X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie "kwiatki"....
    http://allegro.pl/oryginalna-chusta-nosidelko-okazja-i5132185799.html :)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z małą teraz w warzywniaku, mięsnym i piekarni, jestem obkupiona na weekend, na obiad dziś pieczeń z indyka, młode ziemniaczki i szparagi.
    Będę też gotować zupę mocy ;)
    Właśnie zasnęła.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    36 euro za 3 osoby za dobę z pełnym wyżywieniem? Toż to jak za darmo :D Chyba ze jest tu jakiś błąd :> Tyle za jedną osobę to i tak by było tanio jak na Hiszpanię ;) A planujecie gdzieś jeździć i zwiedzać czy raczej stacjonarnie? Bo się zastanawiam czy nam by się bardziej nie opłacało wziąć taxi z lotniska...
    Nie ma błędu. Tak jak pisałam to zaprzyjaźniony ośrodek buddyjski i mają tam pokoje "rodzinne" i właśnie udało mi się ostatni zarezerwować na ten czas. Dlatego też nie będzie nam "żal" czasem opuszczać jakichś posiłków i stołować się na mieście - aczkolwiek gotują tam bardzo dobrze i zdrowo przede wszystkim. Na śniadania oprócz pieczywa, wędlin, serów i warzywek jest zawsze owsianka z owocami i orzechami, także nawet taki "ortorektyk" jakim byłam znajdzie coś dla siebie.
    Jeździmy tam od jakiegoś czasu, w zeszłym roku jak byłam w ciąży też byliśmy. Nam tam auto jest konieczne, bo do plaży trzeba zjechać autem jakieś 20-30 minut.

Pia Gizela, Atakasobiejedna, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Patrzcie jakie "kwiatki"....
    http://allegro.pl/oryginalna-chusta-nosidelko-okazja-i5132185799.html :)
    Ja mam tego baby slinga - a ten to nie oryginał :P
    Właśnie, muszę wystawić na allegro parę rzeczy - tego baby slinga nieszczęsnego, woombie i coś tam jeszcze się znajdzie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja musiałabym chociaż zapakować w pudło za małe ciuszki, tylko kiedy?!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    no ja musiałabym chociaż zapakować w pudło za małe ciuszki, tylko kiedy?!
    tiaaa...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak woombie masz duże ;>

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gardło mnie boli i drapie, chyba znów alergicznie :/ nic trzeba się olejem kokosowym ratować ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak woombie masz duże ;>
    Jedno mam to małe woombie air a drugie takie 9-11kg - chcesz? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie ma błędu. Tak jak pisałam to zaprzyjaźniony ośrodek buddyjski i mają tam pokoje "rodzinne" i właśnie udało mi się ostatni zarezerwować na ten czas. Dlatego też nie będzie nam "żal" czasem opuszczać jakichś posiłków i stołować się na mieście - aczkolwiek gotują tam bardzo dobrze i zdrowo przede wszystkim. Na śniadania oprócz pieczywa, wędlin, serów i warzywek jest zawsze owsianka z owocami i orzechami, także nawet taki "ortorektyk" jakim byłam znajdzie coś dla siebie.
    Jeździmy tam od jakiegoś czasu, w zeszłym roku jak byłam w ciąży też byliśmy. Nam tam auto jest konieczne, bo do plaży trzeba zjechać autem jakieś 20-30 minut.

To super oferta, grzech nie skorzystać :) Mi to by się marzył jakiś camping z dużą ilością drzew, mały bungalow z łazienką i kuchnia, plaża i sklep dostępne spacerkiem... 2 lata temu mieszkaliśmy kolo takiego campingu i widzę ze taki domek kosztuje prawie 600 euro na 2 tyg, trochę to jest. Tyle ze domek jest 5 osobowy, ale jakoś nie widzę chętnych do mieszkania z małym dzieckiem ;)

Edit, tia jak przeszłam do rezerwacji to nagle na 13 nocy zrobiło się 889 euro :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:03

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może popatrz jeszcze na apartamenty na takich kameralnych osiedlach - z basenem. Tylko w takim przypadku pewnie też auto. No coś za coś, ale jednak jakbyś nie wynajmowała samochodu i miała nad samym morzem, to 400 euro za wynajem + koszty paliwa masz w kieszeni i dokładasz do wynajmu lokum ;)
    Nam wynajem 500 + 400 auto wychodzi czyli 900 też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:32

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - zagladnij na stronke selectcamp, eurocamp - tam maja takie bungalowy. Bylam we wloszech we wszystkich mozliwych - sa super.

Gosiak, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chlodno i pada :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam aż Ada wstanie, zje ziemniaki ze szpinakiem, pobawi sie i idziemy na spacer, bo słońce juz mniejsze.

Tymczasem ide prostować włosy i poszukać ciuchów.

• megg Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do uslyszenia w pt;)
    Lecimyyyyyy

Gosiak, mala_mi1982, Bietka, angelcia, Lara 82, dorocia2324, Pia Gizela, słoneczna 85, LadyDi lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mata skip hop za 199 zł, może ktoś potrzebuje

http://allegro.pl/skip-hop-mata-piankowa-play-spot-pink-puzzle-i5412348653.html

bella84 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia w ten upal to plaza jednak maskra :( bylismy 2h z czwgo godzine maly spal i modlilam sie zwby sie obudzic bo chcialam isc juz piach wszedzie echh nieee my wlasnie zrezygnowalismy z Wloch lub Grecji bo chcialam koniecznie jechac. Ale jednak zznajde jakas agroturystyke na poziomie w Polsce. Jestem troche rozczarowana bo ja raczej wszedzie z malym daje rade bez przeszkod ale jednak plaza nie dla nas :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie!

Dawno mnie tu nie bylo, musialam pogodzic sie z pewnymi faktami, ktore dotknely moje dziecko i niestety coreczka bedzie operowana, ale to dopiero jak skonczy roczek.. przykro mi bardzo no ale coz nic nie mozemy zrobic.

Postaram sie Was troche nadrobic, zeby wiedziec co u Was i byc w miare na biezaco.

Moja corcia juz po pierwszym szczepieniu, w DE mozna troche odlozyc je w czasie, wiec tak zrobilismy i na szczescie dobrze je zniosla:)

Alicja 2 tyg. temu wazylam 5,5kg 61cm, podnosi glowke i czasem przewraca sie na brzuszek jest slodka i kochana. Niestety nie bylo mi dane karmic piersia, choc probowalam 2 miesiace, przystawianiem, laktatorem, herbatkami ale nie udalo sie, mam nadzieje ze chociaz te dwa miesiace duzo jej daly. Za 2 tyg. zaczynam rozszerzac diete. To tak po krotce :)

U nas dzis mega upal, rano spacerek a tak to w domu, mala wlasnie zasnela wiec pozniej predko spac nie pojdzie.

oar843r8kh12ukn4.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa a co sie dzieje ze bedzie musiala przejsc operacje?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta o jej a co jest Alicji ze będzie musiała mieć operacje bidulka???

Dobrze ze się odezwalas, juz myslalysmy ze o nas zapomniała :-)
    Oby wszystko było dobrze zdrowia wam życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 19:48

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3050 3051 3052 3053 3054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ