X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a moze napisz do hafiji? Do niej pisza dziewczyny i ona pomaga - moja koleżanka ja poznała i mowila, ze jest cudowna,
    Miła i pomocna kobieta.
    Doradca laktacyjny nie zawsze pomaga - mnie nie pomogła, tylko gronkowcem nastraszyla.

U rodzicow moze wypoczniesz, złapiesz oddech. Wiadomo, stres to zabójstwo kp.

Trzymam mocno kciuki, jak potrzebujesz wsparcia, to pisz!!

Ja tez walczyłam o laktację w prawej piersi,
    Miałam 2 zapalenia przez zastoje i peknieta brodawke przez 2
    Miesiace.

• Bietka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Słoneczna a gdzie chrzcicie? W Wawie czy BP? My to nie możemy się zmobilizować, by w końcu coś zorganizować.

Kurczę ja ostatnio nie mam kiedy pisać...
    Podczas karmienia już nie m opcji, bo młody już nie leży spokojnie jak kiedyś ;) teraz to praktycznie jest w ruchu ;)
    Mój Staś to w praktycznie w ogóle nie krzyczy, chyba, ze jest zmęczony lub śpiący. Nawet jak jest głodny, to bardziej wierci się i wygina.

Wy obcinacie paznokcie u stóp swoim maluszkom? bo ja nie mam jak. Jaj śpi to ma skarpetki i wolę ich nie ściągać, bo pewnie to skończyłoby się pobudką.

W ogóle Staś już nie śpi na brzuchu. oduczył się jakieś 2 tyg temu jak zaczęliśmy spać w jednym łóżku i teraz już go nawet nie próbuję odkładać inaczej. Policzki też mu się bardzo poprawiły. Teraz tak się zastanawiam czy te jego zmiany nie były spowodowane ciągłym ocieraniem o prześcieradło...

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nowości to Staś przy zasypianiu śpiewa razem ze mną ;) ja kołysanki a on mruczy w rytm i tak usypia ;p

dorocia2324, Gosiak, mala_mi1982, megg, asia888 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a wy gdzie zamierzacie chrzcic? W BP? Ostatnio teść był na komunii w rocie. Mówił że jedzenie super. 80 zł od osoby wyszło.
    Ja też jeszcze przed chrztem jestem. Mam nadzieję że w czerwcu się uda, bo to zależy czy mój wolne dostanie.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam paznokietki zawsze jak nie spi. Zagaduje go i szybko robie swoje.

Moj krzyczy jak jest znudzony albo chce zainteresowania.

Ja zaliczylam dzis skalpel Chodakowskiej. Daje po nogach ale brzuch slabo, musze cos innego na brzuchol robic. I wypilam pyyyyyyyyyszny koktajl truskawkowy. Mniaaaam. Teraz musze zobaczyc czy Natan nie bedzie mial wysypki, oby nie.

Sylwia u nas masz zawsze wsparcie. Sprobuj wrzucic na luz i nie sluchaj tego co gadaja inni. Trzymam kciuki, zeby sie udalo utrzymac laktacje!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka az wstyd sie przyznac, ale nie obcinam, bo te paznokietki sa mikroskopijne. Same sie w koncu łamią... Na spiocha nie ma opcji, a w trakcie harców jest zbyt ruchliwa, a nikt sie za to zabrac nie chce jak np ją karmie.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra uciekam myc zabki i do spania bo moje dzieci spia :) Dobranoc!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Co do nowości to Staś przy zasypianiu śpiewa razem ze mną ;) ja kołysanki a on mruczy w rytm i tak usypia ;p
    U nas to samo! :) ale raczej śpiewa a czasem zawodzi ;)

Bietka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Sylwia, a moze napisz do hafiji? Do niej pisza dziewczyny i ona pomaga - moja koleżanka ja poznała i mowila, ze jest cudowna,
    Miła i pomocna kobieta.
    Doradca laktacyjny nie zawsze pomaga - mnie nie pomogła, tylko gronkowcem nastraszyla.

U rodzicow moze wypoczniesz, złapiesz oddech. Wiadomo, stres to zabójstwo kp.

Trzymam mocno kciuki, jak potrzebujesz wsparcia, to pisz!!

Ja tez walczyłam o laktację w prawej piersi,
    Miałam 2 zapalenia przez zastoje i peknieta brodawke przez 2
    Miesiace.

daj do niej namiary

dzieki za wsparcie - bede pisała. łatwo sie mówi nie stresuj sie i nie sluchaj innych skoro wszyscy na około gadaja żeby dawać mm.
    Próbowałam karmic Grzesia zbuteli - bez szans krzywi sie i wszytsko wypluwa. Troche karmie go z kubeczka ale szału nie ma. Jestem załamana

• Bietka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi pewnie zrobimy w BP, bo właściwie wszyscy będą na miejscu. W rocie? nie ogarniam co to ;)

Angelcia ja też nie obcinam, bo jk nie śpi jest tak ruchliwy, że chyba bym mu krzywdę zrobiła

Gosiak u nas też czasami bardziej zawodzi niż mruczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 23:04

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka mialo byc w wawie ale teraz to juz nie wiem. Jutro moze bede juz wiedziec. W bp trzeba zwykle 4 katechezy dla rodzicow!! A w Wawie nie. Zobaczymy co zalatwimy

Ja zrobilam turbo wyzwanie- slaba jestem, nie ma co. Ka umieram po czyms takim i skaze jak slonica!!

Cycki mam miekkie. Chyba jutro kupie fematliker

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za torami hotel i restauracja Rota. Na prawdę dobre jedzenie, kiedyś miałam okazję spróbować ;) no my też w bp ale nic zaplanować nie możemy bo z Danii ciężko a i daty nie mamy :/ wszystko będzie na hop siup. Nie cierpie tak :/

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ide pytac w Rocie;)) kolezanka tam robi z wawy tez za tydz i placi 60 lub 65 zl za dwa dania, 5 przystawek , napoje i owoce;))

Rota jest na Dokudowskiej obok wojskowego kosciola kolo przejazdu kolejowego;))

LadyDi lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie stres wykończył Kp,niestety nie dałam rady utrzymać, ale za Cb trzymam mocno kciuki, oby się udało

megg lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    W bp trzeba zwykle 4 katechezy dla rodzicow!!

:O jak to? Co to? :O

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a Ty jestes z bp czy co?;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    daj do niej namiary

dzieki za wsparcie - bede pisała. łatwo sie mówi nie stresuj sie i nie sluchaj innych skoro wszyscy na około gadaja żeby dawać mm.
    Próbowałam karmic Grzesia zbuteli - bez szans krzywi sie i wszytsko wypluwa. Troche karmie go z kubeczka ale szału nie ma. Jestem załamana

Na blogu chyba jest kontakt do niej albo na fb. Niestety bezpośrednich namiarów nie mam :/

Dasz rade, nie dawaj mm. Jesli chcesz karmic to próbuj! Moze odciągaj swoj pokarm, dawaj mu z butli a jak juz troche bedzie najedzony to piers? Nie bedzie głodny tak bardzo i nie bedzie sie wkurzac? I z czasem dawaj butli coraz mniej i tylko piers? Mały załapie w końcu, ze piers jest taka fajna.

No i Tomek ładniej i spokojniej je na leżąco. No i ja pije melisę tez:)

Dasz rade, jesli chcesz karmic piersia, to połowa sukcesu juz za Toba :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady no nauki takie;)) przynajmniej w kosciolach tych naszych;))

Jaki ten swiat maly;))

LadyDi lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a jak je z butelki a piersi nie to moze kup te nakladki na piersi? I przystawiaj ile sie da

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna. Mój facet jest z białej na kolejowej mieszkal, a ja zza leśnej Podlaskiej ale do białej do liceum chodziłam - do platerki ;)

No i w bp impreza jak cos bo to najbliżej. O co chodzi z tymi katechezami? Nie da się przyjść i powiedzieć że chce się ochrzcic i za 2 tyg chrzciny?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 3005 3006 3007 3008 3009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ