WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się. Ufff

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale bym Zjadla...

Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Wow ale bym Zjadla...

i ja!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Trener fitness... To moje marzenie małe
    Ja kiedyś chciałam otworzyć studio jogi i pilates - takie ze świeczkami zapachowymi, orientalne trochę... z klimatem. Prowadziłam zajęcia pilates i zaczynałam robić wszystko w kierunku instruktora jogi. I miałam nagrywać płytkę z ćwiczeniami pilates w Nowej Zelandii - ja jako modelka pokazująca ćwiczenia :P
    To było z 13-14 lat temu

LadyDi, Pia Gizela, Sue, słoneczna 85, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapraszam do Danii w takim razie :p

Gosiak, Lara 82, Pia Gizela, słoneczna 85, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zastanaiam sie czym roznia sie teskip hop od np babyonO? Poza cena? Co maja ze np warto dac 300. Ma ktos i sie wypowie?:)

asia888 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratuluje i zazdroszcze.

Luna od rana marudna, przy sniadaniu sie rzucala. Zabawy na macie bylo moze 15 minut. Wiec wzielam ja ubralam i na dwor. Nie zasnela zbyt szybko, ale zasnela, a ja podlalam wszystkie warzywa i kwiatki, pozamiatalam podesty i zrobilam sobie kawe. Przed chwila widzialam pierwsze Paziowate })i({ Dziecko jeszcze spi...

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Dziewczyny zapraszam do Danii w takim razie :p

Ja bym chciala bardzo. W Danii obchodzilam 10 urodziny. A za rogiem juz 30tka czeka!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mialam zalamujaca refleksje na wlasny temat, bo odkad mam dziecko, to zwracam uwage na cudze bobasy i dzieciaki (w tym jeszcze nie ma nic zlego), a wczesniej rybka mi to bylo, nawet bym nie zauwazyla... No i w efekcie juz oceniam w myslach inne matki. Np. stalam w korku wyjezdzajac z pracy, klima w samochodzie wieje, bo na zewnatrz 30 stopni w cieniu, a kobitka idzie z dwojgiem malych dzieci (jedno szlo, drugie ciagnela w takim wagonie), sama miala czapke na glowie, a dzieci z golymi glowami w tym upale! Jak tak mozna?!

Lapiecie sie na takich myslach, czy tylko ja jestem taka okropna?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Lapiecie sie na takich myslach, czy tylko ja jestem taka okropna?
    Lapiemy... :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, mnie przed ciaza denerwowaly inne dzieci, zwłaszcza te drace sie w komunikacji miejskiej, jak wracalam po 8-9godzunach pracy i jeszcze po siłowni.
    Teraz zwracam na to uwagę - najcześciej patrzę jak ubrane i porównuje do mojego, bo nigdy nie wiem czy dobrze ubrałam

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze wpieniają takie już nieco starsze dzieci , które drą się i histeryzują bo cos chciały a rodzic się nie zgodził. I potrafia tak iść i sie drzeć przez cały spacer. Bosz....i mnie to niedługo na pewno czeka ;p

Gosiak, Laurka, Sue, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzę też jak ubrane i jak są w nosidłach to bacznie zerkam czy to wisiadła - ostatnio niestety widziałam dziecko w wisiadle - przodem do świata, strasznie to wyglądało :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny mam dzis kryzys :/ padam na pysk najchetniej poszlabym spac a nie ma lekko musze dac rade do 21 :/ wtedy dopiero mala spac idzie wiec i ja:( nie mam nawet teraz kogo poprosic o pomoc :( oj przydalby sie malzuchociaz na weekend by odsapnac...:(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ale przeszło?
    Janeczka też ma zwykle okres "buntu" przed zaśnięciem... jak jest w chuście to się wyrywa, płacze i nagle jak za dotknęciem czarodziejskiej róźdżki pada ;)
    Ja podobno jak skończyłam 1 rok skończyłam z drzemkami w ciągu dnia :P
    No to są wodniki... jak się je do czegoś do zmusza, to się buntują ;) ;) ;)

Nadrabiam was dziś po kolei, wiec moje wypowiedzi pewnie nie będą dotyczyć biezacych tematów

Przeszło. Nie pamiętam kiedy, ale teraz chodzi spać najnormalniej w świecie.

Gosiak lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    O jej mała mi nawet nie strasz :-( no u nas tez to wygląda jak walka, tylko cierpi na tym mój cycek bo młody go szarpie :-)
    Najgorsze ze żadne inne usypianie nie działa. No bo smoczek bee, noszenie na rekach to zwiedzanie świata, huśtanie bee.

MalaMi a co wy robiliście? boziu ja jeszcze zaczynał chodzić :-) no na siłę to ciężko?

Zasypial tylko przy piersi,ale nic go nie mogło rozproszyć, bo wtedy juz był gotowy do zabawy. Jak juz nie KP to z nim lezalam i w końcu zasypial, ale trwało to czasami dluuugo. Ale wtedy miał smoczek.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja patrzę też jak ubrane i jak są w nosidłach to bacznie zerkam czy to wisiadła - ostatnio niestety widziałam dziecko w wisiadle - przodem do świata, strasznie to wyglądało :/

Mam taka znajoma z osiedla co z mężem dziecko w takim wisiadle nosili (to było ze 2 lata temu i wtedy się nie znalysmy). Teraz lada dzień im się urodzi drugie dziecko i mam dylemat - jak zaczną znów dziecko w tym nosić to czy im zwrócić uwagę, cos powiedzieć? Dodam, ze słabo się znamy, ale sympatyczna kobitka.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Mnie zawsze wpieniają takie już nieco starsze dzieci , które drą się i histeryzują bo cos chciały a rodzic się nie zgodził. I potrafia tak iść i sie drzeć przez cały spacer. Bosz....i mnie to niedługo na pewno czeka ;p

Niestety tak czasem bywa :) i nic się nie da na to poradzic- trzeba przeczekać ku niezodowoleniu świadków ;)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Tez zastanaiam sie czym roznia sie teskip hop od np babyonO? Poza cena? Co maja ze np warto dac 300. Ma ktos i sie wypowie?:)

No właśnie tez się zastanawiała nad ta mata,czemu chcecie tyle kasy wydawac. Nic nie pisalam, bo może ona jakąś szczególną jest?
    Ja mam zwykłą mate piankowa z literami. Juz kiedyś pisalam, ze mój syn dzięki niej bardzo szybko się nauczył literek.
    Ale mam dla was pewna poradę. Moja mata się bardzo brudzi od spodu - przyklejaja się do niej wszystkie paprochy i włosy :/ I przez to, ze składa się z tylu elementów to bardzo długo się ja czyści.
    Wiec nie polecam kupować mat z dużą ilością malutkich kawalkow (np. Zwierzątka takie widziałam), bo można oszalec przy składaniu tego...

Gosiak, przedszkolanka:), asia888, megg lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    wiecie, że przed chwila ekspresowo zamawialam prezent dla meza na dzien ojca od Piotrusia, bo mi sie popieprzyło ze jest 3 czerwca. A mama zadzwonia imi uświadomiła, że 23 czerwca. :-)

Bożesz ty w jakim ja swiecie zyje.

Mój tato się parę lat temu na nas pogniewal, ze nie zlozylysmy mu życzeń na dzień ojca 27 maja :) Mama dostała dzień wczesniej życzenia, a o nim nikt nie pamiętał... :)

Gosiak, Pia Gizela, Pia Gizela, Pia Gizela, LadyDi, Stokrota :), Lara 82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 3022 3023 3024 3025 3026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ