WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj burzowo że aż net odcinało ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak trzymał kciuki za wasze basenowe przygody! Czekam na relacje
    Dzięki!
    My już od 5 na nogach, od 6:15 mała ma drzemkę, jak wstanie przebieranie, karmienie i jedziemy...
    To olbrzymie wyzwanie, żeby to wszystko tak zgrać, żeby była i wyspana i najedzona...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Mala mi ja bym chyba delikatnie zwrocila uwage tej sasiadce od wisiadla, duzo ludzi nie ma pojecia ze to jest szkodliwe dla kregoslupa

Ja bardzo delikatnie zwróciłam uwagę swojej dobrej kolezance, która takiego wisiadla uzywa. Wytlumaczylam co i jak i artykuł pokazalam to co mi odpowiedziała? Ze swoje pierwsze dziecko też w nim nosiła i jest wszystko ok więc teraz też nosi. No i że chce ją wpedzic w poczucie winy. Także nie wiem co lepsze: przemilczec sprawę czy zwrócić uwagę. Jak człowiek ma swoje rację i jest uparty to nie przekonasz choćby nie wiem co.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja też trzymam kciuki! Sama z chęcią bym się wybrała ale nie wiem czemu się boję tego całego sajgonu po basenie z karmieniem, przebieraniem itd. Nie wiem czemu bo jestem dosc odwazna osoba, ale jakos tak mam :p Koniecznie daj znać co i jak.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja też mam problemy z pisaniem postów na tel. Nie dość że słownik mi wyrazy tak poprawia że czasem Sama nie wiem o co mi chodzilo, to jeszcze czasami zamiast wyślij kliknie mi się anuluj :/

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lady, moj telefon jest prawdziwym indywidualistą, czasami lepiej wie, co chciałam napisać :)

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to masz fajnie jak wyprzedza Twoje mysli. Mój mi utrudnia życie niestety :p

Sue lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, jak wrócisz to koniecznie zdaj relacje!!

U mnie wczoraj była sąsiadka, której wnuk tydzien temu był w szpitalu chory na rotawirusy. Oczywiscie powiedziała mi to, trzymając moje dziecko na rękach. Nosz kurwa! Ludzie wyobraźni nie maja za grosz!

• bella84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja jak karmilam poersia to dawalam z medela calma i w sumie dlugo bylo super ale z czasem ( po ok 2,5 msc) zaczela sie mega rzucac przy niej i karmienie to byla straszna udreka bo zachowywala sie jak dzikus, pisalam tu chyba nawet o tym ze nie dosc ze zjada malo to jeszcze sie strasznie wije.. I zmienilam na dr browns i te mi pasuja:) mala z nich dobrze je , choc miewa momenty ze sie rzuca ale to raczej wynika z tego ze ma ochote przerwac jedzenie by sobie pogadac albo pogapic sie w tv albo ogolnie cos ja wytraci... Ale ogolnie ladnie mi z nich je.. Kolezanka tez ich uzywa a uzywala z 4 rodzajow - avent tomee tipee i cos jeszcze i mowila ze te najfajniejsze... Wiec ja je polecam.. Ale wiadomo kazde dziecko inne jest wiec nie wiadomo co Twojemu podpasuje :)
    Co do rzucania przy cycku moze ma skok i dlatego sie rzuca? Moze to wcale nie jest zwiazane z iloscia mleka? Laktator tez nie jest miarodajny co domtego ile masz pokarmu.. Bylas u doradcy laktacyjnego? Jakby co ja napewno polecam poradnie laktacyjna w szpitalu na zaspie.. Babeczka jest fantastyczna bylam u niej jak konczylam karmienie i po godzinie rozmowy zalowalam strasznie ze nie trafilam do niej jak walczylam o kp, jak walczylam o kp korzystalam z doradczyni laktacyjnej -Iwona Guć i NIE POLECAM w zadnym razie...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi jak wygladaja te wisiadla bo ja ciemna jestem
    a ma mi siostra dac nosidelko i nie wiem czy dobre bedzie

nadrobilam ale juz zapomnialam co mialam pisac:)

ja kiedys bylam instruktorem spiningu (rowerki)

wczoraj mialam gosci troche posiedzili i sie nie wyspalam
    babcie normalnie przechodzily same sibie, kazda wie najlepiej co mojemu dziekcu trzeba i dlaczego placze.....myslalam ze oszaleje ale zachowalam spokoj

zaraz wam podam przepisy ciast jakie zrobilam, mam od Derii:)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unmnie znowu cycek wardy w jednyn miejscu i biala kropka. Naklulam to polecialo ale maly musi jeszcze siagnac a nie chce jesc. Jak go klade to wrzeszczy. Bawi sie teraz na macie stonoga na sznurowce;)

Gosiak czekamy na relacje. Ja to nie pojde na basen z takim cialem! Nie nie a tato tez nie:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zapislam nas na zajecia niemowlakow w Tychach na basen
    10 zajec od wrzesnia

gosiak daj znac jak bylo
    Asia masz wiadomosc

Gosiak, asia888 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj plakal nad ranem i sie prezyl- chyba go bolal brzuszek.

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi moze ja tez nie bede jesc slodyczy od 1.06 hmmm
    ostatnio nie zlecialo mi nic mimo ze biegam

LadyDi lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasto z jablkami:
    składniki na ciasto:
    4 jajka,1 margaryna,1szkl maki tortowej,1 szkl maki ziemniaczanej,2 łyzeczki proszku do pieczenia
    Budyń:
    3 budynie(toffi,karmel lub śmietanka),1 litr mleka, pół szkl cukru
    oraz 1.5 kg jabłe
    Jabłka zetrzeć na grubych oczkach i obsmazyc na patelni,żeby pusciły sok(wysmazyć)
    Margarynę z żółtkami i 1 szkl cukru utrzeć. Powoli dodawać makę i proszek(ja przesiewam) i wymieszać.Ubić pianę z białek i mieszać delikatnie w ciasto.Włączyc piekarnik na 180st.
    Ugotować budyń(wg przepisu),ja dodaję cukier do mleka
    3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę,rozłożyć jabłka (dobrze byłoby,gdyby były chłodne,nie ciepłe),zalać gorącym budyniem i na to resztę ciasta(tę resztę nakładam łyżką,którą moczę w gorącej wodzie,bo ciasto lepiej się rozprowadza),wyrównać
    iec ok 50 min
    po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub ozdobić bitą śmietaną

ptasie mleczko:
    składniki:
    600 ml smietanki 30%,3 łyzki cukru pudru,1 galaretka zielona,1 czerwona,1 zolta(ale mozesz dac jakie chcesz,byleby kolory rozne)) no i 1 zólta na góre(najlepiej sie prezentuje,owoce(ja lubie banana to 2 szt)
    kazda z galaretek rozpuscic w 200ml wody i dac do ostygniecia. 200 ml smietanki ubic na sztywno z 1 łyzka cukru pudru. gdy smietana bedzie ubita wlac do niej ostudzona galaretke (poeoli)i delikatnie mieszac mikserem razem, mase wylac albo na sAMA tortownice,albo jak lubisz na kupne biszkopty lub upieczony biszkopt(lepsze są kupne biszkopty okrągłe).dac do lodowki na schłodzenie masy.tak samo zrobic z czerwona i zolta galaretka(po 200ml smietanki ubic z lyzka cukru,dodac ostudzona galaretke i zmiksowac razem,wylac na mase) po9 kazdej masie wylanej,ciut schłodzic. na sam koniec na mase dodac pokrojone banany w plasterki i zalac zolta galaretką tężejaca,schowac do lodowki

(Derii)

LadyDi lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a penelope robi szybsza wersje z jablami:
    Jabłka 1,5 kg w kostkę udusić ze szklanka wody i szklanka cukru, jak zmiekna to dodać 2,5 budyniu waniliowego wmieszanefo z 3/4 szklanki wody, chwile pomieszac na ogniu, wylać na biszkopt. Po wystygnieciu ubić 600 ml smietany kremowieki i dać na wierzch, posypać wiorkami i czekoadowa jakaś posypka. Proste i pyszne

jest pyyychaaa:)

ide do maluszka bo sie budzi z drzemki

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg tak! Zapraszam! Będzie mi raźniej :) ja biegać nie mam kiedy Ale brzuszki będę robić. Mała na mate poloze, siebie obok i mała będzie miała zainteresowanie co ta matka wyczynia. :p ja muszę się wziąć bo mam 10 na + non stop a zrzucić bym chciała 15kg.

Słoneczna jak to nakułaś?! :O matko boska :O

megg lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam dziś Adulcowi do mleka lyzeczke kaszki jabłkowej - może zasmakuje? :) Mam sasiadke dietetyczke niemowleca wiec może słusznie mi dopowiada, aby sprobowac.

megg lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po, ale czad!!!!
    W ostatniej chwili przed wyjsciem wzielam stroj, zeby wejsc na przestrzen basenowa i na nich popatrzec a okazalo sie, ze pierwsze kilka lekcji zalecaja z mama. Bo dziecko inaczej czuje mame i tate, emocje, itp. Wiec bylismy w basenie w trojke. Swietny instruktor - z rewelacyjnym podejsciem do dzieci. Jak na pierwszy raz, super, bo Janeczka raz pod koniec sie troche skrzywila a poza tym byla wniebowzieta, byly kolorowe pileczki, kaczuszki, ale najbardziej smiala sie do innych dzieci :) zaraz po zajeciach zjadla i padla :)

Lara 82, LadyDi, megg, Bietka, mala_mi1982, Pia Gizela, Sue, marcela29, asia888, dorocia2324, Laurka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ze ja żyje w takiej dziurze ze nie ma takich zajęć :-(

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3024 3025 3026 3027 3028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ