Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlugo do Was nie zagladalam bo w czwartek nie mialam caly dzien pradu a wiec i neta. W piatek caly dzien sprzatanie, weekend to ostatnio zawsze gdzies jezdzimy albo ktos do nas a wczoraj zalatwialismy sprawy i tez poza domem caly dzien.
Ostatnio kilka dni mialam mniej pokarmu wiec maly czesciej na piersi. Wczoraj obudzilam sie z okropnym pieczeniem i parciem na pecherz, normalnie jakbym miala jakies zapalenie. Caly czas siku mi sie chcialo a 2 kropelki i okropny bol. Wiec wzielam zuravit. Za chwile patrze a tam krew. No to chyba okres. Lekki bol brzucha i glowy. Na wieczor wzielam jeszcze zuravit ale juz nie bolalo i nie boli. I w nocy zero krwawienia i teraz tez. Cholera i to okres czy co? -
No i nie wiem czy mniejsza ilosc pokarmu przez okres, jesli to okres.
Dzis noc karmienie 21-2-4-6-8. Teraz na razie spi ale sen plytki. Natan ostatnio sie bardzo rozgadal, wiec trzeba ciagle do niego mowic, coraz wiecej odglosow wydaje, jak siedze i mam go na rekach przodem do swiata to strasznie sie podnosi i sztywno siedzi wiec staram sie zeby tak za dlugo nie robil. Z przekrecaniem sie to tak kiepsko jeszcze. -
Mis ma druga drzemie, pewnie cale pol h będzie bo tyle zostało do 2 h po ostatnim karmieniu, wiec będzie krzyk o cyca. O dziwo usnał Lulany w wózku, choć juz marudzil o cyca, a smoczka nawet jak się oczka zamykają nie chwyci i koniec! Uparciuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 09:39
-
Ktoras bedzie chciala ubranko nasze? Ubranko Mikolaj. Granatowe spodenki sztrusowe, koszulobody, muszka, bialy sweterek i czapka. Mam tez buty.
Czapki nie malozylam( upal) swetra tez nie
Buty zdjelam w kosciele bo plynelismy
Ubranko jest 68 ale jest spore bo moj maly wazy 8,5 kg
Najpierw zamowilam 74 to bylo ogromne. Koszula jak na dwulatka!!
Wiecej inf na priv;))
Moze mu jeszcze zrobimy zdjecia w tym bo jest naprawde ladne- niebylejakie:)
Ubranko kosztowalo 159 bez przesylki i butki 25 zl -
słoneczna 85 wrote:Ktoras bedzie chciala ubranko nasze? Ubranko Mikolaj. Granatowe spodenki sztrusowe, koszulobody, muszka, bialy sweterek i czapka. Mam tez buty.
Czapki nie malozylam( upal) swetra tez nie
Buty zdjelam w kosciele bo plynelismy
Ubranko jest 68 ale jest spore bo moj maly wazy 8,5 kg
Najpierw zamowilam 74 to bylo ogromne. Koszula jak na dwulatka!!
Wiecej inf na priv;))
Moze mu jeszcze zrobimy zdjecia w tym bo jest naprawde ladne- niebylejakie:)
Ubranko kosztowalo 159 bez przesylki i butki 25 zl
Szkoda, że mój nie wlezie, bo bym chętnie wzięła. Też planuję coś takiego kupić. Tylko kurcze mój nosi już 74 a chrzest 12 lipca dopiero -
agaaa28 wrote:Dziewczyny czy to normalne że mojemu Kubusiowi nie udało się jeszcze ani razu przekręcić na brzuszek?
Kochana ty się nic nie martw ma czas, twój juz łapie za stopy a mój nawet nie dosięgnie
Poszukaj w necie są zabawy z niemowlakiem stymulujące takie przekręcanie, pocwiczycie i się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 10:10
-
Lara 82 wrote:Kochana ty się nic nie martw ma czas, twój juz łapie za stopy a mój nawet nie dosięgnie
Poszukaj w necie są zabawy z niemowlakiem stymulujące takie przekręcanie, pocwiczycie i się uda
W sumie to Kubuś chyba preferuje gadanie, plucie i stopyNie ma motywacji. A ja już tak doczekać się nie mogę
-
Widocznie Sabela nie lubi tego, ze moja coreczka tyle spi.
My dzisiaj również mamy 4 miesiące:) i 3 rocznice ślubu. 16-sty to nasz szczęśliwy dzieńsłoneczna 85, Gosiak, dorocia2324, bella84, Lara 82, Bietka, Laurka, mala_mi1982, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Czesc mamusie
ostatnio mam malo czasu albo zdycham od zatrucia albo mala sie zajmuje..
na szczescie juz jest prawie dobrze a obiad poszedl do kosza buu.. Cos musialo w nim byc starego albo cholera wie.. A mial byc na 3 dni.. Wiec od wczoraj dieta lekkostrawna...
mysle by zaraz kawke sobie zrobic.. Mam nadzieje ze sie zbytnio na brzucholu nie odbije...
Co do przewracania to moja fika w obie strony z pleckow na brzuch i to tak non stop... I steka tez non stop potem bo z brzucha udalo jej sie moze ze 3 razy na plecy.. Wiec raczej przypadek
Wogole tak mnie naszlo... Przegladalam tego linka ze zdjeciami mam karmiacych.. Jejciu one wszystkie maja duze biustymoze dlatego mi nie wyszlo bo ja mam maaaaly:p na czas karmienia urosl a teraz znowu zmalal
a babeczka doradczyni w szpitalu mowila mi ze czasem tak jest ze wlasnie przy pierwszym dziecko ciezko idzie ta laktacja a przy drugim juz normalnie
wiec moze ja sie zdecyduje na drugie to wtedy pokarmie cyckiem:p
Moje dzieciatko ostatnio przesypia 21-6 bez wybudzaniaa ja staram sie isc spac razem z nia wiec dzis te 9 h pospalam ciagiem
Wczoraj testowalysmy brokula i ewidentnie nie podszedl jej bo byl mega ryk a przez 2 poprzednie dni jablko jak dostawala to az sie uszka trzesly jak widziala kolejna lychewiec dzis groszek dam
postanowilam ze bedzie 2 dni warzywko i 2 owoc by sie dziecko nie rozbestwilo slodkimi owocami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 11:22
-
A Janeczka dziś z okazji 4 miesięcy zaczęła drzemkę o 8:10, obudziła się o 9:00, dałam jej jeść zasnęła przy cycku, obudziła się po 10, zjadła i znowu zasnęła i teraz najadła się "z trzeciego" i dopiero się budzi
słoneczna 85, Pia Gizela, dorocia2324, Januszkowa, Januszkowa, megg lubią tę wiadomość
-
My po. Jest nie najgorzej.
Poszliśmy z obniżonym napięciem mięśniowym a wyszliśmy z:
1. lekką asymetrią prawostronną - bo główka w leżeniu na brzuszku leci na prawą stronę czasem delikatnie
2. nadmiernym napięciem mięśniowym w karku - bo odchyla główkę za bardzo do tyłu
3. obniżonym napięciem mięśniowym w brzuszku - bo nie trzyma nóżek rączkami.
Powiedziała że to drobnostki ale rehabilitację mamy
W robocie wszyscy mnie chwalili, że pięknie wyglądam, rozmowa z dyrekcją utwierdziła mnie w tym, że już mnie tam nie chcąGosiak lubi tę wiadomość