X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisja na USG i będziemy mieli synka.Myślałam,że jest za wczesnie,żeby zobaczyć płec ale w 3D bylo widac gołym okiem,że są jajka.Na filmiku też widać.Mam nadzieje,że będzie działał.

www.youtube.com/embed/STUppjbwTfA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 17:41

truskawkax25, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Bietka, Penelope, przedszkolanka:), juska19, Fedra, Sue, LadyMK, Sewerynka lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Byłam dzisja na USG i będziemy mieli synka.Myślałam,że jest za wczesnie,żeby zobaczyć płec ale w 3D bylo widac gołym okiem,że są jajka.Na filmiku też widać.Mam nadzieje,że będzie działał.

www.youtube.com/embed/STUppjbwTfA

ale szczęściara!!!!!!! gratuluje!!!!

ile zaplacilas za takie USG?

a objawy też mialas na chlopca? :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie nic nie widac, musialabym brzuch specjalnie wypiac, zeby udawac ciazowy.

Rety maja35! W 12. tygodniu zobaczyliscie plec? Dzidzia sie chyba musiala ladnie wyeksponowac? :> To ja zyje nadal w nieswiadomosci i przeswiadczeniu, ze jak pojdziemy we wtorek na pierwsze USG, to nie ma szans poznania plci, wiec jestesmy "bezpieczni". Bo postanowilismy, ze nie chcemy wiedziec do samego konca.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • maja35 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja USG robilam w Norwegii to ceny sa inne.W przeliczeniu na Polskie to 500zl.
    W Polsce i tak jest jednak lepiej bo robią czesciej USG a tu nie prywatnie tylko 1 albo 2 no i w polsce robią badania przezierności karkowej i badania genetyczne a tutaj nic a bardzo bym chciala,bo mam juz 36 lat.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się wstydziłam, bo Wy takie szczuplutkie, a ja z dużą nadwagą, ale co mi tam :D :) wklejam zdjęcia swojego brzuszka. Duży jest, oj duży...

30u8tnk.jpg

maja35, Januszkowa, Bietka, przedszkolanka:), Asiaa1201, Fedra, Sue, Sewerynka lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zdziwiłam,że było widać płeć,bo we wczesniejszej ciązy zobaczyliśmy dopiero w 16 tyg ale było to zwykłe usg.Na filmiku jak sie dobrze pzryjżycie,to tez widac ptaszka jak rozłożył nóżki a jak jest bokiem,to wystają jajeczka :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Ja też się zdziwiłam,że było widać płeć,bo we wczesniejszej ciązy zobaczyliśmy dopiero w 16 tyg ale było to zwykłe usg.Na filmiku jak sie dobrze pzryjżycie,to tez widac ptaszka jak rozłożył nóżki a jak jest bokiem,to wystają jajeczka :-)

ja widzialam, zazdroszcze!! my mamy tu w Gdansku jednego lekarza co podobno sie co do płci nigdy nie myli i ma jedno z najlepszych USG w trojmiescie ale wizyta kosztuje 260zl wiec troche duzo a pewnosci nigdy nie ma na sto procent !

MistrzyniWKochamCieMisiu :D jak chcesz zobaczyc nadwage to poogladaj program z amerykankami :D :D

zjk3p18.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Trochę się wstydziłam, bo Wy takie szczuplutkie, a ja z dużą nadwagą, ale co mi tam :D :) wklejam zdjęcia swojego brzuszka. Duży jest, oj duży...

E tam wcale nie taki duży jak na blizniaków. Ja z blizniakami w 4 miesiace przytyłam 6 kg i miałam duży brzuch a teraz z jednym przez 3 miesiace przytylam nie cale 1.5 kg.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja - faktycznie coś tam dyndało między nóżkami - gratuluję :)

Vel - mam BMI 29 :/ więc to jeszcze nadwaga, od 30tki jest już otyłość, ale pewnie jeszcze moment i wejdę w nią pełną parą (choć nie wiem czy w ciąży się liczy). W każdym razie obiecałam sobie, że po porodzie wezmę się za siebie i zgubię nadprogramowe kilogramy. :)

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Maja - faktycznie coś tam dyndało między nóżkami - gratuluję :)

Vel - mam BMI 29 :/ więc to jeszcze nadwaga, od 30tki jest już otyłość, ale pewnie jeszcze moment i wejdę w nią pełną parą (choć nie wiem czy w ciąży się liczy). W każdym razie obiecałam sobie, że po porodzie wezmę się za siebie i zgubię nadprogramowe kilogramy. :)

Ale jestes w ciazy z blizniakami wiec to zupelnie inna para kaloszy chyba :)
    nie wygladasz na otyłość :)

patrzcie co znalazlam :)
    http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/rumia-30-sierpnia/#more-2209

szczegolnie Gosiak, bella :)

ale super :)

USG 4d za free
    profesionalna sesja zdjeciowa też
    i jeszcze jakieś warsztaty !

ja normalnie o 7 albo 8 rano wsiadam w SKMke, jade do rumii i koczuje od otwarcia tego centrum do 11 żeby sie dostać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 18:49

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:

Ja nie wiem jakie bedzie to nasze USG. Jak na razie jestem zalamana tutejsza opieka zdrowotna (NY). Zadzwonilam do gina w 3. tyg. ciazy i czekalismy 2 miesiace na pierwsza wizyte, na ktorej pielegniarka ze slowami "No co tam? Okres Ci sie spoznia?" zrobila mi test z moczu! Mialam jej ochote powiedziec, ze jest tepa dzida, bo okres to mi sie spoznil 2 miesiace wczesniej, ale coz...Kolejny miesiac czekalismy, zeby zobaczyc lekarza. Tez niczego sie od niej nie dowiedzialam i poza wymazem nic mi nie zrobila. Ponoc na tej wizycie bedzie USG oraz to badanie przeziernosci karkowej. Oby wszystko bylo dobrze, bo mnie to czekanie w niewiedzy psychicznie wyczerpuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 18:59

juska19 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ja widzialam, zazdroszcze!! my mamy tu w Gdansku jednego lekarza co podobno sie co do płci nigdy nie myli i ma jedno z najlepszych USG w trojmiescie ale wizyta kosztuje 260zl wiec troche duzo a pewnosci nigdy nie ma na sto procent !
    A jaki to lekarz?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.doering-usg.pl/ceny.html

dariusz doering, przyjmuje na grunwaldzkiej, tam kawalek za manhattanem w strone jantaru

juz na nie jednym forum i na nie jednej stronie dziewczyny pisaly, ze ma zasade ze jak sie pomyli to stawia koniak a są nawet tematy "dr doering nigdy sie nie myli"

ja jednak pojade za darmo do rumii na 4d :D za 3 tygodnie bedzie poczatek 18 tygodnia akurat ! i 260zl zaoszczedzone ^^ i piekne zdjecia dziudziulki i brzuszka za darmo na pamiatke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:23

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, dzięki, ja na to USG chyba bym się przejechała :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom super sprawa :)

i akurat Nam pasuje czasowo bo ciąża odpowiednio stara żeby było wszystko super widac :)

i pewnie można sie dowiedziec wielu ciekawostek :)

ogolnie oni po calej polsce jezdzili, ja na nich czekalam juz w maju bo wyczytalam, ze maja byc pod koniec czerwca w Auchanie w Gdansku, a potem sie okazalo... że to jest wpis z roku 2013 ! tak sie zawiodłam :( a dzis znowu wpisalam "darmowe 4d" i w tym roku tez robia ta akcje i jezdza po polsce i dobrze, ze dzis zerknelam bo akurat ostatni termin tej akcji teraz jest 30.08 i wlasnie w Rumii :)

chociaz jakby bylo w bydgoszczy albo w toruniu albo gdzies w okolicy pewnie i tak byl wsiadla w pociag albo polski bus i pojechala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 19:31

zjk3p18.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam wysokie bmi :/ do tego stopnia ze babka w szpitalu powiedziala ze waze wiecej niz powinnam i w 25 tygodniu mam isc do niej na glukoze :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a gdzie mieszkasz ??

relge6yd0kju1g7d.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po weselichu i po poprawinach, mam opuchnięte nogi i nie mam siły, ale wesele pierwsza klasa

Gosiak, Januszkowa, juska19, Fedra, cath lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia 1201 to super ze weselicho udane a nogi na noc poloz do gory podobno pomaga :)

cath lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie udzielalam sie ostatnio, ale Was podczytywalam na biezaco. Gratuluje wszystkim dziewczynom slubow, badan i brzuszkow :) szczesciary te co plec poznaly ;) ja do 11 wrzesnia czekac musze.

Sloneczna, ja sie z mdlosciami mecze do dzis. Wymiotuje raz na 2-3 dni, tylko ze teraz pora juz nie ma znaczenia. Czasem jest to rano, a czasem nagly zryw w srodku dnia. Mam zachcianki, zrobie sobie to co mi sie chcialo, ugryze i przestaje mi to smakowac. Pic dalej nie mam co, takze martwie sie strasznie o to swoje dziecie :( do tego doszly jeszcze masakryczne bole w prawym posladku. To jest chyba ta slynna rwa kulszowa.

Co do kolezanek to juz nie raz sie przejechalam, ale nie tak jak teraz w ciazy. Tez mialam przyjaciolke - swoja kuzynke. Z mojego wieku jest wiec 24 lata sie znamy. I co? Ja jej z radosna nowina przybieglam a ta do mnie, ze to ona zamarzyla sobie ze to ona w naszej rodzinie pierwsza slub wezmie i dziecko bedzie miala. Stwierdzila ze jak to tak bez slubu i juz dzieciak (a sama wspolzyje bez slubu) i poinformowala mnie ze ten nasz "bachor" to eksperyment i ze ona by sie powaznie nad wszystkim zastanowila. Takze tak to cieszyla sie ze mna. Sie w domu poplakalam az, ale juz nie ze szczescia.

Dodatkowo jeszcze dzis odkrylam, ze sie nabawilam infekcji durnej :/ czy to nie moze byc chociaz przez chwile bez jakis "przygod"?

Jak widzicie u mnie same narzekania i nieprzyjemnosci, dlatego za bardzo sie nie udzielam. Ciesze sie Waszym szczesciem. No i dobranoc wszystkim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 00:05

cath, Januszkowa lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ