X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki!

Słyszałyście imię Kosma, Nikon, Flawia(tylko nie wiem czy w czy v) albo jeszcze lepsze Xawery? ja się osobiście z tymi imionami spotkałam:)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Kasia trzymam kciuki!

Słyszałyście imię Kosma, Nikon, Flawia(tylko nie wiem czy w czy v) albo jeszcze lepsze Xawery? ja się osobiście z tymi imionami spotkałam:)
    Nikon? :D jakby bylo Canon to bym nazwala tak dziecko bo robie zdjecia na lustrzance tej firmy :D hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:15

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom , najlepsze jest to że to imię do dziecka pasowało;p

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Kasia trzymam kciuki!

słyszałam o tych imionach ale nie znam dzieci co tak sie nazywaja

a o Ksawerym zrobilo sie glosno jak nazwał tak swojego pierworodnego Michal Wisniewski to byly jeszcze dla mnie czasy Bravo :D

Ksawery nie jest dla mnie dziwne, synek Marty z Na Wspolnej tez tak sie nazywa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:19

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie już brzuszki, mój wydaje mi się mały przy Waszych, aż się boję. Jutro zrobię zdjęcie i wrzucę.

Co do koleżanek to - powiedziałam mojej najbliższej można powiedzieć "przyjaciółce", najpierw zrobiła mi wielkie fochy, dlaczego mówię jej dopiero teraz, przecież ona zadzwoniłaby od razu:) Później zamieniło się to w ogromną troskę, miałam napisać po wizycie czy wszystko ok, napisałam, odpowiedzi nie dostałam i tak jest od jakiś 2 tyg:)
    Myślałam, że tylko u mnie taka sytuacja, ale jak widać jest więcej "szczerych przyjaciółek"

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje typy to Filip i Maja :) mój się śmieje że jak będzie syn to będzie Zygfryt:) hahaha pękłam :)

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel samo Ksawery jest jeszcze dla mnie do przyjęcia, ale tu chodzi o to, że na początku jest X a nie Ks..;)

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    to tak jakby Lucy :) Lusy dziwnie ale zawsze lepiej niz Jarzyna :D

moja kuzynka nazywa sie Ita, urodzila sie w polsce w 2002roku
    mnie sie podoba :) chodz w tamtych czasach bylo to dla mnie potwornie dziwne i balam sie co dzieci beda mialy w szkole no ale czasy sie zmienily :)

bo w sumie to są blizniaki

Iwo i Ita :)

Moi rodzice chcieli mnie nazwac Ita w '85 r. Ale nie nazwali, bo ktos powiedzial "Ita-psita" ha ha ha. Ja sie ciesze, od zawsze lubilam swoje imie. Dla naszego dziecka chcemy cos oryginalnego, krotkiego i pasuacego do nazwiska. Mysle, ze to jest podstawowe kryterium, ktorego rodzice powinni sie trzymac. Zeby imie nie bylo komiczne w polaczeniu z nazwiskiem.

Poza tym we wtorek mamy pierwsze USG - nie moge sie doczekac!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku dziewczyny to macie nie fajnie z tymi przyjaciolkami :/ ja mam jedna przyjaciolke ktora jest w polsce i to od 19 lat i mimo to ze ja jestem w irlandi mamy czesty kontakt jak nie przez tel to fb zawsze druga moja przyjaciolke poznalam w irl i tez moge na niej polegac pogadac o wszystkim poplakac narzekac i wogole takze na przyjaciol nie moge narzekac :) dzis jak zapytalam babki o witaminki to jej odpowiedz bardzo mnie zaskoczyla powiedziala ze jezeli kobieta dobrze i zdrow sie odzywia to wcale nie musi ich brac ...szok

relge6yd0kju1g7d.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Vel samo Ksawery jest jeszcze dla mnie do przyjęcia, ale tu chodzi o to, że na początku jest X a nie Ks..;)

nom to tak jak Christian, ostatnio bylam w poczekalni u lekarza i przegladalam SHOW czy inny szmatławiec i tam Karolina Malinowska (zona Oliwiera Janiaka) pisała o byciu Mama na wakacjach z trójka dzieci :) i ciagle pisala Christianek no tak jak z tym Xawerym, nie lubie robienia czegos takiego w Polsce skoro normalnie pisany odpowiednik brzmi tak samo

Hej Laurka :)

dopisz się do Nas :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

Ita psita nie brzmi obrazliwie ha ha :)
    ja bym z takiego powodu nie zrezygnowala z imienia :) są gorsze przezwiska :)

Ita jest fajna, zawsze mowilismy Itka, Itusia, Itulka, Itula, jakos tak przywyklam do tego imienia :)

Ja miałam być Jedrzejem bo rodzice nie chcieli znac plci, jak sie urodzilam byli w szoku bo byli pewni że chlopiec
    całe szczescie sie tak nie nazywam !!!!! Jędrek to już w ogóle mi sie z drwalem kojarzy

stanelo ze albo Alicja albo Anna, ciesze sie że Alicja bo Anna jest za bardzo pospolite i proste , w koncu na drugie mam Anna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:38

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśniewski ma Xaviera, a Ksawery to całkiem inne imię, które się piszę tak jak czyta- Ksawery. Anna Czartoryska tak nazwała swojego syna.

Ksawery – imię męskie. Pochodzi od nazwy miejscowości, z której pochodził św. Franciszek Ksawery (Javier). Początkowo używane tylko w złożeniu z Franciszkiem (analogicznie do Kantego). Oboczna, bardziej archaiczna pisownia – Xawery.

Ksawery imieniny obchodzi: 31 stycznia i 3 grudnia - wspomnienie liturgiczne św. Franciszka Ksawerego.

z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyjaciolek to u mnie bylo odwrotnie kolezanki zachodzily w ciaze i nagle urywaly kontakt tak jakbym nie pasowala do nich mimo ze dzwonilam i dopytywalam si co u nich czy wszystko w pozadku ale przestaly miec dla mnie czas...
    Obecnie mam kolezanki z kregu starajacych sie wiec jest zupelnie inaczej wspieramy sie jak umiemy :)

A co do imion to wszystkie sa ladne :)

Zycze spokojnej nocy :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę spokojnej nocy i udanego weekendu:)
    Dobranoc :)

Fedra lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia - daj znac jak wrocisz! trzymam kciuki, zeby to tylko rosnaca macica i nic powaznego.

kasia_1988 lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos kolezanek... Kilka dni temu kolezanka zaprosila mnie do siebie na weekend, fajnie dawno sie nie widzialysmy, mysle sobie pojade. Szybko powiedzialam jej o ciazy, jeszcze zanim serduszko zobaczylam, chcialam sie z kims tym podzielic. Pol godziny temu wyslala mi smsa zebym wziela stroj kapielowy, bo jutro pojedziemy do aquaparku :O Nie zadne czy moge albo czy mam ochote, tylko że pojedziemy, czy ja jestem jakas dziwna ze uwazam ze wypadaloby zapytac? Nawet "zwyklego" goscia, a co dopiero kobiete w ciazy. Odpisałam jej ze niestety nie moge korzystac z takich atrakcji, ale nie mam ochoty sie tlumaczyc ze ledwo wyleczylam infekcje, a teraz lecze zapalenie pecherza :/

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna Twoja kolezanka powinna lepiej wiedziec. No coz... My planowalismy park wodny na 1. rocznice slubu, ale 2 miesiace wczesniej odkrylismy, ze jestesmy w ciazy i plany zmienilismy. I tak bylo fantastycznie bez zabaw w aquaparku ;)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

Hej Laurka :)

dopisz się do Nas :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

Ita psita nie brzmi obrazliwie ha ha :)
    ja bym z takiego powodu nie zrezygnowala z imienia :) są gorsze przezwiska :)

Ita jest fajna, zawsze mowilismy Itka, Itusia, Itulka, Itula, jakos tak przywyklam do tego imienia :)

Dopisze sie po pierwszym USG jak juz uslysze od lekarza na ile tygodni wyglada nasz maly orzeszek i mi wyznaczy spodziewana date porodu (ja mam wlasne obliczenia oczywiscie, ale chce wiedziec co lekarz powie).

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjrzewaja u mnie zapalenie wyrostka robaczkowego. Z dzieckiem wszytsko ok ruszalo sie slodku serduszko bilo i szyjka tez ok... tetaz jestem na chirurgii

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, miałam zapalenie wyrostka 5 lat temu. Współczuje, bo boli okropnie!
    Daj znac czy zdecydowali sie wycinać wyrostek.
    Trzymaj sie tam!! :*

• bella84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze, pisz jak sie czujesz, beda usuwac? Trzymaj sie!

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ