X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mam to samo z usypianiem i cycem. Uśpić go może wózek albo cycek. Nie da rady w innej pozycji, hustanego, noszonego nic. Nie mam nawet pomysłu co zrobić gdy chce spać i odwraca główkę i szuka cycka a jak nie ma to płacze.
    Wtedy po prostu daje cycka, ci c wiem ze to niby źle ale nie mam innego pomysłu a nie zniose żeby plakal, bo juz próbowała i po 10 min, się nie uspokaja, wiec dłużej nie próbuje.

U nas ze spaniem stroszke lepiej, bo jak mu się uda zasnąć to musi b c straszna cisza w domu, niby tez nie powinno się tak robić, ale ja jednak wole jak pospi i nie marudzi.

Mojemu zdarza się zasnąć samemu, rano na pierwsza drzemie, postawiony w wózku przy lodowce podziwia magnesy i pada na jakieś 30 min.
    Poza tym zdarzyło mu się kilka razy w południe jak był na macie, albo się bawił, ale to sporadyczne przypadki.

Zdecydowanie ostatnio denerwuje się jak mu się nudzi i często muszę mu zmieniać zajęcie lub pozycje. Dziś na brzuszku zrobił 360 stopni cale kółko :-)

Największy problem jest z wieczornym spaniem, bardzomciezko mu zasnąć, wierzba nogami, rękoma, tak jakby wszystko robilmbyle nie zasnąć. Jak juz padnie jest ok. Budzi się tylko na jedzenie.
    Choć dziś mnie rozsmieszyl bo jak mu przebralam pieluche, to on do cyca, po chwili się oderwał patrzy na mnie i aguu. Ja w szoku bo była 3 nad ranem, ale dalej złapał za Dycka i zasnął. Byłam w strachu ze ma zamiar się bawić :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    No ja właśnie głodu nie obstawiam bo mam w domu wagę dla niemowląt i ważę ją co piątek. Póki co ładnie przybiera. dzisiaj np wazyła 7,265 a w zeszłym tyg 7,120 więc jest ok. Nie wiem o co cho....

Nasz też przybierał, a mimo to był głodny. Mam nadzieje, że u Was jest to chwilowe, za kilka dni minie i przede wszystkim nie oznacza potrzeby dokarmiania.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja czasem muszę się z moim bawić w nocy. Obudzi się np. o 2 w nocy nakarmię go cycem a on oczy jak pięć złotych i nie ma zamiaru spać. Nic na niego nie działa, więc cóż zabieramy zabawki...

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Nasz też przybierał, a mimo to był głodny. Mam nadzieje, że u Was jest to chwilowe, za kilka dni minie i przede wszystkim nie oznacza potrzeby dokarmiania.
    hmmm to dziwne...No nie chcę na razie dokarmiać ale wiadomo....jak trzeba będzię to dumę schowa się do kieszeni. Teraz jak budziła się tak często w nocy to nie była głodna tylko ciumkać chciała. Wystarczył cyc do buzi, parę ciumów bez ssania i spokój na godzinę lub 1,5. potem pobudka i znowu to samo więc chyba raczej nie może to byc głód. W dzień je średnio co 3 godziny i nie domaga się częściej. Jak było tak gorąco to przystawiałam ją częściej sama ze względu na picie tylko....no zobaczymy. Jak będzie to trwało to trzeba będzie szukać przyczyny. Najgorsze, że przyczyny moga być tak rożne i nieoczywiste....skok, zęby, głod....wszystko ma podobne objawy...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zazwyczaj nie panikuje, ale... mam takie pytanie, czy Waszym dzieciom drżą rączki? Mój dzisiaj tak nimi drgal ze do buzi nie mógł nimi trafić, nie wyglądało to fajnie... Teraz przy karmieniu jak zmieniałam cycka to tez mu ręce latały :(

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszustkich miesiecznic :)

Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, nie, u nas czegoś takiego nie zaobserwowałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja mialm kiecke z tylu rozpinana i odchylalam do kstmirnia raz jedna raz druga

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota jak je co 3 h i nie domaga się częściej to napewno nie głód. Mój chciał non stop cyca i wrzeszczał.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez drżenia rączek nie widziałam. Czasem machała tak bardzo szybko rączkami i nózkami ale to raczej nie to.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no to chyba pójdę z nim w tym tyg do pediatry, przy okazji zobaczę jak wyszły mu wyniki badań. Dzisiaj pierwszy raz tak robił... Usg przez ciemiaczko do kiedy można zrobić?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie ma drzenia raczek i tez by mnie to zaniepokoilo....
    Kurcze a nad nami widmo ze tatus zamiast wrocic za tydzien bedzie mial opoznienie :/ buuu

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze dzieci potrafia zasypiać same ???? Tzn nie na rękach, nie przy cycu ani butelce, nie w chuście, nie w wózku tylko po prostu odłożone do łóżeczka i głaskane po główce ?
    Moja zasypia sama, ale tylko na spacerze i po wieczornym karmieniu kładęę ją do łòżeczka, zwykle chwilę fika i zasypia nieraz z szumisiem nieraz bez, ale po 19 ona jest już naprawdę padnieta bo mało śpi w dzien, a krótki drzemki w ciągu dnia to już przy kp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:19

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny a zglebialyscie juz temat fotelikow od 6 msca? Bo to w sumie juz zaraz i chyba trzeba temat rozeznac :)
    My kupimy maxi cosi Pearl bo tylko taki pasuje do naszej bazy family fix, ale to jak 9kg przekroczy

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota u nas zazwyczaj zasypia sama. Paluch w buzi ciumka, probuje tego oduczyć, wkladam smoczek. Często jest tak, ze leży w lozeczku znajduje jakiś punkt, patrzy w niego i za chwile oczy zamknięte i śpi. Muzyka z karuzeli tez ja usypia, a czasami poloze ja na naszym lozku i po prostu uśnie :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Bella, chodzi Ci o foteliki samochodowe?
    My mamy Cybex Aton3 i on jest do 13kg to chyba mniej więcej do 12 mies. o ile się nie mylę...

Dokładnie, my mamy Graco tez sie liczy według wagi, chyba ze dziecko jest wysokie i główka lub nóżki zaczynają wyrastać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:28

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Heh no to chyba pójdę z nim w tym tyg do pediatry, przy okazji zobaczę jak wyszły mu wyniki badań. Dzisiaj pierwszy raz tak robił... Usg przez ciemiaczko do kiedy można zrobić?

U mnie drżenia też nie ma, ciemiaczko tylne zarasta do ok 4mc, a przednie 9-18mc z tego co pamiętam to przez przednie USG się robi .... a drżenie mogło być jednorazowym incydentem także obserwuje i jak się powtórzy lepiej pójść do pediatry to powinna dać skierowanie do neurologa dla spokoju, ale spokojne drżenia nóżek raczek mogą pojawiać się w sytuacji gdy niemowlę jest zdenerwowanie z racji jego niedojrzałego układu nerwowego, poobserwuj w jakich sytuacjach pojawia się drzenie

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie teraz misiek wykapany, pogryzl mi cycka aż mnie zabolalo, wiec mowie nie nie ma usypiania przy cycku i wyzywania się na cycku, wlozylam do wózka. Gdzie tam 10 minut histerii, nie usnie, tatuś się zlitowal.
    Leżą na łóżku, Piotrek ani myśli spać gada i sroke udaje i ciekawe kiedy to się skończy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:37

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze przez cały dzien mi takich jazd nie robi jak go wkladam do wozka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:37

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie ma drżenia tylko maha mega szybko raczkami.

Atakasobiejedna mowilas ze Twój malo przybiera, a sprawdza liście mu hormony tarczycy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:35

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3097 3098 3099 3100 3101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ