X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Asia mnie nic nie boli ani blizna ani brzuch przy brzuszkach ,,,
    A ja wczoraj mialam smieszna sytuacje.. Mialam jechac na dzialke do rodzicow no i spakowalam siebie i mala na caly dzien wyprawa z dzieckiem to normalnie gidzina przygotowywania idziemy do auta a tu zonk nie moge otworzyc.. No to pomyslalam ze sie kliczyk rozmagnesowal... Poszlam po drugi i znowu zonk pilot nie dziala no to manualnie ptwieram auto wsiadam a tam nic sie nie pali.. Odpalic nie moge no poprostu auto zdechlo :p no jaja nie z tej ziemi ze auto roczne tak padlo hehe dzwonie do meza mezu w szoku kazal po tate dzwonic .. Tata przyjezdza a tu znowu zonk napoecie w akumulatorze 0!! Czyli akumulator zdechl calkowicie i juz do kosza.. W rocznym aucie!!! Myslalam ze padne i teraz mam takiego zdechlaka i nie moge nim pojechac a drugie auto to raczej wozka nie zmiesci:( zaraz dzwoniedo serwisu bybprzyjezdzali po tego grata i cos zrobili z tym fantem ;) oby to tylko akumulator lewy byl a nie np zwarcie gdzies:p

Mojej przelozonej sie tak stalo dwa dni temu. Honda accord prawie nowka. A moja ma 16 lat i smiga jak zloto :]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique a probowalas spowijac na noc? Ja ciasno zawijam Lune w kokon i nawet jak marudzi, to sie po minucie lub pieciu uspokaja; i nawet ja na poczatku sie wierci troche i nie chce od razu isc spac i probuje uwolnic ramiona, to po chwili sie relaksuje i po pieciu minutach spi i przesypia cala noc ja zabita.

A ile on ma centymetrow??? Ty i/lub tatus wysocy jestescie? Lub dziadkowie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 14:00

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam wczoraj paczke od rodzicow (tak, jestesmy jedyna rodzina w historii, ktora wysyla paczki Z Polski DO USA lol), a w niej same cudownosci: czapeczka letnia dla Luny (ktora zakryla jej glowe z twarza az do brody); ubranka z krotkim i dlugim rekawem podobno na 68 cm a sa tak wielgachne (wzdluz i w szerz), ze nie wiem czy Luna do nich dorosnie do konca roku kalendarzowego; ksiazeczki kontrastowe 3m+ i 6m+, ktore zaczelysmy od razu ogladac i przysiegam Luna lapala strony i je przerzucala!; rowniez smoczki do podawania lekarstw. Dla mnie bardzo ladny stanik do karmienia (te ktore mam sa paskudne i zupelnie aseksualne) i wafelki Teatralne (mniam-mniam!), a dla Jaya oscypki i sery wedzone :- D
    Mama zalaczyla tez pudelko herbatki dla kobiet karmiacych. Zaparzylam i wypilam na wieczor dwa kubki. I co? Rano obudzilam sie z takimi gazami, ze masakra! Wy pijecie jakies herbatki wspomagajace laktacje?
    Moze Lara? Ty cos ostatnio pisalas, ze Cie gazy mecza. Ja ostatni raz mialam jak napilam sie puszki Sprite'a. A tak to nie mam wcale. Jesli te ziolka maja mi pomoc w produkcji mleka a przy okazji sprawia, ze bede, za przeproszeniem, pierdziec jak chlop na diecie fasolowo-grochowej, to ja dziekuje!

Lara 82 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla do mnie chusta. Pozniej jak maly wstanie, zje i przyjedzie moj P to sprobujemy go razem zawiazac. Co z tego wyjdzie to nie wiem. Na razie po obejrzeniu chusty widze, ze tak latwo nie bedzie.

Sloneczna super, ze wszystko w porzadku.

Angelique no wlasnie ile maly ma cm i jaka wage? To ladny wam sie "zywy" egzeplarz trafil.

Natan wczoraj jak chcielismy sobie z goscmi pograc w siatke to praktycznie nie chcial spac. A dzis jak na razie wiekszosc dnia przespal ( teraz tez spi) Maly lobuz.

Zrobilam galaretke z truskawkami i sie teraz chlodzi :)

Jutro jedziemy do zoo z chlopcami, siostrami mojego P, ich dzieciaczkami i tesciowa. Mam nadzieje, ze Natan bedzie grzeczny. Szkoda, ze tak pozno zdecydowalismy sie na chuste bo na jutro bylo by jak znalazl a tak to zostaje wozek.

Laurka to fajna paczke dostalas :) Jak pilam herbatke na laktacje to zadnych gazow nie mialam.

słoneczna 85, Pia Gizela lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maly gryzie zyrafe sophie!;))

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A moj maly gryzie zyrafe sophie!;))
    U nas też żyrafka na topie :) gryziona jest z każdej strony :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz żyrafką gardzi ;)

próbuje zjeść piłkę oblla ale nie da rady :P

zasnął standardowo przy piersi....

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak Janeczka śpi sama?

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak Janeczka śpi sama?
    No way... nic się w tej kwestii nie zmieniło. Właśnie uśpiłam ją w chuście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 16:30

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna najbardziej lubi mietosci w raczkach i wkladac do buzi taki szeleszczacy kwadracik z minky (baby crinkle square). Macie tego typu zabawke?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Luna najbardziej lubi mietosci w raczkach i wkladac do buzi taki szeleszczacy kwadracik z minky (baby crinkle square). Macie tego typu zabawke?

Tak, mój też to uwielbia, mamy takie coś :)

http://pl.dawanda.com/product/75391899-przytulanka-sensorek-minky-gryzak-metkowiec

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wlasnie pomyslalam, zeby kupic jej wiecej. Ten, ktory my mamy nie ma tych petelek i jest z mieciutkiego minky z obu stron.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mamy coś takiego. Ale bez rewelacji na razie. Lubi, ale na krótko.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego: http://archiwum.allegro.pl/oferta/kroliczek-memlak-z-metkami-minky-bawelna-100-i4857733637.html

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze kupic sensorek taki;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz po chustowaniu :) Najpierw zawiazalam Kubusia (15kg) i bardzo mu sie podobalo :) Malego zawiazalam i w ciagu 3 min padl. Gdybym nie usiadla tylko chodzila to by dalej spal. Wyciagnelam go bo nie chcialam zeby mu bylo za goraco. Wiazanie nie takie trudne ale trzeba dobrze podociagac co oczywiscie mi nie zbyt dobrze wyszlo. No i moj P mi pogalam z malym.

Tylko nie moge wytrzymac gadania mojego P. Ze taki kawalek materialu za takie pieniadze, ze to nie ladnie wyglada, ze moglam sobie wziasc zwykly material i zawiazac dziecko. Ze teraz to caly dzien bede chodzila z dzieckiem uwiazanym do siebie itd. Jak on mnie wkurza, nic nie rozumie :( :(

Ide cwiczyc.

megg lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, to może mu daj jakieś artykuły do poczytania na temat pozytywnego wpływu chustonoszenia, może przestanie gderać ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No way... nic się w tej kwestii nie zmieniło. Właśnie uśpiłam ją w chuście.

u nas też, spanie jest wtedy kiedy jest cyc, ew. chusta ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://koralowamama.blogspot.com/2015/05/10-tekstow-o-karmieniu-piersia.html

do poczytania

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nawiązaniu do krzesełek do karmienia to na grupie BLW na fb polecane są krzesełka Keter coś takiego :

http://www.meblobranie.pl/wysokie-krzeselko-do-karmienia-keter.html

My wczoraj wróciliśmy do Wawy. Podróż zapowiadała się ok, ale w połowie trasy dzieć mi zaczął tak płakać, że musieliśmy zatrzymać się w pierwszym lepszym miejscu- stacja benzynowa- i nakarmić. Później na trasie już zaczął tak płakać, ze aż się krztusił. Pierwszy raz coś takiego miał. Współczuję tym, których dzieci często płaczą.
    Zasnął mi na rękach, pospłał do 19:30 i później do 23 nie można było go uspać. Po 30 min snu obudził się z płaczem i w ogóle był bardzo niespokojny, co chwilę kwękał. Wzięliśmy go do łóżka i było już ok :)

Dzisiaj ktoś mi go podmienił. w ogóle prawie nie śpi, mega marudzi...
    Albo to zęby, albo skok.

c7hyim7.png
‹‹ 3047 3048 3049 3050 3051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ