Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka, to super ze zmiana mm pomogła, a jeszcze lepiej ze Luna je chętnie przez nakładki!
Marcela29, no co możemy zrobić, trzeba te nasze dzieci kochać takie jakie sąSzkoda tylko ze one się męczą, mój się robi marudny jak jest śpiący, a nie zaśnie, tylko wpada w histerie... Teraz to mogę go wsadzić do nosidla żeby zasnął, ale jak bedzie miał rok? Mam nadzieje ze z czasem uda mi się go jakoś uśpić w ciągu dnia w inny sposób...
Co do sportów, to nie mam ciśnienia, wolałabym żeby pogral sobie z tatą na zasadzie zabawy, a nie od przedszkola wozić go na treningiA poza tym ciężko mi sobie wyobrazić że on będzie chodził i ze będzie kiedyś duży
Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Stokrota :) wrote:Powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze dzieci potrafia zasypiać same ???? Tzn nie na rękach, nie przy cycu ani butelce, nie w chuście, nie w wózku tylko po prostu odłożone do łóżeczka i głaskane po główce ?
Stokrota :) lubi tę wiadomość
-
Stokrota juz 5 mscy!! Szok ja to patrze na ciuszki w sklepie na 68 i mysle kurcze to za duze dla mojego dziecka.. A ona wlasnie w 68 juz wchodzi.. Patrze i nie wierze ze ten czas taak leci... No szok niesamowity...wiekszosc z nas tu chyba na rocznym macierzynskim czesc polrocznym a wyobrazcie sobie ze kiedys to wogole 3 mieszki byly...
Ja dzis zwariowalam i obkupilam moje dziecko.. Maz mnie z domu wywali chyba... Bo mala ma ciuchow a ciuchow pewnie nawet nie zdarze jej w to ubracale normalnie umiaru nie mam:( buuu
-
Stokrota :) wrote:Co do spania ja mam wrażenie, że moje dziecko w ogóle nie śpi. Ucina sobie w dzień 2 max 3 drzemki po 15 minut. Do tego nie potrafi usnąć bez cyca. Jak zabiorę cyca jest histeria i nie ma spania. Teraz tak zaczęło się dziać. Dodatkowo dziś chodzę jak zombie. W nocy budziła się co 1-1,5h i póki nie dałam cyca do ciumkania (bo głodna nie była) to nie zasnęła. Nie powinnam tak robić ale chyba sąsiedzi by do mnie z wiatrowką przyszli a ja prędzej sama bym sobie strzeliła kulę w łeb. Spała więc ze mna w łóżku. Ogólnie ostatnio dużo wrzeszczy. Nie płacze tylko krzyczy, wkurza się....nie wiem co się z tym moim dzieckiem porobiło
Nie widzę żeby miała spuchnięte dziąsła żeby wskazywało to na zęby. Wcześniej była dośc spokojnym dzieckiem a teraz jest sajgon. Spacery też trwają max pół godz o ile uda się jej zasnąć. Potem syrena.....
Doskonale Ciebie rozumiem, u nas było to samo. Doszło do tego, że całymi dniami siedzieliśmy przy cycu z przerwą na moje siku i kąpiel, nawet nie mogłam zjeść przy stole. U nas oznaczało to GŁÓD i skończyło się to dokarmianiem butelką. Mam nadzieje, że u Ciebie to jest chwilowe i wszystko wróci do normy.
GRATULUJĘ 5 MIESIĘCY!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:04
-
Pia Ty pisałaś , że Twoje dziecię ma zleconą rehabilitację m.in. dlatego , że nie trzyma stópek. Moja ma 5 mies i też stópek nie łapie. Czasem złapie się za kolanka. Co prawda ja ją traktuję inaczej troszkę wiekowo bo mimo, że ma 5 mies to jest wczesniakiem i rozwojowo jest miesiąc młodsza więc powinnam korygować jej wiem. 30.06 mamy neurologa, ciekawe co mi w takim razie powie na ten temat.
-
NASTA wrote:Doskonale Cię rozumiem, u nas było to samo. Doszło do tego, że całymi dniami siedzieliśmy przy cycu z przerwą na moje siku i kąpiel, nawet nie mogłam zjeść przy stole. U nas oznaczało to GŁÓD i skończyło się to dokarmianiem butelką. Mam nadzieje, że u Ciebie to jest chwilowe i wszystko wróci do normy.
GRATULUJĘ 5 MIESIĘCY!
No ja właśnie głodu nie obstawiam bo mam w domu wagę dla niemowląt i ważę ją co piątek. Póki co ładnie przybiera. dzisiaj np wazyła 7,265 a w zeszłym tyg 7,120 więc jest ok. Nie wiem o co cho.... -
Mój też nie łapie stóp, ani się nie przekreca z pleców na brzuch. Myślę że ma czas, czasem jest tak ze w ogóle się nie zanosi ze dziecko będzie robić coś nowego, a za 2 dni nowa umiejętność jest opanowana perfekcyjnie.
Gosiak, bella84, Stokrota :) lubią tę wiadomość
-
Stokrota, a może to skok rozwojowy?
U nas generalnie tak było na samym początku, teraz z każdym tygodniem jest coraz lepiej. Czyli mam więcej czasu, bo mała sama potrafi się zająć - czy to na macie czy na bujaczku posiedzi - pogada do zabawek, itp...
Ale zasypia tylko przy cycu albo w chuście. -
Kurcze tak czytam ze wy po usg bioderek nr2, neurolodzy a my pediatra raz na 6 tyg teraz wypadnie... Moze za rzadko?
Nasza w nocy spi 8-9 h, zasypia hm sama pobutli zjedzinej..w dzien zasypia na rekach tylko i bujan odpowiednio i szumy z zolwika z cloud b, ale rano po 1 sniadanku ma tak wlasnie ze klade ja sobie do lozka i puszczam zolwika projektor z szumami i ona tak patrzy patrzy w niego i w gwiazdki az po godzinie zasypia na 1-1.5 hsama
Stokrota :) lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Stokrota, a może to skok rozwojowy?
U nas generalnie tak było na samym początku, teraz z każdym tygodniem jest coraz lepiej. Czyli mam więcej czasu, bo mała sama potrafi się zająć - czy to na macie czy na bujaczku posiedzi - pogada do zabawek, itp...
Ale zasypia tylko przy cycu albo w chuście.