X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się. Ufff

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale bym Zjadla...

Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Wow ale bym Zjadla...

i ja!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Trener fitness... To moje marzenie małe
    Ja kiedyś chciałam otworzyć studio jogi i pilates - takie ze świeczkami zapachowymi, orientalne trochę... z klimatem. Prowadziłam zajęcia pilates i zaczynałam robić wszystko w kierunku instruktora jogi. I miałam nagrywać płytkę z ćwiczeniami pilates w Nowej Zelandii - ja jako modelka pokazująca ćwiczenia :P
    To było z 13-14 lat temu

LadyDi, Pia Gizela, Sue, słoneczna 85, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapraszam do Danii w takim razie :p

Gosiak, Lara 82, Pia Gizela, słoneczna 85, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zastanaiam sie czym roznia sie teskip hop od np babyonO? Poza cena? Co maja ze np warto dac 300. Ma ktos i sie wypowie?:)

asia888 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratuluje i zazdroszcze.

Luna od rana marudna, przy sniadaniu sie rzucala. Zabawy na macie bylo moze 15 minut. Wiec wzielam ja ubralam i na dwor. Nie zasnela zbyt szybko, ale zasnela, a ja podlalam wszystkie warzywa i kwiatki, pozamiatalam podesty i zrobilam sobie kawe. Przed chwila widzialam pierwsze Paziowate })i({ Dziecko jeszcze spi...

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Dziewczyny zapraszam do Danii w takim razie :p

Ja bym chciala bardzo. W Danii obchodzilam 10 urodziny. A za rogiem juz 30tka czeka!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mialam zalamujaca refleksje na wlasny temat, bo odkad mam dziecko, to zwracam uwage na cudze bobasy i dzieciaki (w tym jeszcze nie ma nic zlego), a wczesniej rybka mi to bylo, nawet bym nie zauwazyla... No i w efekcie juz oceniam w myslach inne matki. Np. stalam w korku wyjezdzajac z pracy, klima w samochodzie wieje, bo na zewnatrz 30 stopni w cieniu, a kobitka idzie z dwojgiem malych dzieci (jedno szlo, drugie ciagnela w takim wagonie), sama miala czapke na glowie, a dzieci z golymi glowami w tym upale! Jak tak mozna?!

Lapiecie sie na takich myslach, czy tylko ja jestem taka okropna?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Lapiecie sie na takich myslach, czy tylko ja jestem taka okropna?
    Lapiemy... :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, mnie przed ciaza denerwowaly inne dzieci, zwłaszcza te drace sie w komunikacji miejskiej, jak wracalam po 8-9godzunach pracy i jeszcze po siłowni.
    Teraz zwracam na to uwagę - najcześciej patrzę jak ubrane i porównuje do mojego, bo nigdy nie wiem czy dobrze ubrałam

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze wpieniają takie już nieco starsze dzieci , które drą się i histeryzują bo cos chciały a rodzic się nie zgodził. I potrafia tak iść i sie drzeć przez cały spacer. Bosz....i mnie to niedługo na pewno czeka ;p

Gosiak, Laurka, Sue, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzę też jak ubrane i jak są w nosidłach to bacznie zerkam czy to wisiadła - ostatnio niestety widziałam dziecko w wisiadle - przodem do świata, strasznie to wyglądało :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny mam dzis kryzys :/ padam na pysk najchetniej poszlabym spac a nie ma lekko musze dac rade do 21 :/ wtedy dopiero mala spac idzie wiec i ja:( nie mam nawet teraz kogo poprosic o pomoc :( oj przydalby sie malzuchociaz na weekend by odsapnac...:(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ale przeszło?
    Janeczka też ma zwykle okres "buntu" przed zaśnięciem... jak jest w chuście to się wyrywa, płacze i nagle jak za dotknęciem czarodziejskiej róźdżki pada ;)
    Ja podobno jak skończyłam 1 rok skończyłam z drzemkami w ciągu dnia :P
    No to są wodniki... jak się je do czegoś do zmusza, to się buntują ;) ;) ;)

Nadrabiam was dziś po kolei, wiec moje wypowiedzi pewnie nie będą dotyczyć biezacych tematów

Przeszło. Nie pamiętam kiedy, ale teraz chodzi spać najnormalniej w świecie.

Gosiak lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    O jej mała mi nawet nie strasz :-( no u nas tez to wygląda jak walka, tylko cierpi na tym mój cycek bo młody go szarpie :-)
    Najgorsze ze żadne inne usypianie nie działa. No bo smoczek bee, noszenie na rekach to zwiedzanie świata, huśtanie bee.

MalaMi a co wy robiliście? boziu ja jeszcze zaczynał chodzić :-) no na siłę to ciężko?

Zasypial tylko przy piersi,ale nic go nie mogło rozproszyć, bo wtedy juz był gotowy do zabawy. Jak juz nie KP to z nim lezalam i w końcu zasypial, ale trwało to czasami dluuugo. Ale wtedy miał smoczek.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja patrzę też jak ubrane i jak są w nosidłach to bacznie zerkam czy to wisiadła - ostatnio niestety widziałam dziecko w wisiadle - przodem do świata, strasznie to wyglądało :/

Mam taka znajoma z osiedla co z mężem dziecko w takim wisiadle nosili (to było ze 2 lata temu i wtedy się nie znalysmy). Teraz lada dzień im się urodzi drugie dziecko i mam dylemat - jak zaczną znów dziecko w tym nosić to czy im zwrócić uwagę, cos powiedzieć? Dodam, ze słabo się znamy, ale sympatyczna kobitka.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Mnie zawsze wpieniają takie już nieco starsze dzieci , które drą się i histeryzują bo cos chciały a rodzic się nie zgodził. I potrafia tak iść i sie drzeć przez cały spacer. Bosz....i mnie to niedługo na pewno czeka ;p

Niestety tak czasem bywa :) i nic się nie da na to poradzic- trzeba przeczekać ku niezodowoleniu świadków ;)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Tez zastanaiam sie czym roznia sie teskip hop od np babyonO? Poza cena? Co maja ze np warto dac 300. Ma ktos i sie wypowie?:)

No właśnie tez się zastanawiała nad ta mata,czemu chcecie tyle kasy wydawac. Nic nie pisalam, bo może ona jakąś szczególną jest?
    Ja mam zwykłą mate piankowa z literami. Juz kiedyś pisalam, ze mój syn dzięki niej bardzo szybko się nauczył literek.
    Ale mam dla was pewna poradę. Moja mata się bardzo brudzi od spodu - przyklejaja się do niej wszystkie paprochy i włosy :/ I przez to, ze składa się z tylu elementów to bardzo długo się ja czyści.
    Wiec nie polecam kupować mat z dużą ilością malutkich kawalkow (np. Zwierzątka takie widziałam), bo można oszalec przy składaniu tego...

Gosiak, przedszkolanka:), asia888, megg lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    wiecie, że przed chwila ekspresowo zamawialam prezent dla meza na dzien ojca od Piotrusia, bo mi sie popieprzyło ze jest 3 czerwca. A mama zadzwonia imi uświadomiła, że 23 czerwca. :-)

Bożesz ty w jakim ja swiecie zyje.

Mój tato się parę lat temu na nas pogniewal, ze nie zlozylysmy mu życzeń na dzień ojca 27 maja :) Mama dostała dzień wczesniej życzenia, a o nim nikt nie pamiętał... :)

Gosiak, Pia Gizela, Pia Gizela, Pia Gizela, LadyDi, Stokrota :), Lara 82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 3022 3023 3024 3025 3026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ