Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
witam, my po udanej imprezie, na slub pojechalismy trojlebusem mpk bo stwierdzilam ze nie bede malej tak przekladac co chwila z fotelika do auta, mielismy pare przystankow, malej podobal sie szum autobusu i chyba np gdzies do centrum na krotkie dystanse bede mpk jezdzic, na poczatku mszy pomarudzila a potem zasnela i wybudzaly ja tylko dzwony, potem byla kawa u chrzesnych a mała lezala na podlodze i gadala, po powrocie do domu zasnela a potem lezala w kolysce w kuchni i szykowala z nami wieczora impreze, potem byl spacer z M, a potem lezala na macie i bawila sie z goscmi, po kapieli troszke trudno bylo jej zasnac, ale i tak dzielna byla ta nasza coreczka
mala_mi1982, słoneczna 85, dorocia2324, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
takze chrzesni po slubie, a my za tydyien mamy 7 rocznice slubu:)
a i dzis do8 spalysmy, co prawda ja odod 1 z przerwa o 5 ale jest ok:)dorocia2324 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
My o basenie. Było super, z lekcji na lekcję jest coraz lepiej, Janeczka się strasznie cieszy, uśmiechnięta od ucha do ucha, dzisiaj było sporo coraz bardziej zaawansowanych ćwiczeń a jej nie zszedł uśmiech z buzi przez całe zajęcia.
Okazuje się, że będą też lekcje w wakacje organizowane i będą organizować grupy, więc na pewno się zapiszemy.
Z mniej fajnych rzeczy - zostawiłam strój, klapki i ręcznik w aquaparku i będzie trzeba po to pojechać a tak nam się nie chce... ciekawe czy dalej tam będą.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
co do zabawek to jakis czas temu wpadl mi w rece folder z podzialem na wiek k's kids, calkiem fajne"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dziewczyny, potrzebuje porady!
Już wiem na 99%, że problemy brzuszkowe Tymka związane są z witaminą D3 twist-off. Po prawie 2-tygodniowej przerwie w podawaniu witaminy małemu poprawily się kupy i miał super apetyt. Potem dałam D3 dwa razy i znowu koszmar - zero apetytu i brzydka kupa.
Pytanie mam - jakie macie witaminy D3 nie twis-off? Czy są na receptę, jak dawkujecie?
Pisałyście ostatnio o Devikapie - akurat mam, dajecie 1 kropelke dziennie?
-
Atakasobiejedna, a ja cie na przykład doskonale rozumiem. Ja zdecydowanie bardziej wolałabym z dzieckiem siedzieć w spokoju w domu, niż narażać się na marudzenie i ryk w terenie. Nie mówię, że zawsze i wszędzie, ale często tak jest. W domu mogę małego położyć na macie, w leżaczku, w łóżeczku jak nie spi, on się bawi, potem w swoim czasie idzie jeść i spać. Jak się wyśpi to ma dobry humor. Tymek jest akurat dzieckiem raczej bezproblemowym, ale z Kamisiem był właśnie problem z wyjściami na początku. Jakbym miała iśc do restauracji po to, żeby dziecko non stop nosić, lulać i zabawiać, to wolę zjeść kanapke w domu
PS,
U mnie teraz Tymek już jest coraz bardziej kumaty i interesuje go wszystko dookoła i raczej większych problemów wyjściowych nie ma. Jednak mąż wczoraj proponował wyjazd do Puszczy Niepołomickiej na spacer, a ja wiem, że pogoda kiepska, nie nakarmię Tymka w terenie, jak go cieplej ubiore, to bedzie marudził, wolę iść na szybki spacer po osiedlu. Na większe wyjścia i wyjazdy jeszcze przyjdzie czas.
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Dziewczyny, ktore juz maja dzieci! W jakim czasie mniej wuecej od wyjdzia jedynej przy dziaselku do calego zabka?
Najgorsze jest chyba przebijanie przez dziasla nie??
Nie pamiętamKamilek nie miał żadnych problemów, gdy wychodziły mu zęby - zero marudzenia, gorączki czy biegunek, pewnie dlatego nie wszystko pamiętam. Ale boli tylko przy wychodzeniu zęba z dziąsła, tak myślę
-
No wlasni ta pogoda to jakas masakra
kurcze no rano slicznie a teraz leje... Kiedy bedzie lato w koncu?
A ja juz z rozpaczy patrzac na ta pogode obzeram sie michaszkami... Nie wiem ile zjadlam ale mam pake 1 kg i juz zostalo od przedwczoraj pol pakiale moge sobie nie zalowac bo moja waga jest cudna ;p 51,8 ;p niaaam niaaam:)
mala_mi1982, marcela29, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Mala mi ile zeby potrzebuja czasu zeby sie calkiem wysunely? U nas dop przy dziasle. Jak smaruje zelem to czuc;) nasz ma druga drzemke i jakos juz godzinke spi:)
Maz uspil jak poszlam do Kosciola;))
Dzis rozpisuje plan dnia i bede sie starala jakos to normowac -
słoneczna 85 wrote:Napilabym sie i pogadala o glupotach;)
Ja też!! Własnie wczoraj o tym myslalam! Bo u mnie wystąpiło właśnie zmęczenie materiału.
Mąż mi się wczoraj rozchorowałLeży plackiem, temperatura 38,6 st, wszystko go boli. Martwię się czy to nie szkarlatyna (panuje w przedszkolu u Kamilka). Tymek zaczyna kichać
A ja zajmuję się dwójką dzieci i mężem. No i jeszcze pracuję. Do tego marna pogoda i nie ma jak wyjść. I w domu syf.
Dlatego zamarzyło mi się wyjście na jakąś zakrapianą alkoholem imprezę. A jeszcze bardziej chce mi się palić. Zwariuję chyba! -
słoneczna 85 wrote:Mala mi ile zeby potrzebuja czasu zeby sie calkiem wysunely? U nas dop przy dziasle. Jak smaruje zelem to czuc;) nasz ma druga drzemke i jakos juz godzinke spi:)
To różnie bywa. Niektórym dzieciom zęby idą szybciej, innym wolniej. Kamilkowi wyrzynały się bardzo długo.
Ale jak już jest ząbek blisko powierzchni dziąsła, to nasiskaj na to palcem. Jak przebijecie dziąsełko, to się dziecku ulży. JA przynajmniej tak robiłam.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
mala_mi1982 wrote:Dziewczyny, potrzebuje porady!
Już wiem na 99%, że problemy brzuszkowe Tymka związane są z witaminą D3 twist-off. Po prawie 2-tygodniowej przerwie w podawaniu witaminy małemu poprawily się kupy i miał super apetyt. Potem dałam D3 dwa razy i znowu koszmar - zero apetytu i brzydka kupa.
Pytanie mam - jakie macie witaminy D3 nie twis-off? Czy są na receptę, jak dawkujecie?
Pisałyście ostatnio o Devikapie - akurat mam, dajecie 1 kropelke dziennie?
Bella zazdroszcze wagi!!! mi brakuje jeszcze 0,5kg do wagi sprzed ciazy i 2,5 do idealnej, a dzis tez mam ochote na slodycza, ale wczoraj byl tort wiec dzis sie hamuje:-/
u nas pochmurno, ale nie pada, M, malutka i pies spia, a jak wstana to spacer, a ja na basen chyba pojde"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
U nas od rana leje,wiec zapakowalismy się do galerii, potem na obiad do rodziców, więc i tak wieczorem będziemy mieć przesrane
Na zmianę chodzimy po sklepach i jezdzimy wózkiem żeby młody spał, póki co jest ok. Dostałam prezent nr 2 od męża,kazał mi wybrać sobie złote kolczyki, trochę szkoda mi było kasy, no ale skoro nalegał
Kurde,on siedzi w sklepie z ciuchami dłużej niż ja