X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Laurka a gdzie mieszkasz ??
    Zaznaczylam w moim poscie w nawiasie ;) Stan NY.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :)
    Ja właśnie śniadanko jem i do pracy lecę :( A tak mi sie nie chce na dodatek u mnie znów zapowiada się upalnie .
    Miłej niedzieli kochane :*

Carola55, Januszkowa lubią tę wiadomość

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie spie.Kurde jak musze w tygodniu wstać do pracy to nie moge się obudzić a jak mam wolne to już od 7.00 nie śpie.Miłego dnia :-)

Dżulietta a ty pracujesz w niedziele? Niedziela powinna być dniem wolnym od pracy.Tak jest w norwegii.Nawet sklepy sa pozamykane chyba,ze pracuje się w szpitalu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Was to pocieszy, ale ja dziś wstałam o 5:40 :P
    Ale zapewne w ciągu dnia utnę sobie ze dwie drzemki :)
    Miłego dnia!

cath, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziś śniło, że maluch był już na świecie - w tym śnie nie było jasne czy to chłopiec czy dziewczynka, ale to było strasznie spokojne, cichutkie dziecko. Aż się dziwiliśmy - mam nadzieję, że to proroczy sen ;)

Fedra, cath lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej, tak ja mam hashimoto
    Sewerynka wrote:
    Olcia to Ty moze masz Hashimotto ??Wtedy chyba nie można przyjmować jodu i unikać morza itp.. :-) To by się wtedy zgadzało. Z tymi witaminami i napychaniem kasy koncernom farmaceutycznym to się zgadzam w 100% :-( Ale czego się nie zrobi dla dzidzi.. Mi kazał brać żelazo w tabletkach kiedy sam powiedział, że rzadko widzi tak idealne wyniki.. Ale każe to łykam dla dzidzi .

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Tak się zarzekałam, że nie kupię spodni ciążowych a wczoraj moja mama zaciągnęła mnie do H&M i mówi "chodź chociaz przymierzysz. Jak nie to nie. " Przymierzyłam jeansy jedne (bo w sumie tylko jedne mi się podobały) i legginsy. I co? I kupiłam :D Nie wyglądają tak źle. Wczoraj jak pojechaliśmy z M do Sewerynki to nałożyłam jeansy. I są super wygodnie i co najważniejsze ładnie eksponują brzusio <3 No ale stwierdzam, że i tak zaczne je nosić wrzesień/październik bo mi z góry guma spada troszke :D Ale nie są złe. :)

Gosiak, Januszkowa, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    ja wczoraj bylam na zakupach...ale nic nie kupilam. Nie sprawiają mi radości zakupy. W HMie widziałam na wyprzedaży po 30 i 60zł, ale średnie:P
    ogólnie w housie są spodnie takie wyższe na gumce jeansowe, ale koleżanka mnie pocieszyła i powiedziała, żebym teraz nie kupowała...bo za miesiąc będę większa;p ehh

wczoraj z nadmiernej aktywności i długiego siedzenia nocnego stwardniał mi brzuszek, aż się przestraszyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 10:26

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, bo one wcale źle nie wyglądają, można kupić różne fasony - ja mam jedne rurki, jedne proste, które sobie podwijam i mam rybaczki, jedne białe i jeszcze jedne takie ala alladyny ala pumpy ;) jedno jest pewno - są strasznie wygodne, a postronna osoba wcale nie widzi, że to ciążowki.

cath, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    hej dziewczyny:)
    ja wczoraj bylam na zakupach...ale nic nie kupilam. Nie sprawiają mi radości zakupy. W HMie widziałam na wyprzedaży po 30 i 60zł, ale średnie:P
    ogólnie w housie są spodnie takie wyższe na gumce jeansowe, ale koleżanka mnie pocieszyła i powiedziała, żebym teraz nie kupowała...bo za miesiąc będę większa;p ehh

w housie nie polecam nic kupowac :P ciuchy maja fajne, fajny krój i w ogóle ale z moich doświadczeń wynika, że tandeta i ze spodni schodzi kolor po kilku praniach i generalnie jakość do bani, chociaż jak to ma być ciażowe to w sumie nie musi być aż tak trwałe :) baleriny reklamowalam po tygodniu, cale sie rozkleily, dostalam drugie i tez sie rozklejaja :D kupilam torebke i rączka pęka :D o tyle dobrze że na wszystko 2lata gwarancji

za to w croppie mam ubrania naprawde i po 6lat i jest ok :) chociaż spodni żadnych stamtąd nie mam to nie porównam, dziwne w sumie bo LPP wykupiło i croppa i housa więc jakość powinna być teoretycznie ta sama...

ja nie kupuje ciążowych ciuchow :) w moje sie mieszcze nadal, ogolnie nosze rozmiar 34 albo 36 już teraz bardziej, mam ze 3 pary spodni 40 i mi spadaja z tyłka... narazie nie widze sensu, może na zime sie cos zaopatrze, w sumie wcale nie ma pewnosci że brzuch urośnie jakoś bardzo :)

cath lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Cath, bo one wcale źle nie wyglądają, można kupić różne fasony - ja mam jedne rurki, jedne proste, które sobie podwijam i mam rybaczki, jedne białe i jeszcze jedne takie ala alladyny ala pumpy ;) jedno jest pewno - są strasznie wygodne, a postronna osoba wcale nie widzi, że to ciążowki.
    Tu się zgodzę :D No ale wiesz broniłam się rękoma i nogami przed wejściem. No nie wyglądają jakoś zachęcająco na wieszakach a szczególnie ta guma :D Ogólnie zakochałam się w brzusiu :D Mój M nawet podsumował "zobacz odpowiednie spodnie i brzusio jaki piękny" <3 no ale niestety tylko jeden model mi się jeansów podobał takie ala rurki bo taki od zawsze noszę :) potem zdjęcie zrobię :)

LadyMK ja kupiłam rozmiar 40 :D gdzie zawsze tak 38 noszę bo mam tyłeczek odstający i niestety w mniejsze do uda się zmieszczę potem ne wciągnę :D i te są takie że są troszkę luźne. :) Więc myślę, ze długo w nich pochodzę :D a jak coś to kupię następne. :D i ja na wyprzedażach w H&M nigdy nic nie kupiłam :D Zawsze po regularnej cenie.
    Jeansy te ciążowe 100 zł a legginsy 40 :D więc super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 10:42

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie naszła wena kulinarna - zabieram się za aromatyczne kotleciki mielone wołowe pieczone w piekarniku :)

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziś mnie naszła wena kulinarna - zabieram się za aromatyczne kotleciki mielone wołowe pieczone w piekarniku :)
    Mmmm podrzuć mi troszkę :D My jak co niedzielę stołujemy się w restauracji :D Zazwyczaj wychodziło tak że po imprezie skacowani jeszcze troche pijani z niechęcią do jakiejkolwiek czynności ruszaliśmy zjeść coś poza domem. Od momentu jak jestem w ciąży to w niedziele tylko mój mąż niedomaga, ale nie rezygnujemy z niedzielnych obiadów na mieście. Dziś oczywiście też :D Facet Sewerynki tak go wczoraj załatwił :D

Gosiak, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka widze ze u Ciebie jest tak samo jak w irl z chodzeniem w ciazy :) czekanie dlugo na wizyty a pierwsza wygladala tak samo

Laurka lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:

LadyMK ja kupiłam rozmiar 40 :D gdzie zawsze tak 38 noszę bo mam tyłeczek odstający i niestety w mniejsze do uda się zmieszczę potem ne wciągnę :D i te są takie że są troszkę luźne. :) Więc myślę, ze długo w nich pochodzę :D a jak coś to kupię następne :)
    Ja też kupiłam rozmiar większe - są lekko luźniejsze w udach i mają spory zapas jeśli chodzi o wielkość brzucha - śmiem twierdzić, że posłużą mi do rozwiązania.

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja też kupiłam rozmiar większe - są lekko luźniejsze w udach i mają spory zapas jeśli chodzi o wielkość brzucha - śmiem twierdzić, że posłużą mi do rozwiązania.
    Tzn moje nie są jakoś strasznie luźne ale nie są dopasowane :D potem wam pokażę :)

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Tzn moje nie są jakoś strasznie luźne ale nie są dopasowane :D potem wam pokażę :)
    Dokładnie o to mi chodziło tylko źle to ujęłam ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi siostra upolowała w lumpie ciążowe spodnie H&M Mama, jedne bezowe, drugie czarne, krój taki jak lubie, czyli lekko rozszerzana nogawka, całe 15 zł za 2 pary, wygladaja jak nowe :) Rozmiar 40, póki co lekko przyduże i smiać mi sie chce z ich niskiego kroku, ale mysle ze jak bede miala wielki brzucho to beda idealne, za taka cene grzech bylo nie wziac. Nie maja takiego pełnego golfu po pachy, ale mysle ze i tak beda wygodne. Te czarne maja regulacje w srodku, sa po bokach 2 gumki ktore mozna sciagnac zapinajac je o guziki, pomysłowe ;)

Fedra lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam ostatnio w H&M i nic ciekawego dla ciężarnych nie wypatrzyłam ;) wogole u mnie jakiś taki dziwny ten sklep jest, wszędzie pełno towaru damskiego męskiego i dla dzieciaków, a H&M mama kolekcja na dziale dziecięcym na dosłownie 4 wieszakach!

cath, megg lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, ciuchów dla mam jest bardzo mało w porównaniu do całej reszty.

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ