Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze jedno pytanie bo tez nie wiem czy to ok. Piotruś nauczył się tak głośno piszczec i wręcz krzyczeć. I tak się np. rozkreca na przewijaku. No i zazwyczaj jest ok, ale czasem to tak skrzeczy aż z wściekłością. Wydaje mi się ze robi to zamiast płakać. I trochę się martwicę bo to nie jest płacz tylko jakby był wściekły?
-
Zyje! Wzesniej Zaczelam cos pisac ale maly sie obudzil o zapomnilam:)
Gosiak, maly zasysa nawet ten smoczek jak trzymam mu palcem ale jak puszze to wypada, bedzie trenowac
Ja mam nerwy naruszone bo wczoraj menagerk lokalu w ktorym nielosmy robic chrzciny zadzwonila wieczorem oznajmic ze lokal zamykaja i zeby odebrac zaliczke! A chrzciny 14 czerwca! No kurde!!
No i teraz to moge szukac wiatru w polu..
I tak w wolnych chwilach przegladam knajpy
Maly zasnal teraz po kapieli.. Zasem podpplakuje i nie chce piersi a wezme go na rce to tak juz zaciaga placzem ze zmeczeni- a poloze to placz. Jakos dziwnie
No ale spi.
Dzis 14 tyg?Gosiak lubi tę wiadomość
-
Lara teraz dzieci testują swoje możliwości glosowe. Nie masz się czym martwić. U nas np kilka dni ciszy jakby się cofnela a potem budzi się rano i jakiś nowy dźwięk z siebie wydaje. Czasem to takie śmieszne odgłosy że aż niemożliwe ze tak dziecko może robić :p
-
I ostatnie pytanie. Ostatnio chyba dużo bodźców do niego dociera i po h aktywności bardzo szybko oddycha, nie może się uspokoić i zasnąć i nawet jak go biorę do jedzenia to pokrzykuje przy cycku?
Tez tak macie?
Kurcze takie dziwne zachowania ma ten nasz Piotruś? -
Lara, mój tez tak robi:) czasami trzeba go po prostu rozbawić
Czasami tez np w ten sposob pokazuje mi, ze się znudził
Mój się odgina do tylu, bo cały czas kombinuje jak sie przewrócić na brzuch. Jak go położe na brzuch to sie na plecy przewraca. A jak lezy na plecach to probuje sie przekręcic na brzuch.
Teraz nasze dzieci codziennie bedą mas zaskakiwać jakąś nową umiejętnością
-
Ja jutro idę szczepic 5w1, w przychodni powinni mieć, ostatnio mówiłam pielegniarce ze podobno jest je ciężko dostać, to stwierdziła że oni nie mają problemu. Musze zacząć robić listę pytań do pediatry, żeby o niczym nie zapomnieć. Nasz lekarz to taki luzak jest, więc pewnie nie będzie naciskał na rozszerzenie diety, ale ciekawe czy słyszał o blw.
Czy ktoś już używał doidy cup? Nasz dzisiaj przyszedł, dałam małemu pusty do zabawy, a ten cwaniak od razu chwycil za uchwyty i sobie wladowal brzeg do buzi, bezbłędnieTrochę się boję czy by się nie krztusil jakbym mu np mm z tego dała... niby jest od 3 mies.
No i ostatnie pytanieWypadają Wam włosy? Bo mi okropnie od jakiś 2 tyg, normalnie całe koltuny przy myciu
kupiłam jakiś szampon w Gemini, zobaczymy czy coś da.
-
Lara 82 wrote:A jeszcze jedno pytanie bo tez nie wiem czy to ok. Piotruś nauczył się tak głośno piszczec i wręcz krzyczeć. I tak się np. rozkreca na przewijaku. No i zazwyczaj jest ok, ale czasem to tak skrzeczy aż z wściekłością. Wydaje mi się ze robi to zamiast płakać. I trochę się martwicę bo to nie jest płacz tylko jakby był wściekły?
Moj też tak robi -
Lara, mój robi wszystko to co opisujesz
Wrzeszczy jak lew czasem
Jak się rozemocjonuje to nie potrafi cycka złapać, albo weźmie go i gada z nim w buzi, jakby przeżywał dalej.
Aaa i dzisiaj po raz pierwszy się prawdziwie zaśmiał, tak w serii, jak bobas z reklamy, aż podskoczylam ze strachu, bo się nie spodziewałam, cudne to było, aż do męża zadzwoniłamasia888 lubi tę wiadomość
-
O takie coś przed chwilą przeytałam...wklejam dla mam, które martwią się, że bobo nie obraca sie z brzuszka na plecy:
"Czasem zdarza się, że dziecko leżąc na brzuszku, obciąża całkowicie jedna stronę tułowia, podpierając się na jednej ręce i tak mocno się przechyla, że w końcu upada na plecki. Ale nie jest to świadomy, aktywny obrót z brzucha na plecy, na taki przyjdzie czas dopiero w 7 miesiącu"Gosiak, Sue, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
megg wrote:Dziewczyny u mnie problem z dostaniem szczepionki 5w1 braki magazynowe
a u was.?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Masakra! Wlasnie jestem po pierwszym trening brzucha z chodakowska, jessu jutro chyba sie nie zwleke.. Staralam sie nadazyc ale momentami juz sie poprostu przewracalam:/ no nic kolejny trening w sobote i tak przez tydzien a potem co drugi dzien... Jeju niech ktos ma mnie w opiece:p
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Stokrota :) wrote:O takie coś przed chwilą przeytałam...wklejam dla mam, które martwią się, że bobo nie obraca sie z brzuszka na plecy:
"Czasem zdarza się, że dziecko leżąc na brzuszku, obciąża całkowicie jedna stronę tułowia, podpierając się na jednej ręce i tak mocno się przechyla, że w końcu upada na plecki. Ale nie jest to świadomy, aktywny obrót z brzucha na plecy, na taki przyjdzie czas dopiero w 7 miesiącu"
A krzyczeć to potrafi i to juz od jakiegoś czasu, szczególnie jak juz jej się nudzi lezenie, albo zostanie ja na chwile w pokoju a dzisiaj wydawała z siebie nowe dźwięki "lala" - tak na nia wolamy z M i " i-jo"
Jutro w ddtvn fakty i mity o seksie po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:28
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnyGosiak - piję femaltiker herbatki laktacyjne i karmi i juz nie wiem co zrobić. Jestem załamana. Na 100% to przez stres. Jestem z tym wszytskim sama. Mąż wraca późno do domu i niewiele mi pomaga, chcociaz robi co może. Jak na nieszczęści od porodu ma takie urwanie głowy w pracy że nie juest w stanie wziąc dnia wolnego
Tesciowa to juz starsza pani i tez nie za wiele mi pomoże - chociaż narzekac nie mogę.
Teraz jeszcze jak doszły ćwiczenia zmłodym to juz kompletnie sie nie wyrabiam z niczym - żyję w ciągłym stresie i to na pewno przez to. Staram sie uspokajać ale szału nie ma. Jade teraz do rodziców na parę dni - może troszke sie odstresuję i laktacja ruszy. Daje sobie max 1,5tygodnia. Jak po tym czasie nic się nie zmieni to nie będe walczyć i przejde na mm. Nie mam zamiaru wykańczac sie psychicznie..... nie ukrywam, że nie dojrzałam pscyhcicznie do ostawienia Grzesia od cycka.....
Dzisiaj zauważyłam jak Grzes w leżeniu na brzuchu zaczyna pełzaćpodnosi dupke do góry i oróbuje sie przesuwać. Niesttey słabo pracuje rączkami. Co do pisków i wrzasków to Grzes tez wydaje zsiebie różne dziwne dźwięki. Czasami troszke sie smieje ale raczej jest to bezgłosne :
-
nick nieaktualny