X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunio wystawia jezyk. Chyba szuka zelu na dziaselka;)
    Smaruje tym bobodenten ale tez z 2 razy raptem.

Pewnie mocno bedzie marudzic w najblizszych dniach.

Dziewczyny, ktore juz maja dzieci! W jakim czasie mniej wuecej od wyjdzia jedynej przy dziaselku do calego zabka?
    Najgorsze jest chyba przebijanie przez dziasla nie??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, powiem Ci, że ja zabawek nie mam prawie wcale i się trochę gubię w tym wszystkim. My też nie mieliśmy kiedyś zabawek edukacyjnych, najlepszą zabawką jest zdecydowanie rodzic :)
    Z Edukacyjnych rzeczy mam matę, która Tomkowi służy głównie do turlania się i pełzania, bo po co leżeć na plecach, jak można sobie postękać na brzuchu :)
    Ja Tomkowi śpiewam, chodzę z nim po domu i milion razy pokazuję to samo, bawimy się w akuku w lustrze :) Dziś robiłam z nim przysiady i powiem szczerze, że przy 20 już mnie nogi bolały.
    A jak będzie trochę większy, to do zabawy dostanie sitka, garnki i się będzie bawić :)

Gosiak, dorocia2324, Pia Gizela, przedszkolanka:), Bietka, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się dzisiejszy dzień ciągnie i ciągnie, tyle zrobiłam, że ho ho. Wiadomo dwoje w domu, dziecko które śpi, to zmienia postać rzeczy, zupełnie inna bajka niż czekanie ze sikaniem aż mąż wróci :P

Teraz małego tata wycisza, za chwile karmienie i spanie.

Gosiak, słoneczna 85, Stokrota :) lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj usnal na rekach podczas karmienia. Pptem sie obudzil, wlozylam do wozka i ululalam a on sie wybudza jak przestaje jezdzic;( bedzie ciezko..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, my właśnie też chodzimy - najlepszą zabawą jest obserwacja kotów - wtedy aż sapie z wrażenia. Dajemy przysmaki kotom, patrzymy jak jedzą, itp...
    Śpiewanie... ja cały dzień prawie śpiewam, dziwię się, że mi gardło nie wysiadło jeszcze ;) Ale przynajmniej teściowa doceniła :P :D
    I kumpela dziś, której wysłałam filmik (taka bliska, ale wyprowadziła się do Wawy :/ ) napisała, że nie wiedziała, że ja taka muzykalna, co prawda widziała mnie w akcji na karaoke jak po pijaku śpiewałam i dałam czadu, ale o takie śpiewanie dla dzieci mnie nie podejrzewała ;)
    I też wtedy zatęskniłam za tym śpiewaniem i tańcach na barze...

słoneczna 85, Pia Gizela, dorocia2324, Sue, mala_mi1982, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cZytam to ta hula kula jest do nauki raczkowania i podobno sama sie toczy. Musze zobaczyc bo tylko odpalowalisny praktycznie.
    Znowu sie wybudzil, posmarowalam zelem i zasnal.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napilabym sie i pogadala o glupotach;)

Gosiak, Pia Gizela, dorocia2324, Sue, mala_mi1982, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam w moim mieście aż zrobią strefy płatnego parkowania, będę mogła pojechać z młodym do centrum, pochodzić sobie po sklepach i po starówce , a potem usiąść w ogródku na kawie w ciągu dnia, bo teraz nie ma szans nigdzie blisko zaparkować. Mają być od sierpnia, bo się nie wyrobili jak zwykle. Chyba jestem jedną z niewielu osób która na nie czeka :P

To nie jest tak ze nigdzie nie wychodzimy, byliśmy już kilka razy w knajpie, ale tylko jak jest ładna pogoda, bo wygodniej nam siedzieć z młodym w ogródku, zrobić rundkę żeby zasnął, można przewinac w terenie, bo w łazienkach niestety przewijakow brak, no i nakarmic na ustronnej ławce. Plus jeszcze kupiłam termos do robienia mm żeby nie trzeba było wracać do auta podłączać podgrzewacz. Chyba frustruje mnie ten wieczny brak czasu na to żeby coś ugotować, posprzątać na tyle żeby nie było mega syfu, pogadać z mężem, spotkać się ze znajomymi, poplotkowac z koleżankami na telefonie, bo niestety wieczorem jestem zajęta małym, a w ciągu dnia wszyscy pracują, a weekend tak szybko mija... No i ten brak spontaniczności, jak sobie pomysle ile rzeczy musze wziąć na wszelki wypadek, to odechciewa mi się czasem wychodzić :P No ale macie racje, jak się człowiek przelamie to później łatwiej idzie i wszystko sprawniej można zorganizować.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Napilabym sie i pogadala o glupotach;)

Oj tak, gdzie te czasy kiedy się otwieralo wino i gadalo o facetach, pracy i innych glupotach ;) Te pijackie dyskusje, hehe :)

Gosiak, dorocia2324, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja bym chciała spędzić kilka chwil beztrosko, ale o już nie możliwe ;)

nasz jak jest maruda to kula hula się bardzo sprawdza ;) onserwuje, kręci głową za nią

ja więcej wierszyków gadam niż śpiewam jak mam być szczera ;) Lokomotywę, Idzie Grześ przez wieś, Dwa Michały i Rzepkę o już z pamięci recytuję :D Reszty jeszcze się uczę :D
    Dużo do niego mówię, wtedy patrzy na mnie jak zahipnotyzowany, na buzi uśmiech, bawimy się w A kuku, gili gili, proste zabawy paluszkowe uskuteczniam, bardzo lubi jak mu biję brawo, różne części ciała dotykamy, nazywam mu, zwiedzamy pokoje, szukamy kota, głaszczemy kota, bawimy się z lustrem (ale to tylko czasem go bierze, częściej nie)

z zabawkami, które ma są ok, do momentu kiedy chce je zjeść a one się w buzi nie mieszczą mu i nerwy wtedy są

Gosiak, dorocia2324, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i śpi już od 20 min ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszyscy w moim domu śpią, więc idę spać i ja, dobranoc!

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz leze. Maly w wozku.,jak sie obudzi to go wezme juz do lozka na karmienie i moze jakis bedzie

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już w łóżku, sąaiad zacząl przycinać plytki o 21:30 i mi się dziecko obidziło :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

u nas szaro, buro, zimno, pochmurno, deszczowo; niestety pogoda przełożyła się na humor synka i od rana jęki, kwęki,marudzenie :(

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstalismy 5.30 i do 6 jeszcze lezelismy. Teraz usnal na pierwsza drzemke, dzis spisuje plan dnia i bede sie starala wypracowac jakies rowne pory mniej wiecej.

Czy wasze dzieci tez czasem zaplacza przez sen czy pisna?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja mam nad soba takiego sasiada, ktory wierci od roku co jakis czas. Zaczelismy sie zastanawiac gonon robi w tym mieszkaniu ...,

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez teraz na telefonach musicie sie logowac czesto na belly? Ni y mam zapamietane a ciagle musze sie logowac

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis chce ubrac malego jeszcze ladnie i isc porobic mu fotek na dwor:))
    Czas leci:)

A dostalismy wczoraj taka ranke gdzie jest miejsce na srodku na zdjecie a wokol 12 miesjc na zdjecia twarzy i podpisane : 1 miesiac, 2 , 3 :)
    Bede wklejac;))
    Bardzo duzo pstrykam telefonem a wy??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę sie milion razy z tel logować na belly.

I mój czasem kwękanie przez se, ale bardzo często robi kwaśne miny albo sie uśmiecha spiąć.

Ja ze zdjęciami różnie, zależy jaki ja i jak synek ma dzień, ale min. 2 zdjeć dziennie musza być ;)

Nakarmiony śpi.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3114 3115 3116 3117 3118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ