X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanie bo tez nie wiem czy to ok. Piotruś nauczył się tak głośno piszczec i wręcz krzyczeć. I tak się np. rozkreca na przewijaku. No i zazwyczaj jest ok, ale czasem to tak skrzeczy aż z wściekłością. Wydaje mi się ze robi to zamiast płakać. I trochę się martwicę bo to nie jest płacz tylko jakby był wściekły?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez:)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyje! Wzesniej Zaczelam cos pisac ale maly sie obudzil o zapomnilam:)

Gosiak, maly zasysa nawet ten smoczek jak trzymam mu palcem ale jak puszze to wypada, bedzie trenowac

Ja mam nerwy naruszone bo wczoraj menagerk lokalu w ktorym nielosmy robic chrzciny zadzwonila wieczorem oznajmic ze lokal zamykaja i zeby odebrac zaliczke! A chrzciny 14 czerwca! No kurde!!

No i teraz to moge szukac wiatru w polu..
    I tak w wolnych chwilach przegladam knajpy

Maly zasnal teraz po kapieli.. Zasem podpplakuje i nie chce piersi a wezme go na rce to tak juz zaciaga placzem ze zmeczeni- a poloze to placz. Jakos dziwnie
    No ale spi.
    Dzis 14 tyg?;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara teraz dzieci testują swoje możliwości glosowe. Nie masz się czym martwić. U nas np kilka dni ciszy jakby się cofnela a potem budzi się rano i jakiś nowy dźwięk z siebie wydaje. Czasem to takie śmieszne odgłosy że aż niemożliwe ze tak dziecko może robić :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ostatnie pytanie. Ostatnio chyba dużo bodźców do niego dociera i po h aktywności bardzo szybko oddycha, nie może się uspokoić i zasnąć i nawet jak go biorę do jedzenia to pokrzykuje przy cycku?
    Tez tak macie?
    Kurcze takie dziwne zachowania ma ten nasz Piotruś?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mój tez tak robi:) czasami trzeba go po prostu rozbawić :)
    Czasami tez np w ten sposob pokazuje mi, ze się znudził :)

Mój się odgina do tylu, bo cały czas kombinuje jak sie przewrócić na brzuch. Jak go położe na brzuch to sie na plecy przewraca. A jak lezy na plecach to probuje sie przekręcic na brzuch.

Teraz nasze dzieci codziennie bedą mas zaskakiwać jakąś nową umiejętnością :)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę szczepic 5w1, w przychodni powinni mieć, ostatnio mówiłam pielegniarce ze podobno jest je ciężko dostać, to stwierdziła że oni nie mają problemu. Musze zacząć robić listę pytań do pediatry, żeby o niczym nie zapomnieć. Nasz lekarz to taki luzak jest, więc pewnie nie będzie naciskał na rozszerzenie diety, ale ciekawe czy słyszał o blw.

Czy ktoś już używał doidy cup? Nasz dzisiaj przyszedł, dałam małemu pusty do zabawy, a ten cwaniak od razu chwycil za uchwyty i sobie wladowal brzeg do buzi, bezbłędnie ;) Trochę się boję czy by się nie krztusil jakbym mu np mm z tego dała... niby jest od 3 mies.

No i ostatnie pytanie ;) Wypadają Wam włosy? Bo mi okropnie od jakiś 2 tyg, normalnie całe koltuny przy myciu :/ kupiłam jakiś szampon w Gemini, zobaczymy czy coś da.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A jeszcze jedno pytanie bo tez nie wiem czy to ok. Piotruś nauczył się tak głośno piszczec i wręcz krzyczeć. I tak się np. rozkreca na przewijaku. No i zazwyczaj jest ok, ale czasem to tak skrzeczy aż z wściekłością. Wydaje mi się ze robi to zamiast płakać. I trochę się martwicę bo to nie jest płacz tylko jakby był wściekły?

Moj też tak robi

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mój robi wszystko to co opisujesz ;) Wrzeszczy jak lew czasem ;) Jak się rozemocjonuje to nie potrafi cycka złapać, albo weźmie go i gada z nim w buzi, jakby przeżywał dalej.
    Aaa i dzisiaj po raz pierwszy się prawdziwie zaśmiał, tak w serii, jak bobas z reklamy, aż podskoczylam ze strachu, bo się nie spodziewałam, cudne to było, aż do męża zadzwoniłam :D

asia888 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zaczyna się śmiać w głos.
    A nowa rzecz - dotyka rączką lustra jak patrzy na siebie i na przemian śmieje się i płacze jak zbliżam go do lustra

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to dobrze ze wasze dzieci tez tak robią. No to moje pierwsze dziecko wiec wszystko takie nowe :-) czasem jest bardzo śmiesznie. Ale właśnie czasem ostatnio to jestem lekko przerażona bo zachowuje się jak mały swirus :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takie coś przed chwilą przeytałam...wklejam dla mam, które martwią się, że bobo nie obraca sie z brzuszka na plecy:

"Czasem zdarza się, że dziecko leżąc na brzuszku, obciąża całkowicie jedna stronę tułowia, podpierając się na jednej ręce i tak mocno się przechyla, że w końcu upada na plecki. Ale nie jest to świadomy, aktywny obrót z brzucha na plecy, na taki przyjdzie czas dopiero w 7 miesiącu"

Gosiak, Sue, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Dziewczyny u mnie problem z dostaniem szczepionki 5w1 braki magazynowe
    a u was.?
    U nas dwa tyg temu był infarix 5w1 bez problemu, kolejne mamy za 4tyg

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra! Wlasnie jestem po pierwszym trening brzucha z chodakowska, jessu jutro chyba sie nie zwleke.. Staralam sie nadazyc ale momentami juz sie poprostu przewracalam:/ no nic kolejny trening w sobote i tak przez tydzien a potem co drugi dzien... Jeju niech ktos ma mnie w opiece:p

dorocia2324 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy cwiczycie a ja się obzarlam tak slodyczy ze zdechne chyba :/ też muszę się wziąć za siebie.

Póki co biorę się za przeglądanie ubrań mojej córki. Muszę za male odłożyć.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    O takie coś przed chwilą przeytałam...wklejam dla mam, które martwią się, że bobo nie obraca sie z brzuszka na plecy:

"Czasem zdarza się, że dziecko leżąc na brzuszku, obciąża całkowicie jedna stronę tułowia, podpierając się na jednej ręce i tak mocno się przechyla, że w końcu upada na plecki. Ale nie jest to świadomy, aktywny obrót z brzucha na plecy, na taki przyjdzie czas dopiero w 7 miesiącu"
    Moja się obracała mając niespełna 2 MC, a potem zapomniała wiec jak najbardej był to przypadek:) teraz juz nie potrafi co nie znaczy ze się " cofnęła w rozwoju"

A krzyczeć to potrafi i to juz od jakiegoś czasu, szczególnie jak juz jej się nudzi lezenie, albo zostanie ja na chwile w pokoju a dzisiaj wydawała z siebie nowe dźwięki "lala" - tak na nia wolamy z M i " i-jo" ;)

Jutro w ddtvn fakty i mity o seksie po porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:28

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie tez nauczył nowych "slow":) i mowi tak "ojoooj" albo "o lol" ;)
    A co do przewracania sie, to moj naprawdę kombinuje jak tu sie przewrócić na brzuch/plecy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - piję femaltiker herbatki laktacyjne i karmi i juz nie wiem co zrobić. Jestem załamana. Na 100% to przez stres. Jestem z tym wszytskim sama. Mąż wraca późno do domu i niewiele mi pomaga, chcociaz robi co może. Jak na nieszczęści od porodu ma takie urwanie głowy w pracy że nie juest w stanie wziąc dnia wolnego :-/
    Tesciowa to juz starsza pani i tez nie za wiele mi pomoże - chociaż narzekac nie mogę.
    Teraz jeszcze jak doszły ćwiczenia zmłodym to juz kompletnie sie nie wyrabiam z niczym - żyję w ciągłym stresie i to na pewno przez to. Staram sie uspokajać ale szału nie ma. Jade teraz do rodziców na parę dni - może troszke sie odstresuję i laktacja ruszy. Daje sobie max 1,5tygodnia. Jak po tym czasie nic się nie zmieni to nie będe walczyć i przejde na mm. Nie mam zamiaru wykańczac sie psychicznie..... nie ukrywam, że nie dojrzałam pscyhcicznie do ostawienia Grzesia od cycka.....

Dzisiaj zauważyłam jak Grzes w leżeniu na brzuchu zaczyna pełzać :-) podnosi dupke do góry i oróbuje sie przesuwać. Niesttey słabo pracuje rączkami. Co do pisków i wrzasków to Grzes tez wydaje zsiebie różne dziwne dźwięki. Czasami troszke sie smieje ale raczej jest to bezgłosne :

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i odnośnie wprowadzania glutenu poczytalam sobie właśnie

http://www.hafija.pl/2015/01/wprowadzanie-glutenu-do-diety-dziecka-najnowsze-wytyczne-zalecenia-i-badania-2015.html

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos nie wyobrazam sobie 3 miesiecznego bobasa, ktory pije z tego doidy cup...

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

‹‹ 3004 3005 3006 3007 3008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ