X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

Bietka Ty juz w koncu wiesz? kiedy mialas ostatnie usg?

Vel wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. P. Dr powiedziała, ze coś widzi między nogami, ale nie chce jednoznacznie przesądzać, ze to chłopak. Następną wizytę kontrolną mam 5.09, wtedy już raczej powinnam wiedzieć, a jak nie to pod koniec września połówkowe( ale chyba zapiszę się na wcześniejszy termin bo to już będzie 23 tydz...). Co do płci do mi dr powiedziała, że w 16 tyg można ocenić z dużym prawdopodobieństwem, mi zabrakło tygodnia ;)

c7hyim7.png
  • anusia89 Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już wróciłam od fryzjera jestem bardzo zadowolona z fryzury :) :) teraz czekać ok 3h i szykowanie :)

megg, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zakupiłam poduszke w biedronce w promocji 23,99zł
    zobaczymy jak sie sprawdzi
    24uz69f.jpg

ps. Vel odkryłam błąd- mam 29 lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 13:03

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • anusia89 Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg muszę sobie zobaczyć taką poduszkę :) bo najlepiej mi się spało zawsze na brzuchu a tu nie można :(

megg lubi tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia811 wrote:
    Juska kciuki na poniedzialek sie przydadza :)
    Dziekuje obym mogla sie troche pobawic :)

Vel śliczny brzuszek a jaki spory :) :)

no wlasnie wyglada na spory ale to jest smieszne bo nigdy zdjecie nie wychodzi takie jak brzuch :) to bylo z bliska i specjalnie spodenki obnizylam i widac zaokraglone pod pepkiem i wydaje sie spory

a jak zaloze spodnie i koszulke to wyglada na plaski i malutki

Penelope tez chcialam polowkowe wpisac ale narazie nie znam dat ;) wiem, ze kilka z Was pisalo ale nie pamietam

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Penelope, a pijesz wode z cytryna tylko? Ja sie w miare dobrze czuje, ale taka wode pije czesto zamiast kawy czy herbaty. Mozesz pic na cieplo, lub mineralke z cytryna, to pomaga na mdlosci.

imbir pomaga podobno, w bio wayu jest woda imbirowa mniam mniam
    pewnie pomaga na mdlosci tez

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/objawy-ciazy/mdlosci-w-ciazy-jak-sobie-z-nimi-radzic,387_4183.html

Megg juz zmieniam :)

megg lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Vel wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. P. Dr powiedziała, ze coś widzi między nogami, ale nie chce jednoznacznie przesądzać, ze to chłopak. Następną wizytę kontrolną mam 5.09, wtedy już raczej powinnam wiedzieć, a jak nie to pod koniec września połówkowe( ale chyba zapiszę się na wcześniejszy termin bo to już będzie 23 tydz...). Co do płci do mi dr powiedziała, że w 16 tyg można ocenić z dużym prawdopodobieństwem, mi zabrakło tygodnia ;)

hmm ja mam wizyte 3 wrzesnia, na polowkowe mam dzwonic sie umowic ale bedzie w okolicy 22 wrzesnia

a teraz pojde na to usg do innego lekarza 14.08 to bedzie moj 15tydzien 2 dzien

ale pewnie bedzie miec jakies lipne to usg :/ bo ten gin u siebie nie ma w gabinecie a jak sie umawia na usg to bierze swoj sprzet jakis .. dziwne ... ciekawe jaki ma ten sprzet i jak to tak mozna przyniesc poprostu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 13:20

zjk3p18.png

• anusia89 Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel rozumiem,zdjęcie czasami oszukuje jak widać :P no ja rano mam malutki a jak coś zjem i to na wieczór to wtedy nagle robi się duży :D

• Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia89 wrote:
    Vel rozumiem,zdjęcie czasami oszukuje jak widać :P no ja rano mam malutki a jak coś zjem i to na wieczór to wtedy nagle robi się duży :D

jak robie zdjecie to wychodzi albo maly albo mega wielki :D zalezy jak sie telefon przystawi :D

chyba najlepiej jak ktos zrobi ;)

mi na wieczor to sie robi taki 7miesieczny :D

zjk3p18.png

• anusia89 Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel no chyba lepiej jak ktoś zrobi bo faktycznie jak sama patrzę to jest nie duży a na zdjęciu wychodzi większy :P no 7 miesięczny to już spory :D

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No imbir podobno tez pomaga, ja sobie kupilam imbirowa herbatke w zielarskim sklepie, ale tak intensywnie pachnie, ze jeszcze ani razu jej nie wypilam.

A mi brzuszek tez wybija na wieczor jak wiecej zjem. A rano tak jak dzisiaj mam mniejszy i ledwo cos widac, a to wlasnie w soboty rano robie sobie fotki, ale wg nich to mam maly wzrost brzuszka.

na9fxa5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znajoma która zajmuje się fotografowaniem i zastanawiam się nad taką fotka laczyona z kilku zdjęć jak rośnie brzuszek a na końcu z maluszkiem
    Nie wiem jeszcze ile sobie za to powie ale efekty są super jak oglądałam jej prace

A wy myślalyscie nad jakimiś sesjami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 14:06

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się strasznie ten filmik podoba zrobiony ze zdjęć:)

https://m.youtube.com/watch?v=WbLpTgTZGsg

też bym chciała taka pamiątkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 14:24

megg lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • anusia89 Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję zdjęcia jak będzie większy brzuszek :) z zrobi nam je fotogram który był u nas na ślubie :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam sobie folder gdzie wrzucam zdjęcia z każdego tyg. ale to tylko dla mnie i ewentualnie dzidziusia kiedyś jak urośnie:) Do sesji ciążowych jestem średnio nastawiona.
    Kilka znajomych wrzucało takie zdjęcia na FB.
    Ale zdj. USG na FB już nie potrafię zrozumieć:) Chyba się starzeje:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Ja wszystkiego co imbirowe mam już dość, bananów i cytryn też, tabletki brane od kilku tygodni też już nic, zaczynam mieć obawy że będę jedną z tych którym mdłości będą towarzyszyć całą ciążę. Ostatnio na zupach jechałam i też mam już dość. Jedyne na co nie mam odruchu wymiotnego to na frytki, ale nie pozwalam sobie. Tzn, dziś robię wyjątek. Zagłodzę to dziecko jak tak tak dalej pójdzie.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady. Ja wszystkiego co imbirowe mam już dość, bananów i cytryn też, tabletki brane od kilku tygodni też już nic, zaczynam mieć obawy że będę jedną z tych którym mdłości będą towarzyszyć całą ciążę. Ostatnio na zupach jechałam i też mam już dość. Jedyne na co nie mam odruchu wymiotnego to na frytki, ale nie pozwalam sobie. Tzn, dziś robię wyjątek. Zagłodzę to dziecko jak tak tak dalej pójdzie.

to może kup sobie te opaski na nadgarstki na mdłości ?

zjk3p18.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczynki :)
    ale piszecie szybko :)

co do przyjaciółke, to czesto można sie tak przejechać niestety, wtedy widać czy to przyjazn :)

ale macie fajowe brzuszki :)

no to ja pokazuje swój :)

http://wrzucaj.net/images/2014/08/09/105967508154711484870641400736517o.jpg

lula88, przedszkolanka:), truskawkax25, Bietka, juska19, kasia_1988, MistrzyniWKochamCieMisiu, Katiś, Januszkowa, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • anusia89 Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek super brzuszek! :) :)

• Vel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html

wedlug tego kalendarza (to juz drugi) tez II trymestr liczy sie tydzien pozniej niz z belly czyli po ukonczonym 14 tygodniu ciazy

weszlam sobie oszacowac :) bo na tych prenatalnych na zdjeciu z usg wyszedl mi termin 3 luty (z miesiaczki mam 5luty) a mimo to babka wpisala 30 stycznia, a 30 stycznia nie moze wyjsc bo wtedy do zaplodnienia musialoby dojsc przed 10maja a wtedy nie bylo wspolzycia :) wiec niemozliwe :) wiem, ze dzidzia moze sie urodzic tydzien w tyl albo w przod i tez bedzie w terminie ale taki termin wyznaczony przez maszyne nie moze byc wczesniejszy niz 2 luty bo nie bylo w tym czasie seksu :P

a że z miesiaczki wychodzi mi 5luty a cykle mialam przez ostatnie kilka miesiecy nieregularne i 3 rozne maszyny do usg wyznaczyly mi 3 luty czyli cykl musial byc 26 dniowy to ja zdecydowanie nie bede styczniowka :) moja mama zawsze po terminie rodzila wiec i ja tak urodze :)

zjk3p18.png

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ