X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Eh zazdroszczę tego basenu, u nas niestety odpada ze względu na ropiejace oczy, a nawet mój znajomy prowadzi takie zajęcia i to jakieś 10 min autem od naszego domu... Mam nadzieję że w końcu się odetkaja te kanaliki i będziemy mogli iść :)
    Trzymam kciuki!

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę, moje dziecko spało samo 40 minut, po karmieniu zasnęła i się wymknęłam po cichutku. Po pobudce usypianie w chuście trwało 2 minuty. Będę codziennie próbować - może z czasem ten pierwszy wieczorny sen uda się bez mamy...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mimo pogody super dzien ;) bylysmy na spacerze 2 godzinki potem obiadek i potem pojechalam do rodzicow z mala tak o :) bo nie chcialo mi sie w domu siedziec ;)
    Asia888 chusta to natibaby a uczylam sie tj Gosiak pisze z neta ;) wpisalam na youtube wiazanie chust i wiazalam patrzac ;) w sumie chyba juz dobrze wiaze bo mala sie nie rzuca albo przywykla tyle ze poki co ciagle najlepiej wiazanie wychodzi mi przed lustrem.. Bez lustra to jeszcze marnie ale pewnie kwestia wprawy ;) tyle ze ja umiem tylko to jedno wiazanie ;) marzy mi sie to na plecach jeszcze ale bez meza sama sie nie odwaze ;) ale malzujutro wraca ok 23 juz !!! Jupi ;) oj nedzie sie dzialo.. Niestety nie jutro jeszcze bo ciagle mam okres juz 5 dni i ciagle to jest krew ..:) ale w sumie sie ciesze ze to taki zdrowy okres ;) mysle ze jeszcze dwa dni i juz z mezem bedziemy mogli szalec ;) sasiedzi musze miec ubaw jak tak co 6 tygodni jak wroci to potem dajemy koncerty ;p heheehe od razu wiadomo ze facet do domu wrocil ;p

asia888 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore daja sloiczki z pojedynczych warzyw co jeszcze jest oprocz tego co dalam : marchew, brokul, groszek, kalafior, jeszcze jutro i pojutrze dynia i pasternak a tak to wiecej nie znalazlam wiec teraz chyba mieszanki typu marchewka z ziemniakami ktd itp? Czy jest cos jeszcze w pojedynke? Bo szukam szukam i znalezc nie moge z warzywek...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wg schematu hipp wychodzi ze 2 tyg warzywka a potem 3 i 4 juz dania wiec w sumie mniej wiecej by sie zgadzalo :) choc ja daje 2 dni warzywko jedno a potem 2 dni kolejne warzywko a potem 2 dni owoc :) mamy z owocow za soba jablko i morele :) oj byl ryyyk jak sie morele skonczyly ;p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz dalam ziemniak z marchewka, bo nie moglam znalesc za duzo pojedynczych warzyw
    bella a ile ajesz na 1 raz?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nadrobie was

my po weselu, Franek zostal z dziadkami i byl bardzo grzeczny:)
    ale ja dlugo nie wysiedzialam bo chcialam do niego wracac
    zrobil mi niespodzianke i spalismy do 11

Atakasobiejedna, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atakasobie jedna 100 lat!

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak ja mam nad soba takiego sasiada, ktory wierci od roku co jakis czas. Zaczelismy sie zastanawiac gonon robi w tym mieszkaniu ...,

Sitko ze ścian robi - też takiego mam. I to jest taki, że wierci tak "bziiit" i koniec.
    Stwierdziłam kiedyś, że kiedyś do niego pójdę i mu wywiercę dziurę. Tylko, że to będzie ostatnia dziura w jego życiu!!!

Gosiak, Atakasobiejedna, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też któryś sąsiad zaczął remont i tak jak mówicie, rano bzytnie ze 2 razy, później w południe i popołudniu, więc nie wiem co to za remont, zamiast raz a porządnie :P Jak u nas majster robił łazienkę, to od rana do popołudnia tak jechał z koksem ze go sąsiedzi zaczepiali kiedy skończy, bo my się wyprowadziliśmy na kilka tyg, ups ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gosiak juz dawno miałam pisać, że Cię podziwiam że z takim spokojem przyjmujesz ze Janka musi być non stop przy Tobie, nie wiem czy to kwestia tej jogi, medytacji, czy dojrzałości, ale szacun :) Mój praktycznie od początku zasypia w swoim łóżeczku i mam tą godzinę lub dwie dla siebie wieczorem, inaczej bym chyba zwariowala. Na dodatek ja nie potrafię z nim spać, z lenistwa biorę go do łóżka nad ranem na karmienie, ale później wstaje cala polamana jak tak kilka godz lezymy...

Gosiak, Stokrota :), Stokrota :) lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    A Gosiak juz dawno miałam pisać, że Cię podziwiam że z takim spokojem przyjmujesz ze Janka musi być non stop przy Tobie, nie wiem czy to kwestia tej jogi, medytacji, czy dojrzałości, ale szacun :) Mój praktycznie od początku zasypia w swoim łóżeczku i mam tą godzinę lub dwie dla siebie wieczorem, inaczej bym chyba zwariowala. Na dodatek ja nie potrafię z nim spać, z lenistwa biorę go do łóżka nad ranem na karmienie, ale później wstaje cala polamana jak tak kilka godz lezymy...
    U mnie to samo. Tez rano (3-4 to juz rano czy jeszcze noc ? ;) Ptaszki ćwierkają więc chyba rano) Miskę biorę do łóżka bo tylko przy cycu daje mi jeszcze pospać a potem wszystkie kości mnie bolą ;) Ale co tam kości...grunt , że udało się przykimać trochę ! :D

megg lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Wiesz co... Może to kwestia mixu tych rzeczy, które wymieniłaś plus to, że ja od początku wiedziałam, że rodzicielstwo bliskości to będzie coś co będzie całej naszej trójce pasować. Na pewno też dużym wsparciem jest mój M, który ma takie same poglądy i nie wyobraża sobie, żeby mała nie spała z nami. No i to, że ja się doskonale wysypiam. I w nocy i w dzień nam się zwykle jedna wspólna drzemka jeszcze trafi. A wiadomo, że jak człowiek wyspany, to wszystko postrzega bardziej pozytywnie ;) Poza tym - wszystko się szybko zmienia - ile jeszcze będę dla Janki całym światem?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię z Małym, mimo, że wcześniej się zapierałam, że łóżko rodziców jest dla rodziców. Tomek się urodził i się zweryfikowały moje poglądy ;)
    Teraz się przytulamy w nocy, oboje z mężem się wysypiamy, bo mały jak się obudzi w nocy, to mama i tata są blisko. Fajnie, jak dziecko budzi się z uśmiechem, a nie z płaczem, bo musi wołać. No i rozczula mnie, jak maluszek wtula nosek w moją poduszkę, bo czuje zapach mój:)
    Dziś np. zabawny poranek - Tomasz obudził mnie wkładając mi taki obśliniony palec do nosa. Śmiałam się z tego chyba z 5 minut :)

Gosiak, ja mówię to samo - dzieciństwo jest takie krótkie, niedługo przytulanie do mamy to będzie siara, więc chcę wykorzystać każdy dzień.

Gosiak, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was koniec weekendu, a ja czuje, ze dopiero go zaczynam po 2 ciężkich dniach w pracy.
    Od poczatku tyg.zaczelysmy zupki. Je z ogromnym apetytem. 2 dni warzywo, 2 dni owoc. Zawsze jest jej malo :)
    Piszecie o skokach, a ja nie mam pojecia co to takiego, nas chyba nie dotyczą. Natalka jest taka sama zazwyczaj, czasami tylko więcej lub mniej niż zwykle spi.
    A do tego BLW nie jestem przekonana. Uwielbiam karmić moja córeczkę, sprawia mi to przyjemność, jak tak ładnie je. :) nie lubię takiej papraniny. Zawsze zwracam uwagę na nakrycie stolu, musi być ladnie, czysto, elegancko. Moja psychika nie pozwoli mi na BLW. :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wpadłam na chwilkę napisać że w Polsce jest nam bardzo dobrze :) za tydzień chrzcimy Mała także mamy mała imprezkę rodzinna ;)

Kupiłam książkę Bobas lubi wybór. Gorąco polecam! Dobrze, że zaprzestalam podawania tych papek! Biorę Zojke raz dziennie podczas jedzenia na kolana na pół lezaco i będę czekać aż sama sięgnie po jedzenie. :)

Pozdrawiamy :*

Sue, Gosiak, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tu marcowka,Dziewczyny przegladac fb napotkalam sie na ta mala dziewczynke ,
    http://www.corinfantis.org/podopieczni/60-planowe-zabiegi/497-michalina-baranek-ta-hipoplazja-komory-prawej-i-tetnicy-plucnej-vsd-i-etap
    ma wade serduszka i potrzebuje pieniazkow na opreracje. Prosse jesli ktoras moglaby rej chociaz pare groszy przeslac. Ja wyslalam tyle ile mogla. Teraz siedzeo rycze jak glupia, bo nie moge patrzec na to zdjecie tej malej slicznotki, tyle jeszcze przed nia bolu i cierpienia. Pomozy jej, by mogla dalej zyc :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze tez kupic ta ksiazke

Rzeczywiscie macie super podejscie, to prawda pozniej maluchy juz nie beda tak chetnie sie przytulac do mamy trzeba korzystac poki sie da :)

My tez spimy z synkiem, w lozeczku spedza moze 2-3 godz na dobe, miescimy sie bez problemu, uwielbiam to i nie lubie go odkladac do lozeczka, jak spi obok jestem spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 23:51

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg jadaje pol sloiczka jednego dnia i pol drugiego :) i wlasnie tak sie zasna awiam kiedy zaczyna sie dawac juz caly sloiczrk? Wtedy gdy xaczynaja sie dania? Czy moze jak bedzie np mix typu marchew z ziemniakami czyzupa krem z jarzy ek to tez caly sloik? Wlasnie nie wiem jak dlugo dzielic ...

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w trAkcie pierwszej drzemki.
    Troche jest krzyku zanim zasnie;))

Czy ktoras dawala kleik ryzowy? Tzn tak lyzeczke na sen? Mi polecila znajoma i chyba to wyprobuje. Tylko musze kupic kleik.

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 3117 3118 3119 3120 3121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ