Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Trener fitness... To moje marzenie małe
To było z 13-14 lat temuLadyDi, Pia Gizela, Sue, słoneczna 85, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość
-
Sylwia gratuluje i zazdroszcze.
Luna od rana marudna, przy sniadaniu sie rzucala. Zabawy na macie bylo moze 15 minut. Wiec wzielam ja ubralam i na dwor. Nie zasnela zbyt szybko, ale zasnela, a ja podlalam wszystkie warzywa i kwiatki, pozamiatalam podesty i zrobilam sobie kawe. Przed chwila widzialam pierwsze Paziowate })i({ Dziecko jeszcze spi...08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ostatnio mialam zalamujaca refleksje na wlasny temat, bo odkad mam dziecko, to zwracam uwage na cudze bobasy i dzieciaki (w tym jeszcze nie ma nic zlego), a wczesniej rybka mi to bylo, nawet bym nie zauwazyla... No i w efekcie juz oceniam w myslach inne matki. Np. stalam w korku wyjezdzajac z pracy, klima w samochodzie wieje, bo na zewnatrz 30 stopni w cieniu, a kobitka idzie z dwojgiem malych dzieci (jedno szlo, drugie ciagnela w takim wagonie), sama miala czapke na glowie, a dzieci z golymi glowami w tym upale! Jak tak mozna?!
Lapiecie sie na takich myslach, czy tylko ja jestem taka okropna?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, mnie przed ciaza denerwowaly inne dzieci, zwłaszcza te drace sie w komunikacji miejskiej, jak wracalam po 8-9godzunach pracy i jeszcze po siłowni.
Teraz zwracam na to uwagę - najcześciej patrzę jak ubrane i porównuje do mojego, bo nigdy nie wiem czy dobrze ubrałam
-
Mnie zawsze wpieniają takie już nieco starsze dzieci , które drą się i histeryzują bo cos chciały a rodzic się nie zgodził. I potrafia tak iść i sie drzeć przez cały spacer. Bosz....i mnie to niedługo na pewno czeka ;p
Gosiak, Laurka, Sue, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ale przeszło?
Janeczka też ma zwykle okres "buntu" przed zaśnięciem... jak jest w chuście to się wyrywa, płacze i nagle jak za dotknęciem czarodziejskiej róźdżki pada
Ja podobno jak skończyłam 1 rok skończyłam z drzemkami w ciągu dnia
No to są wodniki... jak się je do czegoś do zmusza, to się buntują
Nadrabiam was dziś po kolei, wiec moje wypowiedzi pewnie nie będą dotyczyć biezacych tematów
Przeszło. Nie pamiętam kiedy, ale teraz chodzi spać najnormalniej w świecie.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:O jej mała mi nawet nie strasz
no u nas tez to wygląda jak walka, tylko cierpi na tym mój cycek bo młody go szarpie
Najgorsze ze żadne inne usypianie nie działa. No bo smoczek bee, noszenie na rekach to zwiedzanie świata, huśtanie bee.
MalaMi a co wy robiliście? boziu ja jeszcze zaczynał chodzićno na siłę to ciężko?
Zasypial tylko przy piersi,ale nic go nie mogło rozproszyć, bo wtedy juz był gotowy do zabawy. Jak juz nie KP to z nim lezalam i w końcu zasypial, ale trwało to czasami dluuugo. Ale wtedy miał smoczek.
-
Gosiak wrote:Ja patrzę też jak ubrane i jak są w nosidłach to bacznie zerkam czy to wisiadła - ostatnio niestety widziałam dziecko w wisiadle - przodem do świata, strasznie to wyglądało
Mam taka znajoma z osiedla co z mężem dziecko w takim wisiadle nosili (to było ze 2 lata temu i wtedy się nie znalysmy). Teraz lada dzień im się urodzi drugie dziecko i mam dylemat - jak zaczną znów dziecko w tym nosić to czy im zwrócić uwagę, cos powiedzieć? Dodam, ze słabo się znamy, ale sympatyczna kobitka.
-
Stokrota :) wrote:Mnie zawsze wpieniają takie już nieco starsze dzieci , które drą się i histeryzują bo cos chciały a rodzic się nie zgodził. I potrafia tak iść i sie drzeć przez cały spacer. Bosz....i mnie to niedługo na pewno czeka ;p
Niestety tak czasem bywai nic się nie da na to poradzic- trzeba przeczekać ku niezodowoleniu świadków
-
bella84 wrote:Tez zastanaiam sie czym roznia sie teskip hop od np babyonO? Poza cena? Co maja ze np warto dac 300. Ma ktos i sie wypowie?
No właśnie tez się zastanawiała nad ta mata,czemu chcecie tyle kasy wydawac. Nic nie pisalam, bo może ona jakąś szczególną jest?
Ja mam zwykłą mate piankowa z literami. Juz kiedyś pisalam, ze mój syn dzięki niej bardzo szybko się nauczył literek.
Ale mam dla was pewna poradę. Moja mata się bardzo brudzi od spodu - przyklejaja się do niej wszystkie paprochy i włosyI przez to, ze składa się z tylu elementów to bardzo długo się ja czyści.
Wiec nie polecam kupować mat z dużą ilością malutkich kawalkow (np. Zwierzątka takie widziałam), bo można oszalec przy składaniu tego...
Gosiak, przedszkolanka:), asia888, megg lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:wiecie, że przed chwila ekspresowo zamawialam prezent dla meza na dzien ojca od Piotrusia, bo mi sie popieprzyło ze jest 3 czerwca. A mama zadzwonia imi uświadomiła, że 23 czerwca.
Bożesz ty w jakim ja swiecie zyje.
Mój tato się parę lat temu na nas pogniewal, ze nie zlozylysmy mu życzeń na dzień ojca 27 majaMama dostała dzień wczesniej życzenia, a o nim nikt nie pamiętał...
Gosiak, Pia Gizela, Pia Gizela, Pia Gizela, LadyDi, Stokrota :), Lara 82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość