X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie "kwiatki"....
    http://allegro.pl/oryginalna-chusta-nosidelko-okazja-i5132185799.html :)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z małą teraz w warzywniaku, mięsnym i piekarni, jestem obkupiona na weekend, na obiad dziś pieczeń z indyka, młode ziemniaczki i szparagi.
    Będę też gotować zupę mocy ;)
    Właśnie zasnęła.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    36 euro za 3 osoby za dobę z pełnym wyżywieniem? Toż to jak za darmo :D Chyba ze jest tu jakiś błąd :> Tyle za jedną osobę to i tak by było tanio jak na Hiszpanię ;) A planujecie gdzieś jeździć i zwiedzać czy raczej stacjonarnie? Bo się zastanawiam czy nam by się bardziej nie opłacało wziąć taxi z lotniska...
    Nie ma błędu. Tak jak pisałam to zaprzyjaźniony ośrodek buddyjski i mają tam pokoje "rodzinne" i właśnie udało mi się ostatni zarezerwować na ten czas. Dlatego też nie będzie nam "żal" czasem opuszczać jakichś posiłków i stołować się na mieście - aczkolwiek gotują tam bardzo dobrze i zdrowo przede wszystkim. Na śniadania oprócz pieczywa, wędlin, serów i warzywek jest zawsze owsianka z owocami i orzechami, także nawet taki "ortorektyk" jakim byłam znajdzie coś dla siebie.
    Jeździmy tam od jakiegoś czasu, w zeszłym roku jak byłam w ciąży też byliśmy. Nam tam auto jest konieczne, bo do plaży trzeba zjechać autem jakieś 20-30 minut.

Pia Gizela, Atakasobiejedna, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Patrzcie jakie "kwiatki"....
    http://allegro.pl/oryginalna-chusta-nosidelko-okazja-i5132185799.html :)
    Ja mam tego baby slinga - a ten to nie oryginał :P
    Właśnie, muszę wystawić na allegro parę rzeczy - tego baby slinga nieszczęsnego, woombie i coś tam jeszcze się znajdzie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja musiałabym chociaż zapakować w pudło za małe ciuszki, tylko kiedy?!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    no ja musiałabym chociaż zapakować w pudło za małe ciuszki, tylko kiedy?!
    tiaaa...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak woombie masz duże ;>

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gardło mnie boli i drapie, chyba znów alergicznie :/ nic trzeba się olejem kokosowym ratować ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak woombie masz duże ;>
    Jedno mam to małe woombie air a drugie takie 9-11kg - chcesz? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie ma błędu. Tak jak pisałam to zaprzyjaźniony ośrodek buddyjski i mają tam pokoje "rodzinne" i właśnie udało mi się ostatni zarezerwować na ten czas. Dlatego też nie będzie nam "żal" czasem opuszczać jakichś posiłków i stołować się na mieście - aczkolwiek gotują tam bardzo dobrze i zdrowo przede wszystkim. Na śniadania oprócz pieczywa, wędlin, serów i warzywek jest zawsze owsianka z owocami i orzechami, także nawet taki "ortorektyk" jakim byłam znajdzie coś dla siebie.
    Jeździmy tam od jakiegoś czasu, w zeszłym roku jak byłam w ciąży też byliśmy. Nam tam auto jest konieczne, bo do plaży trzeba zjechać autem jakieś 20-30 minut.

To super oferta, grzech nie skorzystać :) Mi to by się marzył jakiś camping z dużą ilością drzew, mały bungalow z łazienką i kuchnia, plaża i sklep dostępne spacerkiem... 2 lata temu mieszkaliśmy kolo takiego campingu i widzę ze taki domek kosztuje prawie 600 euro na 2 tyg, trochę to jest. Tyle ze domek jest 5 osobowy, ale jakoś nie widzę chętnych do mieszkania z małym dzieckiem ;)

Edit, tia jak przeszłam do rezerwacji to nagle na 13 nocy zrobiło się 889 euro :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:03

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może popatrz jeszcze na apartamenty na takich kameralnych osiedlach - z basenem. Tylko w takim przypadku pewnie też auto. No coś za coś, ale jednak jakbyś nie wynajmowała samochodu i miała nad samym morzem, to 400 euro za wynajem + koszty paliwa masz w kieszeni i dokładasz do wynajmu lokum ;)
    Nam wynajem 500 + 400 auto wychodzi czyli 900 też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:32

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - zagladnij na stronke selectcamp, eurocamp - tam maja takie bungalowy. Bylam we wloszech we wszystkich mozliwych - sa super.

Gosiak, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chlodno i pada :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam aż Ada wstanie, zje ziemniaki ze szpinakiem, pobawi sie i idziemy na spacer, bo słońce juz mniejsze.

Tymczasem ide prostować włosy i poszukać ciuchów.

• megg Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do uslyszenia w pt;)
    Lecimyyyyyy

Gosiak, mala_mi1982, Bietka, angelcia, Lara 82, dorocia2324, Pia Gizela, słoneczna 85, LadyDi lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mata skip hop za 199 zł, może ktoś potrzebuje

http://allegro.pl/skip-hop-mata-piankowa-play-spot-pink-puzzle-i5412348653.html

bella84 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia w ten upal to plaza jednak maskra :( bylismy 2h z czwgo godzine maly spal i modlilam sie zwby sie obudzic bo chcialam isc juz piach wszedzie echh nieee my wlasnie zrezygnowalismy z Wloch lub Grecji bo chcialam koniecznie jechac. Ale jednak zznajde jakas agroturystyke na poziomie w Polsce. Jestem troche rozczarowana bo ja raczej wszedzie z malym daje rade bez przeszkod ale jednak plaza nie dla nas :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie!

Dawno mnie tu nie bylo, musialam pogodzic sie z pewnymi faktami, ktore dotknely moje dziecko i niestety coreczka bedzie operowana, ale to dopiero jak skonczy roczek.. przykro mi bardzo no ale coz nic nie mozemy zrobic.

Postaram sie Was troche nadrobic, zeby wiedziec co u Was i byc w miare na biezaco.

Moja corcia juz po pierwszym szczepieniu, w DE mozna troche odlozyc je w czasie, wiec tak zrobilismy i na szczescie dobrze je zniosla:)

Alicja 2 tyg. temu wazylam 5,5kg 61cm, podnosi glowke i czasem przewraca sie na brzuszek jest slodka i kochana. Niestety nie bylo mi dane karmic piersia, choc probowalam 2 miesiace, przystawianiem, laktatorem, herbatkami ale nie udalo sie, mam nadzieje ze chociaz te dwa miesiace duzo jej daly. Za 2 tyg. zaczynam rozszerzac diete. To tak po krotce :)

U nas dzis mega upal, rano spacerek a tak to w domu, mala wlasnie zasnela wiec pozniej predko spac nie pojdzie.

oar843r8kh12ukn4.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa a co sie dzieje ze bedzie musiala przejsc operacje?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta o jej a co jest Alicji ze będzie musiała mieć operacje bidulka???

Dobrze ze się odezwalas, juz myslalysmy ze o nas zapomniała :-)
    Oby wszystko było dobrze zdrowia wam życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 19:48

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3050 3051 3052 3053 3054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ