X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a moze napisz do hafiji? Do niej pisza dziewczyny i ona pomaga - moja koleżanka ja poznała i mowila, ze jest cudowna,
    Miła i pomocna kobieta.
    Doradca laktacyjny nie zawsze pomaga - mnie nie pomogła, tylko gronkowcem nastraszyla.

U rodzicow moze wypoczniesz, złapiesz oddech. Wiadomo, stres to zabójstwo kp.

Trzymam mocno kciuki, jak potrzebujesz wsparcia, to pisz!!

Ja tez walczyłam o laktację w prawej piersi,
    Miałam 2 zapalenia przez zastoje i peknieta brodawke przez 2
    Miesiace.

• Bietka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Słoneczna a gdzie chrzcicie? W Wawie czy BP? My to nie możemy się zmobilizować, by w końcu coś zorganizować.

Kurczę ja ostatnio nie mam kiedy pisać...
    Podczas karmienia już nie m opcji, bo młody już nie leży spokojnie jak kiedyś ;) teraz to praktycznie jest w ruchu ;)
    Mój Staś to w praktycznie w ogóle nie krzyczy, chyba, ze jest zmęczony lub śpiący. Nawet jak jest głodny, to bardziej wierci się i wygina.

Wy obcinacie paznokcie u stóp swoim maluszkom? bo ja nie mam jak. Jaj śpi to ma skarpetki i wolę ich nie ściągać, bo pewnie to skończyłoby się pobudką.

W ogóle Staś już nie śpi na brzuchu. oduczył się jakieś 2 tyg temu jak zaczęliśmy spać w jednym łóżku i teraz już go nawet nie próbuję odkładać inaczej. Policzki też mu się bardzo poprawiły. Teraz tak się zastanawiam czy te jego zmiany nie były spowodowane ciągłym ocieraniem o prześcieradło...

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nowości to Staś przy zasypianiu śpiewa razem ze mną ;) ja kołysanki a on mruczy w rytm i tak usypia ;p

dorocia2324, Gosiak, mala_mi1982, megg, asia888 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a wy gdzie zamierzacie chrzcic? W BP? Ostatnio teść był na komunii w rocie. Mówił że jedzenie super. 80 zł od osoby wyszło.
    Ja też jeszcze przed chrztem jestem. Mam nadzieję że w czerwcu się uda, bo to zależy czy mój wolne dostanie.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam paznokietki zawsze jak nie spi. Zagaduje go i szybko robie swoje.

Moj krzyczy jak jest znudzony albo chce zainteresowania.

Ja zaliczylam dzis skalpel Chodakowskiej. Daje po nogach ale brzuch slabo, musze cos innego na brzuchol robic. I wypilam pyyyyyyyyyszny koktajl truskawkowy. Mniaaaam. Teraz musze zobaczyc czy Natan nie bedzie mial wysypki, oby nie.

Sylwia u nas masz zawsze wsparcie. Sprobuj wrzucic na luz i nie sluchaj tego co gadaja inni. Trzymam kciuki, zeby sie udalo utrzymac laktacje!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka az wstyd sie przyznac, ale nie obcinam, bo te paznokietki sa mikroskopijne. Same sie w koncu łamią... Na spiocha nie ma opcji, a w trakcie harców jest zbyt ruchliwa, a nikt sie za to zabrac nie chce jak np ją karmie.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra uciekam myc zabki i do spania bo moje dzieci spia :) Dobranoc!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Co do nowości to Staś przy zasypianiu śpiewa razem ze mną ;) ja kołysanki a on mruczy w rytm i tak usypia ;p
    U nas to samo! :) ale raczej śpiewa a czasem zawodzi ;)

Bietka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Sylwia, a moze napisz do hafiji? Do niej pisza dziewczyny i ona pomaga - moja koleżanka ja poznała i mowila, ze jest cudowna,
    Miła i pomocna kobieta.
    Doradca laktacyjny nie zawsze pomaga - mnie nie pomogła, tylko gronkowcem nastraszyla.

U rodzicow moze wypoczniesz, złapiesz oddech. Wiadomo, stres to zabójstwo kp.

Trzymam mocno kciuki, jak potrzebujesz wsparcia, to pisz!!

Ja tez walczyłam o laktację w prawej piersi,
    Miałam 2 zapalenia przez zastoje i peknieta brodawke przez 2
    Miesiace.

daj do niej namiary

dzieki za wsparcie - bede pisała. łatwo sie mówi nie stresuj sie i nie sluchaj innych skoro wszyscy na około gadaja żeby dawać mm.
    Próbowałam karmic Grzesia zbuteli - bez szans krzywi sie i wszytsko wypluwa. Troche karmie go z kubeczka ale szału nie ma. Jestem załamana

• Bietka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi pewnie zrobimy w BP, bo właściwie wszyscy będą na miejscu. W rocie? nie ogarniam co to ;)

Angelcia ja też nie obcinam, bo jk nie śpi jest tak ruchliwy, że chyba bym mu krzywdę zrobiła

Gosiak u nas też czasami bardziej zawodzi niż mruczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 23:04

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka mialo byc w wawie ale teraz to juz nie wiem. Jutro moze bede juz wiedziec. W bp trzeba zwykle 4 katechezy dla rodzicow!! A w Wawie nie. Zobaczymy co zalatwimy

Ja zrobilam turbo wyzwanie- slaba jestem, nie ma co. Ka umieram po czyms takim i skaze jak slonica!!

Cycki mam miekkie. Chyba jutro kupie fematliker

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za torami hotel i restauracja Rota. Na prawdę dobre jedzenie, kiedyś miałam okazję spróbować ;) no my też w bp ale nic zaplanować nie możemy bo z Danii ciężko a i daty nie mamy :/ wszystko będzie na hop siup. Nie cierpie tak :/

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ide pytac w Rocie;)) kolezanka tam robi z wawy tez za tydz i placi 60 lub 65 zl za dwa dania, 5 przystawek , napoje i owoce;))

Rota jest na Dokudowskiej obok wojskowego kosciola kolo przejazdu kolejowego;))

LadyDi lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie stres wykończył Kp,niestety nie dałam rady utrzymać, ale za Cb trzymam mocno kciuki, oby się udało

megg lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    W bp trzeba zwykle 4 katechezy dla rodzicow!!

:O jak to? Co to? :O

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a Ty jestes z bp czy co?;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    daj do niej namiary

dzieki za wsparcie - bede pisała. łatwo sie mówi nie stresuj sie i nie sluchaj innych skoro wszyscy na około gadaja żeby dawać mm.
    Próbowałam karmic Grzesia zbuteli - bez szans krzywi sie i wszytsko wypluwa. Troche karmie go z kubeczka ale szału nie ma. Jestem załamana

Na blogu chyba jest kontakt do niej albo na fb. Niestety bezpośrednich namiarów nie mam :/

Dasz rade, nie dawaj mm. Jesli chcesz karmic to próbuj! Moze odciągaj swoj pokarm, dawaj mu z butli a jak juz troche bedzie najedzony to piers? Nie bedzie głodny tak bardzo i nie bedzie sie wkurzac? I z czasem dawaj butli coraz mniej i tylko piers? Mały załapie w końcu, ze piers jest taka fajna.

No i Tomek ładniej i spokojniej je na leżąco. No i ja pije melisę tez:)

Dasz rade, jesli chcesz karmic piersia, to połowa sukcesu juz za Toba :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady no nauki takie;)) przynajmniej w kosciolach tych naszych;))

Jaki ten swiat maly;))

LadyDi lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a jak je z butelki a piersi nie to moze kup te nakladki na piersi? I przystawiaj ile sie da

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna. Mój facet jest z białej na kolejowej mieszkal, a ja zza leśnej Podlaskiej ale do białej do liceum chodziłam - do platerki ;)

No i w bp impreza jak cos bo to najbliżej. O co chodzi z tymi katechezami? Nie da się przyjść i powiedzieć że chce się ochrzcic i za 2 tyg chrzciny?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 3005 3006 3007 3008 3009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ