X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też chyba w końcu kupię jakiś sensorek Stasiowi.

Ostatnio jestem mega zmęczona codziennie. Normalnie masakra jakaś. potrafię spać z młodym 2 h w dzień i mimo to padam na twarz.

c7hyim7.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak z reguly nie moge narzekac na mojego P. Ale czasem to ma swoje przekonanie i koniec. Na rekach mozna nosic ale chusta jest juz nie fajna. Musze po prostu zagryzc zeby i przeczekac. A artykul na pewno mu podloze pod nos i niech czyta.

Ja po skalpelu i kilkunastu brzuszkach :) No ale niedlugo wciagne galaretke z truskawkami ;)

Moj syn caly dzien spi. Mial moze 2-3godz aktywnosci i tyle. Mam nadzieje, ze noc przespi. Czekam jak wstanie to nakarmie go i do kapieli :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś tu karmi mieszanie, kp plus mm? Kiedy w takim wypadku najlepiej rozszerzać dietę?
    Ja chciałam blw ale mam coraz więcej wątpliwości. Do blw dziecko powinno siedzieć, a to się dzieje między siódmym a dziesiątym miesiącem życia, w takim razie czekać do tego czasu? No bo przecież blw w bujaczku się nie da... wyczytałam ze powinno się rozszerzać dietę od 6. ma, no to jak? Zacząć od papek a później blw, to chyba bez sensu?

Juz nie mówię o innych względach technicznych, że do blw codziennie trzeba gotować, a ja czasem nie mam kiedy sobie obiadu odgrzac... przy papkach można się ratować sloiczkami, albo wziąć je w podróż czy w gości. Bo tak to co, jedziemy do dziadków na obiad i mówimy ze babcia ma np ugotować brokuły? Zanim dojedziemy to już pewnie będą przetarte ;)

Może ktoś mi podpowie jak to powinno wyglądać, no chyba ze powinnam książkę kupić ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że przy BLW można czasem zrobić odstępstwo i w razie wojny podać słoiczek np... to chyba nie powinno zaburzyć BLW... ale też nie czytałam jeszcze książki.
    Myślałam, że dziecko siedzi już jak ma skończonych 6 miesięcy - no to widać jaka jestem niedouczona w temacie :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja tez tak myślałam, ale zapytałam wujka Google ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i przecież nigdzie nie każą rozszerzać diety dokładnie po skończonym 6. miesiącu - tylko jak dziecko jest gotowe - czyli siada i wyraźnie się jedzeniem interesuje.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, to mnie teraz zbiłaś z tropu - ja byłam przekonana, że jak na początku września będziemy lecieć do Hiszpanii, to mała już będzie siedzieć :P No i że będzie już jadła coś poza cycem - no nic, człowiek się uczy całe życie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A, no i przecież nigdzie nie każą rozszerzać diety dokładnie po skończonym 6. miesiącu - tylko jak dziecko jest gotowe - czyli siada i wyraźnie się jedzeniem interesuje.

Mój juz się interesuje, ostatnio jak ostentacyjnie jadłam banana, to mu aż język w buzi latał ;) No ale to dla mnie trochę za wcześnie, w połowie lipca mamy kolejne szczepienie, będzie po badaniach krwi i moczu to wtedy zapytam lekarza o zdanie.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Janeczka też bardzo się przygląda jak jemy i jest wyraźnie zainteresowana. No ale na bank będę czekać do co najmniej skończonego 6. miesiąca.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam czekać też do końca 6 miesiąca Ale dałam jej 3 razy już warzywo. I ewidentnie mała lepiej przesypia noce. Wczoraj najadala się marchewki a później jabłuszka i spała od 17 do 5:50. Nie obudzila się na jedzenie - karmilam ja na śpiocha. Dzisiaj brokulem się tak zajadala że szok.
    No a jak już usiądzie to będzie koniec z papkami a przy stole z nami usiądzie i będzie jadła to co my :) tylko właśnie ciekawe kiedy usiądzie...

megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korale - gryzaki: http://www.polkadotbaby.pl
    To ja mam taki gryzak bursztynowy - mój kolega robi specjalne - na specjalne tasiemce - i bursztyn jako jeden z niewielu rzeczy jonizuje ujemnie. Jeszcze rośliny i koty ;)
    Edit: chyba go już zacznę nosić na szyi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:35

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, a Ty karmisz piersią?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak tak ja kp. Bardzo chciałam czekać do końca tego 6 msc i mam w związku z tym trochę wyrzuty sumienia, że jej szkodze może?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak tak ja kp. Bardzo chciałam czekać do końca tego 6 msc i mam w związku z tym trochę wyrzuty sumienia, że jej szkodze może?
    Rozumiem. No ja się uzbrajam w cierpliwość i poczekam. Chociaż wiadomo, kusi trochę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladydi Zoja to duza dziewczynka i widac juz potrzebuje. Moj Franek tez ma niebawem jesc bo lekarz mowil ze duzy i zeby dac szybciej

LadyDi lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidze sie pakowac! Boje sie ze czegos zapomne

Przyszlo dzis nisidlo mei tai i jest super

Gosiak, dorocia2324, mala_mi1982, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj instrukcje dla tych mam, które zaczynają - może się przyda w wyborze produktów "na pierwszy ogień" http://dziecisawazne.pl/wprowadzanie-posilkow-stalych-do-diety-dziecka/

LadyDi, megg, Atakasobiejedna, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, super, że przyszło dziś!

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mam gryzaki od Polkadotbaby :)

Ja tez jestem ciekawa kiedy bedzieny rozszerzac diete. Mam plan po 6 mc ale czas pokaze.

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Gosiak, że mnie niezbyt to kusi, bo nie dość że mi się zepsuł blender i muszę wszystko przez sitko przecierac, bo słoiczkow nie tkne. To jeszcze nie mam gdzie ją wsadzić za bardzo i albo trzymam na kolanach (a wiadomo jaka to wygoda trzymać w jednej ręce fikajace dziecko a w drugiej łyżeczkę), albo w bujaczku gdzie ona próbuje siadać. Także i tak źle i tak niedobrze. No i nie daje jej codziennie, ale zauważyłam wlasnie, że mi gorzej sypia jak nie dam, bo budzi się po 5-6 razy, gdzie wcześniej w ogóle nie wstawala w nocy albo raz tylko. Także narazie tak delikatnie to wprowadzam, no ale zawsze jednak to coś innego niż mleko. Chociaż ona jak posmakuje tych warzyw to i tak do cyca się przyssysa jak pijawka, więc narazie się nie obawiam, że mi mleko odrzuci :) za bardzo kocha te nasze chwile spędzone razem ;) w ogóle nie mogę sobie jakoś wyobrazić ze kiedyś ona urosnie i nie będę jej karmic. Tak mi się smutno od razu robi. Uwielbiam ją przytulać i ten jej uśmiech jak się naje. Tak mnie to wzrusza, że szok.

Megg a kiedy Ty lecisz? Będzie dobrze zobaczysz :D a jakbys coś zapomniała to kupisz w Anglii i już ;)

megg, Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 3048 3049 3050 3051 3052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ