X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wysle tam gdzie moj synek zechce;) jak nie bedzie chcial to nigdzie nie poslemy;)

Gosiak, Lara 82, megg, Bietka, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, to super ze zmiana mm pomogła, a jeszcze lepiej ze Luna je chętnie przez nakładki!

Marcela29, no co możemy zrobić, trzeba te nasze dzieci kochać takie jakie są ;) Szkoda tylko ze one się męczą, mój się robi marudny jak jest śpiący, a nie zaśnie, tylko wpada w histerie... Teraz to mogę go wsadzić do nosidla żeby zasnął, ale jak bedzie miał rok? Mam nadzieje ze z czasem uda mi się go jakoś uśpić w ciągu dnia w inny sposób...

Co do sportów, to nie mam ciśnienia, wolałabym żeby pogral sobie z tatą na zasadzie zabawy, a nie od przedszkola wozić go na treningi ;) A poza tym ciężko mi sobie wyobrazić że on będzie chodził i ze będzie kiedyś duży :P

Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze dzieci potrafia zasypiać same ???? Tzn nie na rękach, nie przy cycu ani butelce, nie w chuście, nie w wózku tylko po prostu odłożone do łóżeczka i głaskane po główce ?

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma 5 miesięcy dziś........

Gosiak, Atakasobiejedna, bella84, NASTA, Lara 82, dorocia2324, megg, Bietka, marcela29, mala_mi1982, kasia_1988, Laurka, Sue lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze dzieci potrafia zasypiać same ???? Tzn nie na rękach, nie przy cycu ani butelce, nie w chuście, nie w wózku tylko po prostu odłożone do łóżeczka i głaskane po główce ?
    Miałam zacytować nie polubić. Odpowiedź brzmi: nie.

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój sam nie zaśpi, chyba że z moim cyckiem w ustach :D

Gosiak, Stokrota :), Stokrota :), Lara 82, Bietka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my to nie myśleliśmy na co nasze dziecko będzie chodzić, ale tak myślę że na co zechce ;)

Gosiak, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota juz 5 mscy!! Szok ja to patrze na ciuszki w sklepie na 68 i mysle kurcze to za duze dla mojego dziecka.. A ona wlasnie w 68 juz wchodzi.. Patrze i nie wierze ze ten czas taak leci... No szok niesamowity...wiekszosc z nas tu chyba na rocznym macierzynskim czesc polrocznym a wyobrazcie sobie ze kiedys to wogole 3 mieszki byly...
    Ja dzis zwariowalam i obkupilam moje dziecko.. Maz mnie z domu wywali chyba... Bo mala ma ciuchow a ciuchow pewnie nawet nie zdarze jej w to ubrac :/ ale normalnie umiaru nie mam:( buuu

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Co do spania ja mam wrażenie, że moje dziecko w ogóle nie śpi. Ucina sobie w dzień 2 max 3 drzemki po 15 minut. Do tego nie potrafi usnąć bez cyca. Jak zabiorę cyca jest histeria i nie ma spania. Teraz tak zaczęło się dziać. Dodatkowo dziś chodzę jak zombie. W nocy budziła się co 1-1,5h i póki nie dałam cyca do ciumkania (bo głodna nie była) to nie zasnęła. Nie powinnam tak robić ale chyba sąsiedzi by do mnie z wiatrowką przyszli a ja prędzej sama bym sobie strzeliła kulę w łeb. Spała więc ze mna w łóżku. Ogólnie ostatnio dużo wrzeszczy. Nie płacze tylko krzyczy, wkurza się....nie wiem co się z tym moim dzieckiem porobiło :( Nie widzę żeby miała spuchnięte dziąsła żeby wskazywało to na zęby. Wcześniej była dośc spokojnym dzieckiem a teraz jest sajgon. Spacery też trwają max pół godz o ile uda się jej zasnąć. Potem syrena.....

Doskonale Ciebie rozumiem, u nas było to samo. Doszło do tego, że całymi dniami siedzieliśmy przy cycu z przerwą na moje siku i kąpiel, nawet nie mogłam zjeść przy stole. U nas oznaczało to GŁÓD i skończyło się to dokarmianiem butelką. Mam nadzieje, że u Ciebie to jest chwilowe i wszystko wróci do normy.

GRATULUJĘ 5 MIESIĘCY!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:04

atdc20mmmoziyqnb.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zglebialyscie juz temat fotelikow od 6 msca? Bo to w sumie juz zaraz i chyba trzeba temat rozeznac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Ty pisałaś , że Twoje dziecię ma zleconą rehabilitację m.in. dlatego , że nie trzyma stópek. Moja ma 5 mies i też stópek nie łapie. Czasem złapie się za kolanka. Co prawda ja ją traktuję inaczej troszkę wiekowo bo mimo, że ma 5 mies to jest wczesniakiem i rozwojowo jest miesiąc młodsza więc powinnam korygować jej wiem. 30.06 mamy neurologa, ciekawe co mi w takim razie powie na ten temat.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, chodzi Ci o foteliki samochodowe?
    My mamy Cybex Aton3 i on jest do 13kg to chyba mniej więcej do 12 mies. o ile się nie mylę...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Doskonale Cię rozumiem, u nas było to samo. Doszło do tego, że całymi dniami siedzieliśmy przy cycu z przerwą na moje siku i kąpiel, nawet nie mogłam zjeść przy stole. U nas oznaczało to GŁÓD i skończyło się to dokarmianiem butelką. Mam nadzieje, że u Ciebie to jest chwilowe i wszystko wróci do normy.

GRATULUJĘ 5 MIESIĘCY!

No ja właśnie głodu nie obstawiam bo mam w domu wagę dla niemowląt i ważę ją co piątek. Póki co ładnie przybiera. dzisiaj np wazyła 7,265 a w zeszłym tyg 7,120 więc jest ok. Nie wiem o co cho....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie łapie stóp, ani się nie przekreca z pleców na brzuch. Myślę że ma czas, czasem jest tak ze w ogóle się nie zanosi ze dziecko będzie robić coś nowego, a za 2 dni nowa umiejętność jest opanowana perfekcyjnie.

Gosiak, bella84, Stokrota :) lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, a może to skok rozwojowy?
    U nas generalnie tak było na samym początku, teraz z każdym tygodniem jest coraz lepiej. Czyli mam więcej czasu, bo mała sama potrafi się zająć - czy to na macie czy na bujaczku posiedzi - pogada do zabawek, itp...
    Ale zasypia tylko przy cycu albo w chuście.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak czytam ze wy po usg bioderek nr2, neurolodzy a my pediatra raz na 6 tyg teraz wypadnie... Moze za rzadko?
    Nasza w nocy spi 8-9 h, zasypia hm sama pobutli zjedzinej..w dzien zasypia na rekach tylko i bujan odpowiednio i szumy z zolwika z cloud b, ale rano po 1 sniadanku ma tak wlasnie ze klade ja sobie do lozka i puszczam zolwika projektor z szumami i ona tak patrzy patrzy w niego i w gwiazdki az po godzinie zasypia na 1-1.5 h ;) sama ;)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tematu sportu nie ma ale mój D. ma dużego fiata z 73 roku , który stoi pod wiatą u rodziców i liczy na to , ze z Miśką będzię go restaurować :D Bo sam nie może znaleźć na to czasu od 4 lat ;p

Gosiak, Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Stokrota, a może to skok rozwojowy?
    U nas generalnie tak było na samym początku, teraz z każdym tygodniem jest coraz lepiej. Czyli mam więcej czasu, bo mała sama potrafi się zająć - czy to na macie czy na bujaczku posiedzi - pogada do zabawek, itp...
    Ale zasypia tylko przy cycu albo w chuście.
    No właśnie już sama nie wiem....Tak koło 4 miesiaca było super właśnie. Szla spać po 19.00 a potem wstawala na karmienie dopiero 3-4. W dzień była pogodna, gadała, mogłam ogarnąć na chacie własnie, leżała sama w bujaczku, na macie....Spacery były nawet 2-godzinne. A od jakiś 2 tygodniu dziecko mi zwariowało :(

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, mój liczy, że Janeczka będzie rozkładać i składać kałacha na czas :P ;)

Stokrota :), dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Stokrota, mój liczy, że Janeczka będzie rozkładać i składać kałacha na czas :P ;)
    Oj te nasze dziewczyny to nie zginą.....będą miażdżyły wszystkich facetów :D

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3096 3097 3098 3099 3100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ