Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka mam to samo z usypianiem i cycem. Uśpić go może wózek albo cycek. Nie da rady w innej pozycji, hustanego, noszonego nic. Nie mam nawet pomysłu co zrobić gdy chce spać i odwraca główkę i szuka cycka a jak nie ma to płacze.
Wtedy po prostu daje cycka, ci c wiem ze to niby źle ale nie mam innego pomysłu a nie zniose żeby plakal, bo juz próbowała i po 10 min, się nie uspokaja, wiec dłużej nie próbuje.
U nas ze spaniem stroszke lepiej, bo jak mu się uda zasnąć to musi b c straszna cisza w domu, niby tez nie powinno się tak robić, ale ja jednak wole jak pospi i nie marudzi.
Mojemu zdarza się zasnąć samemu, rano na pierwsza drzemie, postawiony w wózku przy lodowce podziwia magnesy i pada na jakieś 30 min.
Poza tym zdarzyło mu się kilka razy w południe jak był na macie, albo się bawił, ale to sporadyczne przypadki.
Zdecydowanie ostatnio denerwuje się jak mu się nudzi i często muszę mu zmieniać zajęcie lub pozycje. Dziś na brzuszku zrobił 360 stopni cale kółko
Największy problem jest z wieczornym spaniem, bardzomciezko mu zasnąć, wierzba nogami, rękoma, tak jakby wszystko robilmbyle nie zasnąć. Jak juz padnie jest ok. Budzi się tylko na jedzenie.
Choć dziś mnie rozsmieszyl bo jak mu przebralam pieluche, to on do cyca, po chwili się oderwał patrzy na mnie i aguu. Ja w szoku bo była 3 nad ranem, ale dalej złapał za Dycka i zasnął. Byłam w strachu ze ma zamiar się bawić -
Stokrota :) wrote:No ja właśnie głodu nie obstawiam bo mam w domu wagę dla niemowląt i ważę ją co piątek. Póki co ładnie przybiera. dzisiaj np wazyła 7,265 a w zeszłym tyg 7,120 więc jest ok. Nie wiem o co cho....
Nasz też przybierał, a mimo to był głodny. Mam nadzieje, że u Was jest to chwilowe, za kilka dni minie i przede wszystkim nie oznacza potrzeby dokarmiania. -
NASTA wrote:Nasz też przybierał, a mimo to był głodny. Mam nadzieje, że u Was jest to chwilowe, za kilka dni minie i przede wszystkim nie oznacza potrzeby dokarmiania.
-
Kurcze, zazwyczaj nie panikuje, ale... mam takie pytanie, czy Waszym dzieciom drżą rączki? Mój dzisiaj tak nimi drgal ze do buzi nie mógł nimi trafić, nie wyglądało to fajnie... Teraz przy karmieniu jak zmieniałam cycka to tez mu ręce latały
-
Heh no to chyba pójdę z nim w tym tyg do pediatry, przy okazji zobaczę jak wyszły mu wyniki badań. Dzisiaj pierwszy raz tak robił... Usg przez ciemiaczko do kiedy można zrobić?
-
Stokrota :) wrote:Powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze dzieci potrafia zasypiać same ???? Tzn nie na rękach, nie przy cycu ani butelce, nie w chuście, nie w wózku tylko po prostu odłożone do łóżeczka i głaskane po główce ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:19
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
bella84 wrote:Dziewczyny a zglebialyscie juz temat fotelikow od 6 msca? Bo to w sumie juz zaraz i chyba trzeba temat rozeznac"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Stokrota u nas zazwyczaj zasypia sama. Paluch w buzi ciumka, probuje tego oduczyć, wkladam smoczek. Często jest tak, ze leży w lozeczku znajduje jakiś punkt, patrzy w niego i za chwile oczy zamknięte i śpi. Muzyka z karuzeli tez ja usypia, a czasami poloze ja na naszym lozku i po prostu uśnie
-
Gosiak wrote:Bella, chodzi Ci o foteliki samochodowe?
My mamy Cybex Aton3 i on jest do 13kg to chyba mniej więcej do 12 mies. o ile się nie mylę...
Dokładnie, my mamy Graco tez sie liczy według wagi, chyba ze dziecko jest wysokie i główka lub nóżki zaczynają wyrastać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:28
-
Atakasobiejedna wrote:Heh no to chyba pójdę z nim w tym tyg do pediatry, przy okazji zobaczę jak wyszły mu wyniki badań. Dzisiaj pierwszy raz tak robił... Usg przez ciemiaczko do kiedy można zrobić?
U mnie drżenia też nie ma, ciemiaczko tylne zarasta do ok 4mc, a przednie 9-18mc z tego co pamiętam to przez przednie USG się robi .... a drżenie mogło być jednorazowym incydentem także obserwuje i jak się powtórzy lepiej pójść do pediatry to powinna dać skierowanie do neurologa dla spokoju, ale spokojne drżenia nóżek raczek mogą pojawiać się w sytuacji gdy niemowlę jest zdenerwowanie z racji jego niedojrzałego układu nerwowego, poobserwuj w jakich sytuacjach pojawia się drzenie"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
No i właśnie teraz misiek wykapany, pogryzl mi cycka aż mnie zabolalo, wiec mowie nie nie ma usypiania przy cycku i wyzywania się na cycku, wlozylam do wózka. Gdzie tam 10 minut histerii, nie usnie, tatuś się zlitowal.
Leżą na łóżku, Piotrek ani myśli spać gada i sroke udaje i ciekawe kiedy to się skończy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:37