WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, masz jakieś czarodziejskie moce, że trzy razy udało Ci się post malej mi ;)

angelcia, Lara 82, Pia Gizela, mala_mi1982, Sue, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha !!!
    http://iv.pl/images/00456174308422819395.jpg

Laurka, Gosiak, bella84, mala_mi1982, LadyDi, Lara 82, asia888, Sue lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak zastanawiam, może to głupie ale nie wiem. Jak to jest z okresem przy karmieniu piersią? Bo ja też bym się chciała starać o rodzeństwo pod koniec roku, bo też do pracy nie mogę wrócić, ale nie chciałabym przerywać karmienia piersią ale skoro nie mam okresu to chyba musiałabym przerwać kp żeby mi ta płodność wróciła i cykle, chyba że się do tego czasu coś jeszcze zmieni.

Jak to jest i od czego to zależy że jedne dziewczyny kp i miesiączkują a inne nie?

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki, to jest kwestia indywidualna, można zajść w ciążę przy KP nawet jak się nie miesiączkuje. Dlatego lekarze zawsze przestrzegają, że KP nie jest metodą antykoncepcyjną. Pewnie najlepiej iść do ginekologa i sprawdzić czy się ma cykle płodne przed rozpoczęciem starań. Ja też się trochę obawiam, że będę musiała przestać KP a bardzo bym chciała dłużej...

Warto poczytać: http://dziecisawazne.pl/czy-mozna-zajsc-w-ciaze-podczas-karmienia-piersia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 20:43

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła siostrę końcem stycznia a w lipcu następnego roku urodziła następna więc da się pomimo kp ;)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 8:30 basen, trzymajcie kciuki, mam trochę pietra! Tata z nią idzie, ja tylko jadę, bo trzeba wziąć "dużo jedzenia, bo dzieci po basenie są głodne".

Stokrota :), Lara 82, Bietka, LadyDi, angelcia, asia888, niki640, mala_mi1982, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu trzymaj kciuki :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba za szybko się pochwaliłam z tą laktacją. Generalnie dzisiaj było nieżle ale gorzej niz wczoraj. Miałam karmic o 19 ale pokarmu było mało. Mały possał chwilkę ale jak nie leciało od razu to zaczęły się dzikie wrzaski. Jak tylko sie uspokoił to próbowałam go przystawić ponownie ale każda próba przystawienia kończyła się wrzaskiem. Nawet nie brał cyca do ust - od razu wrzask. Próbowałam z mama nakarmić go sztucznym ale bez szans. NIe chce ssac buteli (mam lovi i medela calma). Udało mi się w końcu go nakarmić o 21 cyckami. Pokarm się zebrał i sie najadł.
    Bardzo chciałam karmić przynajmniej do 6 miesiąca, ale po dzisiajszej akcji mam dosyć. Wykańcza mnie to psychicznie. Powoli przestawiam sie niestety na butelkę. Jak cycki będa miały mleko to ok a jak nie to trudno....... teraz będa go przyzwyczajała do innego smoczka i smaku mleka :-/

Z okresem nie ma reguły - u niektórych okres pojawia sie dopiero jak zakończą kp a u innych po 6tyg od porodu. U mnie minęły 3 miesiące i dostałam pierwszy okres.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    chyba za szybko się pochwaliłam z tą laktacją. Generalnie dzisiaj było nieżle ale gorzej niz wczoraj. Miałam karmic o 19 ale pokarmu było mało. Mały possał chwilkę ale jak nie leciało od razu to zaczęły się dzikie wrzaski. Jak tylko sie uspokoił to próbowałam go przystawić ponownie ale każda próba przystawienia kończyła się wrzaskiem. Nawet nie brał cyca do ust - od razu wrzask. Próbowałam z mama nakarmić go sztucznym ale bez szans. NIe chce ssac buteli (mam lovi i medela calma). Udało mi się w końcu go nakarmić o 21 cyckami. Pokarm się zebrał i sie najadł.
    Bardzo chciałam karmić przynajmniej do 6 miesiąca, ale po dzisiajszej akcji mam dosyć. Wykańcza mnie to psychicznie. Powoli przestawiam sie niestety na butelkę. Jak cycki będa miały mleko to ok a jak nie to trudno....... teraz będa go przyzwyczajała do innego smoczka i smaku mleka :-/

Z okresem nie ma reguły - u niektórych okres pojawia sie dopiero jak zakończą kp a u innych po 6tyg od porodu. U mnie minęły 3 miesiące i dostałam pierwszy okres.

Sylwia jedziemy na tym samym wozku :[ Co do butelki, moja corka wlasnie z butelki bardzo lubi, ale tez miala z poczatku problemy. Medela Calma totalna porazka. Poszukaj butelki como tomo - jest silikonowa, miekka, ma szeroki smoczek, anatomicznie przypomina piers i Luna z niej je jak z piersi tj. robi naturalne przerwy w jedzeniu itp.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka - gdzie ta butelką mozna kupić?

• asia888 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to zycze Ci zeby marzenie sie spelnilo :) Gosiak joga pilates relaksacyjna muzyka, bajka tak pracowac :) relax i odstresowanie w pracy, cos niesamowitego! I jeszcze zeby sauna byla do tego :)
    jak mieszkalam w Polsce chodzilam na fitness a potem relax w saunie i grocie solnej, cos pieknego. Fajnie by bylo w takim miejscu pracowac i korzystac codziennie :)

Bella trzymaj sie, nie daj sie, kazda z nas ma takie gorsze dni, nic sie nie poradzi trzeba przetrwac

Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na ebay są.
    http://m.ebay.com/sch/i.html?_nkw=comotomo+bottle&_pgn=1&_sop=15

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 22:36

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ja bym chyba delikatnie zwrocila uwage tej sasiadce od wisiadla, duzo ludzi nie ma pojecia ze to jest szkodliwe dla kregoslupa

Gosiak kciuki

Ja jutro mam wizyte tesciowej uh, dla mnie te wizyty to duzy stres, oby juz miec to szybciej z glowy!

Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które karmią mm - jakie butelki polecacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanim dojdzie ta butelka ze stanów to minął całe wieki

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, dzięki:) może kiedys sie uda :)

Gosia,
    Kciuki! My tez idziemy niedługo na basen!
    I do kina z wózkiem:)

Sylwia, przykro mi :( no ale głowa muru nie przebijesz

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znow wcięło mi posta!! Nosz krwa!
    Napisałam jeszcze, ze podziwiam Cie Sylwia, ze tak długo walczyłaś.

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, znowu!! Pierdziele, napisze jutro na kompie, bo mnie i szlag jasny trafi i krew nagła zaleje!

• Laurka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja butelke como tomo kupilam zupelnie w ciemno przez amazon. Nigdy wczesniej o niej nie slyszalam, a zachwlane Medela Calma i Dr Brown's zawiodly po calej linii.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dzielna jesteś!

Gosiak trzymał kciuki za wasze basenowe przygody! Czekam na relacje

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3023 3024 3025 3026 3027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ