Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka wrote:A ja jem kukurydze, bo tak strasznie ja lubie!
A taka od lokalnych farmerow tez jest zla? Albo taka, ktora sami wyhodowalismy? Nasiona, ktorych do tego uzylismy sa juz zmodyfikowane?
tu trochę info na ten temat:
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/kukurydza-modyfikowana-genetycznie-moze-byc-bardziej-niebezpieczna-niz-wczesniej-sadzonoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:54
-
dorocia2324 wrote:Powiedzcie mi czy jak wczoraj troche krwawilam i do tego szczypalo mnie bardzo i czulam okropne parcie na pecherz a tylko kilka kropli udalo mi sie zrobic to mogl byc okres? Od wczoraj biore zuravit. W nocy juz bez krwawienia i bez bolu, dzis to samo nawet kropelki krwi. Kurcze to okres czy moze cos sie dzieje?
To mi bardziej wygląda na infekcje dróg moczowych. -
Zastanawiacie sie juz czasem co z Waszych dzieci wyrosnie? Bo jak rozmawiam z kolezankami w pracy, ktore maja albo dzieci w wieku wczesnoszkolnym albo juz nastoletnie, to wszystko sie kreci wokol sportow itp. Nie wszystkie mamy to ekscytuje, ale musza w tym uczestniczyc ze wzgledu na dzieci i czasami dzien w dzien po pracy jakis baseball, football, softball, lacrosse. Mnie te rzeczy nie interesuja, ale Luna bedzie tu dorastac, wiec sa spore szanse, ze bedzie chciala w tym uczestniczyc, a nie moge jej przeciez zabronic, tylko dlatego, ze nie rozumiem zasad ;] No ale moze bedzie molem ksiazkowym i nie bede musiala jej wozic na treningi ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
my po usg bioderek, mamy Ia, ostatnio byla II wiec sie ladnie rozwijaja;) kolejna wizyta za 3-4mc...ja dzis bez obiadu bo mialam cos kupic spacerujac, ale byl placz i na rekabh wracjalismy dobrze ze bylam blisko pracy M to nas podprowadzil do domu
Atakasobiejedna-to nam sie modele "cyborgi" trafily, ostatnio mi znajoma mowila ze jej dziecko dopiero w wieku dwoch lat mialo dwie reguralne drzemki w dzien"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
dorocia2324 wrote:Powiedzcie mi czy jak wczoraj troche krwawilam i do tego szczypalo mnie bardzo i czulam okropne parcie na pecherz a tylko kilka kropli udalo mi sie zrobic to mogl byc okres? Od wczoraj biore zuravit. W nocy juz bez krwawienia i bez bolu, dzis to samo nawet kropelki krwi. Kurcze to okres czy moze cos sie dzieje?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Gosiak wrote:No, dała "nie lubię" na post Januszkowej, że jej dziecko ładnie przesypia noce...
Ja też mam jedno - ale mi się nie chce cofać i sprawdzać kto mi dał
Ale mi wstyd, wyszło szydło z worka, ze Was podczytuję
Z komórki więc kliknęłam i nawet o tym nie wiedziałam. Kajam się....
A która strona to odklikam
Poród dopiero przede mną (mam nadzieję, że na dniach) i czytam co mnie może czekać w przyszłość.
Pozdrawiam wszystkie dzielne mamusie!
edit: odlubiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:28
Gosiak, Atakasobiejedna, mala_mi1982, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Kurcze no wlasnie mam metlik w glowie. Jedno dniowy okres to chyba niemozliwe. Przepraszam, ze tak opisuje ale wczoraj jak mialam takie parcie przy sikaniu to bylo sporo krwi w kibelku a pozniej na podpasce kilka kropek, itd. Chyba jutro zadzw do gina i zapytam.
-
Jestem z bielska, to moje pierwsze dziecko i ma być syn.
Imię stety/niestety nadal nie wybrane. Moim faworytem od początku był Igor ale ślubnemu się nie podoba więc decyzją wstrzymana do poroduMamy kilka typów, zobaczymy na czym stanie.
Całą ciążę przechodzę zupełnie bezobjawowo, nawet teraz na końcówce. Żadnych bóli, skurczy, puchnięć, nic. Jutro mam wizytę więc okaże się czy zanosi się na coś w najbliższym czasie.
A no i zaczęłam Was podczytywać jak przyszła kolej na Was ( ale to chyba taki okres,że każdy miesiąc tak ma) , potem przestałam bo do połowy kwietnia pracowałam więc czas ograniczony i kiedyś ostatnio z nudów czytałam po kolei tematy na bbf i akurat pisalyście o chustach i nosidłach a ten temat mnie interesuje i od tego czasu zerkam co u Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:19
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
marcela29 wrote:my po usg bioderek, mamy Ia, ostatnio byla II wiec sie ladnie rozwijaja;) kolejna wizyta za 3-4mc...ja dzis bez obiadu bo mialam cos kupic spacerujac, ale byl placz i na rekabh wracjalismy dobrze ze bylam blisko pracy M to nas podprowadzil do domu
Atakasobiejedna-to nam sie modele "cyborgi" trafily, ostatnio mi znajoma mowila ze jej dziecko dopiero w wieku dwoch lat mialo dwie reguralne drzemki w dzien
Co do spania ja mam wrażenie, że moje dziecko w ogóle nie śpi. Ucina sobie w dzień 2 max 3 drzemki po 15 minut. Do tego nie potrafi usnąć bez cyca. Jak zabiorę cyca jest histeria i nie ma spania. Teraz tak zaczęło się dziać. Dodatkowo dziś chodzę jak zombie. W nocy budziła się co 1-1,5h i póki nie dałam cyca do ciumkania (bo głodna nie była) to nie zasnęła. Nie powinnam tak robić ale chyba sąsiedzi by do mnie z wiatrowką przyszli a ja prędzej sama bym sobie strzeliła kulę w łeb. Spała więc ze mna w łóżku. Ogólnie ostatnio dużo wrzeszczy. Nie płacze tylko krzyczy, wkurza się....nie wiem co się z tym moim dzieckiem porobiłoNie widzę żeby miała spuchnięte dziąsła żeby wskazywało to na zęby. Wcześniej była dośc spokojnym dzieckiem a teraz jest sajgon. Spacery też trwają max pół godz o ile uda się jej zasnąć. Potem syrena.....
-
Ja juz po wizycie u fizjoterapeuty. Właściwie nic się nie dowiedziałam. Tyle, że z rozstepem mięśni brzucha nic nie da się zrobić jedynie zszyć. Mogę ćwiczyć wszystko a właściwie powinnam żeby wzmocnić mięśnie.
Laurka my będziemy stawiać na jakiś sport. Mąż by chciał żeby to była piłka nożna. Już marzy, że jego syn bbędzie dlawn piłkarzem a on jego managerem
U mas w ciągu dnia jest 1 dłuższa ok 2h drzemka i 3-4 pół godzinne. -
moja niby nie placze czesto, w nocy ladnie spi, wstaje max 2razy, pociumka chwile i odkladam ja dalej do spani, krzyczy czesto jak jej cos z zabawka nie wychodzi np zle chwyci i do buzi nie poceluje, na dworze wytrzyma i 2godz ale pospi max 40, ale przez to ze w domu prawie nie sypia to moge jedynie zrobic cos w czasie max 30min bo mala domaga sie uwagi, takze gotuje sporadycznie, sprzatam tam ogolnie, a dla siebie nie mam czasu poza chwilami w weekendy, ale co zrobic kocham corke taka jaka jest i dziekuje ze wogole jdst...choc wiadomo, organizm zmeczony i potrzebuje odpoczynku"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
a my chcemy corke wyslac na jakies sztuki walki, a ja tez na balet (ale tak zabawowo, bo jak patrze na stopy zawodowych baletnic to az mnie boli) ale chciec to my mozemy, a dziecko i tak swoje zrobi:p"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017