Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dzisja na USG i będziemy mieli synka.Myślałam,że jest za wczesnie,żeby zobaczyć płec ale w 3D bylo widac gołym okiem,że są jajka.Na filmiku też widać.Mam nadzieje,że będzie działał.
www.youtube.com/embed/STUppjbwTfAWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 17:41
truskawkax25, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Bietka, Penelope, przedszkolanka:), juska19, Fedra, Sue, LadyMK, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
maja35 wrote:Byłam dzisja na USG i będziemy mieli synka.Myślałam,że jest za wczesnie,żeby zobaczyć płec ale w 3D bylo widac gołym okiem,że są jajka.Na filmiku też widać.Mam nadzieje,że będzie działał.
www.youtube.com/embed/STUppjbwTfA
ale szczęściara!!!!!!! gratuluje!!!!
ile zaplacilas za takie USG?
a objawy też mialas na chlopca? -
Kurcze u mnie nic nie widac, musialabym brzuch specjalnie wypiac, zeby udawac ciazowy.
Rety maja35! W 12. tygodniu zobaczyliscie plec? Dzidzia sie chyba musiala ladnie wyeksponowac? :> To ja zyje nadal w nieswiadomosci i przeswiadczeniu, ze jak pojdziemy we wtorek na pierwsze USG, to nie ma szans poznania plci, wiec jestesmy "bezpieczni". Bo postanowilismy, ze nie chcemy wiedziec do samego konca.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja USG robilam w Norwegii to ceny sa inne.W przeliczeniu na Polskie to 500zl.
W Polsce i tak jest jednak lepiej bo robią czesciej USG a tu nie prywatnie tylko 1 albo 2 no i w polsce robią badania przezierności karkowej i badania genetyczne a tutaj nic a bardzo bym chciala,bo mam juz 36 lat. -
Trochę się wstydziłam, bo Wy takie szczuplutkie, a ja z dużą nadwagą, ale co mi tam wklejam zdjęcia swojego brzuszka. Duży jest, oj duży...
maja35, Januszkowa, Bietka, przedszkolanka:), Asiaa1201, Fedra, Sue, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Ja też się zdziwiłam,że było widać płeć,bo we wczesniejszej ciązy zobaczyliśmy dopiero w 16 tyg ale było to zwykłe usg.Na filmiku jak sie dobrze pzryjżycie,to tez widac ptaszka jak rozłożył nóżki a jak jest bokiem,to wystają jajeczka
-
maja35 wrote:Ja też się zdziwiłam,że było widać płeć,bo we wczesniejszej ciązy zobaczyliśmy dopiero w 16 tyg ale było to zwykłe usg.Na filmiku jak sie dobrze pzryjżycie,to tez widac ptaszka jak rozłożył nóżki a jak jest bokiem,to wystają jajeczka
ja widzialam, zazdroszcze!! my mamy tu w Gdansku jednego lekarza co podobno sie co do płci nigdy nie myli i ma jedno z najlepszych USG w trojmiescie ale wizyta kosztuje 260zl wiec troche duzo a pewnosci nigdy nie ma na sto procent !
MistrzyniWKochamCieMisiu jak chcesz zobaczyc nadwage to poogladaj program z amerykankami -
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Trochę się wstydziłam, bo Wy takie szczuplutkie, a ja z dużą nadwagą, ale co mi tam wklejam zdjęcia swojego brzuszka. Duży jest, oj duży...
E tam wcale nie taki duży jak na blizniaków. Ja z blizniakami w 4 miesiace przytyłam 6 kg i miałam duży brzuch a teraz z jednym przez 3 miesiace przytylam nie cale 1.5 kg. -
Maja - faktycznie coś tam dyndało między nóżkami - gratuluję
Vel - mam BMI 29 więc to jeszcze nadwaga, od 30tki jest już otyłość, ale pewnie jeszcze moment i wejdę w nią pełną parą (choć nie wiem czy w ciąży się liczy). W każdym razie obiecałam sobie, że po porodzie wezmę się za siebie i zgubię nadprogramowe kilogramy.
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Maja - faktycznie coś tam dyndało między nóżkami - gratuluję
Vel - mam BMI 29 więc to jeszcze nadwaga, od 30tki jest już otyłość, ale pewnie jeszcze moment i wejdę w nią pełną parą (choć nie wiem czy w ciąży się liczy). W każdym razie obiecałam sobie, że po porodzie wezmę się za siebie i zgubię nadprogramowe kilogramy.
Ale jestes w ciazy z blizniakami wiec to zupelnie inna para kaloszy chyba
nie wygladasz na otyłość
patrzcie co znalazlam
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/rumia-30-sierpnia/#more-2209
szczegolnie Gosiak, bella
ale super
USG 4d za free
profesionalna sesja zdjeciowa też
i jeszcze jakieś warsztaty !
ja normalnie o 7 albo 8 rano wsiadam w SKMke, jade do rumii i koczuje od otwarcia tego centrum do 11 żeby sie dostać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 18:49
MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
maja35 wrote:Ja też się zdziwiłam,że było widać płeć,bo we wczesniejszej ciązy zobaczyliśmy dopiero w 16 tyg ale było to zwykłe usg.Na filmiku jak sie dobrze pzryjżycie,to tez widac ptaszka jak rozłożył nóżki a jak jest bokiem,to wystają jajeczka
Ja nie wiem jakie bedzie to nasze USG. Jak na razie jestem zalamana tutejsza opieka zdrowotna (NY). Zadzwonilam do gina w 3. tyg. ciazy i czekalismy 2 miesiace na pierwsza wizyte, na ktorej pielegniarka ze slowami "No co tam? Okres Ci sie spoznia?" zrobila mi test z moczu! Mialam jej ochote powiedziec, ze jest tepa dzida, bo okres to mi sie spoznil 2 miesiace wczesniej, ale coz...Kolejny miesiac czekalismy, zeby zobaczyc lekarza. Tez niczego sie od niej nie dowiedzialam i poza wymazem nic mi nie zrobila. Ponoc na tej wizycie bedzie USG oraz to badanie przeziernosci karkowej. Oby wszystko bylo dobrze, bo mnie to czekanie w niewiedzy psychicznie wyczerpuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 18:59
juska19 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Vel wrote:ja widzialam, zazdroszcze!! my mamy tu w Gdansku jednego lekarza co podobno sie co do płci nigdy nie myli i ma jedno z najlepszych USG w trojmiescie ale wizyta kosztuje 260zl wiec troche duzo a pewnosci nigdy nie ma na sto procent !
-
http://www.doering-usg.pl/ceny.html
dariusz doering, przyjmuje na grunwaldzkiej, tam kawalek za manhattanem w strone jantaru
juz na nie jednym forum i na nie jednej stronie dziewczyny pisaly, ze ma zasade ze jak sie pomyli to stawia koniak a są nawet tematy "dr doering nigdy sie nie myli"
ja jednak pojade za darmo do rumii na 4d za 3 tygodnie bedzie poczatek 18 tygodnia akurat ! i 260zl zaoszczedzone ^^ i piekne zdjecia dziudziulki i brzuszka za darmo na pamiatkeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:23
-
nom super sprawa
i akurat Nam pasuje czasowo bo ciąża odpowiednio stara żeby było wszystko super widac
i pewnie można sie dowiedziec wielu ciekawostek
ogolnie oni po calej polsce jezdzili, ja na nich czekalam juz w maju bo wyczytalam, ze maja byc pod koniec czerwca w Auchanie w Gdansku, a potem sie okazalo... że to jest wpis z roku 2013 ! tak sie zawiodłam a dzis znowu wpisalam "darmowe 4d" i w tym roku tez robia ta akcje i jezdza po polsce i dobrze, ze dzis zerknelam bo akurat ostatni termin tej akcji teraz jest 30.08 i wlasnie w Rumii
chociaz jakby bylo w bydgoszczy albo w toruniu albo gdzies w okolicy pewnie i tak byl wsiadla w pociag albo polski bus i pojechala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:31
-
Hej!
Nie udzielalam sie ostatnio, ale Was podczytywalam na biezaco. Gratuluje wszystkim dziewczynom slubow, badan i brzuszkow szczesciary te co plec poznaly ja do 11 wrzesnia czekac musze.
Sloneczna, ja sie z mdlosciami mecze do dzis. Wymiotuje raz na 2-3 dni, tylko ze teraz pora juz nie ma znaczenia. Czasem jest to rano, a czasem nagly zryw w srodku dnia. Mam zachcianki, zrobie sobie to co mi sie chcialo, ugryze i przestaje mi to smakowac. Pic dalej nie mam co, takze martwie sie strasznie o to swoje dziecie do tego doszly jeszcze masakryczne bole w prawym posladku. To jest chyba ta slynna rwa kulszowa.
Co do kolezanek to juz nie raz sie przejechalam, ale nie tak jak teraz w ciazy. Tez mialam przyjaciolke - swoja kuzynke. Z mojego wieku jest wiec 24 lata sie znamy. I co? Ja jej z radosna nowina przybieglam a ta do mnie, ze to ona zamarzyla sobie ze to ona w naszej rodzinie pierwsza slub wezmie i dziecko bedzie miala. Stwierdzila ze jak to tak bez slubu i juz dzieciak (a sama wspolzyje bez slubu) i poinformowala mnie ze ten nasz "bachor" to eksperyment i ze ona by sie powaznie nad wszystkim zastanowila. Takze tak to cieszyla sie ze mna. Sie w domu poplakalam az, ale juz nie ze szczescia.
Dodatkowo jeszcze dzis odkrylam, ze sie nabawilam infekcji durnej czy to nie moze byc chociaz przez chwile bez jakis "przygod"?
Jak widzicie u mnie same narzekania i nieprzyjemnosci, dlatego za bardzo sie nie udzielam. Ciesze sie Waszym szczesciem. No i dobranoc wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 00:05
cath, Januszkowa lubią tę wiadomość