X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też chyba w końcu kupię jakiś sensorek Stasiowi.

Ostatnio jestem mega zmęczona codziennie. Normalnie masakra jakaś. potrafię spać z młodym 2 h w dzień i mimo to padam na twarz.

c7hyim7.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak z reguly nie moge narzekac na mojego P. Ale czasem to ma swoje przekonanie i koniec. Na rekach mozna nosic ale chusta jest juz nie fajna. Musze po prostu zagryzc zeby i przeczekac. A artykul na pewno mu podloze pod nos i niech czyta.

Ja po skalpelu i kilkunastu brzuszkach :) No ale niedlugo wciagne galaretke z truskawkami ;)

Moj syn caly dzien spi. Mial moze 2-3godz aktywnosci i tyle. Mam nadzieje, ze noc przespi. Czekam jak wstanie to nakarmie go i do kapieli :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś tu karmi mieszanie, kp plus mm? Kiedy w takim wypadku najlepiej rozszerzać dietę?
    Ja chciałam blw ale mam coraz więcej wątpliwości. Do blw dziecko powinno siedzieć, a to się dzieje między siódmym a dziesiątym miesiącem życia, w takim razie czekać do tego czasu? No bo przecież blw w bujaczku się nie da... wyczytałam ze powinno się rozszerzać dietę od 6. ma, no to jak? Zacząć od papek a później blw, to chyba bez sensu?

Juz nie mówię o innych względach technicznych, że do blw codziennie trzeba gotować, a ja czasem nie mam kiedy sobie obiadu odgrzac... przy papkach można się ratować sloiczkami, albo wziąć je w podróż czy w gości. Bo tak to co, jedziemy do dziadków na obiad i mówimy ze babcia ma np ugotować brokuły? Zanim dojedziemy to już pewnie będą przetarte ;)

Może ktoś mi podpowie jak to powinno wyglądać, no chyba ze powinnam książkę kupić ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że przy BLW można czasem zrobić odstępstwo i w razie wojny podać słoiczek np... to chyba nie powinno zaburzyć BLW... ale też nie czytałam jeszcze książki.
    Myślałam, że dziecko siedzi już jak ma skończonych 6 miesięcy - no to widać jaka jestem niedouczona w temacie :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja tez tak myślałam, ale zapytałam wujka Google ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i przecież nigdzie nie każą rozszerzać diety dokładnie po skończonym 6. miesiącu - tylko jak dziecko jest gotowe - czyli siada i wyraźnie się jedzeniem interesuje.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, to mnie teraz zbiłaś z tropu - ja byłam przekonana, że jak na początku września będziemy lecieć do Hiszpanii, to mała już będzie siedzieć :P No i że będzie już jadła coś poza cycem - no nic, człowiek się uczy całe życie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A, no i przecież nigdzie nie każą rozszerzać diety dokładnie po skończonym 6. miesiącu - tylko jak dziecko jest gotowe - czyli siada i wyraźnie się jedzeniem interesuje.

Mój juz się interesuje, ostatnio jak ostentacyjnie jadłam banana, to mu aż język w buzi latał ;) No ale to dla mnie trochę za wcześnie, w połowie lipca mamy kolejne szczepienie, będzie po badaniach krwi i moczu to wtedy zapytam lekarza o zdanie.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Janeczka też bardzo się przygląda jak jemy i jest wyraźnie zainteresowana. No ale na bank będę czekać do co najmniej skończonego 6. miesiąca.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam czekać też do końca 6 miesiąca Ale dałam jej 3 razy już warzywo. I ewidentnie mała lepiej przesypia noce. Wczoraj najadala się marchewki a później jabłuszka i spała od 17 do 5:50. Nie obudzila się na jedzenie - karmilam ja na śpiocha. Dzisiaj brokulem się tak zajadala że szok.
    No a jak już usiądzie to będzie koniec z papkami a przy stole z nami usiądzie i będzie jadła to co my :) tylko właśnie ciekawe kiedy usiądzie...

megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korale - gryzaki: http://www.polkadotbaby.pl
    To ja mam taki gryzak bursztynowy - mój kolega robi specjalne - na specjalne tasiemce - i bursztyn jako jeden z niewielu rzeczy jonizuje ujemnie. Jeszcze rośliny i koty ;)
    Edit: chyba go już zacznę nosić na szyi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:35

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, a Ty karmisz piersią?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak tak ja kp. Bardzo chciałam czekać do końca tego 6 msc i mam w związku z tym trochę wyrzuty sumienia, że jej szkodze może?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak tak ja kp. Bardzo chciałam czekać do końca tego 6 msc i mam w związku z tym trochę wyrzuty sumienia, że jej szkodze może?
    Rozumiem. No ja się uzbrajam w cierpliwość i poczekam. Chociaż wiadomo, kusi trochę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladydi Zoja to duza dziewczynka i widac juz potrzebuje. Moj Franek tez ma niebawem jesc bo lekarz mowil ze duzy i zeby dac szybciej

LadyDi lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidze sie pakowac! Boje sie ze czegos zapomne

Przyszlo dzis nisidlo mei tai i jest super

Gosiak, dorocia2324, mala_mi1982, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj instrukcje dla tych mam, które zaczynają - może się przyda w wyborze produktów "na pierwszy ogień" http://dziecisawazne.pl/wprowadzanie-posilkow-stalych-do-diety-dziecka/

LadyDi, megg, Atakasobiejedna, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, super, że przyszło dziś!

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mam gryzaki od Polkadotbaby :)

Ja tez jestem ciekawa kiedy bedzieny rozszerzac diete. Mam plan po 6 mc ale czas pokaze.

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Gosiak, że mnie niezbyt to kusi, bo nie dość że mi się zepsuł blender i muszę wszystko przez sitko przecierac, bo słoiczkow nie tkne. To jeszcze nie mam gdzie ją wsadzić za bardzo i albo trzymam na kolanach (a wiadomo jaka to wygoda trzymać w jednej ręce fikajace dziecko a w drugiej łyżeczkę), albo w bujaczku gdzie ona próbuje siadać. Także i tak źle i tak niedobrze. No i nie daje jej codziennie, ale zauważyłam wlasnie, że mi gorzej sypia jak nie dam, bo budzi się po 5-6 razy, gdzie wcześniej w ogóle nie wstawala w nocy albo raz tylko. Także narazie tak delikatnie to wprowadzam, no ale zawsze jednak to coś innego niż mleko. Chociaż ona jak posmakuje tych warzyw to i tak do cyca się przyssysa jak pijawka, więc narazie się nie obawiam, że mi mleko odrzuci :) za bardzo kocha te nasze chwile spędzone razem ;) w ogóle nie mogę sobie jakoś wyobrazić ze kiedyś ona urosnie i nie będę jej karmic. Tak mi się smutno od razu robi. Uwielbiam ją przytulać i ten jej uśmiech jak się naje. Tak mnie to wzrusza, że szok.

Megg a kiedy Ty lecisz? Będzie dobrze zobaczysz :D a jakbys coś zapomniała to kupisz w Anglii i już ;)

megg, Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 3048 3049 3050 3051 3052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ