Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się tak zastanawiam, może to głupie ale nie wiem. Jak to jest z okresem przy karmieniu piersią? Bo ja też bym się chciała starać o rodzeństwo pod koniec roku, bo też do pracy nie mogę wrócić, ale nie chciałabym przerywać karmienia piersią ale skoro nie mam okresu to chyba musiałabym przerwać kp żeby mi ta płodność wróciła i cykle, chyba że się do tego czasu coś jeszcze zmieni.
Jak to jest i od czego to zależy że jedne dziewczyny kp i miesiączkują a inne nie? -
Niki, to jest kwestia indywidualna, można zajść w ciążę przy KP nawet jak się nie miesiączkuje. Dlatego lekarze zawsze przestrzegają, że KP nie jest metodą antykoncepcyjną. Pewnie najlepiej iść do ginekologa i sprawdzić czy się ma cykle płodne przed rozpoczęciem starań. Ja też się trochę obawiam, że będę musiała przestać KP a bardzo bym chciała dłużej...
Warto poczytać: http://dziecisawazne.pl/czy-mozna-zajsc-w-ciaze-podczas-karmienia-piersia/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 20:43
-
Jutro na 8:30 basen, trzymajcie kciuki, mam trochę pietra! Tata z nią idzie, ja tylko jadę, bo trzeba wziąć "dużo jedzenia, bo dzieci po basenie są głodne".
Stokrota :), Lara 82, Bietka, LadyDi, angelcia, asia888, niki640, mala_mi1982, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychyba za szybko się pochwaliłam z tą laktacją. Generalnie dzisiaj było nieżle ale gorzej niz wczoraj. Miałam karmic o 19 ale pokarmu było mało. Mały possał chwilkę ale jak nie leciało od razu to zaczęły się dzikie wrzaski. Jak tylko sie uspokoił to próbowałam go przystawić ponownie ale każda próba przystawienia kończyła się wrzaskiem. Nawet nie brał cyca do ust - od razu wrzask. Próbowałam z mama nakarmić go sztucznym ale bez szans. NIe chce ssac buteli (mam lovi i medela calma). Udało mi się w końcu go nakarmić o 21 cyckami. Pokarm się zebrał i sie najadł.
Bardzo chciałam karmić przynajmniej do 6 miesiąca, ale po dzisiajszej akcji mam dosyć. Wykańcza mnie to psychicznie. Powoli przestawiam sie niestety na butelkę. Jak cycki będa miały mleko to ok a jak nie to trudno....... teraz będa go przyzwyczajała do innego smoczka i smaku mleka
Z okresem nie ma reguły - u niektórych okres pojawia sie dopiero jak zakończą kp a u innych po 6tyg od porodu. U mnie minęły 3 miesiące i dostałam pierwszy okres. -
*Sylwia wrote:chyba za szybko się pochwaliłam z tą laktacją. Generalnie dzisiaj było nieżle ale gorzej niz wczoraj. Miałam karmic o 19 ale pokarmu było mało. Mały possał chwilkę ale jak nie leciało od razu to zaczęły się dzikie wrzaski. Jak tylko sie uspokoił to próbowałam go przystawić ponownie ale każda próba przystawienia kończyła się wrzaskiem. Nawet nie brał cyca do ust - od razu wrzask. Próbowałam z mama nakarmić go sztucznym ale bez szans. NIe chce ssac buteli (mam lovi i medela calma). Udało mi się w końcu go nakarmić o 21 cyckami. Pokarm się zebrał i sie najadł.
Bardzo chciałam karmić przynajmniej do 6 miesiąca, ale po dzisiajszej akcji mam dosyć. Wykańcza mnie to psychicznie. Powoli przestawiam sie niestety na butelkę. Jak cycki będa miały mleko to ok a jak nie to trudno....... teraz będa go przyzwyczajała do innego smoczka i smaku mleka
Z okresem nie ma reguły - u niektórych okres pojawia sie dopiero jak zakończą kp a u innych po 6tyg od porodu. U mnie minęły 3 miesiące i dostałam pierwszy okres.
Sylwia jedziemy na tym samym wozku :[ Co do butelki, moja corka wlasnie z butelki bardzo lubi, ale tez miala z poczatku problemy. Medela Calma totalna porazka. Poszukaj butelki como tomo - jest silikonowa, miekka, ma szeroki smoczek, anatomicznie przypomina piers i Luna z niej je jak z piersi tj. robi naturalne przerwy w jedzeniu itp.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
Sue to zycze Ci zeby marzenie sie spelnilo
Gosiak joga pilates relaksacyjna muzyka, bajka tak pracowac
relax i odstresowanie w pracy, cos niesamowitego! I jeszcze zeby sauna byla do tego
jak mieszkalam w Polsce chodzilam na fitness a potem relax w saunie i grocie solnej, cos pieknego. Fajnie by bylo w takim miejscu pracowac i korzystac codziennie
Bella trzymaj sie, nie daj sie, kazda z nas ma takie gorsze dni, nic sie nie poradzi trzeba przetrwac
Sue, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Mala mi ja bym chyba delikatnie zwrocila uwage tej sasiadce od wisiadla, duzo ludzi nie ma pojecia ze to jest szkodliwe dla kregoslupa
Gosiak kciuki
Ja jutro mam wizyte tesciowej uh, dla mnie te wizyty to duzy stres, oby juz miec to szybciej z glowy!Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny