X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pisalyscie o ciagnieciu blizny po cc, ja co prawda po sn ale miewam bolepodbrzusza i dwa razy plamki krwi na papierze, nie wiem czy to normalne, a ze takie bole mialam w ciazy to kupilam dzis test:p M mowi ze mi hormony z cyckow do glowy uderzaja ale wole sprawdzic bo wiele ♡ nie bylo no ale bez zapezp, teraz juz tylko z gumka bo za wczesnie na druga pocieche;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna trzymam kciuki. U nas na tym USG było ok. Pani neonatolog bardzo delikatna Piotruś nawet nie zaplakal, jakby nie czuł ze mu ktoś po głowie jeździ.
    No i u nas miał siedzieć w foteliku, nie wyjmowalismy go i tak było badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 11:15

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg trzymam kciuki za podróż. Dobrze ze karmisz piersią to masz cały czas jadłodajnię przy sobie. Jakoś to będzie tylko się nie stresuj bo be dziesz mieć mniej mleka i nigdzie się nie spieszcie powolutku zajedziecie.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marc ela nawet nie strasz my tez tylko przerywany. Bo z gumka by mnie pewnie bardziej bolalo.
    Wychodze z założenia ze skoro tyle lat nie wpadlismy tak robiąc to czemu teraz miałoby być inaczej :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu idź do lekarza bo nie dobrze ze cie to boli może tam zagościł bliznowiec.

Mnie czasem tez boli ta blizna po nacięciu tam na dole.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mnie boli! Mam taka odretwiala okolice blizny, przy dotyku czasami boli. Jeszcze mniej wiecej na srodku blizny mi sie papra caly czas, eh.. Moze te nici ktorych mi nie wyciagneli? Poczekam, az niby maja sie rozpuścic, a pozniej bede interweniowac, boje sie, ze beda chcieli wyciac ta blizne, a szyc od nowa.. NEVER ;/

Bella bardzo mozliwe, ze dali Wam uzywany akumulator (do nowego auta!) tak jak nam;] eh. Ja bym pojechala do serwisu i żądała wymiany za free - zrobilam tak i sie udalo.

Trzymam kciuki za Maciusia i Megg za wasze pakowanie i wyprawe :)

megg lubi tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    ja ostatnio na fb u znajomego widzialam spiace dziecko w wisiadle, a tata zadowolony ze dziecko "pieknie spi" i zaslania mu brzuszek:-/

Ten facet też właśnie brzuchaty był, to nie muszę mówić jak to dziecko wygięte było, jakby lordoze miało...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Marc ela nawet nie strasz my tez tylko przerywany. Bo z gumka by mnie pewnie bardziej bolalo.
    Wychodze z założenia ze skoro tyle lat nie wpadlismy tak robiąc to czemu teraz miałoby być inaczej :-)
    u nas byla jazda na maxa;) bo M stwierdzil ze nie ma sensu sie zabezpieczac bo nas niby ciaza naturalna niemozliwa bo M ma powiklania po swince, jako nastolatek, no ale po 10mc staran mamy corke...ale jednak jak cos baba sobie ubzdura... jvtro zrobie test

Lara 82 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ten facet też właśnie brzuchaty był, to nie muszę mówić jak to dziecko wygięte było, jakby lordoze miało...
    jak mieszkasz we wroclawiu to moze moj znajomy;) ale tak powaznie masakra, te dzieci to pewnie moi przyszli pacjenci z wadami postawy

normalnie pomalowalam pazury i mam czas pisac na forum:) fajnie miec dwie nianie w domu

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    u nas byla jazda na maxa;) bo M stwierdzil ze nie ma sensu sie zabezpieczac bo nas niby ciaza naturalna niemozliwa bo M ma powiklania po swince, jako nastolatek, no ale po 10mc staran mamy corke...ale jednak jak cos baba sobie ubzdura... jvtro zrobie test

A to nie jazdy na Maxa nie było, bo u nas strzał w dziesiątkę po pierwszej jeździe na maksa wiec takie cos to juz u nas duże ryzyko :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to jakas komedia przyjechal gosciu z assistance mazdy odpalil po 2 razie auto i se pojechal!!! Poprostu zwial i tyle no zenada!! Powiedzial ze mam teraz miec auto na rozruchu 30 min i tyle a jak chce by cos sprawdzili to mam sama sobie auto zawiezc!!!! No co za gnojek .. Wsiadlam w auto wzielam mala w tym wkurwie bez pieluch niczego naszczescie przebrana swiezo i nakarmiona i pojechalam do salonu przeprasali za niego ale to firma zewn dostarczajaca usluge byla.. Zatrzymali auto i beda sprawdzac czy akumulator czy zwarcie.. Ale cale zdarzenie z tym gosciem to jakas totalna porazka kurna wrrrr

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomijam fakt ze widzial ze sama baba z 4 miesiecznym dzieckiem na rekach... No komedia poprostu

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, to znowu ja.
    Młody nie daje m spać. Nie wyobrażacie sobie co to jest za ruchliwe i gadatliwe dziecko.
    Niestety w nocy przesypia w ciągu maksymalnie 4 godziny a za dnia nie śpi prawie wcale.
    Ciągle się wierci, kopie, krzyczy, rzuca zabawkami, jak się rozgada to nie może przestać. Do tego ciągle obraca się na brzuch. W nocy wstaję co 5 minut bo ten mały cwaniak nie chce leżeć na plecach ani boku i ciągle tylko by na brzuchu spał. Wprawdzie mam czujnik oddechu ale i tak się boję spania w tej pozycji.
    Teraz zaczął pełzać. Dla mnie to za szybko wszystko, już nie nadążam. Już muszę wszystko chować i uważać gdzie go zostawiam.
    Teraz ślini się jak wariat, krzyczy i wkłada wszystko do buzi. Rosną mu zęby.
    Nie mieści się już w wózku taki jest długi, przechodzimy więc na spacerówkę, w której niestety nie da się spać bo się tak mocno nie rozkłada. To samo mam z wanną. Nie mieści się już. Znacie jakieś marki, które produkują jakieś przedłużone wanienki? Ostatnio lekarka myślała, że mały ma co najmniej 6 m-cy a to było w jego niecałym trzecim.
    Czy u Was też tak? Chodzę na ważenie co tydzień i tam dzieciaczki takie maleńkie leżą i prawie się nie odzywają a ta wielka wiercipięta się głośno skarży na całą przychodnię ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 11:44

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg prawidlowe;)) maly marudzil tylko jak dr zel nakladal;) ale wyjelam osiolka i bylo po krzyku.

Morfologia taka srednia troche jak po katarze na moje oko.
    Zobaczymy.

Teraz we wt ten nieazzesny neurolog

Gosiak, Pia Gizela, Bietka, marcela29, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec jesli chodzi o moja blizne to mam Angelcia tak jak ty odretwiala sprawiajaca mi bol. Gin powiedzial ze to nerwy sie nie polaczyly i ze niestety nic sie nie da z tym zrobic :( no coz zycie. Mam pieknie zagojana cieniutka kreseczke.

Co do wisiadel to nie wszyscy sie interesuja i zglebiaja temat. Czytaja to co pisze producent. Najlepiej pochwalic ze chca wogole nosic i zaprosic na warsztaty jesli w danym miescie takie sa. Nie negowac bo nie wiemy jakie sa okolicznosci uzywania twgo cudu.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna bardzo się cieszę, że wszystko w porządku!!!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara z ciekawości gdzie robiliście usg przezciemiączkowe?

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anqueliqa to chyba nie jest normalne ze dziecko jest takie pobudZone ciagle! Wierci sie cala noc itd
    Moze trzeba pojsc do neurologa!?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Lara z ciekawości gdzie robiliście usg przezciemiączkowe?

Pierwsze mieliśmy w szpitalu po urodzeniu (rodzilam w bonifratach). Potem powtórkowe w 6 t. z. W przychodni bonifratrów obok szpitala.

Pia Gizela lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Pierwsze mieliśmy w szpitalu po urodzeniu (rodzilam w bonifratach). Potem powtórkowe w 6 t. z. W przychodni bonifratrów obok szpitala.

aha

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3046 3047 3048 3049 3050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ