X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, to niech M kupi Janeczce kalkulator naukowy albo liczydlo, jak szaleć to szaleć :P A tak poważnie, to nic innego mi nie przychodzi do głowy, nasze dzieci są za małe na takie zabawki, chociażby ich fizycznosc je ogranicza, przecież jeszcze nawet nie siedzą ;)

Gosiak, Stokrota :), mala_mi1982 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, tak, tak, ale tak na przyszłość patrzę, bo większość z Was już ma szczeniaczka uczniaczka, a on od 6m+ - my jeszcze nie mamy, ale w lipcu kupię.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie mamy jeszcze ;) ale moja mama powiedziala ze kupi malej w lipcu ;) ja bym bardzo chciala ta wersje dwu jezyczna ;) ale na allegro nie ma ;( mam nadzieje ze gdzies dostanie bo w wiekszosci sklepow polska tylko...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa niech mnie ktos uszczypnie ;p zrobilam make up i uspilam dziecko a to wszystko w chuscie!!!:D

dorocia2324 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza... Męża wygonilam na spacer nr 2, muszę jeszcze łazienkę posprzątać. Trochę mi smutno, dzisiaj moje urodziny, a ja cały dzień sprzątam :/ I w ogóle czuje się taka 'ograniczona', normalnie byśmy poszli na obiad do restauracji i jakoś miło spędzili ten dzień, a teraz na nic nie ma czasu, bo wiem ze jak dzisiaj nie posprzątam to cały tydzień będę patrzeć na ten syf :/ Myślałam pojechać na zakupy, ale zanim byśmy zebrali cały majdan to młody juz by zrobił się marudny, zresztą już marudzil, dlatego M wziął go na spacer na drzemkę. Eh czasami mam wrażenie ze moje życie już się skończyło, że już mnie nic nie czeka...

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna no to 100 lat!!!;) moja droga nie ma co sie ograniczac meza za fraki i mlodego i do restauracji zdarzycie ;) przeciez dziecko was nie przykluje kajdanami do domu;p niech sie przyzwyczaja ;) my zaraz jedziemy do kolezanki na herbatke ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie pisz ze zycie Ci sie skonczylo... Moze to zabrzmi brutalnie ale sama sobie je ograniczasz... Przeciez z dzieckiem mozna duzo.. I do restauracji i na zakupy i do znajomych... Ja od 6 tygodni to wszystko sama z mala robie... Pakuje ja w auto i juz... Przeciez nie bede w domu siedziec.. Grunt to sie przelamac... Zacznie plakac to wezmiesz na rece raz Ty raz maz ;) zobacz ja biore mala sama na rece a w druga lape pcham wozek ale wole to niz sie ograniczac;) przeciez zycie dalej sie toczy a teraz jest ono fajniejsze bo mamy takiego malego przytulaka przy sobie ;)

Laurka lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ale co to za przyjemność iść do knajpy z wyjacym dzieckiem, bo jest pora jego drzemki, a on inaczej niż w nosidle czy wózku w ruchu nie zaśnie...
    Każdy zna swoje dziecko i jego ograniczenia ;) Mój się na rękach nie uspokaja,jakby tak było to moje życie byłoby proste, no może ręce by mnie bolały :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:31

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wez grzechotke i co tam jeszcze masz malegoze soba i jak bedzie w wozku to bedziesz zabawiac ;) moja tez malo spi ale wtedy ja zabawiam czy w knajpie czy na soacerze czy u znajomych...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę go wziąć wszędzie, ale wiem ze jak się czegoś przestraszy to konsekwencja będzie histeryczne wycie przez pół nocy, więc jeśli chce mieć chociaż chwile spokoju wieczorem to muszę sobie darować. A ostatnio się przestraszył jak zakładałam folie na wózek :]

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bym zwariowala.. Dalam rade 2 tyg wkolo domu potem juz mnie nosilo :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę ze mu za jakiś czas przejdzie, niedawno było wszystko ok,byliśmy na grillu i było dużo obcych osób, każdy go zagadywal,ze dwie osoby oprócz nas trzymały go na rękach i się nie bał. Od tego tygodnia jak kogoś zobaczy od razu podkówka na buzi i płacz, a nocą histeria nie do opanowania i budzenie się kilka razyw nocy. A tak to zasypia kolo 20 i budzi się najwcześniej o 2,a bywa że śpi do 5.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byliśmy w Ikei, kupiliśmy dywanik do pełzania :P mam nadzieję, że będzie chciał pełzać, bo mama i tata to lenie były i nie chciały ani pełzać ani raczkować :D

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    byliśmy w Ikei, kupiliśmy dywanik do pełzania :P mam nadzieję, że będzie chciał pełzać, bo mama i tata to lenie były i nie chciały ani pełzać ani raczkować :D
    jaki dywanik kupiłaś ? Też sie zastanawiam nad jakimś dywanikiem.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40239957/ taki :)

Stokrota :), Gosiak lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Kuba tez za bardzo nie chcial pelzac ani raczkowac, wstawal przy meblach, lozku i az zaczal chodzic ;)

My po grilu i koktajlu z truskawek :) Mniam mniam :)

Atakasobiejedna na razie nasze dzieciatka sa bardzo malutkie ale z czasem zacznie sie wszystko normowac i bedzie lepiej. Ja praktycznie w niczym sie nie ograniczam majac 2 dzieci. Jezdzimy wszedzie z nimi, oczywiscie szanujac ich potrzeby. Czasem zostaje tez babcia z nimi jak na prawde mamy cos do zalatwienia. Moje jest takie zdanie ze jak przychodzi dziecko na swiat to nie mozna zamknac sie nagle w domu i nie wychodzic nigdzie. Ja nie stresuje sie jak maly mi w miejscu publicznym zacznie plakac, marudzic czy musze go przebrac czy nakarmic. To przeciez rzecz normalna. Jak komus sie nie spodoba cos to nie moja wina.

bella84 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Słoneczna, współczuję tego kataru i nieprzespanej nocy... u Ciebie to przeziębienie? A może jakaś alergia na pyłki?

U mnie
    Przeziebienie bo i gardlo bolalo. Dzus lepiej juz.
    Maly troche poksluje na sucho czasem. No ale lepiej juz

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się cieszę, że lepiej. Ululałam młodą, śpi.
    My też byliśmy dziś w Ikei, chociaż nie chciałam nigdzie jechać z małą, ale M. namawiał i się cieszę, bo w foteliku ani razu nie zakwękała a potem nawet zjedliśmy, trzymałam ją na kolankach w pozycji półleżącej i sobie spokojnie patrzyła i mogliśmy razem zjeść.

słoneczna 85, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)

Takie miałam plany ambitne na dziś i guzik zrobiłam :P
    We Wro kiepska pogoda, teraz się praktycznie wypogodziło, więc spacer dziś praktycznie przed kąpielą.
    Jestem sama od piątku chyba do poniedziałku.

Co do wychodzenia z dzieckiem - ja się teraz ogarnęłam z amoku jakiegoś - na początku jakoś nie ogarniałam trochę świata :P Skoncentrowałam się tylko na dziecku, teraz widzę, że trzeba też trochę swoim życiem pożyć.
    Trzeba się odważyć - pierwsze wyjście do "miasta", pierwsza daleka podróż, pierwsze publiczne karmienie. Mam to za sobą, nie taki diabeł straszny :)

Atakasobiejedna, takie wyjście to dobrze na psychikę zrobi - dobrze dziecko przyzwyczajać do takich sytuacji.
    No i oczywiście - wszystkiego najlepszego!!!

Co do urodzin, ja praktycznie zawsze jestem sama, bo P jest wtedy na mazurach w pracy.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po odwiedzinach gosci.
    Maly dostal wlasnie hule kule;)

Tylko nie wiem czy jeszcze z nia nie czekac bo ona jest plastkowa a szczeniaczka
    Zawszr moze sobie poglaskac. Moj lubi szczeniaczka! Wciskam mu piosenki i spiewamy;)

Moj dzis rozregulowany calkiem i nie chce spac, chyba bylo mu za glosno.

Dostalismy jeszcze ubranka po synku i naprawde sa fajne. Nawet kapelusik jest;)
    Dostal jeszcze misia, kocyk, ogrodniczki z bluzka i ramke na zdjecia

Takich gosci to my lubiny;)
    Reklamoweczka ubranek tez nie gardzimy;)

Gosiak ja mam grzechotki i duzo spiewamy.
    Mam tez zabawki z pozytywka czy krowke ktora muczy, kostke,
    Z canpolu masz takie zwierzaki szeleszczaco- grzechoczace, jakies piszczalki tez;)

Sluchajcie! U nas ida dwa zabki na dole

Gosiak, Sue, dorocia2324, Bietka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ