X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mega upaly , nawet nie byliśmy dziś na dworze no bo jak w taka pogode , skoro w domu chłodniej niż na dworze.

Poza tym mam pracowity weekend.
    6kg truskawek obrane i zasypane puszcza soki na dżem. Jutro będę pakować w sloiki. Zjadlam dziś z 7 truskawek mam nadzieje ze miskowi nic nie będzie.
    A jeśli to jak to się może objawiać?

No w ciąży zjadlam bardzo dużo mojego dżemu truskawkowe go :-)

Kupilam wczoraj rano na giełdzie kwiatowej (dobrze ze jest blisko to h starczyla:-)) surfinie i ziemie. Dziś zasadzilam dwie donice.

Misiu niby jest grzeczny bo jednak to wszystko zrobilam i obiad ugotowalam, a byłam sama bo maz na budowie, to jednak dziś miałam jakieś stany depresyjne,wkurwienie straszne, bo nie da się go uśpić za cholerę, a zmęczony drze się do spania a spać nie może.
    I tak mam wyrzuty bo zostawiłam dziś aby się darl i padl po 15 min. Ale juz nie dawalam rady. Wszelkie sposoby zawiodły.

Juz nie wiem co robić z tym spaniem. Bo ogólnie misiek ostatnio więcej śpi (nie wiem czemu, aż trochę mnie to martwi)i ogólnie widzę ze chce mu się spać, praktycznie po h aktywności jest juz dętka i chce zasnąć, ale im później w ciągu dnia tym gorzej, i juz mi brak pomysłu.

Dodatkowo ciągle słyszę ze jest nadpobudliwy i to pewnie pewnie przezemnie bo ja jestem nerwowa :-( a tommnie jeszcze bardziej wkurwia. Wszyscy tylko doradzając a pomocy żadnej. Dziś aż się poplakalam bo na mame nie mogę liczyc, na teściową wcale, tylko na męża, no ale on się nie roztroi pracuje, mamy budowę to juz tez nie daje rady. Aaaaa no psycha moja ostatnio bardzo szwankuje, aż boje się ze się to na misiu odbija.
    Ja chyba po prostu nie jestem stworzona do bycia matka polka naprawdę.

Wkurza mnie tez to ze moje dziecko nigdy nie spalo ciągiem dłużej niż 2,5h boje się ze z nim cos nie tak, jak słysze ile śpią wasze dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 19:34

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Martwa o jej a co jest Alicji ze będzie musiała mieć operacje bidulka???

Co za makabryczna autopoprawka slownika :-O

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Co za makabryczna autopoprawka slownika :-O

Poprawilam, no masakra juz mam dość tych poprawek!!!!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara luz, to jest okres niemowlecy, ktory z zasady nie jest latwy. Trzeba to przetrwac. A tak naprawde zanim sie obejrzysz maly wyrosnie na ludzi i zrobi sie ciekawiej. (Chociaz wszyscy rodzice nastolatkow mowia mi, ze chetnie by wrocili do problemow kalibru kup i braku snu).

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nie sluchaj innych w takim razie skoro cie tak frustruja. Moze jakies homeopatyczne kropelki na wyciszenie by sie tobie przydaly? L52 sa takie i mega dzialaja. Zobaczysz ze bedzie ci kepiej to i misiek bedzie spokojniejszy.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka haha ja mimo wszystko lubie okres nastoletni mojego starszefo syna pomimo ze potrafi mnie mega wyprowadzic z rownowagi i czasem mam ochote go walnac. Ale tak poza takimi momentami jego wiek tez ma duzo plusow :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, moja śpi dłużej niż 2,5h raz na dobę zwykle - od 20 i też jak jest śpiąca to często płacze, ja dziś znalazłam nowy sposób nieświadomie, wzięłam w chustę i odkurzałam, a ona nagle bez bujania, wkładania smoka, itp - hyc i śpi.
    Potem wykorzystałam drugi raz dzisiaj i zadziałało ;)
    Od dziś będę miała błysk na podłogach :P

Lara 82, AsiaSzw lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moj tez placze ze zmeczenia i nie moze zasnac. Wtedy wlacAm odkurzacz a on przestaje plakac. Troche go kolysze albo dokarmiam, jesli nie spi to woze wozkiem

Tez dzis plakalam bo maz ucial sobie drzemke a ja sie bawilam.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, jest Ci ciężko, jesteś zmęczona i dlatego zachowanie syna Cię denerwuje, ja też tak mam. Krzywdy mu nigdy nie zrobię, ale myśli mam różne, łącznie z tym ze po co mi to było, że chce moje życie z powrotem. Wystarczy ze młody się do mnie uśmiechnie i jest mi wstyd ze mogłam tak pomyśleć... Popatrz na to z innej strony, dla mnie wyczynem jest ugotowanie sobie ziemniaków i zjedzenie ciepłego obiadu jak jestem sama z młodym, a Ty obrobilas tyle truskawek i zasadzilas kwiaty?! Kobieto, on ma dopiero niecałe 4 miesiące, jesteś dla niego całym światem, kiedyś się odklei od Ciebie i jeszcze będziesz za tym tęsknić :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze powiem wam mam wielka ochote kupić nosidelko, no ale to Bondolino jest takie drogie :-( a mei tai boje się ze jeszcze za wcześnie na nie. Czy w nim na pewno jest bezpiecznie. Gosiu jak myślisz? Sama nie wiem co robić czy dac SE siana?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś z tym hałasem jest. Ostatnio jak byliśmy u teściów, to młody zasnął przy wlaczonej kisiarce :-)

My ze Stasiem dzisiaj pospalismy ponad 2 h razem :-) chyba wprowadzę codzienny rytuał wspólnej drzemki. Obojgu nam posłuży :-)

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Jeszcze powiem wam mam wielka ochote kupić nosidelko, no ale to Bondolino jest takie drogie :-( a mei tai boje się ze jeszcze za wcześnie na nie. Czy w nim na pewno jest bezpiecznie. Gosiu jak myślisz? Sama nie wiem co robić czy dac SE siana?
    Lenny Mei-Tai przeznaczony jest dla dzieci siedzących. Natomiast jeśli mamy pewność, że ciało dziecka będzie idealnie podparte materiałem, możemy używać tego nosidła nieco wcześniej, gdy dziecko trzyma stabilnie główkę.
    Myślę, że jak nie będziesz nosiła Piotrusia całymi dniami, to chyba można spróbować...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara Megg kupiła to mei tai - wygląda na prawdę solidnie. Synek wyglądał slodko w nim, nie grymasił no i pozycja była dobra.

• Bietka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fb chyba zabrał nam część mamuś, bo coraz mniej się udziela.

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Fb chyba zabrał nam część mamuś, bo coraz mniej się udziela.
    Tak, też mam takie wrażenie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie, mało ktore dziewczyny się tam udzielają, może jedynie wstawią jakieś zdjęcie na szybko. Maluszki coraz bardziej absorbują czas. :)

Gosiak Janka bawi się żyrafką? :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak Janka bawi się żyrafką? :)
    Tak, zaczęła się bawić i bardzo ją lubi.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja miałam masakryczny tydzień, mały nas na nowo testował :P ja nawet nie miałam się kiedy wysikać.

w dodatku mam dość wszystkiego nawet męża, który wszystko robi, ale dzieckiem się nie zajmie :/

we wtorek miałam rocznice ślubu i było do dupy, jak tak dalej pójdzie to zostanę sama z synem :(

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj Adzie uszyłam tego królika! :) Komicznie wygląda!

http://www.iv.pl/images/59983901437245632709_thumb.jpg

Dałam go psu! Adzie uszyję ładniejszego jak bede miala czas, czyli nieprędko.

Lara 82, Gosiak, Atakasobiejedna, Bietka, Laurka, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziś byłam na salsie w chuście, gubiłam rytm, trzeszczało mi w kolanach, wszystko mnie boli ale było fajowo!

angelcia, Lara 82, Gosiak, Atakasobiejedna, marcela29, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3051 3052 3053 3054 3055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ