Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bietka wrote:Kasia trzymam kciuki!
Słyszałyście imię Kosma, Nikon, Flawia(tylko nie wiem czy w czy v) albo jeszcze lepsze Xawery? ja się osobiście z tymi imionami spotkałam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:15
Fedra lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:Kasia trzymam kciuki!
Słyszałyście imię Kosma, Nikon, Flawia(tylko nie wiem czy w czy v) albo jeszcze lepsze Xawery? ja się osobiście z tymi imionami spotkałam:)
słyszałam o tych imionach ale nie znam dzieci co tak sie nazywaja
a o Ksawerym zrobilo sie glosno jak nazwał tak swojego pierworodnego Michal Wisniewski to byly jeszcze dla mnie czasy Bravo
Ksawery nie jest dla mnie dziwne, synek Marty z Na Wspolnej tez tak sie nazywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:19
-
Fajne macie już brzuszki, mój wydaje mi się mały przy Waszych, aż się boję. Jutro zrobię zdjęcie i wrzucę.
Co do koleżanek to - powiedziałam mojej najbliższej można powiedzieć "przyjaciółce", najpierw zrobiła mi wielkie fochy, dlaczego mówię jej dopiero teraz, przecież ona zadzwoniłaby od razu:) Później zamieniło się to w ogromną troskę, miałam napisać po wizycie czy wszystko ok, napisałam, odpowiedzi nie dostałam i tak jest od jakiś 2 tyg:)
Myślałam, że tylko u mnie taka sytuacja, ale jak widać jest więcej "szczerych przyjaciółek" -
Vel wrote:to tak jakby Lucy Lusy dziwnie ale zawsze lepiej niz Jarzyna
moja kuzynka nazywa sie Ita, urodzila sie w polsce w 2002roku
mnie sie podoba chodz w tamtych czasach bylo to dla mnie potwornie dziwne i balam sie co dzieci beda mialy w szkole no ale czasy sie zmienily
bo w sumie to są blizniaki
Iwo i Ita
Moi rodzice chcieli mnie nazwac Ita w '85 r. Ale nie nazwali, bo ktos powiedzial "Ita-psita" ha ha ha. Ja sie ciesze, od zawsze lubilam swoje imie. Dla naszego dziecka chcemy cos oryginalnego, krotkiego i pasuacego do nazwiska. Mysle, ze to jest podstawowe kryterium, ktorego rodzice powinni sie trzymac. Zeby imie nie bylo komiczne w polaczeniu z nazwiskiem.
Poza tym we wtorek mamy pierwsze USG - nie moge sie doczekac!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
ojejku dziewczyny to macie nie fajnie z tymi przyjaciolkami ja mam jedna przyjaciolke ktora jest w polsce i to od 19 lat i mimo to ze ja jestem w irlandi mamy czesty kontakt jak nie przez tel to fb zawsze druga moja przyjaciolke poznalam w irl i tez moge na niej polegac pogadac o wszystkim poplakac narzekac i wogole takze na przyjaciol nie moge narzekac dzis jak zapytalam babki o witaminki to jej odpowiedz bardzo mnie zaskoczyla powiedziala ze jezeli kobieta dobrze i zdrow sie odzywia to wcale nie musi ich brac ...szok
-
Bietka wrote:Vel samo Ksawery jest jeszcze dla mnie do przyjęcia, ale tu chodzi o to, że na początku jest X a nie Ks..
nom to tak jak Christian, ostatnio bylam w poczekalni u lekarza i przegladalam SHOW czy inny szmatławiec i tam Karolina Malinowska (zona Oliwiera Janiaka) pisała o byciu Mama na wakacjach z trójka dzieci i ciagle pisala Christianek no tak jak z tym Xawerym, nie lubie robienia czegos takiego w Polsce skoro normalnie pisany odpowiednik brzmi tak samo
Hej Laurka
dopisz się do Nas
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#
Ita psita nie brzmi obrazliwie ha ha
ja bym z takiego powodu nie zrezygnowala z imienia są gorsze przezwiska
Ita jest fajna, zawsze mowilismy Itka, Itusia, Itulka, Itula, jakos tak przywyklam do tego imienia
Ja miałam być Jedrzejem bo rodzice nie chcieli znac plci, jak sie urodzilam byli w szoku bo byli pewni że chlopiec
całe szczescie sie tak nie nazywam !!!!! Jędrek to już w ogóle mi sie z drwalem kojarzy
stanelo ze albo Alicja albo Anna, ciesze sie że Alicja bo Anna jest za bardzo pospolite i proste , w koncu na drugie mam Anna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 21:38
-
Wiśniewski ma Xaviera, a Ksawery to całkiem inne imię, które się piszę tak jak czyta- Ksawery. Anna Czartoryska tak nazwała swojego syna.
Ksawery – imię męskie. Pochodzi od nazwy miejscowości, z której pochodził św. Franciszek Ksawery (Javier). Początkowo używane tylko w złożeniu z Franciszkiem (analogicznie do Kantego). Oboczna, bardziej archaiczna pisownia – Xawery.
Ksawery imieniny obchodzi: 31 stycznia i 3 grudnia - wspomnienie liturgiczne św. Franciszka Ksawerego. -
Co do przyjaciolek to u mnie bylo odwrotnie kolezanki zachodzily w ciaze i nagle urywaly kontakt tak jakbym nie pasowala do nich mimo ze dzwonilam i dopytywalam si co u nich czy wszystko w pozadku ale przestaly miec dla mnie czas...
Obecnie mam kolezanki z kregu starajacych sie wiec jest zupelnie inaczej wspieramy sie jak umiemy
A co do imion to wszystkie sa ladne
Zycze spokojnej nocyJanuszkowa lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
A propos kolezanek... Kilka dni temu kolezanka zaprosila mnie do siebie na weekend, fajnie dawno sie nie widzialysmy, mysle sobie pojade. Szybko powiedzialam jej o ciazy, jeszcze zanim serduszko zobaczylam, chcialam sie z kims tym podzielic. Pol godziny temu wyslala mi smsa zebym wziela stroj kapielowy, bo jutro pojedziemy do aquaparku Nie zadne czy moge albo czy mam ochote, tylko że pojedziemy, czy ja jestem jakas dziwna ze uwazam ze wypadaloby zapytac? Nawet "zwyklego" goscia, a co dopiero kobiete w ciazy. Odpisałam jej ze niestety nie moge korzystac z takich atrakcji, ale nie mam ochoty sie tlumaczyc ze ledwo wyleczylam infekcje, a teraz lecze zapalenie pecherza
-
Atakasobiejedna Twoja kolezanka powinna lepiej wiedziec. No coz... My planowalismy park wodny na 1. rocznice slubu, ale 2 miesiace wczesniej odkrylismy, ze jestesmy w ciazy i plany zmienilismy. I tak bylo fantastycznie bez zabaw w aquaparku08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Vel wrote:
Hej Laurka
dopisz się do Nas
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#
Ita psita nie brzmi obrazliwie ha ha
ja bym z takiego powodu nie zrezygnowala z imienia są gorsze przezwiska
Ita jest fajna, zawsze mowilismy Itka, Itusia, Itulka, Itula, jakos tak przywyklam do tego imienia
Dopisze sie po pierwszym USG jak juz uslysze od lekarza na ile tygodni wyglada nasz maly orzeszek i mi wyznaczy spodziewana date porodu (ja mam wlasne obliczenia oczywiscie, ale chce wiedziec co lekarz powie).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya