X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a świat faktycznie mały :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Słoneczna a te katechezy w każdym kościele? w Honoracie na pewno, ale w innych się nie orientuję. Jak tak to ja nie wiem jak my to ogarniemy
    LAdy chodzi o spotkania w przez 4 chyba niedziele przed chrztem.

aaaa jak za torami, to się nie dziwię, ze nie znam ;p Ja się w tamte rejony nie wypuszczałam ;p

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja tez mieszkalam dlugo na kolejowej!!!

Bietka w honoracie sprawdzalam i na Wyszynskiego
    Jutro tato jedzie zpaytac w wojskowym bo podobno nie ma;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a w ktorych blokach? ;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka podejrzewam ze w kazdym trzeba chyba ze sie dogadasz bo takie sa wymogi diecezji Siedleckiej;) tak cos maz mowil a wojskowy podlega pod Diecezje Deblina;))
    A Warszawa pod Praska;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sylwia a jak je z butelki a piersi nie to moze kup te nakladki na piersi? I przystawiaj ile sie da

to ne jest kwestia tego że nie chce piersi - bo chce. Tylko jak dostaje flaka to od razu sie wścieka i koniec karmienia. Jak uda mu sie zassac to wyciagnie troszkę ale to za mało żeby sie najadł. Po prostu jets za mało mleka i ne wystarcza mu to. A z butli staram sie nie podawac tylko z kubeczka

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Lady a w ktorych blokach? ;))
    Kolejowa 5 dokładnie :D ten blok naprzeciwko sasa. Kiedyś tam apteka była na dole teraz jest bank w tym bloku.
    A Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 23:27

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko to mnie teraz zabilyscie tymi naukami. Tego to się nie spodziewalam. No to jak my to nasze dziecko ochrzcimy ? :( jakiś kurs przyspieszony trzeba będzie odbyć. Albo właśnie kościół znaleźć gdzie nie ma tego. Szok normalnie.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wiem. Ja troche dalej;) 20

Ale z widzenia pewnie znam bo tam chodzilam sie bawic ;)
    To przeciez wojskowe bloki i nasze tez wiec chyba mozecie w wojsku?;) dam znac dzis czy trzeba nauki tam ale podobno nie

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kiedys pili bawarke na ilosc mleka. Moze sprobuj

Ja sama dsie kupie demarliker bo jakies miekkie piersi mam;( ale to nie moze byc koniec!! Jeszcze ze 2-3 mies chociaz!!
    Ciekaee jak ja bym go nakarmila?...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, teraz piersi mogą być miękkie a i tak mamy mleko. Laktacja się stabilizuje.
    Cieszę się, że zassał smoka ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zassal ale wypuszcza. On dosc ciezki jest, prawda?

Moj juz je reke i spiacy bo zawodzo tak ale podjadl i placze.maz go nosi jeszcze.
    Zadaz znowu mu dam jesc i moze zasnie.. Bo dzis niezbyt lekka nic i ok 5 kupa. O 2 chyba go przewiajlaam tez. Juz nawer nie pamietam..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Zassal ale wypuszcza. On dosc ciezki jest, prawda?
    Tak, ja właśnie o tym pisałam i dziewczyny też, ale skoro żadnych innych nie chciał a tego chce, to może z czasem nabierze siły, żeby go przytrzymać ;)
    U części dzieci się sprawdził.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten smoczek soothie od 0 do 3 MŚ. Specjalnie bo jest malutki. I wiecie co pierwszy smoczek którego zassal :-) miałam dac znać. Ale ssie go z 2 min. Po czym orientuje się ze to nie cycek i wypluwa. Ewidentnie mój cycek jest smoczkiem i uspokajaczem.
    Ale trzyma go sobie w rączce i czasem zagryza jak gryzak wiec będę mu dawać go do zabawy.

U nas wczoraj ciężki wieczór. Pierwszy raz od bardzo dawna po wieczornej toalecie nie mógł zasnąć sam, meczyly go bardzo gazy i nie mógł puścić bączka za cholerę. Leżał na brzuchu itd. I nic. Maz go nosił ja się wykapalam i musiała się z nim położyć juz o 21. 30 i dopiero przy cycku uspokajaczu zasnął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 07:54

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to daj znać słoneczna, będę wdzięczna ;)

Co do smoczka to też kupiłam same końcówki 2 za 45 zł tego soothie i moja ani śmie się do tego przyssac . Dobrze ze nie kupiłam z maskotka :O Gryzie to jak gryzak. Ale przed snem kciuk wędruje do buzi. Staram się wyjmowac, no bo już innej opcji nie ma i przykładam jej pieluszke na twarz i tak zasypia.
    Położna mi mówiła że jej córka ma 9 lat i nie może jej kciuka oduczyc a też pozwalała jak była mała i mówi że teraz problem wielki bo w szkole się śmieją i zamknięta w sobie się zrobiła dziewczynka :/ także będę pilnowala żeby się nie przyzwyczajala zbytnio do paluszka, bo to różnie bywa - jedno dziecko odrzuci same a inne będzie ssalo i ssalo. Kurcze, że to nie ma prostych rozwiązań :/

A w ogóle jak usypiacie dzieci? Moja przy cycu baaardzo rzadko zaśnie, muszę kolysac i to nie w wózku ale na poduszce. :/ gdyby ten smoczek chciała to bym ją kladla, dawała smoczek i sama by zasypiala. Widzę jak kciuka dorwie to od razu błogostan i śpi. A tak to lulaj mamusiu. nie ma szans żeby zasnela położona do łóżeczka bez niczyjej pomocy, no chyba że kciuka, ale to już opisalam wyżej :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 07:56

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz myslalam ze się brzuszek uregulował ale nie tam się cały czas cos zmienia. Ja nic w diecie nie zmienialam a od piątku wieczorami cos go tam męczy i ogólnie nawet na brzuszku ciężko baka puścić i kupa jakoś ciężko idzie :-(
    No nic trzeba przeczekać będę podawać kropelki tak jak podawalam.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja też podaję cały czas i biogaie i bobotic, bo jak przestałam od razu był płacz i bolące pierdzioszki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, to może ten 0-3 by Wam się sprawdził na teraz skoro lżejszy a za miesiąc-dwa ten 3m+...
    tak głośno myślę...

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WieszGosiu tylko ja nic nie odstawilam i tak się dzieje :-( i jak tu bym miała wprowadzać jakieś pokarmy? Chyba by się darl jak syrena, a ja bym z łóżka nie wyszła tylko z cycem na wierzchu.
    Ja tez podalam ten 0-3bo jakoś ciężko mi uwierzyć ze nie mozna , jak patrzę to i tak jest duży dla buzi Piotrusia

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę was prosić o linki do tych tajnych koszulek na dzień taty?
    Weszlabym sobie na kompa i może cos zamówiła.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3006 3007 3008 3009 3010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ