X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki!

Słyszałyście imię Kosma, Nikon, Flawia(tylko nie wiem czy w czy v) albo jeszcze lepsze Xawery? ja się osobiście z tymi imionami spotkałam:)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Kasia trzymam kciuki!

Słyszałyście imię Kosma, Nikon, Flawia(tylko nie wiem czy w czy v) albo jeszcze lepsze Xawery? ja się osobiście z tymi imionami spotkałam:)
    Nikon? :D jakby bylo Canon to bym nazwala tak dziecko bo robie zdjecia na lustrzance tej firmy :D hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:15

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom , najlepsze jest to że to imię do dziecka pasowało;p

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Kasia trzymam kciuki!

słyszałam o tych imionach ale nie znam dzieci co tak sie nazywaja

a o Ksawerym zrobilo sie glosno jak nazwał tak swojego pierworodnego Michal Wisniewski to byly jeszcze dla mnie czasy Bravo :D

Ksawery nie jest dla mnie dziwne, synek Marty z Na Wspolnej tez tak sie nazywa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:19

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie już brzuszki, mój wydaje mi się mały przy Waszych, aż się boję. Jutro zrobię zdjęcie i wrzucę.

Co do koleżanek to - powiedziałam mojej najbliższej można powiedzieć "przyjaciółce", najpierw zrobiła mi wielkie fochy, dlaczego mówię jej dopiero teraz, przecież ona zadzwoniłaby od razu:) Później zamieniło się to w ogromną troskę, miałam napisać po wizycie czy wszystko ok, napisałam, odpowiedzi nie dostałam i tak jest od jakiś 2 tyg:)
    Myślałam, że tylko u mnie taka sytuacja, ale jak widać jest więcej "szczerych przyjaciółek"

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje typy to Filip i Maja :) mój się śmieje że jak będzie syn to będzie Zygfryt:) hahaha pękłam :)

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel samo Ksawery jest jeszcze dla mnie do przyjęcia, ale tu chodzi o to, że na początku jest X a nie Ks..;)

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    to tak jakby Lucy :) Lusy dziwnie ale zawsze lepiej niz Jarzyna :D

moja kuzynka nazywa sie Ita, urodzila sie w polsce w 2002roku
    mnie sie podoba :) chodz w tamtych czasach bylo to dla mnie potwornie dziwne i balam sie co dzieci beda mialy w szkole no ale czasy sie zmienily :)

bo w sumie to są blizniaki

Iwo i Ita :)

Moi rodzice chcieli mnie nazwac Ita w '85 r. Ale nie nazwali, bo ktos powiedzial "Ita-psita" ha ha ha. Ja sie ciesze, od zawsze lubilam swoje imie. Dla naszego dziecka chcemy cos oryginalnego, krotkiego i pasuacego do nazwiska. Mysle, ze to jest podstawowe kryterium, ktorego rodzice powinni sie trzymac. Zeby imie nie bylo komiczne w polaczeniu z nazwiskiem.

Poza tym we wtorek mamy pierwsze USG - nie moge sie doczekac!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku dziewczyny to macie nie fajnie z tymi przyjaciolkami :/ ja mam jedna przyjaciolke ktora jest w polsce i to od 19 lat i mimo to ze ja jestem w irlandi mamy czesty kontakt jak nie przez tel to fb zawsze druga moja przyjaciolke poznalam w irl i tez moge na niej polegac pogadac o wszystkim poplakac narzekac i wogole takze na przyjaciol nie moge narzekac :) dzis jak zapytalam babki o witaminki to jej odpowiedz bardzo mnie zaskoczyla powiedziala ze jezeli kobieta dobrze i zdrow sie odzywia to wcale nie musi ich brac ...szok

relge6yd0kju1g7d.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Vel samo Ksawery jest jeszcze dla mnie do przyjęcia, ale tu chodzi o to, że na początku jest X a nie Ks..;)

nom to tak jak Christian, ostatnio bylam w poczekalni u lekarza i przegladalam SHOW czy inny szmatławiec i tam Karolina Malinowska (zona Oliwiera Janiaka) pisała o byciu Mama na wakacjach z trójka dzieci :) i ciagle pisala Christianek no tak jak z tym Xawerym, nie lubie robienia czegos takiego w Polsce skoro normalnie pisany odpowiednik brzmi tak samo

Hej Laurka :)

dopisz się do Nas :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

Ita psita nie brzmi obrazliwie ha ha :)
    ja bym z takiego powodu nie zrezygnowala z imienia :) są gorsze przezwiska :)

Ita jest fajna, zawsze mowilismy Itka, Itusia, Itulka, Itula, jakos tak przywyklam do tego imienia :)

Ja miałam być Jedrzejem bo rodzice nie chcieli znac plci, jak sie urodzilam byli w szoku bo byli pewni że chlopiec
    całe szczescie sie tak nie nazywam !!!!! Jędrek to już w ogóle mi sie z drwalem kojarzy

stanelo ze albo Alicja albo Anna, ciesze sie że Alicja bo Anna jest za bardzo pospolite i proste , w koncu na drugie mam Anna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:38

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśniewski ma Xaviera, a Ksawery to całkiem inne imię, które się piszę tak jak czyta- Ksawery. Anna Czartoryska tak nazwała swojego syna.

Ksawery – imię męskie. Pochodzi od nazwy miejscowości, z której pochodził św. Franciszek Ksawery (Javier). Początkowo używane tylko w złożeniu z Franciszkiem (analogicznie do Kantego). Oboczna, bardziej archaiczna pisownia – Xawery.

Ksawery imieniny obchodzi: 31 stycznia i 3 grudnia - wspomnienie liturgiczne św. Franciszka Ksawerego.

z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyjaciolek to u mnie bylo odwrotnie kolezanki zachodzily w ciaze i nagle urywaly kontakt tak jakbym nie pasowala do nich mimo ze dzwonilam i dopytywalam si co u nich czy wszystko w pozadku ale przestaly miec dla mnie czas...
    Obecnie mam kolezanki z kregu starajacych sie wiec jest zupelnie inaczej wspieramy sie jak umiemy :)

A co do imion to wszystkie sa ladne :)

Zycze spokojnej nocy :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę spokojnej nocy i udanego weekendu:)
    Dobranoc :)

Fedra lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia - daj znac jak wrocisz! trzymam kciuki, zeby to tylko rosnaca macica i nic powaznego.

kasia_1988 lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos kolezanek... Kilka dni temu kolezanka zaprosila mnie do siebie na weekend, fajnie dawno sie nie widzialysmy, mysle sobie pojade. Szybko powiedzialam jej o ciazy, jeszcze zanim serduszko zobaczylam, chcialam sie z kims tym podzielic. Pol godziny temu wyslala mi smsa zebym wziela stroj kapielowy, bo jutro pojedziemy do aquaparku :O Nie zadne czy moge albo czy mam ochote, tylko że pojedziemy, czy ja jestem jakas dziwna ze uwazam ze wypadaloby zapytac? Nawet "zwyklego" goscia, a co dopiero kobiete w ciazy. Odpisałam jej ze niestety nie moge korzystac z takich atrakcji, ale nie mam ochoty sie tlumaczyc ze ledwo wyleczylam infekcje, a teraz lecze zapalenie pecherza :/

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna Twoja kolezanka powinna lepiej wiedziec. No coz... My planowalismy park wodny na 1. rocznice slubu, ale 2 miesiace wczesniej odkrylismy, ze jestesmy w ciazy i plany zmienilismy. I tak bylo fantastycznie bez zabaw w aquaparku ;)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

Hej Laurka :)

dopisz się do Nas :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

Ita psita nie brzmi obrazliwie ha ha :)
    ja bym z takiego powodu nie zrezygnowala z imienia :) są gorsze przezwiska :)

Ita jest fajna, zawsze mowilismy Itka, Itusia, Itulka, Itula, jakos tak przywyklam do tego imienia :)

Dopisze sie po pierwszym USG jak juz uslysze od lekarza na ile tygodni wyglada nasz maly orzeszek i mi wyznaczy spodziewana date porodu (ja mam wlasne obliczenia oczywiscie, ale chce wiedziec co lekarz powie).

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjrzewaja u mnie zapalenie wyrostka robaczkowego. Z dzieckiem wszytsko ok ruszalo sie slodku serduszko bilo i szyjka tez ok... tetaz jestem na chirurgii

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, miałam zapalenie wyrostka 5 lat temu. Współczuje, bo boli okropnie!
    Daj znac czy zdecydowali sie wycinać wyrostek.
    Trzymaj sie tam!! :*

• bella84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze, pisz jak sie czujesz, beda usuwac? Trzymaj sie!

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ