X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo do Was nie zagladalam bo w czwartek nie mialam caly dzien pradu a wiec i neta. W piatek caly dzien sprzatanie, weekend to ostatnio zawsze gdzies jezdzimy albo ktos do nas a wczoraj zalatwialismy sprawy i tez poza domem caly dzien.

Ostatnio kilka dni mialam mniej pokarmu wiec maly czesciej na piersi. Wczoraj obudzilam sie z okropnym pieczeniem i parciem na pecherz, normalnie jakbym miala jakies zapalenie. Caly czas siku mi sie chcialo a 2 kropelki i okropny bol. Wiec wzielam zuravit. Za chwile patrze a tam krew. No to chyba okres. Lekki bol brzucha i glowy. Na wieczor wzielam jeszcze zuravit ale juz nie bolalo i nie boli. I w nocy zero krwawienia i teraz tez. Cholera i to okres czy co?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wiem czy mniejsza ilosc pokarmu przez okres, jesli to okres.

Dzis noc karmienie 21-2-4-6-8. Teraz na razie spi ale sen plytki. Natan ostatnio sie bardzo rozgadal, wiec trzeba ciagle do niego mowic, coraz wiecej odglosow wydaje, jak siedze i mam go na rekach przodem do swiata to strasznie sie podnosi i sztywno siedzi wiec staram sie zeby tak za dlugo nie robil. Z przekrecaniem sie to tak kiepsko jeszcze.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mis ma druga drzemie, pewnie cale pol h będzie bo tyle zostało do 2 h po ostatnim karmieniu, wiec będzie krzyk o cyca. O dziwo usnał Lulany w wózku, choć juz marudzil o cyca, a smoczka nawet jak się oczka zamykają nie chwyci i koniec! Uparciuch :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 09:39

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że mojemu Kubusiowi nie udało się jeszcze ani razu przekręcić na brzuszek?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras bedzie chciala ubranko nasze? Ubranko Mikolaj. Granatowe spodenki sztrusowe, koszulobody, muszka, bialy sweterek i czapka. Mam tez buty.

Czapki nie malozylam( upal) swetra tez nie
    Buty zdjelam w kosciele bo plynelismy

Ubranko jest 68 ale jest spore bo moj maly wazy 8,5 kg

Najpierw zamowilam 74 to bylo ogromne. Koszula jak na dwulatka!!
    Wiecej inf na priv;))

Moze mu jeszcze zrobimy zdjecia w tym bo jest naprawde ladne- niebylejakie:)
    Ubranko kosztowalo 159 bez przesylki i butki 25 zl

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moj tez tylko na boki.
    Maz raz widzial jak sie przekrecal ale na plecy chyba
    Do 6 mies to moze nastapic. Spokojnie

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ktoras bedzie chciala ubranko nasze? Ubranko Mikolaj. Granatowe spodenki sztrusowe, koszulobody, muszka, bialy sweterek i czapka. Mam tez buty.

Czapki nie malozylam( upal) swetra tez nie
    Buty zdjelam w kosciele bo plynelismy

Ubranko jest 68 ale jest spore bo moj maly wazy 8,5 kg

Najpierw zamowilam 74 to bylo ogromne. Koszula jak na dwulatka!!
    Wiecej inf na priv;))

Moze mu jeszcze zrobimy zdjecia w tym bo jest naprawde ladne- niebylejakie:)
    Ubranko kosztowalo 159 bez przesylki i butki 25 zl

Szkoda, że mój nie wlezie, bo bym chętnie wzięła. Też planuję coś takiego kupić. Tylko kurcze mój nosi już 74 a chrzest 12 lipca dopiero

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Dziewczyny czy to normalne że mojemu Kubusiowi nie udało się jeszcze ani razu przekręcić na brzuszek?

Kochana ty się nic nie martw ma czas, twój juz łapie za stopy a mój nawet nie dosięgnie :-):-)
    Poszukaj w necie są zabawy z niemowlakiem stymulujące takie przekręcanie, pocwiczycie i się uda :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 10:10

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa moj tez nosi 74 raczej. Mam zdjecie z przylozona koszula 74 . Wysle Ci;) bo snieszne;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Kochana ty się nic nie martw ma czas, twój juz łapie za stopy a mój nawet nie dosięgnie :-):-)
    Poszukaj w necie są zabawy z niemowlakiem stymulujące takie przekręcanie, pocwiczycie i się uda :-)

W sumie to Kubuś chyba preferuje gadanie, plucie i stopy :) Nie ma motywacji. A ja już tak doczekać się nie mogę

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie Sabela nie lubi tego, ze moja coreczka tyle spi. :)

My dzisiaj również mamy 4 miesiące:) i 3 rocznice ślubu. 16-sty to nasz szczęśliwy dzień :)

słoneczna 85, Gosiak, dorocia2324, bella84, Lara 82, Bietka, Laurka, mala_mi1982, kasia_1988 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to dla Was tez gratulacje i szczescia!

Januszkowa lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Wam też życzę wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesięcy!!! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :) ostatnio mam malo czasu albo zdycham od zatrucia albo mala sie zajmuje.. :) na szczescie juz jest prawie dobrze a obiad poszedl do kosza buu.. Cos musialo w nim byc starego albo cholera wie.. A mial byc na 3 dni.. Wiec od wczoraj dieta lekkostrawna...:) mysle by zaraz kawke sobie zrobic.. Mam nadzieje ze sie zbytnio na brzucholu nie odbije...
    Co do przewracania to moja fika w obie strony z pleckow na brzuch i to tak non stop... I steka tez non stop potem bo z brzucha udalo jej sie moze ze 3 razy na plecy.. Wiec raczej przypadek :)
    Wogole tak mnie naszlo... Przegladalam tego linka ze zdjeciami mam karmiacych.. Jejciu one wszystkie maja duze biusty :) moze dlatego mi nie wyszlo bo ja mam maaaaly:p na czas karmienia urosl a teraz znowu zmalal :) a babeczka doradczyni w szpitalu mowila mi ze czasem tak jest ze wlasnie przy pierwszym dziecko ciezko idzie ta laktacja a przy drugim juz normalnie :) wiec moze ja sie zdecyduje na drugie to wtedy pokarmie cyckiem:p
    Moje dzieciatko ostatnio przesypia 21-6 bez wybudzania :) a ja staram sie isc spac razem z nia wiec dzis te 9 h pospalam ciagiem :)
    Wczoraj testowalysmy brokula i ewidentnie nie podszedl jej bo byl mega ryk a przez 2 poprzednie dni jablko jak dostawala to az sie uszka trzesly jak widziala kolejna lyche :) wiec dzis groszek dam :) postanowilam ze bedzie 2 dni warzywko i 2 owoc by sie dziecko nie rozbestwilo slodkimi owocami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 11:22

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Janeczka dziś z okazji 4 miesięcy zaczęła drzemkę o 8:10, obudziła się o 9:00, dałam jej jeść zasnęła przy cycku, obudziła się po 10, zjadła i znowu zasnęła i teraz najadła się "z trzeciego" i dopiero się budzi ;)

słoneczna 85, Pia Gizela, dorocia2324, Januszkowa, Januszkowa, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, no ja gdzieś chyba czytałam, że najpierw warzywa same a owoce sporo później, bo jak posmakują dzieci owoców to warzyw już nie będą chciały jeść.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no to moze lepiej zrobie tj piszesz:p to poerw warzywka polecimy ;) ale fakt ze ja tez brokula nie lubie chyba ze z cukrem ;p a ten ze sloika malej ( bo tez probuje wszystkiego co jej daje) jest bleeeee

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak najpierw same warzywa a potem np marchew z ziemniakiwm i pozniej owoce

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoras juz odebrala pudelko hipp z rossmana?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po. Jest nie najgorzej.

Poszliśmy z obniżonym napięciem mięśniowym a wyszliśmy z:
    1. lekką asymetrią prawostronną - bo główka w leżeniu na brzuszku leci na prawą stronę czasem delikatnie
    2. nadmiernym napięciem mięśniowym w karku - bo odchyla główkę za bardzo do tyłu
    3. obniżonym napięciem mięśniowym w brzuszku - bo nie trzyma nóżek rączkami.

Powiedziała że to drobnostki ale rehabilitację mamy :D

W robocie wszyscy mnie chwalili, że pięknie wyglądam, rozmowa z dyrekcją utwierdziła mnie w tym, że już mnie tam nie chcą :(

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3093 3094 3095 3096 3097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ