowi spiochy, zostawiajac go tylko w body z krotkim rekawkiem i usnal mi na rekach. Polozylam i na razie spi. Zdazylam wszystko ogarnac na dole i zjesc drugie sniadanie
Zostalo mi ogarnac na gorze, poskladac pranie i poodkurzac.
Ogladam Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler i tak mi smaka robia na jedzonko a ja taka lewa kucharka jestemWkurza mnie bo ciagle gotuje to samo i boje sie robic inne potrawy bo nie wiem jak smakuja, czy mi wyjda i co potem to wyrzucac...
-
Aha no i wczoraj dotarło do nas kolejne pudło pożyczonych ubranek.
Piotruś nagle tak skoczył, ze z 20 pajacykow zostały nam 4dobre.
Powiem szczerze, gdybym miała to wszystko kupić chyba bym zbankrutowała.
Naprawdę dobrze jest mieć od kogo pożyczyć
No po po lumpkach nie mam nawet jak pochodzić.
Aha no i tydz. temu jeszcze koleżanką podarowała nam wielka siate firmowych ubranek po swoich chlopakachWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 11:28
Gosiak, mala_mi1982, Sue lubią tę wiadomość
-
Lara moze i masz racje bo czytajac sklad obu specyfikow nie widze roznicy. Tylko tak jak pisalam dzis dam go inaczej bo 2x3 kropelki i moze bedzie lepiej. Z moim Kubusiem to meczylismy sie z brzuszkiem do 6 miesiaca i dicoflor malo pomagal. No nic trzeba przetrwac.
-
U nas też bączki czasem wybudzają ze snu albo nie dają zasnąć. Jak nie podam boboticu. Więc jeszcze podaję.
Co do glutenu, to mówiła, że to się zmieniało za jej czasów trochę (babka koło 50-tki) i że teraz jest zalecenie, żeby od 5- tego miesiąca podawać odrobinkę, po pół łyżeczki. Żeby odpowiednio wcześnie wykryć alergię.
Ja znalazłam takie kaszki bez cukru, podeślę jak siądę do kompa. -
marcela29 wrote:Gosia moglabys cos wiecej napisac o wprowadzaniu glutenu, ciekawa jestem opini? bo my dopiero za mc mamy wizype, a chcialaby sie rozeznac wczesniej, szukalam ostatnio kaszek bez cukru i mm, do robienia na wodzie lub moim mleku i znalazlam jedna jedyna holle takze chyba od tej zaczne... i mysle o blw ale kupie ksiazke to zobacze jak tam kwestia glutenu bo jednak chce zrobic ta ekspozycje na gluten stopniowo
A tutaj kaszki, które ja znalazłam i będę podawać:
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=kaszka+baby+sun&bmatch=seng-v10-p-sm-isqm-1-o-0113 -
No mój tez ma mega wrażliwy ukl. Pokarmowy. Wy to dużo więcej jecie. Ja do dziś dosyć mocno się kontroluje. Ale z tym glutenem to nie rozumiem.
Dawniej ok. Pol roczku dziecko dostawało pietkę chleba czy skórkę chleba do mietolenia i było ok.?Gosiak lubi tę wiadomość
-
Moja córa po 11 zasnęła ze mną w łóżku, o 11:30 się obudziłam, o 11:45 wymknęłam się z łóżka, na razie jeszcze śpi
A wcześniej spała w chuście od 10 do 10:45Między 10:45 a 11:00 jadła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:12
dorocia2324, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
U nas i Majeczki wszystko wporzadku, mam nadzieje ze u Was tez
Nie udzielam się, ani nawet nie czytam, bo nie mam dostepu do internetu, chyba, że jestem u mamy. Mam pytanie do mam córeczek. Czy którąś jeszcze czekają chrzciny? Mam do sprzedania ubranka do chrztu po mojej córeczce. Sukienka, opaska, buciki i bolerko. rzm 68. Załaczam zdjęcie. Może któraś mamusia zainteresowana?
http://iv.pl/images/96857268044920396907.jpgLadyDi, megg lubią tę wiadomość