Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas mega upaly , nawet nie byliśmy dziś na dworze no bo jak w taka pogode , skoro w domu chłodniej niż na dworze.
Poza tym mam pracowity weekend.
6kg truskawek obrane i zasypane puszcza soki na dżem. Jutro będę pakować w sloiki. Zjadlam dziś z 7 truskawek mam nadzieje ze miskowi nic nie będzie.
A jeśli to jak to się może objawiać?
No w ciąży zjadlam bardzo dużo mojego dżemu truskawkowe go
Kupilam wczoraj rano na giełdzie kwiatowej (dobrze ze jest blisko to h starczyla:-)) surfinie i ziemie. Dziś zasadzilam dwie donice.
Misiu niby jest grzeczny bo jednak to wszystko zrobilam i obiad ugotowalam, a byłam sama bo maz na budowie, to jednak dziś miałam jakieś stany depresyjne,wkurwienie straszne, bo nie da się go uśpić za cholerę, a zmęczony drze się do spania a spać nie może.
I tak mam wyrzuty bo zostawiłam dziś aby się darl i padl po 15 min. Ale juz nie dawalam rady. Wszelkie sposoby zawiodły.
Juz nie wiem co robić z tym spaniem. Bo ogólnie misiek ostatnio więcej śpi (nie wiem czemu, aż trochę mnie to martwi)i ogólnie widzę ze chce mu się spać, praktycznie po h aktywności jest juz dętka i chce zasnąć, ale im później w ciągu dnia tym gorzej, i juz mi brak pomysłu.
Dodatkowo ciągle słyszę ze jest nadpobudliwy i to pewnie pewnie przezemnie bo ja jestem nerwowaa tommnie jeszcze bardziej wkurwia. Wszyscy tylko doradzając a pomocy żadnej. Dziś aż się poplakalam bo na mame nie mogę liczyc, na teściową wcale, tylko na męża, no ale on się nie roztroi pracuje, mamy budowę to juz tez nie daje rady. Aaaaa no psycha moja ostatnio bardzo szwankuje, aż boje się ze się to na misiu odbija.
Ja chyba po prostu nie jestem stworzona do bycia matka polka naprawdę.
Wkurza mnie tez to ze moje dziecko nigdy nie spalo ciągiem dłużej niż 2,5h boje się ze z nim cos nie tak, jak słysze ile śpią wasze dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 19:34
-
Lara luz, to jest okres niemowlecy, ktory z zasady nie jest latwy. Trzeba to przetrwac. A tak naprawde zanim sie obejrzysz maly wyrosnie na ludzi i zrobi sie ciekawiej. (Chociaz wszyscy rodzice nastolatkow mowia mi, ze chetnie by wrocili do problemow kalibru kup i braku snu).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Lara, moja śpi dłużej niż 2,5h raz na dobę zwykle - od 20 i też jak jest śpiąca to często płacze, ja dziś znalazłam nowy sposób nieświadomie, wzięłam w chustę i odkurzałam, a ona nagle bez bujania, wkładania smoka, itp - hyc i śpi.
Potem wykorzystałam drugi raz dzisiaj i zadziałało
Od dziś będę miała błysk na podłogachLara 82, AsiaSzw lubią tę wiadomość
-
Lara, jest Ci ciężko, jesteś zmęczona i dlatego zachowanie syna Cię denerwuje, ja też tak mam. Krzywdy mu nigdy nie zrobię, ale myśli mam różne, łącznie z tym ze po co mi to było, że chce moje życie z powrotem. Wystarczy ze młody się do mnie uśmiechnie i jest mi wstyd ze mogłam tak pomyśleć... Popatrz na to z innej strony, dla mnie wyczynem jest ugotowanie sobie ziemniaków i zjedzenie ciepłego obiadu jak jestem sama z młodym, a Ty obrobilas tyle truskawek i zasadzilas kwiaty?! Kobieto, on ma dopiero niecałe 4 miesiące, jesteś dla niego całym światem, kiedyś się odklei od Ciebie i jeszcze będziesz za tym tęsknić
-
Lara 82 wrote:Jeszcze powiem wam mam wielka ochote kupić nosidelko, no ale to Bondolino jest takie drogie
a mei tai boje się ze jeszcze za wcześnie na nie. Czy w nim na pewno jest bezpiecznie. Gosiu jak myślisz? Sama nie wiem co robić czy dac SE siana?
Myślę, że jak nie będziesz nosiła Piotrusia całymi dniami, to chyba można spróbować... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny ja miałam masakryczny tydzień, mały nas na nowo testował
ja nawet nie miałam się kiedy wysikać.
w dodatku mam dość wszystkiego nawet męża, który wszystko robi, ale dzieckiem się nie zajmie
we wtorek miałam rocznice ślubu i było do dupy, jak tak dalej pójdzie to zostanę sama z synem -
nick nieaktualnyJa dzisiaj Adzie uszyłam tego królika!
Komicznie wygląda!
http://www.iv.pl/images/59983901437245632709_thumb.jpg
Dałam go psu! Adzie uszyję ładniejszego jak bede miala czas, czyli nieprędko.Lara 82, Gosiak, Atakasobiejedna, Bietka, Laurka, dorocia2324 lubią tę wiadomość